eşim çalışmama izin vermiyor... :(

Keske benim eşim de istemese çalışmami ya ..
bıktım artik ömrüm en güzel yıllarım koştur koştur saçma sapan insanlarla muhatap olarak geçiyor. .

ama maaşınız var, kendinize özgüveniniz de vardır heralde. dışa dönüksünüzdür. üretip çalışıyorsunuz. hem paranız oluyor, kendi ayaklarınızın üstünde duruyorsunuz. hem de bir çok artısı var bence. ama bu benim düşüncem tabi :)

ben ben ben :) hem de aşırı istiyorum iş görüşmelerine giderken heyecandan kalbim duracak gibi oluyor :)
bence dünyadaki en güzel şeylerden biri bir kadının çalışması.
O heyecan işe girince sabah 7 deki alarm sesiyle birlikte bitiyor. Evlilik aşkı öldürüyor yani :)

evde yapabileceğin işler bulsana mesela ben evde kendi harcamalarım için kazanıyorum ve evet kendi kazandığım paramla bişeyler almak güzel az da kazansam yeterli miktarda olması iyi ama sabahın köründen akşama kadar çalışmak istemem bekarken çalıştım da yani bana göre değil. Hele de bebek olduktan sonra hiç kolay değil akşama kadar çalış gece kalk bebek emzir hatta sabaha kadar hastalandığında uykusuz uykusuz bebeği öyle bakıcıya bırak işe git.... kadın için çalışmakdaha zor erkek eve geldi mi iş biter kadınların öyle değil işte.
daha önce çalıştın mı hiç?

Benim eşim çalışmamı istiyordu ben istemiyordum hala istemiyorum zaten çalışamam iki çocuk var,ilk evlendiğim iki yıl çalıştım evde olmak için can atıyordum sonra oğlum oldu sonra kızım ev bana kaldısiz KV ile oturuyorsunuz ondan olabilir anlaşamıyormusunuz

"İzin vermiyor" cümlesi ne kadar trajik. Kalbinizi kırmak istemiyorum ama keşke eşinizin gözünde bir köle değil de hayat arkadaşı olsaydınız. Ne demek izin almak izin vermek? Ne kadar çirkin ne kadar tuhaf şeyler bunlar. 2 yaşındaki çocuklara bile fikri soruluyor artık onun bile birey olduğu kabul ediliyor. Size sizin hayatınızla ilgili fikriniz sorulmuyor onların istediği yerde onların istediği şekilde yaşıyorsunuz. Neyse, üzüldüm bu halinize.

Bir mesleginiz var mi? Calisirsaniz ne is yapacaksiniz bir planiniz var mi? Esinizin izin vermeme sebebi nedir? Kiskanclik mi? Eger kiskancliksa kres gibi sadece cocuklarin ve bayanlarin oldugu bir yerdw calismaya ikna edebilirsiniz. Hatta once belediyenin meslek edindirme kurslarina kaydolun cocuk gelisimu sertifikasi alin esinize can sikintisindan gidiyorum kursa diyin. Sonra yavas yavas alistirin bitanem bak bu sertifikayla kreste calisabilirim krwste sadece cocuklar ve bayanlar oluyor hem ev ortami gibi cumlelerle yaklasin.

İnanır mısın o koca paragraftan bende bir tek buna takıldım. çok kötü bir kelime.

Erkekler niye böyle bu konuda böyle. Kimisi çalışmayan kız arar mesleği olsa bile çalışmayacaksın der. Geçenlerde duydum kız öğretmenmis .Kıza istifa etmesini istemiş. Gerçi sabancı ailesi gibilerdi. Aslında önemli olan kadının bir işle meşgul olması değil mi ? Aksi bir örnekte çalışan kız arayanlar var.Senin maaşın var diye evlendim diyen erkeklet var. Yani buradaki erkek maddi durumu iyi . Bir yakınimda asgari ücretle çalışıyor eşi é çalıştırmiyor Otobüse dolmuşa bindirmiyor Tek başına markete bile çıkamıyor. Başka biriyle bile.... sadece kocasıyla gidiyor bir yere ayda yılda bir kez çok üzülüyorum onun için ...

Yok daha neler.hic böyle düşünmüyorum. Çalışan kadınların eslerinde yok mu o gurur.hey allahım. Kadın pilot var subay var ordunun içinde çalışıyor. mühendis doktor hatta taksi şoförü var bunların eslerinde gurur yokmu bu kadar erkeğin arasında çalışıyorlar. Belki de bunların eşleri hayvani boyutlarda kiskanma duygularını eğitimle vizyonla bakış acısıyla normal boyuta indirmiştir. Medeniyet yani.

Evlenmeden önce kararlastirildimi orayı kaçırdım. Erkeğin de çalışmayan es isteme hakkı var.tercih meselesi.o da kıskanır diye değil çocuk bakımı, ev işleri, yemek vb.isleerin eksiksiz olmasını tercih ediyordur ona göre birini arar.konusulmaliydi evlenmeden bu konu.

Erkeklik gururunu savunduğunuz kadar kadınlık gururunu savunmazsınız çünkü kadının gururu yoktur değil mi? Kadın dediğin akılsız beyinsiz kölelik etmek için yaratılmış zavallı bir canlıdır, gururu neden olsun ki? Bravo size kadın arkadaşım kadınları erkeklerin ayakları altına veren zihniyetiniz sebebiyle. Bravoooo!

hehe ben erken uyanmayı severim zaten çok uykucu değilim
Erken kalkmak 7 ise ok :) bence insan çalışmayı istememeli kendi işinin patronu olmalı. Şuanki çalışanlar kölelik sistemi olduğundan çalışmaya sıcak bakmıyorum. Çalışanlara da Allah kolaylik versin diyorum

Canım üzüldüm Sonradan böyle huyları çıkabiliyor, evlendiler ya arttık herşey onların kontrolünde olmalı... Hayır. Buna izin vermemeliyiz. Bizim isteklerimiz ne olacak. Hayatımızı hep başkalarının isteklerine göre sürdüremeyiz ki canım. Bence sen istediğin gibi bir iş bul. Ve ben çalışmaya başla. Zamanla alıacak, kabul edecektir.Ne yapabilir ki. Baktın ki hala seni dinlemiyor ve itiraz ediyor, zaten seni sevip değer vermiyor demektir.... O zaman da boşa gitsin kız kardeşim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…