• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim böbrek hastası, doğuştan tek böbrek kalan böbrek %25 çalışıyor =(

kayramberamveram

Guru
Kayıtlı Üye
24 Nisan 2013
2.230
1.523
373
32
Öncelikle hepinize merhaba, şu aralar tek derdimiz bu, daha doğrusu bunu öğrendikten sonra küçük dertler yok oldu. Öncelikle eşimin doğuştan tek böbrekli oluşunu ve kalan böbreğin %25 oranında çalışır halde kaldığını Mayıs ayında öğrendik. Eşim 31 yaşında, askere gitti vs ama bu durum malesef anlaşılmamış. Şu an mecburen çalışsa da dayanamadığını ve isten ayrılacağını söyledi. Maddi olarak başka gelirimiz yok ben kendi çapımda dikiş dikiyorum bazı ihtiyaçlarımı karşılıyorum sadece. Sgk ya emeklilik için başvuru yaptı ama diyaliz seviyesine gelmesi gerektiğini vs söylemişler. Adam işten geliyor kıvranıyor. Çalışmasa her hangi bir gelir de yok, zaten asgari ücret ile çalıştı şimdiye kadar da mesai vs geçindik bi şekilde. Evimiz kira, bide kira öder gibi ev sahibi olmaya çalışıyoruz, kuralı sistem olduğu için henüz kendi evimize geçmedik. Yani ben düşünüyorum işin içinden çıkamıyorum. Özellikle sgk gibi bir birimde çalışan ya da bu konu hakkında bilgisi olan var mı. Ve hastalık hakkında detaylı bilgi sahibi ya da tecrübeli kişiler varsa sizi de dinlemek istiyorum.

ne iş yapıyor, fiziki güç gerektiren bi iş mi? eğer öyleyse masa başı bi iş baksın. ya da gerçekten çalışamayacak durumda ise belki engelli aylığı bağlayabilirler.

ne iş yapıyor, fiziki güç gerektiren bi iş mi? eğer öyleyse masa başı bi iş baksın. ya da gerçekten çalışamayacak durumda ise belki engelli aylığı bağlayabilirler.
Malesef öyle eşim ilkokul mezunu masa başı bi iş bulması imkansız, zaten firmalar sağlık sorunu var diye kabul etmiyor, emekli de olamıyor prim olarak emeklilik için yeterli ama malesef =(

Rabbim şifa versin inşallah eşinize. Devlet kurumlarının eşiniz gibi sağlık problemi olanlar için kontenjanı oluyor ama kimleri kapsadığını bilmiyorum. Onları araştırsanız. Allah yardımcınız olsun.

Allah yardimciniz olsun. 2 ablamin da birer bobregi yok. Sizi tam olmasa da anliyorum. Cok acili sancili gunleri, ameliyatlari oldu.
Allah acil sifalar versin.

Bu durumda tek cozum ailelerden destek almak gibi gorunuyor. Mumkun degil mi boyle bir sey azar azar da olsa? Kaymakamlik belediye gibi yerlerin sosyal yardimlasma kisimlarina falan basvursaniz?

Rabbim şifa versin inşallah eşinize. Devlet kurumlarının eşiniz gibi sağlık problemi olanlar için kontenjanı oluyor ama kimleri kapsadığını bilmiyorum. Onları araştırsanız. Allah yardımcınız olsun.
Eşimin ayda bir haftası hastane ve sgk arasında geçiyor ama henüz netleşen bir şey yok malesef ki, bilmiyorum çok fazla uğraştırdılar, doktorlar çalışamaz raporu veriyor ama sgk problem çıkarıyor uzattıkça uzatıyor süreci, Allah razı olsun

Allah yardimciniz olsun. 2 ablamin da birer bobregi yok. Sizi tam olmasa da anliyorum. Cok acili sancili gunleri, ameliyatlari oldu.

Bu durumda tek cozum ailelerden destek almak gibi gorunuyor. Mumkun degil mi boyle bir sey azar azar da olsa? Kaymakamlik belediye gibi yerlerin sosyal yardimlasma kisimlarina falan basvursaniz?
Azar azar destek olan oluyor zaten ama düzenli olarak bize gelir sağlayacak kadar imkanları yok malesef, ellerinden geleni yapıyorlar, kayınbabam sırf bunun için emekli olmasına rağmen ek işte çalışıyor ama dediğim gibi sadece 2000 lira, kira fatura taksit oğlumun servis ücreti vs vs gider var,

Bu arada ablalarınız doğuştan mı tek böbrekli, yani genetik olarak çok sık karşılaşılan bir durum değil ama Allah sizinde yardımcınız olsun zor bir süreç

Bu arada ablalarınız doğuştan mı tek böbrekli, yani genetik olarak çok sık karşılaşılan bir durum değil ama Allah sizinde yardımcınız olsun zor bir süreç
ikisinin de tastan dolayi sonradan alindi. Taş oldugu icin curudu bobrekleri

Öncelikle hepinize merhaba, şu aralar tek derdimiz bu, daha doğrusu bunu öğrendikten sonra küçük dertler yok oldu. Öncelikle eşimin doğuştan tek böbrekli oluşunu ve kalan böbreğin %25 oranında çalışır halde kaldığını Mayıs ayında öğrendik. Eşim 31 yaşında, askere gitti vs ama bu durum malesef anlaşılmamış. Şu an mecburen çalışsa da dayanamadığını ve isten ayrılacağını söyledi. Maddi olarak başka gelirimiz yok ben kendi çapımda dikiş dikiyorum bazı ihtiyaçlarımı karşılıyorum sadece. Sgk ya emeklilik için başvuru yaptı ama diyaliz seviyesine gelmesi gerektiğini vs söylemişler. Adam işten geliyor kıvranıyor. Çalışmasa her hangi bir gelir de yok, zaten asgari ücret ile çalıştı şimdiye kadar da mesai vs geçindik bi şekilde. Evimiz kira, bide kira öder gibi ev sahibi olmaya çalışıyoruz, kuralı sistem olduğu için henüz kendi evimize geçmedik. Yani ben düşünüyorum işin içinden çıkamıyorum. Özellikle sgk gibi bir birimde çalışan ya da bu konu hakkında bilgisi olan var mı. Ve hastalık hakkında detaylı bilgi sahibi ya da tecrübeli kişiler varsa sizi de dinlemek istiyorum.
http://www.yenisafak.com/ekonomi/malulen-emeklilik-nedir-kimler-malulen-emekli-olabilir-2797630
öncelıkle askerlıkten muaf olması gerekırdı ama kendısı askerlık hızmetını yapmış ben olsam bukonuda hukukı yollara basvururdum..
ıkıncısı vergı ındırımınden yararlanabılır.. engellı arac vs alabılır onun ıcın rapor alması gerekıyor.
eger kı engellı oranı %60 çıkarsa ve ustu bellı bır yıl prım odemek kaydıyla malulen emeklı olabılır. sanırım 10 yıl çalışma şartı var.. yalnız alacagı maas normal bır emeklı maaşından daha dusuk olacaktır.
bence sızde bır ıse gırın ve bobrek kontrollerını asla ıhmal etmesın esınız tek bobrekte ıslevını yıtırırse dıyalıze gırer ama o da kesın cozum degıl zamanla organ naklı bıle gerekebılır.. dıkkat edın.

maluliyet oranı ne

doğuştan tek böbreği yoksa askerlikte nasıl anlaşılmamış

bizim arkadaşlar vardı iki böbreği de var ama sıkıntılı onlar bile askere gitmedi

neyse bu aşamada en pratik çözüm daha basit işler aramak araç kullanabiliyor mu mesela öyle bir iş de olur ne bileyim ofiste gelene gideni karşılamak gibi işler de olabilir

siz de gördüğüm kadarı ile hamilesiniz ama kısa süreli de olsa iş arayabilirsiniz

doğumdan sonra da gerekirse eşiniz bebek bakar siz çalışırsınız

Allah şifa versin yardımcı olsun. Engelli Aylığı alamaz mı SGK ya bir sorsanız Detaylı bir şekilde. Bir de siz de iş bakın aynı zamanda eşiniz evden çalışabileceği bir iş yapamaz mı ? Bulunduğunuz ilçenin belediyesine ya da İş-Kur'a falan gitseniz belki bir yol gösterebilirler. Üzmeyin kendinizi Allah büyüktür.

Back
X