- 19 Temmuz 2024
- 26
- 7
- 1
- 36
- Konu Sahibi ebruebruay
-
Çalışıyordum araverdim çocuğum küçük yetisemedigim için şu an ara verdim online satış yapıyorum mecbur kalırsam yine yapar paramı kazanabilirimKonuda iki kere eşimi seviyorum yazmışsınız. Siz sizin fikrinize saygısı olmayan sizi kabul edeceği koşulları belirleyen seni sen olduğun gibi kabul etmeyen bir adamla evlisin . Bana göre sevsen de sevmesen de mecbursun çünkü üç çocuk var . Çalışıyor olsan yazardin o da yok . Belki burada birkaç kadına örnek olursun bu hatayı yapmazlar
Bu işler malesef ülkede çok olay. Bir yakınım kapalıydı evlenince açıldı. Öz ailesi o kadar olay yaptıki bu durumu rezillik diz boyu oldu. O kadar sinirleniyorum ve üzülüyorumki bu baskıya. Canınız ne istiyorsa öyle giyinin begenmeyene de yol verin gitsin. Hadsiz insanlar yahu. Nasıl bir insan bir insana müdahale edebilir. Eş se siz onun malı değilsiniz.Merhaba arkadaşlar sıkışmış durumdayım ne yapicam bilmiyorum..dini konu açmak yasakmış o yüzden üstü kapalı yazicam..3cocuk annesi bir kadınım evliliğimiz idare eder boyutta aldatma dayak vs yok iyi kötü geçinip gidiyoruz..ama bı sorun var bugüne kadar yaşadığım muhafazakar halden çıkmak istiyorum eşim kesinlikle karşı bunu yaparsan bu evlilik biter diyor..bende böyle bir konuda bana saygı duymasını istiyorum..evet bugüne kadar böyle yasayabildim ama çoğunlukla onun baskısıyla..sevgiliyken acıktım evlenmeden 6-7ay önce biraz onun isteği biraz kendi isteğimle kapandım..ama artık yapamıyorum ağır geliyor bunaliyorum..kendimi daha yaşlı daha çirkin hissediyorum..üstü kapalı anlatabilmisimdir inşallah..bı akıl verin lütfen ama yargılamadan
İyi de insanın fikirleri değisebilir. Bu hayatın içindedir.Adamın kafa yapısı belliymiş. Bile bile evlenmişsiniz. Tepkinizi o zaman koymalıydınız. Şu an haksızsınız ama bunun için de boşanacak erkeğe ne denir bilemiyorum.
Böyle birşeyden yuvanız yıkılırsa sebebi siz değil eşiniz olur.siz demiyoraunuz ki bosanalim diye.O size saygı duymuyorSonun böyle olacağını bilsem 1dk düşünmem göze alırım..ama daha beter olur ve yuvam yıkılırsa sebebi olmuş olucam korkum bu
Baş örtüsünden değil gerçekten yaşlanmaya başladığınız için olabilirbiraz onun isteği biraz kendi isteğimle kapandım..ama artık yapamıyorum ağır geliyor bunaliyorum..kendimi daha yaşlı daha çirkin hissediyorum.
Bunlar ne Allah aşkına nenemsi nenemsiHata sizde ama ben yine de size üzüldüm. Bir kadının fiziksel olarak rahat hissetmesi çok önemli, özgüveni mutluluğu, her şeyi etkiliyor.
Boşanma niyetiniz var mı? Eğer yoksa konuşup hislerinizi söyleyin. En başta şu tarz giyinirsiniz, gayet kapalı olduğu için sorun etmez belki. Ona da gösterin çok meraklıysa. Hâlâ kadınların erkekleri bir şeye İKNA etmek zorunda olduğu bir toplum olduğumuza inanamıyorum. Eşiniz size psikolojik şiddet uyguluyor, bunu bilin. Gerisi size kalmış.
Kapanmak kadar açılmak, açıkken kapanmak kadar doğal bir şey yok eğer kendi rızanla yapılan bir şeyse eşine daha dini şekilde anlatman gerek bunu artık yapamadığını ve günaha girmek istemediğini felan söylemelisin. İstemeyerek bir yolda gitmek te günahtır. Boşanıyorsa da boşansın gözü dışarda olsun erkeklerin ama kendi kadınına gelince nasıl da dayılanıyorlar. Neyse erkek milleti işte genelleme yaptım ama bence içinizden geçen hayatı yaşayınMerhaba arkadaşlar sıkışmış durumdayım ne yapicam bilmiyorum..dini konu açmak yasakmış o yüzden üstü kapalı yazicam..3cocuk annesi bir kadınım evliliğimiz idare eder boyutta aldatma dayak vs yok iyi kötü geçinip gidiyoruz..ama bı sorun var bugüne kadar yaşadığım muhafazakar halden çıkmak istiyorum eşim kesinlikle karşı bunu yaparsan bu evlilik biter diyor..bende böyle bir konuda bana saygı duymasını istiyorum..evet bugüne kadar böyle yasayabildim ama çoğunlukla onun baskısıyla..sevgiliyken acıktım evlenmeden 6-7ay önce biraz onun isteği biraz kendi isteğimle kapandım..ama artık yapamıyorum ağır geliyor bunaliyorum..kendimi daha yaşlı daha çirkin hissediyorum..üstü kapalı anlatabilmisimdir inşallah..bı akıl verin lütfen ama yargılamadan
Size katılıyorum kendisi olmayı tercih etmedikleri için hep sorunlar çıkıyor biri dedi diye başını kapatmak nedir dinini yaşamak isteyen biriysen yaparsın kocan olacak kişi dedi diye kapanmak nedir ya burada okuyorumTek başına tesettür meselesi olsa tabii ki herkes istediği gibi giyinsin onda hiçbir şüphe yok. Ama bu evlilik öncesi yapılan yaşam tarzı anlaşmaları sıkıntı oluyor. Burada okuyoruz, kadın alkol almayacaksan evleniriz namazını aksatmayacaksan evleniriz diye şart koşmuş, o zamanlar tamam diyen erkek ilerleyen yıllarda sevdiği yaşam tarzına dönünce sorunlar çıkmış konularını. Böyle konularda genelde, söz verdiyse yapmalı yapmıyorsa boşanmak hakkın tarzı yorumlar ağırlıklı oluyor. Sırf din meselesi de değil sigarayı bırak gezmeyi sev ailenle görüşme vs gibi büyük konularda insan neyse odur ve kendisi köklü değişiklik yaşamadan sırf söz verdi diye değişmez. Bi yerden patlar sizde de patlamış mesela. Siz ömür boyu tesettürde kalıp mutsuz olacaksınız, açılsanız eşiniz istemediği birmyaşam tarzına sahip biriyle evli kalıp mutsuz olacak. Başlarken yapılan bir yanlış mutlaka sıkıntı çıkarıyor işte
Hep mi geri kafalıydınız kendi imkanlarınızla mı bu seviyeye erdinizBaş örtüsünden değil gerçekten yaşlanmaya başladığınız için olabilirayrıca şuan kapalı kadınlar için çok modern aşırı güzel ve genç gösteren kıyafetler var sanırım siz çok demode takıldığınız için açılsanız da bir şey değişmeyecek
Bu mevzu o insanlar için “fikirler değişebilir” deyip geçilecek basit bir mevzu değil ki ama. Sana bana göre öyle olabilir ama dindar insanlar için öyle değil. Direkt yaşamları böyle. Eşini, işini bile ona göre seçiyor o insanlar.İyi de insanın fikirleri değisebilir. Bu hayatın içindedir.
Aşama aşama açıl benceCok aşıkken insan bazı şeyleri göremiyor..sonrasanda aman çocuklar üzülmesin huzurumuz bozulmasın diye kendimi tesetturumu sevmeye çalıştım..hep kendimi ikna ettim..ama artık bu isteğim iyice arttı..çok üzülüyorum içime kapandım..ama umursamıyor yeterli açılma..istersen kafayı ye..yeterli onu cevresine rezil etme
Nasıl haksız bulamadınız ki başta muhafazakâr olmayan birine muhafazakârlığı şart koşmak baştan başa haksızlık. Baştan muhafazakâr birini tercih edebilirdi. Ha muhafazakârlık da sadece başörtü ile olmuyor o da ayrı konu.Açıkcası ben eşinizi çok da haksız bulmadım. Size evlenmeden önce kapanın demiş, kapanmasaydınız belki de evlenmeyecekti. Ya da siz muhafazakar biriyle evlenirken ne olmasını tahmin ediyordunuz?
Allah’ın rızası için yapmadığınızı bir şeyi, bir insan için yapmamak lazım.
Şart koşmuş fakat karşı taraf da bunu kabul etmiş. Yani aslında konu sahibi kendi sınırlarının geçilmesine izin vermiş.Nasıl haksız bulamadınız ki başta muhafazakâr olmayan birine muhafazakârlığı şart koşmak baştan başa haksızlık. Baştan muhafazakâr birini tercih edebilirdi. Ha muhafazakârlık da sadece başörtü ile olmuyor o da ayrı konu.
Sen nasıl giyiniyorsun Niloya? Paylaş bizimle engin moda bilgini.Bunlar ne Allah aşkına nenemsi nenemsi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?