Eşim benimle konuşmuyor..Fikirlerinize ihtiyacım var..lütfen bakın..

keşke sen yerine eşin yazabilseydi bu foruma;
biz kadınlar olarak hepimiz kaç kurtar kendini diyebilseydik ona.
okurken suratımda beliren ifadeyi anlatamam görmen lazım.
ne paraymış arkadaş ya adamın ne aldığını ne verdiğini kuruşu kuruşuna hesap ediyosun.
adamın da kendi kazandığı para, eşler arası para şeffaf olmalı ama böyle çocuk gibi para üstü sayacak kadar mı ya.
adam sana dese ki "ben kazanıyorum sana ne" verecek cevabın yok.
ben olsam böyle incik incik incelemeyi bırak,ptt kartından para çekmişsin bana söylememişsin dediği gün biterdi ya ömür mü geçer böyle biriyle.
adam hz.eyüp çıkmış valla.

Kadın kadının en büyük düşmanı bunu bir kez daha anladım :KK57: erkekler kulübü açılırsa oraya üye olun siz :KK66:

Çalışıyorum. Iyi bir gelirim var. 1 yyıl çalışmadım. Asıl çalışanların bu ozguveni ne oluyor @CuteMom . Ne olsun ezik mi olsun çalışmadığı için? Hiç söz hakkı olmasın mi ? Bu cumleniz oldukça ağır.
Onlar hayat arkadaşı, oda arkadaşı değil.

...

Konu sahibi asla annenize demeyin ,asla. Aranıza uçurum koyarsınız. Annenlede araları bozulur.
Biraz bekleyin , ortalık duyulduğunda tekrar konuşursunuz.
Öyle bir konuşun ki bir daha size " git diyemesin"
Ben üstüne gittiğinizi dusunmuyoru, ancak yanlış taktik. Istediğinde verecektiniz.
Madem o borcun sorumluluğunu yaşayacağına inanıyor , deneyecektiniz. Belki de yerine gerçekten koyacakti.

Kaç yıllık evlisiniz? Ailesiyle olan ilişkisine şimdilik karışmayın.
Sizde çalışmaya başlayınca ev, araba borclanirsiniz. Zaten geldiği gibi gider para. Verecek para kalmaz.

Çalışın, daha çok hazırlanın. Hayırlısıyla kpss yi kazanın. Sonra ikinizde rahatlarsiniz insaallah.

Valla içimde kelebekler uçtu yüreğinize sağlık :KK9:
Konu Sahibi bencede annenizi karıştırmayın sessiz kalın zaman her şeyi halleder

Geçen konundada soylemistim eşinin yaptığı saçma diye ve hala bu sacmalii surdurdugune inanmıyorum acikacasi senin yerine kendimi koyuyorum da gercekten cok can sıkıcı bi durum ama hemen boşanmayi düşünmemelisin ara konuş anlat bi şekilde hallet derim

Eskiden eşim maaşını bana verirdi ve odeme , market vs herseyle ben ilgilenirdim , oda lazım oldukça alırdı benden. Fatura çok gelcekmi? Maaşı gununde alacakmı? Ay o odenecek bu var diye düşünmekten geriliyodum . Sonra bebek oldu mecbur o halletmeye başladı. Ohh kafam rahat artık. Ne eksikse alıyor ben hiçbişey düşünmüyorum ama Allah var beni magdur etmez yani atıyorum ogun 100 istryim bitsin ertesi gun bidaha istesem naptın demez oldugu surece verir. O yuzden bırakın kendi ustlensin halletsin. Erkek olarak cebi parasız kalması ve borç istemesi onun için kotu bi durum.
Birde aileye verme konusu var şöyle düşün senin ailen zor durumda olsa ve çalışıp kazansan vermezmisin? Eşim evin en temel ihtiyaçlarından kesip verecekse bende dur derim ama okadar zor durumda degilsek sesimi çıkarmam.
Yeni evlenirken ailer bukadar borç bırakmamalı çocuklarına bence. Az olsun eşya ama borç odemek zorunda kalmamayı tercih ederim. Sonuçta boyle oluyor işte.
İşallah en kısa zamanda iş bulursunuz. Ayrılmaya cesaretiniz yoksa ,altından kalkamayacaksanız buyuk konuşmayın kızgınlıkla. Daha yeni evlisiniz kavgalar çok oluyor evlilikte ve dilin kemiği yok malesef. Sakinleşip oyle konuşun. Para idaresine karışmayın madem siz çalışınca maaşınıza dokunmayacak oh ne guzel işte bajane olmuş. Oda borç yaparsa size soyleyemeyip kendi halledecek çünkü oda buyuk konıştu ve bu yuzden kavga ettınız

Kadın kadının en büyük düşmanı bunu bir kez daha anladım :KK57: erkekler kulübü açılırsa oraya üye olun siz :KK66:

kadın erkek farketmez şu para meselesini iciğine ciciğine kadar karıştıran herkesin düşmanıyım. parayı odak yapmış kadından da erkekten de aynı oranda nefret ediyorum.
eşinin çalışmasına izin verme meselesi de mantıklı gelmiyor bana, eşi para konusuna da karışma demiş bin kere, o sözünü dinlemiyo da çalışma demesine neden hemen ok vermiş.
sizin kendi fikrinizdir. benim kendi fikrimdir.

6 martta bu konuyu açmıştım.
http://www.kadinlarkulubu.com/forum/index.php?threads/basimi-alip-gitmek-istiyorum.910665/

Gece msj attım "bni bugün çok kırdın.kafanı ezerim vs laflarından dolayı asıl sen gözümden o kadar düştünki.bna eş deil böcek muamelesi yaptın.haklıyken kendini haksz duruma soktun.bna git demelerindn artık sıkıldım.dert etme inş en yakın zamanda çekip gideceğm.bundan böyle de senin hiçbi şeyine karışmyrm ne yaparsan yap Allah bni sana muhtaç etmesin " vs yazdm.
Ertesi gün geldi.Hiç konuşmadı bnmle salonda durdu hep.gece de orda yattı.Şuan da okulda ve konuşmuyrz.2 gündr ağlıyorm dersime odaklanamıyrm.kafamda bin bir türlü şey dönüyor ya boşanırsak.ne yaparım.herkesi bırakıp bir gün çekip gideym.
Evt üzerine çok gittim o da çok sinirlendi tepkisi o yüzden.bna kabul etmiyorsan git ddi.Şuan burda olmam kabul ediyorum anlamına geliyor ona ama ben etmyrm.Ve konuşursak söylicem ona.o da git o zaman derse bana.
Evin hanımı nasıl eşinin borcundan habersz olabilir ki.oturup birlikte gelir gider dağılımı yapmazsk,ne kadr maaş aldğndan bile haberm olmicaksa,elime çocuk gbi üç beş kuruş harçlık verip gerisine karışma bilme diyorsa buna nasıl evlilik denilebilirki.böyle bi hayat kabul edemem.Orta yolunu bulalım dağılımı ay sonu yapalım kalanı bölüşelm ama benimde bilgim olsn borç harç edersen yoksa bn çalıştığımda sana asla hesap vermicem dicem.Ve buna çok sinirlenecek biliyrm.Ama başka çözüm bulamıyorm.Evde oturup çocuk muamelesi yapmasını izleyemem.
Bundan sonra ailesine rahat rahat para da aktarır.Ne de olsa ben bilmicem maaşını.
Çok doluyum.bu hale bnm baskılarm getirdi ama farkndaym hatamn orta yolu bulalım istiyorum.o yanaşmaz die korkuyorm.
Anneme anlatayım onunla konuşsn diyom.Ama kararsızım.
Ayın 7sinde ek ders aldı.Eve 2 ekmekle geldi.
Halbuki tartışmadan kaç gün önce demiştm evde her şey bitmiş.şampuanm bile bitti çıkıp mutfak alışverişi yapalım.tmm demişti.Ama tartştk çıkamadk.Ve şuan evde her şey bitmiş.düşüncesizliğine bakın.Şimdi diyodur bak maaşı çektim elimde ne kadar çok kaldı.ona verince hiç kalmıyodu.
Halbuki hiç bilmiyr biz hep ihtiyaçlara harcıyordk.e konuşmadğmzdan bi sürü eksik alınmamış.bnm kendi özel ihtiyaçlrmı alamadım.ondan kaldı tabi.Çok mutsuzum.Bi yanım git diyr.uzaklara kaç.yok ol.Bi yanım da seviyr onun da sevdğni çok fedakarlk yaptğnı biliyor.yazık etme.hallolur diyor.işim yok.ailemin durumu hiç yok.küçük bir ildeym ve boşanırsam herkes başıma kakacak daha da harap olcm ailem perişan olck kaldıramam.Ama gururum inciniyor git demelerine rağmen kaldıkça.
Napayım kızlar.ne o adım atcak ne ben çünkü birbirimizi kırdık.peki konuşma açılırsa da nasıl tepki vereyim ne diyeyim ki.

gözlerimin içine bakıp kafanı ezerim,baskılarından dolayı gözümden düştün kabul etmiyorsan çek git demesini hazmedemyorm.Normalde iyidir bni sever her nazımı çeker hep alttan alır.Bazen sinirlenir git der ama gelir özr diler.bu sefer patladı.Ailesi de bi ömür çekilir mi bilmyrm.para göz deilim ama bu aileci huyu bni yıpratıyor.Ona göre ise onlar hep ihtiyaç sahibi.bu sebeple Boşanmak mı lazım görmezden gelmek mi
Hakkınızı helal edin.kafam çorba.
Not :ücretliye başvurdum çıkmadı.izin vermiyor özelde falan çalışmama.
Ben de evde oturup kpss hazırlanıyorm atanmak için
Valla bian kendimi evlenmiş ve buraya konu açmış gibi hissettim, benim de buna benzer sorunlarım varda...
Semin adına çok üzüldüm bence haklısın üstüne gidiyosun çünkü esin orta yollu davranmiyor sen sizi evinizi eşini düşünüyosun o yüzden bu kadar karisiyosun maddiyata ama o bunu anlamıyor yada anlamak istemiyor.
Benim de sevgılım var evlenmeyi düşünüyoruz ama adam ikide bir ailesine kredi çekip duruyor onlara kredi çekmekten battikca battı maaşının yarısını krediye ödüyor hemde ev araba falan da alinmadi babasi maaş alamıyor oğlum sen çek biz oducez diyip 2 aya kalmaz kitliyolar benimkine.
Bende sevgilime bana evlenelim dediği zaman nasıl evlencez kenarda 1 kuruş para mız yok milyarlarca borç var düğün eşya taki için tekrar mi kredi cekceskin üstesinden gelemezsin bende çalışmıyorum ki sana destek olabileyim dedim. Ne var yani bunda
Benden kötüsü paragözu olmadı
Bana olsa senden mi sakincam ama bende de yok diyor düğün eşya taki diyince..
Ailene gelince varda bize mi yok dedim diye sen kimsin senin haddine mi benim param dedi öyle üste çıkıyorlar ki...
Seni çok çok iyi anlıyorum içinden çıkılmaz bi durum benim sevgilim de aç açık geziyo yine de ailrsine para gönderiyor 1 kerede ya bende de yok anne baba demedi şuanda 60 bin lira Kredi ödeyecek 3 yil tam eski kredisi bitecek diye sevinirken yine çekti bende artık kendin için bizim için bişeyler yap dedim ama susturdu beni sen düşünme ben hallederim diye konustukca da paragöz oluyorum.
Bian önce atanmaya bak eşini düşünmek suç olmuş. Ya evini karısını düşünmesi gereken o ama bunların derdine düşen sensin bişey diyince de senden suçlusu olmuyor ahh bi gözlerini acabilseler

Eskiden eşim maaşını bana verirdi ve odeme , market vs herseyle ben ilgilenirdim , oda lazım oldukça alırdı benden. Fatura çok gelcekmi? Maaşı gununde alacakmı? Ay o odenecek bu var diye düşünmekten geriliyodum . Sonra bebek oldu mecbur o halletmeye başladı. Ohh kafam rahat artık. Ne eksikse alıyor ben hiçbişey düşünmüyorum ama Allah var beni magdur etmez yani atıyorum ogun 100 istryim bitsin ertesi gun bidaha istesem naptın demez oldugu surece verir. O yuzden bırakın kendi ustlensin halletsin. Erkek olarak cebi parasız kalması ve borç istemesi onun için kotu bi durum.
Birde aileye verme konusu var şöyle düşün senin ailen zor durumda olsa ve çalışıp kazansan vermezmisin? Eşim evin en temel ihtiyaçlarından kesip verecekse bende dur derim ama okadar zor durumda degilsek sesimi çıkarmam.
Yeni evlenirken ailer bukadar borç bırakmamalı çocuklarına bence. Az olsun eşya ama borç odemek zorunda kalmamayı tercih ederim. Sonuçta boyle oluyor işte.
İşallah en kısa zamanda iş bulursunuz. Ayrılmaya cesaretiniz yoksa ,altından kalkamayacaksanız buyuk konuşmayın kızgınlıkla. Daha yeni evlisiniz kavgalar çok oluyor evlilikte ve dilin kemiği yok malesef. Sakinleşip oyle konuşun. Para idaresine karışmayın madem siz çalışınca maaşınıza dokunmayacak oh ne guzel işte bajane olmuş. Oda borç yaparsa size soyleyemeyip kendi halledecek çünkü oda buyuk konıştu ve bu yuzden kavga ettınız
Anladım canım
Haklısın karışmamk daha mantıklı ama bilgisiz de bıraksın istemiyorum düşünsene birden karşıma geçip şuraya şu borcumuz ödeyemiyorm falan. Yani tamamen soyutlaması hoşuma gitmiyor.
Büyük konuşmak istemezdim ama çok sinirlendirdi beni :-(
Umarım hallederiz bu sorunu çünkü çok üzülüyorum

Valla bian kendimi evlenmiş ve buraya konu açmış gibi hissettim, benim de buna benzer sorunlarım varda...
Semin adına çok üzüldüm bence haklısın üstüne gidiyosun çünkü esin orta yollu davranmiyor sen sizi evinizi eşini düşünüyosun o yüzden bu kadar karisiyosun maddiyata ama o bunu anlamıyor yada anlamak istemiyor.
Benim de sevgılım var evlenmeyi düşünüyoruz ama adam ikide bir ailesine kredi çekip duruyor onlara kredi çekmekten battikca battı maaşının yarısını krediye ödüyor hemde ev araba falan da alinmadi babasi maaş alamıyor oğlum sen çek biz oducez diyip 2 aya kalmaz kitliyolar benimkine.
Bende sevgilime bana evlenelim dediği zaman nasıl evlencez kenarda 1 kuruş para mız yok milyarlarca borç var düğün eşya taki için tekrar mi kredi cekceskin üstesinden gelemezsin bende çalışmıyorum ki sana destek olabileyim dedim. Ne var yani bunda
Ailene gelince varda bize mi yok dedim diye sen kimsin senin haddine mi benim param dedi öyle üste çıkıyorlar ki...
Seni çok çok iyi anlıyorum içinden çıkılmaz bi durum benim sevgilim de aç açık geziyo yine de ailrsine para gönderiyor 1 kerede ya bende de yok anne baba demedi şuanda 60 bin lira Kredi ödeyecek 3 yil tam eski kredisi bitecek diye sevinirken yine çekti bende artık kendin için bizim için bişeyler yap dedim ama susturdu beni sen düşünme ben hallederim diye konustukca da paragöz oluyorum.
Bian önce atanmaya bak eşini düşünmek suç olmuş. Ya evini karısını düşünmesi gereken o ama bunların derdine düşen sensin bişey diyince de senden suçlusu olmuyor ahh bi gözlerini acabilseler
Aynen valla canım :-(
Atanmayı çok istyrm ve elimden geldiğince çaba gösteriyorum.
Eş de olsa Allah insanı kimseye muhtaç etmesin.
Sevgilinle evliliği tekrar düşün derim.
İnan evlenince her şey daha da kötü oluyor :-(

Aynen valla canım :-(
Atanmayı çok istyrm ve elimden geldiğince çaba gösteriyorum.
Eş de olsa Allah insanı kimseye muhtaç etmesin.
Sevgilinle evliliği tekrar düşün derim.
İnan evlenince her şey daha da kötü oluyor :-(
Aynen öyle kimseye muhtaç etmesin, amin
İnşallah sizde barisirsiniz bakalım sık disini bi süre hiç bişeyine karışma belki hallolur oda anlar
Çünkü bu şekilde anlamıyor ne kadar anlatsan da anlamayacak
O yüzden mecburen farklı bir yol denemelisin bosanmak istemiyorsan

Aynen öyle kimseye muhtaç etmesin, amin
İnşallah sizde barisirsiniz bakalım sık disini bi süre hiç bişeyine karışma belki hallolur oda anlar
Çünkü bu şekilde anlamıyor ne kadar anlatsan da anlamayacak
O yüzden mecburen farklı bir yol denemelisin bosanmak istemiyorsan
İnşallah canım şimdilik susuyorum sadece :-(

Anladım canım
Haklısın karışmamk daha mantıklı ama bilgisiz de bıraksın istemiyorum düşünsene birden karşıma geçip şuraya şu borcumuz ödeyemiyorm falan. Yani tamamen soyutlaması hoşuma gitmiyor.
Büyük konuşmak istemezdim ama çok sinirlendirdi beni :-(
Umarım hallederiz bu sorunu çünkü çok üzülüyorum
Tamam işte buyuk konuştu ve karşına çıkamaz borcum var diye çıksada yerin dibine girip birdaha aynı hatayı yapmayacagına dair guvenini kazanmaya çalışacaktır..
Eşle huzursuzluk çok kotu , her eş arasında sorunlar çıkıyor ve şuna inan kımsenin hayatı ve evliliği 4/4 lük değil. Senin eşininde kusuru bu demekki onun için bazen bi tarafın alttan alması gerekiyor bunu 12 senelik tecrubemle soyluyorum ama, bunu derken kendini ezdir demiyorum. Bu soruna gore degişir. Sizinki çözülemeyecek bi sorun degil. Bırak kendi haline bak ,çoğu bayanda aynı şeyi söylüyor seninde hatan var. Bence bugun sakince konuş onunla ben sana artık mudahale etmeyecem, ıkımızın gelecegi için çabalıyodum ama sen yanlış anladın, sende evimizin giderlerini karşıla ve ilerde benim karşıma borçlandım ,sıkıştım diye gelme demeyide tatlıkla ilave et..
Son olarak diyecegim her tartışmada ayrılığı gundeme getırmeyin. Bunu yanlış anlama ben seni tanımıyorum sadece senden birazdaha tecrubeliyim nacizane tavsiye.. Allah kimsenin evine huzursuzluk vermesin , kısa zamanda çözersiniz işallah.

Böyle adamla evlenilmez ancak daha iyisi aranır borçlu olmayan kadını böylesi mağdur ve mutsuz eder

Arkadaşlar bazılarınız ne kadar da sert konuşmuş burada derdini dökmeye gelen insana !
Hataları olabilir tabii ki, haksız yanları da olabilir ama sizde tavsiye istemiş lütfen biraz nazik olalım.

Arkadaşım sana gelince, ben senin de üslubunda sorunlar olabileceğini düşünüyorum. Bir şeyi söylemenin kırk türlü yolu var, ama sen zaten biraz başlarda çok sıktığını, baskı yaptığını kabul etmişsin.

Eşin de çok kötü şeyler söylemiş olsa bile, çok sinirlenmiş ne söylediğini bilememiş olabilir, umarım gerçekte düşündükleri böyle değildir diyorum. Ben kendim de biraz öyleyim açıkcası, eşim de bu huyumu bildiğinden sağolsun beni affeder hemen, çünkü ben söylediklerime ondan fazla bile üzülürüm.

Ama senin hatan şurada olmuş bence, bu para olayını bu kadar büyütüyor olmanın nedeni ailesine para veriyor olması. Anladığım kadarıyla düğün zamanı sana destek olmadıkları için kırılmışsın - ki haklısın da. Bu nedenle de şimdi zaten kendi borçlarınız varken onlara para veriyor olması üzüyor seni. Ama şöyle debir şey var, herhalde bir ay içinde evlenmediniz, sen eşinin ailesinin nasıl insanlar olduğunu da görme fırsatı buldun. Keşke bu konuyu önceden konuşsaydın, ailenin durumu iyiyken ben kendi rızkımdan çocuklarımın rızkından kesip onlara para vermemizi istemem bu bizim evliliğimizi kötü etkiler deseydin.

(Bak ben hiç adamın parası yok sen çalışmıyorsun işlerine hiç girmiyorum, çünkü bunlarla alakası olduğunu düşünmüyorum, ben de çalışıyorum, hiçbir zaman da çalışmamayı düşünemem de ama yine de evlendikten sonra çalışsan da çalışmasan da paranın ortak olduğunu düşünüyorum, yani hele de kemer sıkılması gerekiyorsa eşinin borcu senin borcun diye ayrı bir şey olmamalı, ve hesabınızı tabii ki beraber yapmalısınız. Ben istediğim gibi harcarım borcuman falan da senin haberin olamaz gibi bir durum olamaz yani evlilikte. Bunları paylaşmıyorsan ne kıymeti var zaten. Ama bizim örneğin çok borcumuz yok, ev kredimizi ödedikten sonra diğerinin neye nasıl harcadığına karışmayız o kadar birbirimizi sıkmamak için)

Sen de zaten kpss'ye hazırlanıyorsun, evde ourmaktan da memnun değilsin, evet çalışabilsen iyi olabilirmiş ama çalışmayıp kpss'ye odaklanmak da senin tercihin, ücretli öğretmenler için çok komikrakamlar ödüyorlar zira.
Yalnız tam dediğim husus bu senin tercihin olmamış, eşin sana "izin vermemek" için ne gibi bir gerekçe gösterebiliyor acaba? Ha diyorsa ki canım sınavına odaklan sen ne ala? Ama öteki türlü de garip.

Bir de çok özür dilerim moralini bozmak istemiyorum ama sen ne yapmış olursan ol, şu an paran olmadığın en basit ihtiyaçlarını bile karşılayamayacağını bilirken ne kadar küs olsa bile maaşını aldıktan sonra az da olsa senin ihtiyaçların için sana bırakmaması hiç hoş bir şey değil.

Çok uzun yazdım ama gerçekten hem durumuna üzüldüm, hem de bazı yorumlara. Sen de suçlusun ki kabul de etmişsin, ama eşin sinirle konuşmuyorsa önerdiği gibi para işlerine karışmıcaksın hiç bir şeyi de bilmiceksin, hatta senin paranı da bana vereceksin gibi bir durumda ne olursa olsun hayat geçmez.

Tamam işte buyuk konuştu ve karşına çıkamaz borcum var diye çıksada yerin dibine girip birdaha aynı hatayı yapmayacagına dair guvenini kazanmaya çalışacaktır..
Eşle huzursuzluk çok kotu , her eş arasında sorunlar çıkıyor ve şuna inan kımsenin hayatı ve evliliği 4/4 lük değil. Senin eşininde kusuru bu demekki onun için bazen bi tarafın alttan alması gerekiyor bunu 12 senelik tecrubemle soyluyorum ama, bunu derken kendini ezdir demiyorum. Bu soruna gore degişir. Sizinki çözülemeyecek bi sorun degil. Bırak kendi haline bak ,çoğu bayanda aynı şeyi söylüyor seninde hatan var. Bence bugun sakince konuş onunla ben sana artık mudahale etmeyecem, ıkımızın gelecegi için çabalıyodum ama sen yanlış anladın, sende evimizin giderlerini karşıla ve ilerde benim karşıma borçlandım ,sıkıştım diye gelme demeyide tatlıkla ilave et..
Son olarak diyecegim her tartışmada ayrılığı gundeme getırmeyin. Bunu yanlış anlama ben seni tanımıyorum sadece senden birazdaha tecrubeliyim nacizane tavsiye.. Allah kimsenin evine huzursuzluk vermesin , kısa zamanda çözersiniz işallah.
Allah razı olsun çok sağolun.içtenlikle yazmışsınız çok sağolun
Bana dua edin lütfen

Arkadaşlar bazılarınız ne kadar da sert konuşmuş burada derdini dökmeye gelen insana !
Hataları olabilir tabii ki, haksız yanları da olabilir ama sizde tavsiye istemiş lütfen biraz nazik olalım.

Arkadaşım sana gelince, ben senin de üslubunda sorunlar olabileceğini düşünüyorum. Bir şeyi söylemenin kırk türlü yolu var, ama sen zaten biraz başlarda çok sıktığını, baskı yaptığını kabul etmişsin.

Eşin de çok kötü şeyler söylemiş olsa bile, çok sinirlenmiş ne söylediğini bilememiş olabilir, umarım gerçekte düşündükleri böyle değildir diyorum. Ben kendim de biraz öyleyim açıkcası, eşim de bu huyumu bildiğinden sağolsun beni affeder hemen, çünkü ben söylediklerime ondan fazla bile üzülürüm.

Ama senin hatan şurada olmuş bence, bu para olayını bu kadar büyütüyor olmanın nedeni ailesine para veriyor olması. Anladığım kadarıyla düğün zamanı sana destek olmadıkları için kırılmışsın - ki haklısın da. Bu nedenle de şimdi zaten kendi borçlarınız varken onlara para veriyor olması üzüyor seni. Ama şöyle debir şey var, herhalde bir ay içinde evlenmediniz, sen eşinin ailesinin nasıl insanlar olduğunu da görme fırsatı buldun. Keşke bu konuyu önceden konuşsaydın, ailenin durumu iyiyken ben kendi rızkımdan çocuklarımın rızkından kesip onlara para vermemizi istemem bu bizim evliliğimizi kötü etkiler deseydin.

(Bak ben hiç adamın parası yok sen çalışmıyorsun işlerine hiç girmiyorum, çünkü bunlarla alakası olduğunu düşünmüyorum, ben de çalışıyorum, hiçbir zaman da çalışmamayı düşünemem de ama yine de evlendikten sonra çalışsan da çalışmasan da paranın ortak olduğunu düşünüyorum, yani hele de kemer sıkılması gerekiyorsa eşinin borcu senin borcun diye ayrı bir şey olmamalı, ve hesabınızı tabii ki beraber yapmalısınız. Ben istediğim gibi harcarım borcuman falan da senin haberin olamaz gibi bir durum olamaz yani evlilikte. Bunları paylaşmıyorsan ne kıymeti var zaten. Ama bizim örneğin çok borcumuz yok, ev kredimizi ödedikten sonra diğerinin neye nasıl harcadığına karışmayız o kadar birbirimizi sıkmamak için)

Sen de zaten kpss'ye hazırlanıyorsun, evde ourmaktan da memnun değilsin, evet çalışabilsen iyi olabilirmiş ama çalışmayıp kpss'ye odaklanmak da senin tercihin, ücretli öğretmenler için çok komikrakamlar ödüyorlar zira.
Yalnız tam dediğim husus bu senin tercihin olmamış, eşin sana "izin vermemek" için ne gibi bir gerekçe gösterebiliyor acaba? Ha diyorsa ki canım sınavına odaklan sen ne ala? Ama öteki türlü de garip.

Bir de çok özür dilerim moralini bozmak istemiyorum ama sen ne yapmış olursan ol, şu an paran olmadığın en basit ihtiyaçlarını bile karşılayamayacağını bilirken ne kadar küs olsa bile maaşını aldıktan sonra az da olsa senin ihtiyaçların için sana bırakmaması hiç hoş bir şey değil.

Çok uzun yazdım ama gerçekten hem durumuna üzüldüm, hem de bazı yorumlara. Sen de suçlusun ki kabul de etmişsin, ama eşin sinirle konuşmuyorsa önerdiği gibi para işlerine karışmıcaksın hiç bir şeyi de bilmiceksin, hatta senin paranı da bana vereceksin gibi bir durumda ne olursa olsun hayat geçmez.
O da sinirlenince ağzından ne çıktığını bilmiyor sonra gelip özür diliyor.Ama bu sefer karşılıklı kırdık birbirimizi. Ben onu çok sıkmasaydım böyle olmicaktı.dediğim gibi sebepleri vardı sıkmanın. Ama son zamanlarda pişmandm ve artık harçlığına hiç bi şekilde müdahale etmeyecektim.Ben bunu düşünürken bi anda bu tartışma çıktı :-(
Sınavıma odaklanmam için istemedi çalışayım bana da makul geldi.Şuan kalkıp çalışsam bütün programım alt üst olacak. Sınava 2 ay falan kaldı.Temmuzda da öabt sınavı var.o yüzden sıkı bi çalışma gerekiyor.
Normalde çok düşünceli biri.Ama çok bunalmış olmalı ki böyle büyük konuştu. İnşallah o da diretmez söylediklerinde

Konumu dağıtmasanız çok mutlu olacağım
Burası geyik topiği değil.
Başta size sert sert yazanlara kızmıştım bu mesajinizdan itibaren hak veriyorum. Kızım sen ne sanıyorsun kendini kimse için vazgeçilmez değilsin kocayı bunaltmis gelmiş burdakilere sarmış. Ne var yani bu kadar zor mu ders çıkarmak yazılanlardan.
İlla pohpohlayacakmıyız seni.
Ben de öğretmenim esim de biz çift maaşla anca yetisiyoruz biraz da adamı düşün anasi babası para istiyo sen istiyosun aldığı para ekdersle taş çatlasın 3500 o da her ay değil.
Kirası var borcu var.
Ben sana tek bişey soyluycem kocanın kıymetini bil sen bilmezsen sokakta cooookkk çıkar kıymet bilen üstelik para diye bunaltmayacak biri.
İhtiyaçlarını sen söylemeden o bilemez beraber alışverişe çıkalım de al ne gerekiyorsa.
Topik kalabalığı yapma.

Ay bu meselelerde calisan hanimlarin cikip da "oh aksam yat sabah yat sonra da adamin parasina karis" tarzinda hakaretvari, kibirli, uslupsuz tavirlari da cok ilginc ya hu.
Hayir bir de bunlar hemcins.
Bir seyi soylemenin binbir yolu var.
Calisiyorsan kendine calisiyorsun kardesim, bize ne?
Bu ne hircinlik, bu ne kabalik?
Sanki ekmek aş su istenmis onlardan.

Ben sizin yerinizde olsam konu sahibi asla bir daha para konusunu acmam.
Eksigi gedigi de soylemem.
Ayrica ne kadar izin vermiyor olursa olsun kalkar is bulur, calisirim.
Evimin eksigini de kendim gorurum.
Cunku meselem para degil, cunku meselem evlilik birligimiz ve kirilan gururum mesajini veririm ve daha da bir sey demem.

Son düzenleme:
Back
X