fstknannsi

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
28 Temmuz 2023
13
13
1
31
Merhaba
Eşimle severek evlendik ve ikinci yılımızda bipolar tanısı aldı. Şu an atak döneminde ne yapacağımı bilemiyorum. Her zaman gözümün içine bakan eşim atak başladığında uyandı ve ayrılmak istediğini söyledi. Aranızda eşi bipolar olan benzer tecrübesi olan var mı? ne yapmalıyım?

geçen gün ta izmirden istanbula bana hakaret etmeye geldi. b*k uğraşmıyo onu bilsen koparsın

Allah şifa versin de geç zaten evet sanane. bilmediğin konuda yorum yapma saçmasapan çok tehlikeli bilmem ne deme insanlara bilip bilmeden bi tane örnek gösteriyor o da şizofren.
sen nereden biliyorsun ya 3 5 arkadaşına bakarak konuşuyorsun ahkam kesiyorsun burda saçma sapan bu nasıl bi tavır yaşadık diyorum alla ala sizde tedavı olsanız ne yapsanız fazla gergınsınız

sen nereden biliyorsun ya 3 5 arkadaşına bakarak konuşuyorsun ahkam kesiyorsun burda saçma sapan bu nasıl bi tavır yaşadık diyorum alla ala sizde tedavı olsanız ne yapsanız fazla gergınsınız
Haddini bil tedavi olması gereken senin gibi insanları ötekileştirenler.ne travman varsa.Sadece uç bir örnek yüzünden insanlara saçmasapan algı oluşturma hakkın yok.Çok tehlikeli bilmem ne demek ne haddine senin bilmediğin konuda genelleme yapamazsın herkesi aynı kefeye koyup yok yere insanları korkutma.

Çocuğunu görmeye gelmiştir belki, doğumgünü değil miydi senin kızın?
çocuğumun doğum gününden 1 hafta sonra geldi. ve 1 saatliğine geldiğini söyledi geldi benim dükkanıma kargo ile gönder dediğim şeyi bırakıp bana hakaret edip gitti. çocuğu sormadı bile görmeye de okula gitmemiş.

Forumda hastalıklar hakkında yalan yanlış saçma sapan konuşan,dedikodu gibi yok kaynım şöyle yok şu böyle diyip insanları yok yere korkutanlar, bir hastalık üzerinden ötekileştirmeye yönelik, adeta nefret içeren yazılar yazıyorlar onlara hiçbir ceza yok ama biri bu olanlara karşı çıkınca açıklama yapınca ceza yiyor(!).Bu kadar haksızlık olamaz.

Tiktok yayını açan tiplere benzeyen estetik abidesi kadınları-ki sözüm bilmediği bir hastalık hakkında cahilce ahkam kesenleredir diğer herkesi tenzih ederim- dinleyemeyeceğim kusura bakmayın.

Üyeliğimi gönül rahatlığıyla iptal edebilirsiniz iptal için talepte bulunacağım zaten.Genel itibariyle koca, elti, görümce kayınvalide vs dedikodusu ağırlıklı siteniz zaman kaybı oldu benim için. Teşekkürler.

Benim eşimde benim bipolar olduğumdan şüpheleniyor. Bu arada şaka maka bir yana eşinizle aynı durumu yaşamışım.
Merhaba yeni katıldım aranıza benim eşim f32-34 tanısı aldı bu bipolarmı oluyor ilaçlarını kullamıyor çok fazla alkol tüketiyor ayrılma aşamasına geldik bende dayanamıyorum artık

Tanıyı yalnızca psikiyatrist koyabilir. Biz buradan ne desek yalan olur. Çoklu kişilik bozukluğu da olabilir, borderline da olabilir,bipolar da olabilir. Acilen doktora gitmesi gerek
Çoklu kişilik bozukluğu böyle bir şey değil ama. Bizzat kendim böyle bir insanla bir kaç yıl geçirdiğim için çok ürkütücü ve çok başka bi şey bu çoklu kişilik bozukluğu

Hastalik. Kisisel algilamayin sakin. Bence imkaniniz varsa siz de psikologa gidin. Zor seyler bunlar. Destek olur.

Çok geçmiş olsun öncelikle. Diliyorum en yakın zamanda eşiniz bu sürece uyum sağlar ve tedâviyi kabul eder.
Naçizane önerim - sitede çok fazla yorum yazılmasına müsade etmeyiniz. Benim gördüğüm insanlar cevrelerindekilerden örnekler veriyor ve bazı örnekler ne yazık ki çok korkutucu olabiliyor. İnternetten de çok fazla araştırmayın - dipsiz bir kuyu gibi çünkü. İçine girdikçe sizi de hasta eder - takıntı sahibi olursunuz zamanla. Uzmanlardan destek alın - doktorunuza danışın ve onunla hareket edin.

Eşinizi seviyorsunuz ve onun iyiliğini istiyorsunuz bu çok güzel - şanslı bir eşiniz var. Umuyorum kendi de bu süreci izin için kolaylaştırır

Bizim ailede de çok var bipolar zaten genetik çoğunlukta bir yakınımda atak döneminde eşinden ayrılmaya kalktı hatta alenen aldatmaya da kalktı bir kadına takmıştı kafayı sürekli rahatsız ediyordu kadının oğlu öldürecekti nerdeyse. Şuan iyiler eşi ile çünkü bu bir hastalık ve atak döneminde gerçekten karar mekanizmaniz gidiyor. Dürtüler ile hareket ediyorsunuz. İlaçlar ile atak dönemleri bastiriliyor ama tamamen geçmiyor. Zor bir durum eşinizi çok seviyorsanız bu şekilde kabullenmeniz lazım. Ama ben yapamam derseniz çocuğunuz da yoksa atak dönemi geçtikten sonra ayrılık düşünebilirsiniz. İlaçlarla kontrol edilebilse bile tam anlamı ile geçmiyor ki dönem dönem ilacı reddettikleri zamanlarda oluyor

Psikologla sürekli iletişim halinde olmalısınz bence

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…