• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim boşanmaya karar verdi evi terk etti ne yapacağımı bilmiyorum:((

Ya canim cocugu babasina goster diyenler babasini dusundugu yada hakli gordugu icin soylemiyorki. Sadece kizinin uzaktada olsa varligina guvenecegi bir babaya ihtiyaci olacak. Birde hani ne derse desin hic muhatap olmayacak, mesajla cevap yazmayacaktin. Simdi sen tartisinca iyi yaptim ayrildim diye iyicene emin olmustur. Ne kadar sessiz uzak kalirsan o kadar degerli olursun ama tutamiyorsun sanirim kendini. Ne diyim ben olsam bende tutamazdim. Bu arada eger geri donusu yok diyorsan ki bence oyle, aldattigini soyle herkese. Bilsinler madem tum gercekleri. Birsey degisirmi ama en azindan seni suclamazlar kendi ailen dahil

o aıleme benı kötuleyıp herkesı susturunca cok öfkelendım 2 gun durdum sonunda yıne patladım.Aslında
mesaj atma sebebım tek basına aılesının yanına gıdıp yıne yapacak aynı hareketı.Benım aılemı ıkna etmıs
kendı aılesını de benım dayanılmaz ınsan olduguma rahat ınandıracak dıye ben de uyardım mecburen attım
yanı.''eger aılenden hakkımda bır elestırı duyarsam aldattıgını ve bana kocalık yapmadıgını anlatacagım''dedım
o da tartısma acıp hakaret edınce ben de cevap verdım:(((Bılıyorum mesajlarımı da okutacak ve benı
rezıl edecek.Sankı ben kendım o lafları demısım o kışkırtmamıs gbı yapacak dıye:(((

Dedıgın gıbı bır daha az öncekı son mesajımı yazdım ''1 ay davranısına bakacagım 1 ay sonra ac dava ben
de anlasacagım konusuruz'' dedım.''Mesajlarını sılıyorum bastan baslayalım sen de sil'' dedim.Ben sılmem
o da sılmez kesın:))) Ablasına sordum da aldattıgını söyledın mı dıye ''haaayır yok canııım'' dedı .Ben de
söylememek mı lazım anlayamadım yanı.Babası cok serttır polıs .Valla gebertır duysa.Söyleyeyım mı kı
yarın annesıne bırseyler söyleyecegım ya da o gıtmeden önce arayacagım.

Merhaba kızlar ve tüm içten cevaplarınız ıcın çok teşekkür ederim,kızım bıraz huysuz bır bebek oldugu ve aılem sehırdısında oldugu ıcın ancak gırebıldım..Sorularınıza cevap vermeye calısayım;
-Çocuk kararını esımle bırlıkte etraflıca dusunerek verdık .Hamılelıgımın 6.ayında yakaladıgımda (evlılık yıldönumumuz dahıl)3 aydır o kadınla görustugunu söylemıstı,baska sehırdeymıs ama kımdır bılmyıorum ve devamı oldu mu ya da sonra baskası ?Asıl benı meraklandıran bu,ama telefonu hep ortada,işten eve evden işe gelıyor,şifrelerını de verdı..Görunurde bırsey yok gibi kızlar..
-Ailem biraz fazla patavatsız ve ıc ıslerımıze karısıyorlar,yanı mesela bır kere borc ıstedım babamdan ve esıme ''bu kadar parayla nasıl gecınemıyorsunuz bır turlu anlamıyorum''demıstı,çok agır laf bır erkek ıcın ..Bu kısa bır örnek sadece..Eşim mesela sıcakta terlemıs gelır annem evdeyse gıt dus al der kac defa..o da cıldırır gibi ..
-Eşim bebegımızın altını almak dahıl her işini severek yapıyor ama son zamanlarda basıma kakıp kavgalarda bunları kullandıgı ıcın ben de yaptırmamaya calsııyordum
-Aile danısmanı beledıye hızmetı de oldugunu okumustum gecen hafta kabul etmıstı,ama dunden berı cok katı ''asla gelmem bıttı'' dıyor:((
-Ben de eşimi rahat bırakmak ıstıyorum ama aılem ve komsular oldugu ıcın eve gelmedıgını herkes fark edebılır,bu yuzden de gıtmemesı daha ıyı olurdu:(
-kendımı yenılemeye calısıyorum bırcok sey yapıyorum ,ama o dısımı degıl içimi sevmiyor artık:((
-2 ay kalmayı degıl eve hıc gelmemeyı dusunuyor:((
-kavga ettıgımız bırgun kardesım evden mesaj atmıstı ''sesınız gelıyor,insan sevmedıgıne bıle böyle davranmaz yapmayın ''dıye:(
aşça büyüğüm-cok kötu davranıyor bana ,bazen de cok ıyı davranıyor ..Kötu davrandıgı zaman sabredıp sonunda patlıyorum,iyi davranınca da ümitlenıp yıkılıyorum bır sonrakı kavgada..
canım durumuna çok üzüldüm daha yeni evli sayılırsın ve bebeğinde çok küçük hatayı baştan ailenle aynı evde yaşamakla yapmışsın söyleyeyim
sana birkaç tavsiye de bulunucam güzelim büyük ihtimal senden yaşça büğüyümdür aldatma konusunda birşey diyemem başıma gelmedi bebeğin olmasaydı derhal bırak derdim bu senin hayatın hiç kimse senden daha değerli değil
kocanı tekrar kendine aşik edebilirsin
erkekler hakikaten çocuk gibidir klişeleşmiş bir sözdür ama doğrudur yapman gereken en önemli şey derhal ailenin yanından taşınman iç meselelerinize aileni karıştırmamalısın eğer aile daima müdahil olurlarsa bu işi çözemezsiniz mümkün mertebe kavga etmememye çalışmalısın ne kadar kavga ederseniz olay okadar içinden çıkılmazhele bir de heçmişi önüne ısıtıp getirmek iyice kötüleştirir bir hal alır unutma aradaki saygıyı mutlaka korumalısınhata hiç bir zaman tek taraflı değildir bunu sakın unutma bu zor bir durum farkındayım ama maalesef alttan alan her zaman kadın oluyor

dünyanın düzeni bu her zaman güler yüzlü ve tatlı dilli ol sorunlarını kötü durumunu bir süre ona yansıtma bebeğini asla tehdit unsuru olarak kullanma zira emin ol ters teper adamı kendine yaklaştıracağına uzaklaştırırsın güleryüz tatlı dil bu durumu çözer ama işin içine aldatma girince bişey diyemiyorum adamın gönlüne başkası düşmüşse yapılacak birşey yok seninde psikolojin iyi değildir eminimallah yardım etsin daha çok gençsiniz lütfen güleryüz ve tatlı dil+kavga etme biraz bunu sürdürebilirsen mesele toparlanır kadınla erkeğin arasındaki en büyük fark erkek çabuk unutur kadın asla unutmaz

o aıleme benı kötuleyıp herkesı susturunca cok öfkelendım 2 gun durdum sonunda yıne patladım.Aslında
mesaj atma sebebım tek basına aılesının yanına gıdıp yıne yapacak aynı hareketı.Benım aılemı ıkna etmıs
kendı aılesını de benım dayanılmaz ınsan olduguma rahat ınandıracak dıye ben de uyardım mecburen attım
yanı.''eger aılenden hakkımda bır elestırı duyarsam aldattıgını ve bana kocalık yapmadıgını anlatacagım''dedım
o da tartısma acıp hakaret edınce ben de cevap verdım:(((Bılıyorum mesajlarımı da okutacak ve benı
rezıl edecek.Sankı ben kendım o lafları demısım o kışkırtmamıs gbı yapacak dıye:(((

Dedıgın gıbı bır daha az öncekı son mesajımı yazdım ''1 ay davranısına bakacagım 1 ay sonra ac dava ben
de anlasacagım konusuruz'' dedım.''Mesajlarını sılıyorum bastan baslayalım sen de sil'' dedim.Ben sılmem
o da sılmez kesın:))) Ablasına sordum da aldattıgını söyledın mı dıye ''haaayır yok canııım'' dedı .Ben de
söylememek mı lazım anlayamadım yanı.Babası cok serttır polıs .Valla gebertır duysa.Söyleyeyım mı kı
yarın annesıne bırseyler söyleyecegım ya da o gıtmeden önce arayacagım.

üstteki mesajımı ilk yazdığın mesaja istinaden yazmıştım
senin korkacak çekinecek bir şeyin yokki söyle babasına o korksun ama lütfen sakin ol burada tecrübe konuşuyor herzaman sukünetini koru en büyük silah budur emin ol

üstteki mesajımı ilk yazdığın mesaja istinaden yazmıştım
senin korkacak çekinecek bir şeyin yokki söyle babasına o korksun ama lütfen sakin ol burada tecrübe konuşuyor herzaman sukünetini koru en büyük silah budur emin ol

Eşim yuzumu görmek ıstemıyor benden nefret edıyor bırakın askı sırf benle muhatap olmamak ıcın
cocugunu sıormuyor:((( Söyleyecegım galıba yarın:(Aldatması hamıleykendı affettım sonra cocugum
ıcın ben cabaladım ve 9aylık bebegımız varken o gıttı:(( Valla son 1,5 yıldır ben ,ondan öncekı 2 yıl
o ugrastı dıyebılırım.Ama o evlılıgımızı basından berı bır hata oldugunu ve hep kötu cıft oldugumuzu
söyleyıp butun yıllarımı lekelemeye calısıyor haklı cıkmak ıcın 2 yıl öncesını bahane edıyor cok sacmalıyor:(

Şimdi ılımlı mesaj atmıs az önce uzlasmaya gıttım ya:''kızımın neden ateşi vardı,şimdi nasıl oldu.
Çok özledım onu.''yazmıs.Ben de ''bilmiyorum dişten sanırım.özleyınce görebılırsın ''yazdım.

O şu andan itibaren bana ANLAŞMALI BOŞANAYIM dıye ıyı davranacak,
bense ona pişman olsun,GERİ GELSİN diye...Ne saçma:)

Bir de eşimin bakır olması da etkılı bence ,ilk kadını bendım ve yenı arayıslara
gırmek ıstedı pislik:(

erkekler bir kere soguguyunca geri dönüşü olmuyor işte. hani demişsiniz ya 2 yıl o ugraştı 1,5 yıl ben ugraştım. demek ki 2 yıl sonra sabrı taşmış mı ne öyle birşey olmuş ondan sonra agzınla kuş tutsan vazgeçmiyo işte.. haklı anlamında demiyorum , malesef erkek cinsiyetinin yaradılışı bu, biz kadınlar daha fedakarız ve daha çok ugraşırız onların ise umrunda değil hemen gönlü de kaymaya müsait.. bir de seninki gibi aile kavramı oturmamış olan biriyse de ayrılık kararı alması daha da bi kolay..

Aldatmasına rağmen kabul ettin ve terkeden o oldu...Ne acı...

adamın aklı büyük ihtimalle hala diğer kadında malesef:19: ben burdaki ilk yorumumda da yazdım başka bir kadın olmasa bir erkek bu kadar kolay yuvasından vazgeçmez
bende yakın zamanda aldatıldım kocam başta manyak gibi olmuştu diğer kadını sevdiğini bile söyledi bana:47: ama birkaç saat sonra ben öyle birşey demedim uydurma dedi bana:53:benim kocamla ilişkim iyiydi ara sıra anlaşmazlıklarımız olsada ben onu çok idare ettim hep alttan aldım benimle mutluydu belki de bu nedenle gitmedi ama aramız çok kötü olsaydı belki o da giderdi.ben ona git dedim zaten sonra af diledi ben çocuklarım için affettim
benim anladığım kadarıyla konu sahibinin eşiyle arası çeşitli sebeplerden zaten iyi değilmiş üstüne başka kadın olayı da girince adam tamamen evliliğini gözden çıkarmış:23:
şimdi bu adamı kendi haline bırakmak düşünmesi için zaman vermek beklemede kalmak izlenebilecek tek yol bence:31:

Şimdi ılımlı mesaj atmıs az önce uzlasmaya gıttım ya:''kızımın neden ateşi vardı,şimdi nasıl oldu.
Çok özledım onu.''yazmıs.Ben de ''bilmiyorum dişten sanırım.özleyınce görebılırsın ''yazdım.

O şu andan itibaren bana ANLAŞMALI BOŞANAYIM dıye ıyı davranacak,
bense ona pişman olsun,GERİ GELSİN diye...Ne saçma:)

Siyahbeyaz ben yeni üye olduğum için özelden mesaj gönderemiyorum ama sorularını buradan yanıtlayabilirim. Eşim bir tartışma sırasında gitmedi zaten uzun zamandır düşünüyormuş. İş baktım ciddi ailelere söyledik. Kimse durumu değiştiremedi. Psikolog yardımı aldım, hala da gidiyorum ama öylesine pek de etkili olduğunu söyleyemem. Benim kısmen rahat olmamın sebebi bol bol dua etmem ve Allah'a güvenmem ben öyle görüyorum. Psikologlara kalsa ben hala ümit ediyorum ve ümidim bitince yas tutma evresine girecekmişim. Bence bu süreçler birbirinin içine geçmiş de olabilir. Ben de ağlıyorum, içim bunalıyor, midem kalbim sıkışıyor, nefesim daralıyor zaman zaman ama sonuçta canım adam istemiyor, istemiyor, istemiyor. Yapacak bir şey yok bunu görüyorum. Düzeltirse iş Allah'a kaldı diyorum. O, kalpleri eviren çeviren, insanla kalbi arasına girendir ve her şeye hükmettiği gibi kalplere de O hükmeder. Hal böyleyken ben de dua ediyorum benim kalbimi hayır neredeyse oraya çevir diyorum. Tabii onun kalbini çevirse de güzel olabilir :)

Bir de bizde hakaret asla olmadı evliliğimiz boyunca. Bağırıp tartışsak da bunlar saygı çerçevesinde oldu. Eşim bana el kaldırmadı ben de ona küfür etmedim asla. Ama benim arkadaşlarım da birisi vardır diyorlar benim için. Belki resmi bir ilişkisi olmasa da aşık olmuş olabilir diyorlar. Bu insanı çıldırtıyor ama bak yine aynı noktaya geldik: yapacak bir şey yok, adam gitmek isterse gidecek.

Buradaki çoğu insan da bunu vurguluyor sakin kal! Umarım biraz zaman sonra bu sakinlik aşamasına geçersin.

ya canım sureklı gel gıtler yasıyosun...ben ne dedim sana bataklıkta gibisin cırpındıkca batıyosun...yazık gunah değilmi sana bir silkelen artık ne yapmak istıyosun karar ver. onu tekrar kazanmak mı yoksa surundurmek kı?bir karar verebilsen inankı hayatın yoluna girecek.ayrılmak istıyorsan surundurmek ıstıyorsan bak burda bosanma asamalarından gecmıs bır cok bayan var onlar sana yardımcı olacaktır.cok da guzel surundurursun.yok devam etmek ıstıyorsan gene akıl ve taktık verecek bircok bayan var.ama ne olur bir karar ver duyguların dagılmıs karısmıs.

vaktın olursa al eline bir kalem kagıt eşinin artılarını bır tarafa eksilerini bir tarafa yaz...bak bakalım hangisi daha cok cıkıyor gor.bu adam ıcın mucadele etmeye değermi degmezmı?sakın bebeğin için onu geri ısteme hayatın daha cok cehenneme doner.bebek için ne ayrılınır ne de bir arada durulur.sebebleri gor ben neden bu adamla durucam veya nıye ayrılıcam gibi...

Son düzenleme:
Konunuzu baştan beri takip ediyorum ve çok üzülüyorum durumunuza. Hep sayfayı olumlu birşeyler duyma ümidiyle açıyorum ama yok..
Bence eşiniz ilk 2 yılda olanları unutamamış bir türlü ve yapacağını yapmış ( bu sizi terk etmesine gerekçe değil) Aldattıktan sonra sizi bir daha üzmeyeceğim hep yanınızda olacağım vs. demiş ama koskoca bir yalan olmuş. Kavgalarınız ilişkinizi çok yıpratmış arada edilen küfürler, tartışmalar vs. Aldığınız yaralar iyileşeceği yerde daha da kötüye gitmiş Bu süreç içinde eşinizin size karşı olan bir iyi bir kötü olan tutarsız tavırları ( hani en son bayramda çok iyiydik falan demiştiniz) kafanızı karıştırmış. Şu anda onun davranışlarını kabullenemiyorsunuz ya da kabul etmek istemiyorsunuz. ilk 2 yılda olanlar sizi bırakmasını gerektirmez tabi ki ne güzel bir kızınız olmuş onun hatırına geçmişe sünger çekip yeniden başlayabilirdi ama o bunu tercih etmemiş
Nasıl bu kadar rahatça sizi gözden çıkarmış anlayamadım doğrusu, sanki o değil siz onu aldattınız.
Ben bu yuvanın yıkılmasından yana değilim. İnşallah pişman olur ve tıpış tıpış geri gelir. Allah size kolaylık ve güç versin. Bol bol ALLAH'A dua edin..

siyahbeyaz her gün konunu takip ediyorum önümüz bayram inş barışırsınız sakin ol bencde arkadaşların dediği gbi kolay değil ama dua et senin ve bebegin için hayırlısı ne ise olsun....

Canim gunlugunu koymayi dusunuyordun onun esyalari arasina yanlis hatirlamiyorsam. Ne oldu verebildinmi? Bende hala birseyler duzelir adam vicdana gelir diyorum ama malesef iyi haber gelmiyor senden.

benim aklıma da eşinin sana bana yalvaracaksın tarzında konuşması ve kaynananında çocuk 3 yaşına gelsin sonra boşanırsın sözleri takıldı. aslında bir mesajında kayınvalidenin iyi biri olduğunu söylemiştin ama eşinde ki bu kinli sözleri duyunca şuan çocuk küçük olduğu için sana verilir ama 3 yaşında ki çocuk verilirken maddi durumu iyi olan ebeveyne verilir mi diye düşündüm. eğer böyle bir ihtimal varsa sakın kabul etme böyle birşeyi.. Zaten anladığım kadarıyla sende artık birleşmekten yana değilsin ama öyle bir karar verirsen eğer bu ihtimali de gözardı etme derim ben...

Ben buraya içimdeki karmaşayı yazdığım için biraz günüm günümü tutmuyor biliyorum
kızlar;ama,inanın kızımla güne başlamanın mutluluğuyla hiç de üzülme fırsatım olmuyor.
Zaten sonra annem geliyor;ya kızımı alıyor,ya o da yardım ediyor oynatıyoruz vs,
bazen dolaştırıyorum onunla yürüyorum.Yani zaman geçip gidiyor.Sadece yalnızken
sinirliysem dayanamıyordum,artık telini sildim.Aramam,mesaj atmam.Babasına da
aldattığını söyleyip söylememe konusunda hala kararsızım.Ama,kabullendim;şok
dönemim geçti.O şimdi gelse bile ''yabancı biri'' artık ben onu ne yapayım ki..

Bgn eşim kızımı görmek ıstedıgını özledıgını söyledı mesaj attı ,tamam dedim.Geldi.
Kızım önce onu görünce bol bol ağladı,yadırgadı;sonra alıştı biraz.Fazla konuşmadık.
Çay yaptım içti ama aç olduğu halde ısrarla yemek yemedi,kuru bir dilim ekmek
yedi,ben de ''fakir,ama gururlusun''diye dalga geçtim.Sırtımdaki saçları topladı
ben yerde kızımı severken.Sonra kızım popo sallıyordu bir müzikle ''kızım sen
çingene mi olacaksın her seste oynuyorsun''dedi.(Bana mesajlarda çingene demişti.)
Ben de ''annesinin kızı,tabi çingene olur''dedim.Çok özlememiştim,artık soğumuşum.
Heyecenlanmadım,önemsemedim,hazırlanmadım gelecek diye..Öyle işte..

Canim gunlugunu koymayi dusunuyordun onun esyalari arasina yanlis hatirlamiyorsam. Ne oldu verebildinmi? Bende hala birseyler duzelir adam vicdana gelir diyorum ama malesef iyi haber gelmiyor senden.

Ya cnm ne sıkı takipçimsin çok teşekkür ederim:)) Ben bile unutmuştum bunu,ama bugun beyaz tişörtlerini sordu,
biri o bavulunun içindeydi,yani bilmiyorum ama sanırım açmamıs daha tasınamadıgı ıcın ya da gördu ama takmadı.

benim aklıma da eşinin sana bana yalvaracaksın tarzında konuşması ve kaynananında çocuk 3 yaşına gelsin sonra boşanırsın sözleri takıldı. aslında bir mesajında kayınvalidenin iyi biri olduğunu söylemiştin ama eşinde ki bu kinli sözleri duyunca şuan çocuk küçük olduğu için sana verilir ama 3 yaşında ki çocuk verilirken maddi durumu iyi olan ebeveyne verilir mi diye düşündüm. eğer böyle bir ihtimal varsa sakın kabul etme böyle birşeyi.. Zaten anladığım kadarıyla sende artık birleşmekten yana değilsin ama öyle bir karar verirsen eğer bu ihtimali de gözardı etme derim ben...

Tşk dikkatin için cnm,yok ben o buraya gelip tek duracağız diye bile korktum,hatta babamlara da ''birşey olursa çagrı
atarım gelırsınız''falan dedım yanı o derece :)) tek kalamam ben artık onunla :)) Bir de ben açıköğretimde okuyorum
2.sınıfım bu yıl sosyal hizmetler güzel ve gelecegı olan bir bölüm 3 yıl sonra ben de en az bir 3bın alırım ınsallah,
en sevındıgım sey bu bölüm..

vaktın olursa al eline bir kalem kagıt eşinin artılarını bır tarafa eksilerini bir tarafa yaz...bak bakalım hangisi daha cok cıkıyor gor.bu adam ıcın mucadele etmeye değermi degmezmı?sakın bebeğin için onu geri ısteme hayatın daha cok cehenneme doner.bebek için ne ayrılınır ne de bir arada durulur.sebebleri gor ben neden bu adamla durucam veya nıye ayrılıcam gibi...

bunu ben eskıden sevgılılerımı terk etmeye karar verınce yapardım:))Ama canım o beni terk etti.
Ben döneceğim ,iyi huylar baskın cıktı desem ne olacak ki.Ne diyecegım''iyi huyların ve artıların
baskın cıktı gerı gel '' mi:)

Back