Esim calismami istiyor

Siz zaten çalışmamayi kafanıza koymussunuz ama işi kapatıp sıkıntılar başlayınca çok pişman olursunuz bilginize
Kafama koyma degil inanin daha netlesmedi benim kendi saglik sorunlarimda var misal doktor boya yapilan yerde bile durmami soyluyo karaciger degerlerim yuksek ellerimde egzama var agda eldiveni bile kasindirio bel fitigi falan 12 yasindan beri calisiyorum...

Boya misal hamilelere yapmiyoruz sirf boya kokusu hamileye zararli diye kimyasal sonucda

Insan kendi dükkanını bırakıp da evde oturur mu? Hadi ozel sektörde çalışıyor olsaydınız neyse derdim bırakın tekrar başlarsınız. Ama çok saçma bende kendi dükkanını kapatıp eve çekilmek. Elemanları çoğalt, kendin sadece basında dur iş yapma. Dükkanı devretmek cookkkk saçma geldi bana açıkçası. Bebek doğduktan sonra pişman olursunuz.

Bıkmışsınız çalışmaktan, yorulmuş yıpranmışsınız.
Müşteriniz varsa kapatmayın yerinizi, bunca yıllık emeğe yazık değil mi

Bircok kadin sizin sartlarinizdan cok daha agir ve sorumluluk gerektiren islerde calisiyor, hamile olsaniz bir derece anliyacagim da daha bebek dusunurken boyle rahat davranmaniz enteresan geldi.
Bence siz calismayi sevmiyorsunuz.
Esiniz kendine gore hakli, cocuk olunca masraflar artacak, bu kez esiniz yetemeyince ondan hirsinizi alirsaniz bu gunlerinizi ve calismak istemediginizi akliniza getirin.

Yillardir bu semtdeyiz herkes bizi bilir yogunda calisiyoruz ama annem gittiginde cok zor olacak bana bide merkez olmayinca burasi eleman hep sikinti bize 3 eleman annem ben variz yetisemiyoruz cok sukur ama cok kararsiz kaldim

Bu şekilde kuaför mü bırakılır

Yanınıza alırsınız bir kalfa o da yapar kesim vs olur biter

Boyayı zaten diğer kızlar yapmıyor mu

Ben hiç hamileyim diye işi bırakan kuaför görmedim

Bir dönem kuaförüm kızını da getirmişti onun odası vardı uyur yer içer oynardı bakmaya da annesi gelirdi

Kadın işi olunca yapar yoksa bebeğine de bakardı

Son düzenleme:
Baskasina boya yapmak sizin hamileliginize zarar verir mi fikrim yok.
Benim kuaforum hamileyken devam etti. Doguma 1 ay kala dukkani gecici olarak kapatti ve 3 ay sonra devam etti.

hamile kalana kadar devam edin. ne zaman hamile kalınır belli olmuyor. hamile kaldıktan sonra bırakın işi bence. çocuğunuz büyüyünce tekrar başlarsınız mesleğiniz elinizde nasılsa. hem diğer hastalıklarınız da ilerlemez belki evde biraz olsun dinlenmiş olursunuz. çocuğunuz da sefil olmaz. evlere gelin başı vs yapmaya gitseniz bile yeterli olur dükkanın stresini çekmezsiniz.

para , ev bunlar her şey değil. sağlık ve gençlik gitmeden denge kurmak lazım. para ve çalışmak önemli ama bu amaç olmamalı ,hayatını sürdürmeye yarayan bir araç olmalı sadece. bedenen ve ruhen yorulduysan dinlenip , çalışmayı tekrar özleyene kadar ara vermek hakkın. ben öyle yap derim.

Ne güzel kendi işiniz varmış bence de daha hamile kalmadan bırakmayın en azından zorlanmaya başlayınca birakirsiniz çünkü bebek olunca masraflar da ikiye katlanıyor seni de anlıyorum insan yorulunca çalışmaktan bikinca çekilmek istiyor

Herşey para değil arkadaşlar,,, hanımefendi sizin bahsettiğiniz maddiyatı aşmış. Gözünü karartmış anlayabiliyo musunuz o aşamayı ?.... bu arkadaş için sölemiyorum, bi dükkanınız oldu mu hiç? Siz çalışırsınız onun bunun kahrını malzemecileri, esnafsınız çevreyi,Aynı zamanda masrafları ve eve gelince eşi, sonra ev işlerini halledersiniz, eşiniz de sizin bunların altından nasıl güçle kalktığınızı görmez, iki tatlı söz sölemez ama dükkana gelir para var mı der kasaya el atar, herşeyi nasılsa siz hallediosunuzdur, bilir bi gereksiz rahatsız edici tavırlar edinir, bu kadına bi müddet sonra batar ve düşünmeye başlar bu adamın hayatındaki yerim ne diye? Konduranaz ve başlar ona bazı seylerden vazgeçmek istediğini sölemeye, denet yani, adam geri adım atmaz, oysa ki kadın farkedilmek istiyodur anlatabildim mi? Tamam hayatım sen önemlisin istiosan çalışma sen bana lazımsın yerim evini parasını demelidir. Olay kadının çalışması değil burada, bu kadın zaten çalışır isterse anlayamadınız mı ...

Bence çocuk düşünmeden önce kendin ne istiyosun onu düşün iyice... zaten güçlü bi kadınsın belliki eğer ki parayı ve evi senden önce tutuyorsa ve sanıyorumki çalışmazsan aç kalmazsınız , bu konu zaten kafana takıldıysa artık emin ol çıkmaz bi daha arkadaşım ...
Aynen dusuncelerimi yansitmissiniz ama bi soru daha var kafamda kendimimi ikna etsem :)

Iyi de henüz bi hamilelik bile söz konusu değil ki bi olsun bakalım gebelik.
Benim kuaförüm de son ana kadar çalıştı ama boya yapmıyordu.
Mesela haftada 2 gün kendinize tatil verin elemanlar ilgilensin .
Boya da yapmayın diğer durumlar da da maske falan takabilirsiniz mesela.
Bel fıtığı için de tedavi olun fizik tedaviye gidin gerekirse .
Yani hamilelik olunca da bel fitigindan dolayı büyük sıkıntı olacak zaten ev de otursaniz bile.

Tabiki durum buysa haklisiniz da, durumun bu oldugunu nerden cikardiniz?

Ya siz bayanlar 12 yasindan beri calistiniz mi ? Ben calismaya bsladigimda okul cikisi ise annmin dukkani vardi ama baska yerlerde calisiyirdum oraya gidiyordum 23 yasindayim soyle bakiyorumda hayatima hep calismakla gecmis ve isten eve geliyorsun temizlik yemek ve koca eklendi hayatima bide sevdigim insanla evlendim ama onada zaman ayiramiyorum kendimede...bugun en basit musteriyi agdaya alacaktim almadan bi namaz kilim geciyor dedim ciktim kadin gitmisti... yane herkezin ibadeti tabiki kendine ama ben uzuluyorum diyorum evimde olsam rahat rahat temizligimi yemegimi ibadetimi yaparim ve kocama rahatliklada gulebilirim ... eve yorgun geliyorum adamin suratina bakacak halim bile yok gulemiyorum bile... ya

Aynen bana calisma canim senin fikrin sagligin hwrseyden onemli demesini beklerdim....

Hamilelik henuz yok Allah izin verirse olacak canim ama olunca pat diye alinmiyor bu kararlar kendimi duzenimi ona gore ayarlicam zaten ama heralde siz 7 24 calisan bi bayansini bukadar rahat olabiliyorsun kendi kuaforunuz boya yapmayonca baska yeremi gittiniz 9ay boyunca bekledinz mi cidden cok merak ettim

Aynen ben maddiyata onem veren bi insan degilim cok..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…