• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim böbrek hastası, doğuştan tek böbrek kalan böbrek %25 çalışıyor =(

Arkadaşlar konu ile ilgili başka cevap yazmayı düşünmüyorum olurda aklıma gelmeyen bir şey bir çare varsa diye sizlere danıştım herkese tek tek teşekkür ederim, herkes aynı şeyleri söylüyor inanın hepsini düşündüm elimden geldiğince zaten maddi ve manevi desteğimi esirgemiyorum, herkese sağlıklı mutlu hayatlar...

Evde boş zamanım ne yazık ki yok, evden yeterince yoğun çalışıyorum zaten, diyalize girmesini istemiyorum zaten olduki ilk seçeneğimiz nakil olması diyaliz ikinci bir seçenek, zaten diyalize girme meselesi ayrı sgk emeklilik için diyaliz şartı koyuyor yoksa biz diyaliz taraftarı değiliz yanlış anlaşılmasın tedavi yöntemlerini araştırıyoruz

Nakilde de nakil olan böbreğin belli bir kullanım ömrü var. Tabi doktorunuz daha doğrusunu söyler ama olabildigince dogru tedaviyle nakil süresini uzatmak gerek. Eğitim Araştırma hastanesine gittiniz mi?

Meslek hastalığı demissiniz. Bu konuda birtakım hukuki durumlar vardı galiba. Araştırdınız mı?

Eşimin rahatsızlığı tam olarak kronik böbrek yetmezliği değil aslında mesleki rahatsızlık olduğuna dair teşhis kondu o yüzden doktorlar bu konuda bana daha tecrübesiz geldi ama bilemiyorum, inşallah gitme imkanımız olursa aklımda teşekkür ederim
Sonucta tek bobrek var ve o da %25 calisiyor bu demek oluyor ki bobrek yetmezligine dogru ilerliyor yakinda islevini yitirebilir gerekli tedavi uygulanmaZsa. Buradaki doktoru muhakkah not edin gelin buraya ihmale gelmez. Babam doyaliz hastasi oldugu icin iyi bilirim zorluklarini. Asla karsidan gozuktugu gibi degil. Zamanla cokuse ugruyor insan. Zamanla her diyaliz gunu yataktan cikamiycak duruma geliyor. Yorgun bitkin hasta oluyor.
Balikesirdeki doktoru gozardi etmeyin. Diyaliz hastasi oldugunda su %25 calsiir haldeki bobregi cok ararsiniz sonra. Kiymetini bilin tek bobreginizin ve en iyi doktora muayne olsun esiniz.

Back
X