- 3 Nisan 2015
- 4.297
- 9.152
- 44
-
- Konu Sahibi sevcanvildo
Bakalim zman neyi gostercek bana hayirlisi olsun tesekkur ederim yardiminiz anlayisiniz icinBence sorun sizin calisismaktan bikmis ve skilmis olmaniz ..
cocuk yasta ise baslamis olmaniz sizi kotu etkilemis ve yormus..
Kendi isiniz oldugu icin bunu kolaylastirabilirsiniz elemanlarla ustalarla vs. Yani sizin haftada bes gun gidip iki gunu evde gecirmeniz gerekiyor belki bu rahatlatir sizi guveneceginiz birini bulmaniz gerekiyor siz yokkende dukkanla ilgilensin musterilere iyi yaklassin sizin yoklugunuzu hissettirmeyecek bir bayan lazim isler yogun oldugu gunler erken gidersiniz yogun olmadigi gunler hic gitmezsiniz bu sekilde deneyebilirsin calismak cok guzel.. kurulu duzeninizi bozmayin kendi isiniz olmasi cok iyi pisman olursunuz .
12 yaşından beri çalışmak sizi epey yormuştur ama işleyen bir dükkanınız varsa kapatmak doğru olmaz bence bu devirde dükkan açmak kolay değil hiç işler mi işlemez mi diye en azından sizin işleyen bir iş yeriniz var,haftada 2 gün izin yaparsın diyorlar ama esnafklıkta haftada 2 gün izin yapmak çok zordur patron olmayınca işler yolunda gitmiyor bence bende esnaf kızıyım babam sadece pazar günleri gitmez tatili-yıllık izni hiçbir şeyi yok.Bakalim zman neyi gostercek bana hayirlisi olsun tesekkur ederim yardiminiz anlayisiniz icin
Walla sorun rahatimsa bana kapatmak mantikli geliyorBu ekonomik sıkıntıda anlattığınız gibi iş yapan bir yeri kimse kolay kolay kapatmaz. Eşinizin işi garanti mi? Hatta bu zamanda garanti iş kaldı mı? Çocuğunuz olsa ve eşinizin işi ile ilgili sıkıntısı olsa ne yapacaksınız?
Ne kadar iyi bir kuaför olursanız olun dükkanı piyasada tutundurmak kolay değildir. Bunu başardıktan sonra da bırakmak çok mantıklı gelmiyor. Siz önce eşinizle evde iş bölümü yapmalısınız. Bence asıl sorununuz hem evde hem işte yorulmanız.
Sonra da çocuk için iyi bir kadın doğumcu bulup mesleğinizle ilgili kaygılarınızı ona anlatın. Eminim buradakinden daha iyi bir yol çizer size.
Eve getirdiginiz paraylami saygi sevgi goruyorsunuz saygi sevgi kendine guven paraylami oluyor uzuldum sizin adiniza.Ben hemcinslerimin kesinlikle çalışması taraftarıyım. Gerek ilerisi için gerek çalıştığınız süre boyunca kendine güven had safhada oluyor. Aynı zamanda yarın ne olacağı belli olmadığı için kimseye muhtaç olmamak lazım... 10 senedir iş hayatındayım 2 yıllık evliyim. Şimdi de bebek istiyoruz..... Evde saygı sevgi çerçevesinde muamele görmek de var tabi. Çünkü en az eşimden bir tık fazla katkım oluyor evimize... İyi ki de çalışıyorum diyorum....
Ha deyince yardimci bulamiyorsun cok iyi sartlarda yetistirebiliyormu saldim cayira mevlam kayira bi hayat icin dogurmak iatemiyorum benKuaförlerin çocuğu olmuyor mu mantığı anlayamadım. Şu an.aklıma 2 tane geldi bile kasimı alan saçımı yapan karnı burnunda kuaför. Boya yapmazsın bi yardımcı alırsın olur biter.
Ben yardimciyi çocuk için demedim kuaför için dedim. Boya işlerini o yapar dedim. Kendine güveniyorsan dogur tabi. Guvenmiyorsan bekleHa deyince yardimci bulamiyorsun cok iyi sartlarda yetistirebiliyormu saldim cayira mevlam kayira bi hayat icin dogurmak iatemiyorum ben
Eve getirdiginiz paraylami saygi sevgi goruyorsunuz saygi sevgi kendine guven paraylami oluyor uzuldum sizin adiniza.
Maddi katkisi olmasada sevilen sayilan kendini seven esiyle ortak kararlar alabilen evlatlar yetistirirsiniz umarim.
Yanlismi anladim diye dusundum ama ayni dusunceler bu mesajinizdada var.Yazdıklarımdan bunu anlaman ne garip :) ama fikir güzel. bence de olmamalı. Ama gerçekçi olmak lazım. Maddi olarak destek sağlayamayan her insanın kadın/erkek hiç farketmez bir süre sonra göze battığını düşünüyorum.. Çevresinde de gören duyan vardır. Anne baba bile bir süre sonra evlenme çağına gelen çocuğuna der ki elin ekmek tutsun çalış biraz diye. Ben sadece kadınların bir şekilde çalışıp kendisine saygınlık yaratması taraftarıyım.. Çalışan insan ne olursa olsun saygınlık görür diye düşünüyorum. Çünkü devir evde oturma devri değil ne yazık ki... Annelerimiz babaannelerimiz çalışmamış ne hoş ama gittikçe pahalılaşan ve zorlaşan bir zaman yolculuğundayız..
Yanlismi anladim diye dusundum ama ayni dusunceler bu mesajinizdada var.
Evet hayat pahali kadinin garantisi meslegi olmali kendini gelistirmeli ama sayginlik ile calisip calismamanin alakasi oldugunu dusunmuyorum.Alakasi var isede sizin cevrenizde bu tabulari ilk siz yikin lutfen.
Sosyal yasamda bir tanidigimin calismasi mesleginin ne oldugu beni ilgilendirmez ben kisiligine bakarim cebindeki parayla isyerindeki statuyle sosyal hayatta sayginlik olmaz bence.
Bende kuafor icin dedimBen yardimciyi çocuk için demedim kuaför için dedim. Boya işlerini o yapar dedim. Kendine güveniyorsan dogur tabi. Guvenmiyorsan bekle
Kesinlikle kimse is statusuyle sosyal hayatta kendini ovmesin ve cebimdeki parayla sayginlik kazanilmadigini bilsin.Ve bu kadın için de erkek için de böyle değil mi?