- 23 Aralık 2016
- 2.388
- 1.985
-
- Konu Sahibi sevcanvildo
Isyerimiz okadar buyuk degil ki annem giderse ben cok daha fazla yorulacam...ve bisey soylim mi benim annem bebekligimizden beri calisiyor ya hic bi ozel gunumuze gelemedi goremedi ya hepsini kacirdi kadin ve keske calismasaydimda gorseydim dedi...zaten hamilelik olana kadar calismayi dusunuyorum Allah nasip ederse ama sonra zaten yorgun bi insan oldum insanlari meslegimi sevmiyorum ama yoruldum...Bu şekilde kuaför mü bırakılır
Yanınıza alırsınız bir kalfa o da yapar kesim vs olur biter
Boyayı zaten diğer kızlar yapmıyor mu
Ben hiç hamileyim diye işi bırakan kuaför görmedim
Bir dönem kuaförüm kızını da getirmişti onun odası vardı uyur yer içer oynardı bakmaya da annesi gelirdi
Kadın işi olunca yapar yoksa bebeğine de bakardı
Hamilelik henuz yok Allah izin verirse olacak canim ama olunca pat diye alinmiyor bu kararlar kendimi duzenimi ona gore ayarlicam zaten ama heralde siz 7 24 calisan bi bayansini bukadar rahat olabiliyorsun kendi kuaforunuz boya yapmayonca baska yeremi gittiniz 9ay boyunca bekledinz mi cidden cok merak ettim
Aynen benim dusuncem bu beni yansittigin icin tesekkur ederim :)hamile kalana kadar devam edin. ne zaman hamile kalınır belli olmuyor. hamile kaldıktan sonra bırakın işi bence. çocuğunuz büyüyünce tekrar başlarsınız mesleğiniz elinizde nasılsa. hem diğer hastalıklarınız da ilerlemez belki evde biraz olsun dinlenmiş olursunuz. çocuğunuz da sefil olmaz. evlere gelin başı vs yapmaya gitseniz bile yeterli olur dükkanın stresini çekmezsiniz.
para , ev bunlar her şey değil. sağlık ve gençlik gitmeden denge kurmak lazım. para ve çalışmak önemli ama bu amaç olmamalı ,hayatını sürdürmeye yarayan bir araç olmalı sadece. bedenen ve ruhen yorulduysan dinlenip , çalışmayı tekrar özleyene kadar ara vermek hakkın. ben öyle yap derim.
Yanımızda 3 eleman var diyorsunuz
Ağdayı neden siz yapıyorsunuz
Boyayı da eleman yapacak
Kuaför dediğiniz yer ne büyüklükte
Hep gittiğim kuaför sürekli havalanır oda kokusu vs de kullanmazlar
Sizin belgeniz var mı
Yoksa kuaför anneniz de siz de yardımcı mısınız
Bir de yani ne kadar iş var
İş hiç oturtmayacak kadar çoksa eleman alırsınız
Eleman alamayacak kadar azsa size dinlenecek Zaman kalır
Yok ama belkide goaterdigi ilgi bana yetmiyo canim ya benim annem babam kucukken ayrildi hep boyle sevilmek simarilmak iatiyorum galiba ondan :)Seni çok iyi anlıyorum ve inan ki hiç bi art niyet olmadan bunu haddim olmadan soruyorum, eşine karşı güvenin ve inancın mı sarsıldı
Agdanin hepsini ben degil kendi musterilerimi aliyorum
Kuafor dedigim yer 5 aynali bi yer daha fazlla elemani nere sigdiracam
2012 ustalik belgem var
Annemde usta
Iayerimizin kapisi genelde acik ama kapali bi insan geldimi kapiyi bile kapitiyoz
Bide bizim isimi hic bwlli olmaz bi bakmissin kipildayacak yer yok bi bakmissin oturuoruz
Herkez senin gibi degil kalvalti yapiyoruz bi kalvalti yapalim alalim diyoruz cunku oglen yemek yiyemiyoruz ta kapatana kadar fqlan kadin dio 3 dakikan var abla kisma bizi dioz sonra kalvaltiyi birakip aliyoruz yane keske senin gibi olsalarda bizde raht etsekDaha fazla değil annen gidince yerine birisi demiştim
Yani kesim vs yapabilsin sen yokken
Geçen kuaföre gittim kalfa izinli imiş patron yoktu
Bekler misin dediler olur dedim 11 gibi gelecek dediler
O arada biz kahvaltı ediyoruz dediler bana da çay verin dedim oturdum
Sonra kahvaltı bitti biri bıyığımı aldı sonra diğeri Ağdamı yaptı
Aradık 15 dakikaya gelecek dediler olur dedim bu arada öbürü de saçıma bakım yaptı
Bir de kahve yaptılar içtim
Geldi patron kesti saçımı vs
Bekledim diye indirimli de hesap yaptı oldu bitti
Sen hamile olunca herkes alttan alır ne olacak ki
Ha işim olsa idi de sonra giderdim
kuaföre giden ya beklemeyi göze alır ya da randevulu çalışana gider
Ev işleri için destek al hazır çoluk çocuk yok haftada yarım gün yardımcı al
Bir ağda parasına hallederler
Aynen bana calisma canim senin fikrin sagligin hwrseyden onemli demesini beklerdim....
Tartisiyoruz suan napacan evde tek ben 10da geliyorum falan fistik diyo suan insallah bakalim zaman neyi gosterirCanım umarım konuşa konuşa tatlı dille herşeyin üstesinden gelirsiniz. Mutluluk diliyorum
Tartisiyoruz suan napacan evde tek ben 10da geliyorum falan fistik diyo suan insallah bakalim zaman neyi gosterir
Ben boya için gitmiyordum ki kuaföre zaten.Ama boyaya gelenler de yanındaki elemanlara yaptırıyorlardı o da o gün gelmiyordu mesela ya da bi süreliğine ayrılıyordu evi yakındı mesela gidip dinleniyordu.Hamilelik henuz yok Allah izin verirse olacak canim ama olunca pat diye alinmiyor bu kararlar kendimi duzenimi ona gore ayarlicam zaten ama heralde siz 7 24 calisan bi bayansini bukadar rahat olabiliyorsun kendi kuaforunuz boya yapmayonca baska yeremi gittiniz 9ay boyunca bekledinz mi cidden cok merak ettim
Ben boya için gitmiyordum ki kuaföre zaten.Ama boyaya gelenler de yanındaki elemanlara yaptırıyorlardı o da o gün gelmiyordu mesela ya da bi süreliğine ayrılıyordu evi yakındı mesela gidip dinleniyordu.Hamilelik henuz yok Allah izin verirse olacak canim ama olunca pat diye alinmiyor bu kararlar kendimi duzenimi ona gore ayarlicam zaten ama heralde siz 7 24 calisan bi bayansini bukadar rahat olabiliyorsun kendi kuaforunuz boya yapmayonca baska yeremi gittiniz 9ay boyunca bekledinz mi cidden cok merak ettim
Canim suan benim annemle anlasmam gidene kadar para hic almicam gittikden sonra belki daha fazlada alabilirim kazanabilirimSen kendisinden fazla kazanıyosun sanırım , doğru mu ? Yani şunu sormak istiyorum açıkcası, sen çalışmazsan evi tek başına geçindirebilecek durumda mı eşinin kazancı ? Ve çalışmadığında normalde kendine özgü olan alışverişlerini alamadığında bu seni ayrı bi psikolojiye sokabilir mi? Acaba eşin çalışmadığında giderlerin gezmelerin vs olabilir diye de kasıyor olabilir mi
Ben yengec burcuyum kuzum ev kusuyum tamSen kendisinden fazla kazanıyosun sanırım , doğru mu ? Yani şunu sormak istiyorum açıkcası, sen çalışmazsan evi tek başına geçindirebilecek durumda mı eşinin kazancı ? Ve çalışmadığında normalde kendine özgü olan alışverişlerini alamadığında bu seni ayrı bi psikolojiye sokabilir mi? Acaba eşin çalışmadığında giderlerin gezmelerin vs olabilir diye de kasıyor olabilir mi
Bayan kuaförünün reklamı mı olur ayolSoylemek istememistim ama soylim sordun madem bayan kuaforu
o dediğiniz türden erkekler de var maalesef ama o başka, ben daha genel bir konuyu kastediyorum.Çok haklısın, katıldığım noktalar çok ama sanki bu arkadaşımızın çok da net olamadığı belki de büyük ihtimalle çekindiği belirtemediği bi nokta vardır? Ne diyeceksin ? Beyefendi hanımefendi iyi kazanıyor diye belki baskı kuruyordur, nası anlatsam ya bunu... yani bazı erkekler vardır ya hatunu seviyordur evet ama maddi olarakda iyi kazanıyor diye kullanma demiyelim de buna karısını görmüyordur, paraya bakıyordur o nasıl iyi mi ne istiyor diye iki sormuyordur, kadında hissediyordur ve yüzleşemediği için.... ne bilim bilemedim ama anlatabilmişimdir umarım
Ben yengec burcuyum kuzum ev kusuyum tam
çoğunluk çalış demiş. hakkimizi yemeyin.Şimdi buraya eşinizi eleştirmeye gelecekler, sana bakamayacaksa neden evlenmiş? Erkek dediğin karısına bakmak zorunda, senden çalışmanı isteyemez falan diyecekler. Para istiyorsanız, ev bark istiyorsanız çalışacaksınız o zaman kardeşim. Yok ben ev almasam da sorun değil, eşimin parası bana yeter diyorsanız oturun o zaman. Ama adamlara çalışmanızı istedi diye ya da parasını yettiremiyor diye kızmayın, hayat müşterek. Lafa gelince kadın erkek eşit olsun, icraata gelince bakamıyorsa evlenmesin oluyor (sizin için demiyorum, genel) Madem eşitlik istiyorsunuz haydi bakalım hanımlar, işe. Yok tek maaşla idare ederiz diyorsanız evde takılıp çalışmayabilirsiniz.
Benim düşüncem kadınların kendileri için çalışmaları yönünde ama 2017'de olmamıza rağmen halen daha kadın çalışmaz, kadına ailesi bakar, kocası bakar deyip kadınları aşağılıyorlar. Bir erkek bana "sen çalışma ben sana bakarım" dese kendimi kötü hissederdim, hayat müşterek, ne demek bakarım?
Esimle konustuk bayada sana daha rahat bi hayat vermek icin diyorum calis evimizi bi alalim diyo sonra hic biseuini eksik etmem diyo yane kiraya verecegimiz parayla sana daha fazla sey yaparim bana bisey olursa hic yokdan sana bosey kalsin diye yapmak istiyorum diyor yoksa bakarim her turlu diyo ya bende esime cok duakunum zaten cok zor sartlarda evlendik ama cok sukur yane belki baska sektore gecerim rahat bi sektore bilemiyorum her isinde bi zorlugu var amaBenimde kendi işimdi, al-sat inşaat firması. Kendime ait istanbul da 3 şubem satış ekibi sekreterler yemek ve temizlik ekibi olmak üzere, iyi bir iş hayatım oldu. 18 yaşından 31 yaşıma kadar hep çalıştım evimi aldım.4+1 bi ev. Krediyi düşün.ama aynı zamanda da sosyaldim.eşimle tanıştım, 1 ay sonra evlenme teklifi aldım,6.ay evlendik sade bi nikahla. ve dediki benim için doğacak evlatlarımız için evimizin kadını olur musun. Onur duydum, hiçbi zaman ah çalışmam lazım olur mu öle sey ben senin paranı yiyemem falanlar yapmadım. Evlenmeye ihtiyacım da yoktu, ailemden kalanda yerler evler var, ki kendi evim sigortam herşeyim. Ama bunlarda olmasaydı yine evet çalışmam derdim eşime. ama ona bişey olsa allah korusun ona bakarım. Temizliğe gider yine bakarım koşullar onu gerektiriyorsa. Önemli olan güvenmek. Yoksa evlenmezdim.evimde hiç de sıkılmıyorum, onu bekliyorum. O da bana koşuyor zaten...
Şaşırdım, KK iyi gününde sanırım :)çoğunluk çalış demiş. hakkimizi yemeyin.