• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim çalışmıyor...

Adam sürekli işten çıkarılacak kadar ne yaşıyor olabilir bu esnada siz sürekli sabit bir iştesiniz. Bence tecrübe kısmını bahane etmişler adamda iş öğrenme hevesi, çalışkanlık olmadığını zaman içerisinde anlayıp başlarından bir bahaneyle savmışlar. Yoksa siz de ilk başladığınızda gayet de tecrübesizdiniz ama iş hayatına dört elle sarılmışsınız değil mi? Üstelik ailesi de kirasını ödüyor, istanbul gibi yerde geziyor eğleniyor oyun oynuyor bir de babası üste çıkıyor oh ne ala memleket. Madem tecrübesiz bir süre stajyer gibi çalışsın tecrübe edinsin boş gezmekten her türlü iyidir sonra dolu bir cv ile başka yerlere başvurur. Her türlü bahane gibi geldi bana, bence de kadın çalışırken erkeğin evde boş durması normal bir durum değil erkeğin kendine öz saygısı kalmaz doğasına ters bir durum. Bari ev işleri yapsın boş durmasın diyeceğim ama eminim onlar da %70 oranında size kalıyodur.

Hem işyerleri çok sabırsız hem de onda da özgüven problemi olduğunu düşünüyorum. Ailesinin durumu iyi. Kardeşi tıp okuyor.
Madem o kadar iyiyse durumları, oğullarına bir ofis açsınlar adam kendi işini yapsın. Küçük projeleri uygun fiyata yapıp tecrübe edinir, sonra büyütür işleri beraber çalışırsınız.

Madem o kadar iyiyse durumları, oğullarına bir ofis açsınlar adam kendi işini yapsın. Küçük projeleri uygun fiyata yapıp tecrübe edinir, sonra büyütür işleri beraber çalışırsınız.
İşte onlardan bize gelecek öyle bi sermaye yok. Kayınpeder zaten eşyalarınızı aldım evlendirdim kafasında dile de getirdi bunu bir kaç kere. Ticaret yapıp iş kuracaksanız bu beraber olacak diyor varımızı yoğumuzu ona yatıracaksak anca öyle olur. Ama onu da ben istemiyorum şu ekonomide büyük risk becerebileceğimizi düşünmüyorum çoğu arkadaşım da piyasada ofis açtı ama tutunamıyorlar. Bunun yolu yine mesleğinde çok iyi olmak. Kısacası maaşlı bir işte çalışmak mantıklı geliyor şuan bana.

Adam sürekli işten çıkarılacak kadar ne yaşıyor olabilir bu esnada siz sürekli sabit bir iştesiniz. Bence tecrübe kısmını bahane etmişler adamda iş öğrenme hevesi, çalışkanlık olmadığını zaman içerisinde anlayıp başlarından bir bahaneyle savmışlar. Yoksa siz de ilk başladığınızda gayet de tecrübesizdiniz ama iş hayatına dört elle sarılmışsınız değil mi? Üstelik ailesi de kirasını ödüyor, istanbul gibi yerde geziyor eğleniyor oyun oynuyor bir de babası üste çıkıyor oh ne ala memleket. Madem tecrübesiz bir süre stajyer gibi çalışsın tecrübe edinsin boş gezmekten her türlü iyidir sonra dolu bir cv ile başka yerlere başvurur. Her türlü bahane gibi geldi bana, bence de kadın çalışırken erkeğin evde boş durması normal bir durum değil erkeğin kendine öz saygısı kalmaz doğasına ters bir durum. Bari ev işleri yapsın boş durmasın diyeceğim ama eminim onlar da %70 oranında size kalıyodur.
İşten çıkartılmasını sürekli bir şanssızlığa bağlıyor, etrafındaki çevresindeki etmenlere bağlıyor. Bu bana şöyle dedi o yüzden böyle oldu. Ben zaten orada fazlalık gibiydim bana iş öğretmek istemediler , ben çıktıktan sonra 4 kişi girmiş çıkmış tecrübelileri de göndermişler bu normal mi sence diyor. Ben de diyorum ücretsiz çalış gerekirse ya da asgari ücrete çalış, şuan evde oturmaktan iyidir. Hayata karşı bir mücadelesi çabası yok değiştirmeye çalışıyorum onu bir kalıba sokmaya çalışıyorum. Ben çalışıyorum çabalıyorum ama şanssızım diyor. Nasıl olacak bilmiyorum aşağı tükürsen sakal yukarı tükürsen bıyık.

Maalesef çok yanlış bir evlilik yapmışsın, eşinin çalışmaya gönlü yok , belli ki ailesi el bebek gül bebek büyütmüş , ne suya ne de sabuna dokundurmamışlar, onun bu hali tamamen ailesi yüzünden çünkü çocuklarını adeta bir fanusda bolluk içinde ,asla yormadan , çalışmasına bile gerek kalmayacak şekilde büyütmüşler, evinizin kirasını hala kayınpederin ödemesinden belli hersey , benim eşimin babası olsa asla ödemez, evlenirken bana mı sordunuz der çıkar işin içinden, iyi ki de böyle yapıyor, bu şekilde eşim çılgınlar gibi kpss çalışıp atandı biz yeni evliyken , maalesef Anne babalar çocuklarına balık tutmayı öğretmek yerine o balığı tutuyor ve hatta neredeyse çiğneyip oğullarının ağızlarına koyuyorlar ( genelde erkek çocuğuna yapılıyor bu) , sakın hamile kalmayın, ben bu evliliğin fazla süreceğini sanmıyorum çünkü eşin tembel alışmış, hep hazır gelsin istiyor, ailesi de buna çanak tutuyor ve hatta seni suçluyorlar, sakın seni daha fazla manipüle etmelerine izin verme , ayrılmak istediğinde kendini suçlu hissetme , bir kadın olarak evin tüm yükünü sen çekmek zorunda değilsin, bu en başta eşinin sorumluluğunda olmalı, yeni nesil evlilikler hep böyle maalesef , aileler çok bilinçsiz...
Yazdıklarınız çok doğru ailesinin hatası çok bence de. Bu ay veremem kirayı dese şak diye işe girer. Ailesine bir yerde bir hata yapılıyor dedim diye neler neler işittim. Sabretmiyorum anlayış göstermiyorum diye kötü kadın oldum, inanın zor bir durum ne yapacağımı bilemiyorum.

Aile terapisti bu işi çözemez. Kimseye zorla çalışma geni aktaramazsınız. Belli yaştan sonra alışılmamış şeyler insana çok zor gelir uygulayamaz. Mesele dağınık olan birini terapiste götürerek düzenli bir kişi haline getiremezsiniz. Çünkü yıllarca ona alışmıştır. Çalışmaya niyeti olan çalışır. Terapist sihir yapacak değil.
Öyle mi dersiniz. Yani onu artık birilerinin yönlendirmesi gerek inanın ben de psikolog gibi karşıma alıp konuşuyorum sanki çocuğummuş gibi. Artık kafaya bi dank etmesi gerek beni kaybediyor ve bunu da kaç kere dile getirdim. Bu yaştan sonra 29 yaşında bi insanın karakterini değiştirmesi çok zor bu kadar rahata alıştırılmışken özellikle. Ama bir umuttur yaşamak bana hep sabretmek düşüyor. Gerçekten çok zor.

Yazdıklarınız çok doğru ailesinin hatası çok bence de. Bu ay veremem kirayı dese şak diye işe girer. Ailesine bir yerde bir hata yapılıyor dedim diye neler neler işittim. Sabretmiyorum anlayış göstermiyorum diye kötü kadın oldum, inanın zor bir durum ne yapacağımı bilemiyorum.
Yapacağınız şey belli, iyi düşünün, ömrünüzü heba etmeye değer mi , çocuk olunca iyice sırtına binecekler ailecek...

Öyle mi dersiniz. Yani onu artık birilerinin yönlendirmesi gerek inanın ben de psikolog gibi karşıma alıp konuşuyorum sanki çocuğummuş gibi. Artık kafaya bi dank etmesi gerek beni kaybediyor ve bunu da kaç kere dile getirdim. Bu yaştan sonra 29 yaşında bi insanın karakterini değiştirmesi çok zor bu kadar rahata alıştırılmışken özellikle. Ama bir umuttur yaşamak bana hep sabretmek düşüyor. Gerçekten çok zor.
Eli kolu sağlamken genç yaşlarındayken çalışmaya erinen birisi ileride de hiç çalışmaz. Bu hayatın ne getireceği hiç belli olmaz belki eşinizin ailesi para açısından sıkıntıya girecek belki Allah korusun siz işle sorun yaşayacaksınız ya da bir sebepten dolayı evde oturmanız gerekecek. O zamanlarda da bu yaştan sonra vücudum kaldırmaz gibisinden hiç çalışmak istemeyebilir. Eşim bana zor zamanlarımda bakar gibi bir güveniniz yok yani her zaman iyi olmayabiliriz ve işler yolunda gitmeyebilir.

Evet orası öyle. Yolları denedim olmadı olmuyor der çıkar işin içinden. Haa şu da var terapi ücretini kim verecek? Sürekli gidecek mi? Yani tamam diyenler sonradan ay maay ediyor.
Valla gitmezse , aynı şekilde bir işe girip o işte sebat etmezse beni kaybedecek önümüzde çok bir zaman yok bu kesin. Artık ona koca gözüyle bakıp saygı da gösteremiyorum çünkü insan soğuyor. İnkar ediyor yok şöyle yok böyle. Köşeye sıkışıyorum bazen. Söylenenler ile yapılan davranışlar farklı.

Bir de biliyorsunuz iş yerleri CVye çok önem verir. Bir bakacaklar okuldan mezun olmuş yıllarca çalışmaya ara vermiş. Ben böyle bir durumdaydım, neden bu kadar yıl boyunca ara verdiniz bu süreçte başka bir sektörde işe de girmemişsiniz diye sormuşlardı. İş yerleri çalışkan olup olmadığına daha en başından bakıyorlar. Kendi sektöründen iş bulabilmesi için iş hayatına çok fazla ara vermemesi gerekiyor. Sonra başka sektörde çalışmaya muhtaç kalır.

İşte onlardan bize gelecek öyle bi sermaye yok. Kayınpeder zaten eşyalarınızı aldım evlendirdim kafasında dile de getirdi bunu bir kaç kere. Ticaret yapıp iş kuracaksanız bu beraber olacak diyor varımızı yoğumuzu ona yatıracaksak anca öyle olur. Ama onu da ben istemiyorum şu ekonomide büyük risk becerebileceğimizi düşünmüyorum çoğu arkadaşım da piyasada ofis açtı ama tutunamıyorlar. Bunun yolu yine mesleğinde çok iyi olmak. Kısacası maaşlı bir işte çalışmak mantıklı geliyor şuan bana.
Adam tembel bir kere, terapiyle falan da düzelmez. Kusura bakma ama bu adamı Sabancı Holding 'in başına geçirsen onu bile batırır.

Şak diye işe girmez, kirayı da sen ödersin.

Adam tembel bir kere, terapiyle falan da düzelmez. Kusura bakma ama bu adamı Sabancı Holding 'in başına geçirsen onu bile batırır.
Gerçekten hayatta keşke başka şeylerle sınansaydım da bununla sınanmasaydım. Aldatsa küfür etse şiddet gösterse en azından bir anda soğurum ve ayrılırım hemen sebebim de hazır olur, ama böyle ha oldu ha olacak çabalıyorum ediyorum ama çağıran olmuyor diyor ben de çok kötüyüm vs diyor köşeye sıkıştırıyor beni. Manipüle ediyor. Gözümün açılması gerek artık. Bilmiyorum arkadaşlar zor durumdayım.

Merhaba. 2,5 yıllık evliyim arkadaşlar eşim de ben de mimarlık mezunuyuz üniversitede başladı ilişkimiz. Mezun olalı 5 buçuk sene oldu. Ben 5 senedir bir fiil çalışıyorum. Hep kendi ayakları üzerinde duran, kuralları, hedefleri olan ve bu hedefleri gerçekleştiren, güçlü başarılı bi insan olmaya çalıştım. Mezun olduktan 6 ay sonra askere gitti, gidene kadar da işe girmemişti. Askerden döndükten sonra nişanlanmak istedi, birbirimizi seviyorduk. Bi 9 ay kadar sonra nişanlandık ama o sırada yine işi yoktu ben İstanbul'da çalışıyordum o ise evde oturuyordu. Ailemin buna okey vermesinin sebebi de çok iyi çocuk efendi çocuk nasıl olsa mesleği var. Ama gel gör ki işsizlik süreci devam etti ve ben ailemden uzakta İstanbul'da çalıştığım için ve güzel bir işim olduğu için dedim ki İstanbul'a gel iş bul böyle olmaz. Geldi ve buldu da ama 2 ay çalıştı sonra işten çıkarıldı anlaşamadı. Başka iş aramaya başladı o sırada iş bulma sürecindeyken ben başıma gelecekleri hissettiğimden bir uyarı niteliğinde ona söyledim. Ben evlendiğimizde işsiz evde oturan birisi ile yapamam dedim. Bir süre sonra başka bir iş buldu ama biz de bu sırada ev tuttuk ve ev dizmeye başladık çünkü ikimiz de teyzelerimizde kalıyorduk. İkinci işine girdikten sonra oldu bunlar. Tamam iş buldu diye düğün yerini de tuttuk. Tabi eşyaların hepsini ve düğün yerini vs eşimin birikimi olmadığı için babası yaptı. Sonraki seneye gelene kadar da düğün hazırlıkları yaparken ve düğüne 2 ay kalmışken yine işten çıkartıldı. Ben bir belirsizlikle benim hayatım böyle mi geçecek kaygıları ile o imzayı attım geri de dönemedim. Evlendikten hemen sonra işe girdi ve İstanbul'da evli olduğumuz süreç içerisinde işsiz kalmadı ama orada da biz evimizi neden buraya kurduk neden burada yaşıyoruz gibi konulara kapıldık ayrıca deprem korkusu da oluştu yaşadığımız mahalle de çok kötüydü. Ankara'ya dönmek istedik ailelerimize yakın olmak için ve alıştığımız site hayatına dönmek için... ve döndük de evlendikten 1 buçuk sene sonra. Önce ben iş buldum o şekilde geldik çünkü tecrübem vardı. Ona da eski yöneticim vasıtasıyla bir iş bulduk hemen. Orda da 3 ay çalışıp işten çıkartıldı. Ama sirkülasyonun çok olduğu kötü bir işyeriymiş o yüzden çok irdelemedim. 3 ay işsiz kaldı bu süreçte evdeydi ben çalışıyordum ama bilgisayar oyunları oynadığına şahit oldum. Sürekli sabırlı olmaya onu anlamaya çalıştım arada sırada uyarılarımı yaparak. Sonra başka bir işe girdi orda da 3 ay çalışıp çıktı. Çıkartılma sebebi yine aynıydı tecrübesiz olduğu için yetiştirmek istemiyoruz proje veremiyoruz. Artık tahammülüm kalmadı ve zor zamanlarımız başladı tekrar. Kiramızı babası ödüyor bense çalışıyorum 4 ay oldu işsiz hala. O da iş aradığını ama bulamadığını uğraştığını söylüyor ama uğraşmak bence böyle olmaz gerekirse asgari ücrete bir yere gir mağazaya diyorum onun sonu mu var diyor illa mesleğinde bir iş bulmak istiyor. Ailesi de sürekli destek ol iyi günde kötü günde diyerek imza attınız oğlumuz uğraşıyor o da bu durumdan mutsuz diyorlar. Destek olmadığım için ben suçlu oluyorum bu ülkede işsizlik var bu normal diyorlar ama ben bu kadar uzun süre asla işsiz kalmam mesela bi şekilde bulurum kendi şansımı yaratırım ona da sürekli tavsiye veriyorum şöyle yap böyle yap ara peşine düş git yalvar diye. Ben hiçbir şekilde gelecek hayali kuramıyorum bir sürü hedefim gerçekleştirmek istediğim şeyler vardı ve parasızlık çok zor. Evin arabanın ihtiyaçlarını karşılıyorum ve ona para da veriyorum. Bu sıkıntılardan bahsettiğimde yeri geliyor ailesinin bana aç mısın açıkta mısın dedikleri oluyor. Ama olay o değil tatile gidemiyorum yurtdışını gezemiyorum ben çocuk bile düşünemiyorum asla da yapmam zaten. Arkadaşlar lütfen bir akıl verin. Ayrılsam ona haksızlık yapacakmışım gibi geliyor ama gerçekten uğraştığını da düşünmüyorum gerekirse limon satıp evi geçindirmesi gerekirken ben çalışıyorum o ise evde. Ben uğraştığımı düşünüyorum taşınmasaydık böyle olmazdı diyip ona sığınıyor. Ayrılmasam bu şekilde yaşamak çok zor sabır taşına döndüm. Bir akıl verin.
Onceden kokmuş zaten bu balık.
Keşke imzayı atmak zorunda hissetmeyip bıraksaydınız 🥹🩷

Gerçekten hayatta keşke başka şeylerle sınansaydım da bununla sınanmasaydım. Aldatsa küfür etse şiddet gösterse en azından bir anda soğurum ve ayrılırım hemen sebebim de hazır olur, ama böyle ha oldu ha olacak çabalıyorum ediyorum ama çağıran olmuyor diyor ben de çok kötüyüm vs diyor köşeye sıkıştırıyor beni. Manipüle ediyor. Gözümün açılması gerek artık. Bilmiyorum arkadaşlar zor durumdayım.
Sen en büyük hatayı öğrenciyken onun ödevlerini yaparak yapmışsın. Adam tembelliğini taa o zaman belli etmiş.

Tembel , mücadele etmeyen erkekten ben direkt soğurum. Senin de soğuman lazım.
Adam çocuktan beter resmen.

Sen de aynı mesleği yapıyorsun. Sen nasıl senelerce aynı işi yapabiliyorsun? Torpil mi vardı, rüşvet mi verdin? Ne yaptın yani? Demek ki insan kendi çabasıyla bir işte uzun süre çalışabiliyormuş, di mi?

Bu forumda 8-10 sene önceki konuları hatırlıyorum da kocalar küfürbaz, karaktersizdi ama hepsi bir işte çalışıyordu. O konularda da çalışmayan kişi kadın olurdu. Geçen seneden beri açılan konularda ( öncesini bilmiyorum) kadın çalışıyor, erkek işsiz güçsüz, milletin parasını yiyor.

Kimi evliliklerde erkek ne sevgi ne ilgi gösterir ama bunun dışında evi geçindirir, çevreye karşı iyidir. O yüzden kadın boşanmak istese onu destekleyen birini bulamaz ya.

Cidden işsiz güçsüz, tembel, mücadeleden kaçan koca konuları okuyunca öyle adamları öpüp başımın üstüne koyasım geliyor. Çünkü tembel, başkasının sırtından geçinmeye yaşam biçimi haline getirmiş birine, özellikle de erkege tahammülum yok.

Bu evlilik böyle giderse sen daha çok konu açarsın. Çünkü ne adamdan hayır var ne ailesinden...

Seninki gibi bir erkek arkadaşım vardı. İş konusunda yeterince mücadele etmediğini gördüğüm için ayrılmıştım. Ek olarak birkaç tane daha sebebim vardı.

Sen en büyük hatayı öğrenciyken onun ödevlerini yaparak yapmışsın. Adam tembelliğini taa o zaman belli etmiş.

Tembel , mücadele etmeyen erkekten ben direkt soğurum. Senin de soğuman lazım.
Adam çocuktan beter resmen.

Sen de aynı mesleği yapıyorsun. Sen nasıl senelerce aynı işi yapabiliyorsun? Torpil mi vardı, rüşvet mi verdin? Ne yaptın yani? Demek ki insan kendi çabasıyla bir işte uzun süre çalışabiliyormuş, di mi?

Bu forumda 8-10 sene önceki konuları hatırlıyorum da kocalar küfürbaz, karaktersizdi ama hepsi bir işte çalışıyordu. O konularda da çalışmayan kişi kadın olurdu. Geçen seneden beri açılan konularda ( öncesini bilmiyorum) kadın çalışıyor, erkek işsiz güçsüz, milletin parasını yiyor.

Kimi evliliklerde erkek ne sevgi ne ilgi gösterir ama bunun dışında evi geçindirir, çevreye karşı iyidir. O yüzden kadın boşanmak istese onu destekleyen birini bulamaz ya.

Cidden işsiz güçsüz, tembel, mücadeleden kaçan koca konuları okuyunca öyle adamları öpüp başımın üstüne koyasım geliyor. Çünkü tembel, başkasının sırtından geçinmeye yaşam biçimi haline getirmiş birine, özellikle de erkege tahammülum yok.

Bu evlilik böyle giderse sen daha çok konu açarsın. Çünkü ne adamdan hayır var ne ailesinden...
Haklısınız doğru. Ben tamamen kendi çabalarımla buralara geldim ama bu bile şans olarak görüldü kimse karşıma geçip de kızım sen hırslısın çalışkansın sağol varol ama bizim oğlan biraz eksik bu konuda bile demedi. Kimse takdir bile etmedi bir tek kendi annem babam takdir etti. Onlar toz kondurmuyor kendine. Ailesi sen ilk sene işe girdiğin için şanslıydın dedi bi ara, işte kadın olduğum için de daha şanslıymışım.. eşim de bunu birkaç kez dile getirdi. Aslında hayatta acımasız olmak gerek, sonra kimse size acımıyor kimse sizi düşünmüyor. Aman iyi olur aman düzelir uğraşır beni seviyor vs vs diyerek bir yola çıkılmazmış. Gerçekten Allah bana yardım etsin başka birşey diyemiyorum çaresizlik..

Back
X