Eşim calismama izin vermiyor .

Nurozden

Üye
Kayıtlı Üye
28 Ocak 2020
318
406
18
Henüz 6 aylık evliyim ben 23 eşimde 25 yaşında. Ne zamandır çalışmak istiyorum kuaforluk kursuna gidip kuaför olmak istiyorum fakat esim asla izin vermiyor başlarda sebebini söylemedi sadece istemiyorum içime sinmiyo deyip duruyodu . Geçenlerde konuştuk ve gözünün önünden beni ayırmak istemediğini ben çarşıya gittiğim de surekli basima bişey geleceğini düşündüğünü falan anlattı ici huzursuz oluyormuş öyle dedi biraz bekle belki ilerleyen zamanda izin veririm dedi. Evlenmeden önce böyle birşey yoktu.Simdi esas sorum şu ki ben çocuk sahibi olmak istiyorum ama eşimin bu tavırları kıskanması aramızda sorun oluyor ben çocuk olmadan isimi kurmak istiyorum eğer ki ilerleyen zaman da da iş için izin vermez ise bu evliliği bitirmeyi düşünüyorum . Konu sadece is degil butun ozgurlugum kisitli uzatmamak icin detay yazmiyorum .Sizce çocuk olursa bu kıskanclik huyu evden çıkarmaması falan değişir mi calismama izin verir mi? Herkes çocuk olunca değişir diyor .

Lütfen siz o herkese bakmayın. Çünkü o herkes anca konuşuyor çocuk sihirli bir değnek değil ya da insanların hafızasını silip o insana bambaşka bir karakter yükleyebilecek ütopik bir şey de değil. Yani demem o ki eşiniz bence çocuk olunca falan değişmez önce eşiniz ile uzlaşın sonrasında çocuk düşünün aksi takdirde olan çocuklara oluyor.

Bende böyle düşünüyorum ama o kadar çok örnek var mı etrafımda onları göstererek değişir diyorlar çok çocuk sahibi olmak istediğim içinde kanasim geliyor ama çocuğuma anne babasız büyümeyi yaşatmamak için de şimdilik isteklerimi susturuyorum

Daha çok yeni evlisiniz çok iyi düşünün eşinizin bu davranışlarına çocuk olduktan sonra da tahammül edebilecekseniz çocuk yapın. Çünkü her ne kadar bu hareketleri azalsa da tamamen bitmeyecektir. Eşinize lafı geçen aile büyüklerinden biri varsa onlardan yardım alabilirsiniz eşinizle konuşması için aklıma başka bir şey gelmiyor hakkınızda hayırlısı olsun.

Teşekkür ederim yorum için . Eşim kimseyi dinlemez keşke dinlese . Aynen hayırlısı olsun bakalim

Al işte. Güzel arkadaşım sorunlu evliliği çocuk kurtarmaz. Yazık değil mi sana, yazık değil mi o çocuğa. Diyelim ki olmadı yürümedi. O çocuğu ilişkinde sorun varken dünyaya getirdin vebal değil mi boynuna? Ayrıca izin vermiyor ne demek ya. Sen çocuk değilsin ki izin isteyesin. Ona ne? Ya öyle bir dayatmışlar ki bizim toplumda erkek ne derse o algısını. Kıskanınca çalıştırmayınca kadınlar kendini değerli zannediyor. Seven insan önce saygı duyar arkadaşım. Sana kararlarına saygı duyar. Elbette onun fikrini alır danışırsın. Ama bu senin hayatın o karar verebiliyorsa senin adına bir şeylere, sen bu kadar yönetilmeye izin veriyorsan önce karşındaki adamı değil kendini sorgulamalısın. Ben bu hale nasıl geldim diye.

Gözünün önünden ayırmak istemiyorum başına bir şey gelecek diye korkuyorum filan geç bunları yani. Ana gibi yar olmaz derler. Benim annem benim için hiç gözünü kırpmadan canından vazgeçecek kadar çok seviyor beni ama üniversiteyi şehir dışında kazandığımda babamın karşısına dikildi sülale karşı çıkmasına rağmen onun geleceği onun kararı bağımsız bir kadın olmak için okumak zorunda dedi. Eee gözünün önünden ayırmak istemediği kızını tuttu kaç km uzaklığa yolladı 4 sene. Bu sevgi değil mi? Sevgi anlayıştır, güvendir, saygıdır en önemlisi

Adam evlenmeden önce böyle değildi ben sevdin istedim evlendim ailem istememişti evlenmemi yaşın biraz daha geçsin demişti kimseyi dinlemedim şimdi de adam değişti diye boşanmayı yediremiyorum kendime herkes ben demiştim dicek .Normalde izin vermezdim kimsenin hayatıma karışmasına ama kendin isteyip de evlenince ne bileyim farklı düşünüyorum . Sevdim evlendim belki değişir zamanla düzelir düşünceleri dolasiyo kafamda bide işte çevre faktörü ne zaman eşyamı toplayıp çıkmak istesem adam eve bakıyo biseyini eksik etmiyo sende ye iç otur evde çalışmama izin vermedi diye boşanma sebebi mi olur diyolar çocuk olsun düzelir kıskanması geçer diyolar e sevdiğim içinde bi ümit işte kafam karışık yaaaa oooofff oooofff

Simdi inadini kiramazsan cocuktan sonra daha zor geliyor
Cocuktan önce gercekten güvenmek icin ise girmeyi dene
Ya anlamadigim tasma mi takiyorlar bunlar, ne demek calisamazsin
Tövbe yaa, kölelik biteli cok olmadi mi
Benimki de beni seve kiskana ben de ise girecegim
Ha ben esim kiskanmiyor muyum, sevdigini kiskanirsin ama toplum icine cikmasina da karsisamazsin
Fazlasi saglikli degil, karsi tarafa zarar verir
Destek olmasi lazim size cocuk yokken hem de
Kuaförde kimden kiskanacak bir de, kadin kuaförüne nasil tipler gelebilir ki

Hiçte karmaşık değil aslında. Ben şuan bir dinleyici olarak sana şunu söylüyorum. Çevreyi duyma. O çocukla sıkıntı çekersen çevrende kimse olmayacak. 2. Bu boşanma sebebi değil evet halledilebilir bir konu ama kararlı ve net olmalısın. Ne var bende evleneceğim yakında kaç senelik sevgilim ve iç Anadolu erkeği ataerkiller baya. Aşırı kıskanç ona göre çarşafa gireyim yani o derece. Ben Karadenizliyim. Bizde kadınlar özgürlüğüne düşkündür. Önceleri makyaj yapma kıyafet süs neredesin erkeklerle arkadaş olma karışmaya yeltenirdi. Koskoca insanım yapacağım makyajı giyeceğim kıyafeti arkadaş olacağım insanı sınırımı bilirim kimsenin de haddine değil dedim. O gün bugündür karışmaz. Sen net sert olamıyorsun belliki kıyamıyorsun. E noldu beni bıraktı mı hayır ha bunun için bıraksaydın da üzülmezdim. Yaza düğünümüz var. Sen kararlı olmadıktan sonra adama kızma bacım

Benim çalıştığım yer onun gözünün önünde olmalıymış kendi dükkanında kapıya cikinca benim yanıma kim gelmiş kimgitmiş ben nerdeyim görmesi gerekmiş yoksa merak edermiş. Konuşup ikna edebilsem keşke olmaz diyobaşka bişey demiyo .

Bende bir gün çıktım gittim kursa akşamına yatakta bana boşanmak istiyorum dedi üzülürüm kahrolurum gidersen ama aklım sende kalacağına özgürlüğüne kisitlayacagima boşanalım daha iyi dedi .

Benim anlam veremediğim madem iş icin ayrilicaktiniz
Neden evlenmeden konuşmadiniz.
Bi bakip çikayimla bitmiyor evlilik malum.
Bide çocuk diyorsunuz.
Bari çocuk sefil olmasin ayrilacaksaniz cocuga sebeb olmayin.
Ćocuk işi de bi doģurayim belki yoluna girer olayina gitmesin.
Evlenmeden konušmadiysaniz çocuk olmadan konuşun hic olmassa.

Benim anlam veremediğim madem iş icin ayrilicaktiniz
Neden evlenmeden konuşmadiniz.
Bi bakip çikayimla bitmiyor evlilik malum.
Orda da yazdım tek konu iş değil benim dışarı cikmama giydigime arkadaşlarıma herşeye karışıyor. Evlenmeden önce anlayışlı bir insandı ki ben onu tanidigimda çalışıyordum zaten . Evlendikten sonra başka biri cıktı içinden kadın dediğin evde oturcak yemek yapcak çocuk bakcak kafasına geldi

O zaman boşansın. Hani gözünün önünden ayıramıyordu ne oldu? Bunların hepsi onların erkeklik egosu. Biliyor senin onu bırakmayacağını sıkıyor

Evet değişir. Çocuk olunca dışarı çıkmaya vaktin olmaz. Olunca da çocuk hastalanır bence gitme olur.
Ben katılmıyorum çocuk olunca erkeklerin fikirlerinin değişeceğine.
Değişiyor ama çocuktan sonra değil, biraz zaman alıyor. Kendi eşimden biliyorum.
Çalılma konusunda değil ama dışarı çıkma konusunda evet sorunlarımız olurdu.
Şimdi bazen gittiğim yerlerden haberi bile olmuyor.
Nasıl değişti diye sorarsanız inanın bilmiyorum.
Bi sihirli değnek değdi benimkine. Ama o bebek değil.
ne olduğunu da hiç bilmiyorum.
belki de sopadır. Sihirli sopa.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…