Eşim benimle konuşmuyor..Fikirlerinize ihtiyacım var..lütfen bakın..

O da sinirlenince ağzından ne çıktığını bilmiyor sonra gelip özür diliyor.Ama bu sefer karşılıklı kırdık birbirimizi. Ben onu çok sıkmasaydım böyle olmicaktı.dediğim gibi sebepleri vardı sıkmanın. Ama son zamanlarda pişmandm ve artık harçlığına hiç bi şekilde müdahale etmeyecektim.Ben bunu düşünürken bi anda bu tartışma çıktı :-(
Sınavıma odaklanmam için istemedi çalışayım bana da makul geldi.Şuan kalkıp çalışsam bütün programım alt üst olacak. Sınava 2 ay falan kaldı.Temmuzda da öabt sınavı var.o yüzden sıkı bi çalışma gerekiyor.
Normalde çok düşünceli biri.Ama çok bunalmış olmalı ki böyle büyük konuştu. İnşallah o da diretmez söylediklerinde

CAnım bak o zaman eşin de mantıklı biri.

Bence sen al karşına konuş bugün (ya da biraz gözlem yap belki daha uygun bir zamanı vardır onu sen bilebilirsin) , önce yaptığın hatanın farkında olduğunu söyleyerek başla ama. Sonra da bu önerdiği para konusunu hiç konuşmamanın da mantıklı olmadığını, sen de çalışmaya başlayınca yine ikinizin parası olacağını onun söylediği şekilde ne kadar devam edebileceğini sor. Ama gerçekten mantıklı olarak sesinizi yükseltmeden konşmaya çalışın.

Yalnız baktın kesinlikle mantıklı yaklaşmıyor ve sen önce yanlış yaptığını söyleyerek alttan almana rağmen hiç yumuşamıyor, konuşmayı bırak en iyi ihtimalle ve onun sana gelmesini bekle. Çünkü ne yazıkki ilişkilerde şöyle bir şey de var: sen alttan alınca hep alttan alacaksın gibi davranılıyor ve üste çıkmaya çalışılıyor. Umarım size böyle olmaz tabii ki.

BEnimkiler naçizane tavsiye, hem kendini hem eşini en iyi tanıyan sensin, neye ne kadar katlanabileceğni bilen sensin.

Örneğin üstte bir arkadaş yazmıi, ben ev hanımıyım eşime kendi parayı nereye harcadın diye sorsam sana ne der demiş. Ben çalışmasam da eşim bana asla böyle bir şey demezdi mesela, dese de ben zaten tamir olunmayacak kadar kırılırdım.

missagor missagor , üslubu takılıp mesaj yazmışsınız , yazdığınız mesaj acayip haddi aşmış bence. Bana böyle bir mesaj yazılsa karşılığını çok ağır veririm..

Kızım diye konuşma hakkını nasıl buluyorsunuz ? Ayrıca dışarıda çok bulunur. " Evli birine bu denir mi ?
O zaman para konusunda asla sıkıntı çıkarmayacak erkekte bulunur ?
Öğretmen misiniz gerçekten ?

missagor missagor , üslubu takılıp mesaj yazmışsınız , yazdığınız mesaj acayip haddi aşmış bence. Bana böyle bir mesaj yazılsa karşılığını çok ağır veririm..

Kızım diye konuşma hakkını nasıl buluyorsunuz ? Ayrıca dışarıda çok bulunur. " Evli birine bu denir mi ?

Bu konuya yazılanları dolayısıyla bahsettiğiniz hanımefendinin mesajını okurken eşim de yanımdaydı, vallahi siz kadınlar birbirinize karşı ne kadar acımasızsınız, boşuna değil işe yaramaz, bir yığın erkek kral muamelesi görüyor bu ülkede dedi. :)

İnsan psikolojisinden zerre anlamayan insanların çocuklarımızı, geleceğimizi yetiştiriyor olması bir vahamet !

Bu konuya yazılanları dolayısıyla bahsettiğiniz hanımefendinin mesajını okurken eşim de yanımdaydı, vallahi siz kadınlar birbirinize karşı ne kadar acımasızsınız, boşuna değil işe yaramaz, bir yığın erkek kral muamelesi görüyor bu ülkede dedi. :)

İnsan psikolojisinden zerre anlamayan insanların çocuklarımızı, geleceğimizi yetiştiriyor olması bir vahamet !

Eşiniz çok haklı.. " Dışarıda kadın çok " cümlesi şimşekler çaktı beynimde. Sınırsız..

Etiket yaptığım mesaja bakınız mı ? Yardimci olmaya çalışanlara bile nasıl davranmış.
Kızım kendimden küçüklere kullandığım bi hitap şekli .
Öğretmenler kızım diye hitap eder.
Okurken önyargılı okumayın.
Ben ne dedim kocanın kıymetini bil bu mu hadsizlik.
Siz gaza getirip boşa derken evliliğine sahip çık diye sarsmak mi.
Öyleyse peki sen ver gazını. Ben çekiliyorum. Uslubumu alıp.

Sizde cok ustune gitmissiniz ama erkeklerde bir tuhaf oldu artik para kazanip eve bakmayi bir luks olarak goruyorlar halbuki erkegin gorevidir bu bundan gocunmamali kadin calisirsa yardimci olabilir

İşte hayat böyledir çalışmana izin vermez ama ona muhtaç olmanı da dibine kadar kullanır..çünkü düşüncesiz ve kötü niyetli.o bilmiyo mu görmüyo mu evde bişey olmadığını.

Siz zaten bu erkek egemen düşnüceleri kabul etmişsiniz, çalıştırmamış çalışmamışsınız vs..şimdi çıkıp gitseniz nolacak ki, bunları yaşayıp boşanamayan, erkek üstünlüğünü kabul edip çevresndeki erkeklere göre hareket eden bi insan baba evinde de mutlu olamaz başka biriyle evlense de...

Sizde cok ustune gitmissiniz ama erkeklerde bir tuhaf oldu artik para kazanip eve bakmayi bir luks olarak goruyorlar halbuki erkegin gorevidir bu bundan gocunmamali kadin calisirsa yardimci olabilir

Demek ki öyle değilmiş, konu sahibinin yaşadıkları para kazanıp eve bakmanın erkeğin görevi olmadığını, erkeğin eline kalındı mı ne haller düşüldüğünü anlatıyo

Demek ki öyle değilmiş, konu sahibinin yaşadıkları para kazanıp eve bakmanın erkeğin görevi olmadığını, erkeğin eline kalındı mı ne haller düşüldüğünü anlatıyo
Tam tersi ornekler oldugunuda unutmayalim medeni kanunda bile gecen hayat musterektir ama evin gecimini saglamakla yukumlu erkektir ben bunu geliri olan bir kadin olarak soyluyorum kazandigim para benim istedigim surece ev icin kullanilabilir ama esimin bu gorevidir

Tam tersi ornekler oldugunuda unutmayalim medeni kanunda bile gecen hayat musterektir ama evin gecimini saglamakla yukumlu erkektir ben bunu geliri olan bir kadin olarak soyluyorum kazandigim para benim istedigim surece ev icin kullanilabilir ama esimin bu gorevidir

Ya tabi ki kimse kimsenin boğazına sarılmaz neden çalışıp destek olmuyosun diye, ama eşin de olsa hayat boyu birinin eline bakınca çoğu insanın hayatında bu durumlara düştüğü zamanlar oluyo işte.

Ya hanımlar ben anlayamadım bu kafayı siz ciddi misiniz?
Evlenirken çalışıyor muydu bu kadıncağız, adam çalışmadığını biliyor, o şekilde evlendiler.
Elbette evin içinde konu sahibesi arkadaşın da bir ağırlığı olacak maddi mevzularda.

"Sabahtan akşama kadar yat oh" diyorsunuz da, ister yatar, ister oturur size ne? Hizmetçisi mi o kadın o evin?
İsterse yemek bile pişirmez, evi bile temizlemez. Affedersin bi yatakodası işine bakar, gerisini bırakır. O zaman geyşa alsın adamlar kendilerine, "hanım" değil de.

Hiç açıp dinen haklarınızı okumayı denediniz mi?
Ha, kadın evini temizlerse, yemeğini pişirirse sadaka niyetine sevabına işler, hayatını düzenini kolaylaştırır, eşinin gücünün yetmediği yere yetişmiş, eşini kalkındırmış olur, bu işlerin hepsi de ancak seve-seve, sevgiden, muhabbetten yapılır o ayrı. Ama zorunda değil, ya siz yatamıyorsunuz diye battı mı kadının yatması ben anlamadım ya, bariz haklı kadın bu konuda.

Evin bütçesini, kimin ne şekilde harcadığını her kuruşuyla birlikte eşler bilmeli. Bilmeli ki, borç varsa ödeyecek şekilde harcamalarını kıssın bu hanım, yoksa yatırım yapacak şekilde biriktirsin. Bu kıza bakacağım diye aldıysa, bakacak arkadaş. Anası babası aç-açıkta ise yardımını yapsın. O zaman, o adamlar para bile istemese, gidip market, pazar alış-verişlerini görür, annecim buyurun diye götürür, gizlice para da bırakır çıkarsın her hafta ayaklarına kadar gidip. Ama para varken annesinde babasında, niye oğlundan istiyor? Karı-koca ayrı bir aile olmuş artık oğlu, niye bu hala bir şeyler beklemeler?

Ben mi yanlış anladım? Böyle değil mi olaylar?

Kadın çalışmak isterse de çalışır.
Hiçbir kadın, hayat şartları onu zorlamadıkça (eşi işten çıkarılır, eşi hastalanır, çok ağır borç vardır vb.) çalışmak zorunda değil canım, canı isterse çalışır. Ama erkekler zorunda. Madem ki toplumdaki adı ailenin reisi, pardon da eşek gibi çalışacak, parasını kazanacak, eve getirecek, imkanı el verdiğince en güzel şekilde eşini giydirip yedirecek, bütçesini paylaşacak. Kanatlarını açacak adam dediğin, kadın ihtiyacı olduğunu hissederse o gölgede dinlenebilecek ara ara, o kadar.

Senin-benim param ne be evlilikte? Ne iğrenç bir şey o. Kadın da çalışsa, o da paylaşır parasını, aile olmak böyle bir şey.

Adam böyle yapsa, bütçeden eşini haberdar etse içini rahatlatsa, babasına "Baba neye lazım? Ha bire ha bire, ben de borç ödüyorum ama" diyebilse bu kadın da karışmaz herhalde, hah eşim nereye harcadığını bilior der oturur.

Benim anladığım bu. Bunu kafasına taka taka da fevrileşmiş, haklıyken haksız hallere düşmüş...
Bazen buradaki tepkilere inanamıyorum..

Allah allah ben de sizi anlamadım, şeriatla mı yönetiliyoruz?

Medeni kanun da böyle şeyler yazmıyor da, sanki bir kurallar silsilesinden bahseder gibisiniz. O kadar emin,o kadar kesin..

Bi konuya da Dini karıştırmayın ya. Bi kere de içinizde yaşayın.

Medeni kanunun 186. Maddesi; eşler birliğin giderlerine güçleri oranında emek ve malvarlığıya katılmalıdırlar. Belli ve düzenli geliri olmayan eşler birliğin giderlerine emekleriyle katılma imkanı bulabileceklerdir.

Yani konu sahibi bazılarının verdiği akıllara kanıp, hem çalışmayıp hemde evde yan gelip yatarsan, eşin seni bu gerekçeyle boşarsa haksız olursun. O yüzden burda kafalarından kural uyduranlara kulak asma.

Son düzenleme:
Allah allah ben de sizi anlamadım, şeriatla mı yönetiliyoruz?

Medeni kanun da böyle şeyler yazmıyor da, sanki bir kurallar silsilesinden bahseder gibisiniz. O kadar emin,o kadar kesin..

Bi konuya da Dini karıştırmayın ya. Bi kere de içinizde yaşayın.

Medeni kanunun 186. Maddesi; eşler birliğin giderlerine güçleri oranında emek ve malvarlığıya katılmalıdırlar. Belli ve düzenli geliri olmayan eşler birliğin giderlerine emekleriyle katılma imkanı bulabileceklerdir.

Yani konu sahibi bazılarının verdiği akıllara kanıp, hem çalışmayıp hemde evde yan gelip yatarsan, eşin seni bu gerekçeyle boşarsa haksız olursun. O yüzden burda kafalarından kural uyduranlara kulak asma.

Böyle insanlar dayak yiyince de kadın hakları nerde hani kadın erkek eşitti diye ağlıyo sonra

Böyle insanlar dayak yiyince de kadın hakları nerde hani kadın erkek eşitti diye ağlıyo sonra

Aynen. Bide lafa bakar mısın, açıp dinen haklarınızı okumadınız mı. Yahu sen bi Vatandaş olarak medeni kanunun sana verdiği Hakkı ve yükümlülüğü öğren önce. Sanki hukuk devleti değilmişiz gibi kanunun tam zıttı akıl vermeler falan.

Insanlar bu safsatalara inanıp iş yapsa, kanun önünde haksız duruma düşecek.

Hangisi işine geliyorsa, laf o.

Calismayan hanimlar evde aksama kadar yan gelip yatmiyor.Bir milyonuncu kez soylemek istedim.Belki bu defa anlayan olur...

Ortak ihtiyaçlar karşılandıktan sonra eşinizin maaşından kalan parayı bölüşmek istiyosunuz. Biraz empati kurun bence. Bende şuan çalışmıyorum ve ev hanımlarının çoğu gibi kocamdan harçlık alıyorum. Evi geçindiriyosa hesap sormayın tuhaf oluyo.

Aynen. Bide lafa bakar mısın, açıp dinen haklarınızı okumadınız mı. Yahu sen bi Vatandaş olarak medeni kanunun sana verdiği Hakkı ve yükümlülüğü öğren önce. Sanki hukuk devleti değilmişiz gibi kanunun tam zıttı akıl vermeler falan.

Insanlar bu safsatalara inanıp iş yapsa, kanun önünde haksız duruma düşecek.

Hangisi işine geliyorsa, laf o.

Aslında konuyu dine çevirmek istemiyorum ama aynı dine göre eşlerinin 3 kadınla daha evlenmeye hakları var açıp onu da okusunlar madem.Ama bilemem tabi işlerine gelir mi.

Aslında konuyu dine çevirmek istemiyorum ama aynı dine göre eşlerinin 3 kadınla daha evlenmeye hakları var açıp onu da okusunlar madem.Ama bilemem tabi işlerine gelir mi.

Tabi ya. Burda verdiği akılla belki kadının eşiyle arasının daha da bozulmasına, belki 5 kuruş hak iddia edemeden boşanmasına sebep olacak, hiç kul hakkıymış, vebalmiş kimin umurunda. İşlerine geldiği gibi safsatalar anca.

Ortak ihtiyaçlar karşılandıktan sonra eşinizin maaşından kalan parayı bölüşmek istiyosunuz. Biraz empati kurun bence. Bende şuan çalışmıyorum ve ev hanımlarının çoğu gibi kocamdan harçlık alıyorum. Evi geçindiriyosa hesap sormayın tuhaf oluyo.

ağzını bal yesin :D bu işte.

Konudan tamamen bağımsız bir şey söylemek istiyorum. Yukarıda bir "kadın" böyleleri dayak yiyince de hani nereden kadın hakları deniyor demiş, Bir diğeri de ona hak vermiş. Cidden kanım dondu.

Kadınlar da bile varolan bu zihniyet yüzünden bir gıdım ilerlenemiyor kadın haklarında. Hanımefendi siz ve sizin gibilerin tüm kadın cinayetlerinde, tüm kadına şiddet vakalarında vebali var !

Yazıklar olsun !

Oyyy oyyy Karşılıklı birbirinizi yıpratıp durmuşssunuz.
Şu dırdır dedikleri olayı fazlasıyla yapmışsın ,bi müddet karışma derim eşine.Alttan al biraz.
Hem boşanamam diyosun hem de birsürü atar yapıyosun :/

Back
X