Eşim boşanmaya karar verdi evi terk etti ne yapacağımı bilmiyorum:((

Şu an o kadar yalnzım kı kızlar,ıyı kı yanımdasınız ve fıkırlerınızı paylasıyorsunuz;sizlere içten teşekkür ediyorum;
gerçekten çaresızım..Tek olsam belkı gıder kafa dagıtırdım eve gelmezdım,ama bebegımle cok daha zor bır durumdayım..
Dusunecek zamanım bıle olmuyoır ve sız benı aydınlatıyorsunuz verdıgınız fıkırlerle mınnettarım sıze....

kılolarımı verıyorum 2 aya yakındır dıyet yapıyorum 21 kılo almıstım 8ı kaldı ..Sacıma da gecen ay keratın bakımı
falan yaptırdım yanı herseyı yaptım yapıyorum,zaten sısmansın demıyor bana kılo almıssın dıyen herkesı tersler
esım''dogum yaptı tabı alacak''dıye..Bunlar degıl kızlar..Eskı kavga ve kötu gunlerı kendı ıcınde bırıktırmıs ve cocuktan
sonrakı degısımını bunla baglıyor sadece..Baska hıcbır sebep yok dıyor..Babalıgı cok cok ıyı,o yuzden ona ıhtıyac
duyuyorum ya..İlk gunden berı altını gazını mamasını uyutmayı cogu seye hep yardımcı(Hatta nazara baglıyorum
doguma gırmıstı sonra bebegı tutusu,gaz cıkarısına herkles bayılmıstı,
kocanın kıymetını bıl herkes yapmaz dedı herkes ,olan oldu((Bu 3 gundur
bu yuzden cok bosluktayım..(

Eger esın evden gıttıyse gerı cagıracaksın madem rol yapıyoruz 2-3 ay sonra gıdersın dıyeceksın evet yalnız olsam bende cıkıp gıderdım sahsen ama bebeklerle ımkansız bu sure ıcınde bıseyler rayına oturacaktır emınım bebegın suan ne kadarlık bılmıyorum ama bıraz ele avuca gelıp karsılık verdıgı zaman esın baba oldugunu bılecek kavgalar azalıcak ısallah bu konuda yalnız degılsın canım ama unutma sadece sevdıgın adam degıl sende degıstın farkında olmasanda kocan ıcın hala olması gereken fantezılerını susleyen ıslerını goren bı kadınsın ama sana gorede annesın herseyden onemlı olan bebegın senın ıcın ama esının bu durumu kavraması ıcın 2-3 aya ıhtıyacı var ılk once bu yuzdende evde olmalı bı sekılde gerı gelmesını sagla

ilk kısmı okudum aradaki sayfalara bakamadım ama üzüldümm senin adına

biraz duygusal bakma eşini kendii haline bırak boğma, boşanmak okadar kolay değil ortada bir çocukk var onunda evladı sonuçta sen biraz sevginle boğmuşş olabilirsin, ya da başka kadınn tabiki ikiside eşinii haklı çıkarmazz senin bunalımm yapman lazımm ilk anne olmakk çokk zor o duruma alışmakk muazzamm bir duygu ama zor

o zaman kocan cocugu kıskanıyo olabılır benım kocamda aynı eskıde kalan ne varsa ısıtıp ısıtıp onume suruyo dogumdan berı ama azaldı zaman gectıkce ısallah sızınde azalıcak canım allah yardımcın olsun dedıgım gıbı kendını uzup sutunu kesme sakın hersey duzelıcek buna ınan

Merhaba.ilk anlatımınızı okuduğumda çok üzüldüm.Belki de anlatım tarzınız etkiledi.Fakat şu alıntı yaptığım kısımda ve aralardaki paylaştıklarınızda sizin neden vazgeçemediğinizi anlayamadım.Yani siz bu adamı seviyor musunuz?Yoksa hem kişisel hem maddi olarak verdiği konfordan vazgeçmek mi zor geliyor.Eğer 2.siyse (adam bunu hissetmiş olabilir.) bence ayrılma kararınızdan vazgeçmeyin.Çünkü bu bir süre sonra duygusal açıdan rahatsızlık verici olur.Ama seviyorsanız size tavsiye edeceğim 1 2 şey var:
Öncelikle eşinizi 4 5 gün aramayın,sormayın.Durumu değerlendirmesini bekleyin.4 5 gün sonra daha da arayı açıp duruma,bekar hayatına alışmaya başlamasına fırsat vermeden arayın,sakince ve yumuşak bir ses tonuyla hatırını falan sorup konuya girin.Deyin ki 'sakinleştin mi ya da yatıştın mı?(bunu özellikle söyleyin.Çünkü bu kelimeyle kendisini sorgulamasına yardımcı olacağınızı düşünüyorum.Diyecek ki 'Ben sanırım çok gerildiğim için böyle bir karar aldım.'Aynı zamanda siz de gözünde anlayışla karşılamış durumuna geleceksiniz.Vereceği tepki olumluysa deyin ki (müsaitse buluşup yüz yüze konuşmak daha etkili olur.Seninle görüşmek istiyorum deyin.Konuşmak demeyin.Bu kelime erkekleri ürkütüyor.Bi de görüşmek istemezse diye günü saati siz verin.uygun musun deyin.diğer türlü tmm ben seni ararım deyip sallayabilir.Cümlelerinizi atlatamayacağı şekilde kurun.) 'x ben nasıl bu duruma geldiğimizi anlayamıyorum.Ama ayrılsak bile hatalarımızı ya da hatamı görmek istiyorum.Yanlış anlama seni ayrılmaman konusunda zorlamak istemiyorum.(bunu özellikle söyleyin.Çünkü sizin vazgeçemedğinizi düşünmesin.)Ayrılırsak aklımda acabalar kalmasını istemiyorum.Özellikle çocuğumuz için bunu yapmak zorunda olduğumu düşünüyorum.Bu beni vicdanen rahatlatacak.' falan diyerek konuşmaya girin.'Hatalarımı söyler misin?'deyin.(Ayrılmak istemediğiniz için siz onun hatalarından bahsetmeyin.Bu ortamı gerebilir.Hatta ben şunu şunu yaptım gibi fazla abartmadan kendinizi eleştirin.Onun söylediklerinde katıldığınız yerleri de 'haklısın öyle yaptım' falan deyip destekleyin.Sonlara doğru 'aile terapistine gidersek içimde uhde kalmayacak.Bu evliliğe dair elimden gelen her şeyi yaptım demek istiyorum.Bana eş olarak değil de dostum olarak destek olur musun?' deyin.Arada da onu özlediğinizden ,onu sevdiğinizden size yaptığı iyiliklerden bahsedin.Tşk edin.Helallik isteyin mesela.Unutmayın.AŞKDA GURUR OLMAZ.Zorlanıp bir erkeğe ihtiyaç duyarsanız kızınızın üvey babayla büyümek zorunda kalacağını,bunun son tercihiniz olacağını falan vurgulayın ki kaybetme korkusunu hissetsin.Muhtemelen yumuşayacaktır.Kesinlikle gerginleştirmeyin ortamı..O gerginleştirse de altdan alıp yumuşatın.Unutmayın bu görüşme şansını size 1 kez verir.(Çünkü gitmeyi kafaya koymuş.)İyi değerlendirin.Yumuşamışsa 2. kez görüşmeyi orda planlayın.Yok yumuşamamışsa da şöyle yapın:
(Bir kez görüştüğünüzü,yumuşamadığını ve henüz sonuca ulaşmadığınızı farz ederek yazıyorum.)20 gün 1 ay falan geçsin.Arayın deyin ki 'x ben seni şunun için rahatsız ettim.Henüz bir karara bağlamış değiliz.Ama ben netleştirip hem kafamı rahatlatmak istiyorum.Hem de yeni düzenimi kurmaya başlamak zorundayım.Sen ne düşünüyorsun' falan deyin..Muhtemelen bu görüşmede kesin tavrını belli eder.Tabii tüm bunları başka bir kadın olmadığını varsayarak yazdım.Bi de sorun kadın değilse eğer sanırım sizin tavrınızı çözmüş biraz blöf yapıyo ya da blöf değilse de sizin kabul edeceğinizden emin gibi davranıyor.Gezip gelecek azcık.:))Hey yarabbim ya.Şu erkeklere akıl fikir ver.
Eğer olumlu sonuçlanıp dönerse eşiniz size bi kaç tavsiyem olacak.Eşinize biraz kendini erkek hissettirin.Ev işlerini ona yıkmayın.Sizin için zor olacak ama biraz fedakarlık edin.Yapmadım dediğiniz şeyleri yapın.Sizin yapmanızın uygun olduğu fakat onun yaptığı şeyleri yapmaya başlayın.Normalde de yapmamanız gereken küfrü etmeyin.Emir vermeyin.Rica edin.Yaptığı iyi şeyler için onu övün.Teşekkür edin.Kötüleri görmeyin bir müddet.(Zor olacak ama..)Ve lütfen ailenizle onun arasında köprü olun.Ailenize müdahale ettirmeyin.Gerekirse yanlarında onu savunun.Bunu yapamıyorsanız evinizi ayırın.Geliri iyi demişsiniz.Kiranız 300 değil de 600 olsun.belki komşunuzun evinde ucuza oturmak da onu rahatsız ediyordur.Her erkek düşündüğünü söylemiyor maalesef.Huzur satın alınamıyor.Onu önemseyin.Kendinize de önem verin.Gerekirse çocuğunuzu annenize bırakıp (onlara kızgınsa yanınıza da almanızı isteyebilir.Bunu kabul edin.) birlikte vakit geçirin.Bir müddet sadece ONUN ÇOCUĞUNUN ANNESİ OLMAYI BIRAKIP ONUN EŞİ OLUN.Döndükten bi kaç ay sonrada uygun vakit de ve uygun bir üslupla muhabbet ederken bu konuyu açarak onun hatalarını da görmesini sağlayın.Bunu yapın ki içinizde kalmasın.
Uzunca yazdım.Bana göre dışardan bakınca nasıl çözüm bulunabileceğini dilim döndüğünce anlatmaya çalıştım.Neden ben fedakarlık ediyorum diyebilirsiniz ama bence o baştan etmiş fedakarlığı.Sizin tavrınız onu zorlamış görünüyor.İnşallah bu size umut değilde çözüm olur.İnşallah faydası olur da huzurunuza kavuşursunuz.Bende dualarınızdan nasibimi alırım..Bebeğiniz için dua edicem..

Uzuldum durumuna...esini seviyorsan cocugun icinde olsa mucadele et....sana tafsiyem evde herzsman bakimli ol mumkun oldukca esine vakit ayirmaya calis asla dirdirci olma...az ve oz konus ustune gitme kacan kovalanir....her yaninda oturdugunda sus bir sure bu suskunlugundan oda sikilio seninle konusmak ister ortam acildiginda beklentilerini beklediklerini konus...sana en buyuk tafsiyem bebeginin uykusunu esinin eve geldigi saate ayarlamaya calis baktinki olmuyor ailene birak onlarda kalsin uyku saatine kadar yanliz kalmaya calisin bu evdeki sessizlik onu sikip sizinle konysmak ister sizde ne olursa olsun sakinliginizi koruyun....

Az evvel de yazmıştım.Her erkek düşündüğünü söylemiyor maalesef.Bi de hep diyorum yine diyeyim.Ailenin arkanda olmadığını düşündüğünü eşine hissettirme bence..

Sanırım size de blöf geldi.

konu sahibi olaylara birkaç yönden bakıyor, bana kalırsa eşini elde tutmak istemesinin en büyük nedeni haklı olarak ailesinin yanına dönmek istememesi ve maddi olarak yaşayacağı zorluklar. Yoksa hiçbir kadın böyle laflar eden bir adamı durdurmak isteyecek kadar gurursuz değildir. Eğer ki maddi ve manevi güce sahip olsa aşkını ( var olduğunu sayıyoruz) kalbine gömerek yeni bir hayata yelken açabilirdi. Şimdi bu adamı yola getirmek zorunda. Asıl zor olan acaba kendi başına devam etmek mi zor yoksa adamı yola getirmek mi bunu da zaman gösterecek elbette. üzücü bir durum, şimdi neresinden tutsa ortaya kötü bir tablo çıkıyor.

kızlar tavsıyelerınız cok cok guzel ama hepsını denedım ınanın,basbasa gıdıp konusalım dedım ıstemedı ;evde konusmamız
kavgaya neden oluyor dısarda konusalım dedım olmadı..Yemek,ev ıslerın herseyde annem yardım edıyor sagolsun,o buraya
tasındıgımızdan berı hıc ıs yapmıyor kı ..Ben de özenlı davranıyorum ama bebegım cok gec uyuyor ,erken uyumasını
saglamam ıcın banyo vs gıbı yardıma ıhtıyacım oluyor ama o yorgun dıye dıretmemeye calıstım;bır duzen de olmadı(Bır
de esım konusmaz evlendıkten berı tuhaf ıs nasıldı ıyıydı bu kadar..sonra tv..Hasta dıyebılırım tv na..cocuk gıtse
de tvdan kafasını kaldırmaz(Hatta 5 gun dıs agrısından gebermıstım ve neyın var demedı ,o kadar yokum artık
onun gözunde(

Kırmızıoje bırkac hafta falan dedın de aılemın yakınındayım adamı görmedıklerınde nasıl acıklayayım cnm''evı terk
ettı mı ''dıyeyım??Burda olmasam coktan o gereken hava alma arasını verırdım ama nafıle..B

slm canım içinde bulunduğun durum hem zor hem karmasık ama öncelikle hemen acil kararlar almamalısın çünkü eşinde sende zor günler geçiriyorsunuz evet normalde bebek olmazsa insan böyle bi durumda hemen ayrılır fakat çocuklar olunca insan bu kararı almak biraz zor geliyor benimde 2 tane çocuğum var hakkaten zor senin yapman gereken önce sakinleşmen lazım bu durumda elinden geldiği kadar yapıcı davranman lazım eğer bu durumu bile bile kalacaksan başına gelen şeyi kabulllenmen lazım ve artık eşinle kavgalardan atışmalardan hakaretlerden vazgeçmelisin çünkü olayllar daha büyüyecek ve heleki ailererde bu olaya dahil olursa işler çığrından çıkar olayları kontrol edemez hale gelirsiniz hani aranız düzeleceği varsada düzelmez eşinin yaptığını onaylamıyorum fakat anladığım kadarıyla sen evliliğini kurtarmaktan yanasın bunun için lütfen fazla münakaşaya girme bi iki gün sonra sakin bi şekilde onunla konuşmak istediğini söyle ve onu yargılamadan onu dinlemek istediğini bazı şeyleri yeniden yasayabileceğinizi söyle neticede ortada bi bebek var Allah yardımcın olsun canım

Bir erkek kadından çok farklıdır.

Kurulu bir düzeni yıkmak için ya başkası vardır hayatında(ki eminim kesinlikle yok diyorsun)
Ya da o evde yaşamak artık cehenneme dönüşmüştür onun için.(bu kararıda çok zor verirler)

2 ay kalmasına türlü bahaneler bulmuş,ikna etmişsin;
madem bu adamdan ayrılmayı asla istemiyorsun neden bu 2 ayın hemen başında adamı yok yere azarlayarak bir de ertesi güne tel'De mesaj polemiği taşımışsın.
Erkekler kavganın,bıdı bıdının dır dırın olduğu yerden kaçar.
Karısı da olsa,çocuğu da olsa;daralır çünkü nefes alamaz olur.

Bu adamı isteyen sensin,sen bişeyler yapacak kendini değiştireceksin.O gitmek istiyor zaten,ondan bir çaba beklemek haksızlık olur.
Adam bunalmış bu o kadar belli ki...
not:Aldatma konusuna değinmedim ısrarla yok dediğin için ama bence hayatında biri olma yüzdesi çok yüksek.

bazen evliliklerde gerilim olması normaldir bazı şeyleri akışına bırak ama kocana bir çocuğunun olduğunu ve babasına da ihtiyacı olduğunu hatırlat yada nebiliyim hastayım de eve çağır çocuk hastaydı işte bugün doktora götürdüm de belki gelip görmek istersin diye msj at hani bu vesileyle belki aranızda bazı şeyler deyışir

iyi dıleklerınız ıcın tesekkurler,tasınma sansımız yok cunkı borclarımız cok ve ben işe gırmeyı dusundugum ıcın aıleme
yakın yerler bakıyoruz oralar da 850den baslıyor en kötu evler
sunny maddı acıdan hıc dusunmedım cunkı babam sagolsun esımın maası yetmedıgınde hep destek oldu,onlar
bızı gecındırdı desem yerıdır..babamın durumu ıyı zaten ,ama neden cocuguma babam bakacak kı??Babası kımse
o bakmak zorunda..Ben cocugumu bosanan aıle cocugu olsun dıye dogurmadım,ogretmen arkadasılarımla
cok konusurduk hep bosanan aılelerın cocukalrının en arıza,en sorunlu cocuklar oldugunu söylerlerdı..Ben bebegımın
gelecegını dusunuyorum ve de sevdıgım ıcın kaybetmek ıstemıyordum ama son yasananlardan sonra ben de pek
onunla gelecek dusunemıyorum( gurursuz demıssın,hangı laflardan sonra gurrursuz buldun benı ve cocugun var mı
merak ettım??

Yazmayı unutmuşum.Eşine lohusalığınla da hafif acıtasyon yap bence.<normal şartlarda şu an senin lohusalığın keyfini sürüyor olman lazımdı.O yüzden bu bence hakkın.:)>İşte sütüm kesiliyor.Bebek hissediyor falan.Bi de son ettiğiniz kavga için 'bir özür borcum var.Eşim olarak da insan olarak da sana özür borcum var 'falan de.Ağlamak istersen de tutma kendini.Kadının en büyük silahıdır derler.:))Ben eşinin aldatmadığına ya da söylediklerinin doğru olduğuna inanıyorum.Normalde aldatmaya tahammülsüzümdür.a

Son düzenleme:

Zaten üzgünsünüz ,daha fazla da sizi üzmek istemem ama siz her şeyin farkındasınız.
Eşinizin blöf yapmadığının, bu boşanmanın eninde sonunda gerçekleşeceğinin
hepsinin farkındasınız.Ama şu an sizin için sorun ailem ne der , çevre ne düşünür.
Şimdi bunları sorun yapmayın.Ailenize asla yalan söylemeyin ki ileride sizi suçlayacak bir
konuları olmasın.Eşinizle ilgili nasıl davranacağınızı da daha önce söyledim.
Biraz üstüne gitmeyin bakalım ne olacak.
Allah yardımcınız olsun.

Ailenin çocuğuna bakması neden tuhafına gidiyor anlamadım bunu. Eşinin seni sevmediğini ima ettiğini yazmışsın, konunun devamını okumadım. Bu laftan sonra hala bir insanın üzerine gitmek ne kadar mantıklı bunu düşündün mü ? Zorla güzellik olmaz diye bir laf vardır. Ha ben eşim yanımda olsun, beni sevmese de olur diyorsan o senin bileceğin bir konu ama yine bu şekilde mutlu olamazsın bana göre. Benim de çocuğum var ve ben de eşimle sorunlar yaşıyorum, boşanabilirim her an, ama senin kadar karamsar değilim şükür ki. Boşanan aile çocukları sorunlu olur konusunda ise son derece yanılıyorsun, bu tamamen yetiştirilme tarzına ve sorunlu dediğin insanları nasıl nitelendirdiğine bağlı. Sen nasılsan çocuk da öyle olur yani sen evin içinde kocanla mutsuz olursan asıl o zaman çocuğun mutsuz bir birey olarak yetişir. Kendine bir iyilik yap ve kendine acımaktan vazgeç, kendine inandığın ve güvendiğin zaman eşin bunu farkettiği anda kendi ayakları ile sana dönebilir. Ama bu durumda as-la. Yani ben yerinde olsam ben de dönmem.

Sanırım size de blöf geldi.

Hayır ..
Ben konuyu ilk okuyunca kesinlikle başka bir kişinin varlığından şüphelendim ve bunu
belirttim de yorumlarımda.(Hala da öyle düşünüyorum.)
Ancak konu sahibi araştırdım ve eminim asla başka bir kadın yok deyince
"Acaba mı?" dedim bir an .Konu sahibine o yüzden yukarıdaki soruyu sordum.
Çünkü eşini en iyi tanıyan o.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…