Eşim benimle konuşmuyor..Fikirlerinize ihtiyacım var..lütfen bakın..

Ben çalışıyorum
Ama çalışmasam ve eşim sadece üç kuruş bırakıp ( parası varken ) evin eksiklerini gidermezse bende sorun ederim
Para her şey değil ama zorunlu ihtiyaçları giderecek kadar olmalı en azından
Sorun bence sadece para değil, konu sahibi çalışsa bile yine senin benim olacak. Beni rahatsız eden bu kısım
Herkes kendi maaşının sıkıp suyunu içecekse niye evleniliyo ?
Çocuk olunca ne olacak, bezin %50 sini anne %50 sini baba mı alacak ?

yok sorun para para diğer konularını oku. okurken darlandım sigara içtim :D

Kpss çok az kaldı ve işe girersem düzenim bozulacak. 80 üstü almam lazım.alım az. Oturup sadece ona odaklanmam gerekiyor.:-(

Şu zamanda milyonlarca aday varken sadece kpss ye bel bağlayıp çalışmamak lüks gibi geliyor bana.

Bu ancak geçim derdi olmayan kişilerin yapabileceği bir şeydir. Üstelik alımın az olduğu bir bölümse kpss ye kesin gözüyle bakmadan diğer taraftan iş hayatına da atılmak şart bana göre.

Çalışıyorum. Iyi bir gelirim var. 1 yyıl çalışmadım. Asıl çalışanların bu ozguveni ne oluyor CuteMom CuteMom . Ne olsun ezik mi olsun çalışmadığı için? Hiç söz hakkı olmasın mi ? Bu cumleniz oldukça ağır.
Onlar hayat arkadaşı, oda arkadaşı değil.

...

Konu sahibi asla annenize demeyin ,asla. Aranıza uçurum koyarsınız. Annenlede araları bozulur.
Biraz bekleyin , ortalık duyulduğunda tekrar konuşursunuz.
Öyle bir konuşun ki bir daha size " git diyemesin"
Ben üstüne gittiğinizi dusunmuyoru, ancak yanlış taktik. Istediğinde verecektiniz.
Madem o borcun sorumluluğunu yaşayacağına inanıyor , deneyecektiniz. Belki de yerine gerçekten koyacakti.

Kaç yıllık evlisiniz? Ailesiyle olan ilişkisine şimdilik karışmayın.
Sizde çalışmaya başlayınca ev, araba borclanirsiniz. Zaten geldiği gibi gider para. Verecek para kalmaz.

Çalışın, daha çok hazırlanın. Hayırlısıyla kpss yi kazanın. Sonra ikinizde rahatlarsiniz insaallah.

Valla ne yazdığını hiç anlamadım.
Cebinde parası oluyor ama tasarruflu davranmıyor.Çoğu zaman parası bitiyor.yanımda harçlığım varsa onu bile veriyorum.Ben evde parasız kalıyorum.Tasarruflu olmayı öğrenirse parası gayet de kalıyo
eşine annesi gibi davranmaktan vazgeç

valla siz dik birisiniz belli yani.
para mevzunu sündüre sündüre bir hal oldunuz.
işinize gelse çalışmak için izin verip vermemesini beklemezsiniz.
kusura bakmayın direkt söyledim. çünkü sıktı bu para konunuz.. ne amaaşmış bize bile dert oldu adamın 3 kuruşluk maaşı.

aynen adam izin vermediği halde her kuruş harcayışında ak sakallı dede gibi beliriyosun, izin vermiyor diye çalışmıyorum demelerine inanmıyorum ben.

önceki konunu okudum tekrar,yok ppt kartı bende kalsın sen harcarsın,20 lirayı çektin bir daha çekme.dedektif gibi telefon karıştırıp yaptığı görüşmelerden ailesine para gönderdiğini düşünmeler yani artık bir dur deyin kendinize.
borçlarınız varmış onları ödüyordur adam milyarlar kazanmıyo ya zaten aldığı gibi gidiyodur, valla eşin iyi sabrediyor sana gercekten cekilir gibi değil.
adam seni düşünmüş kpss ye hazırlan rahat rahat diye çalışma demiş,senin de işine gelmiş işte ne güzel düşünmüş borcumuz var çalış da diyebilirdi hem çalışıp hem kpss ye de hazırlanan bir sürü insan var,ama senin gözün adamın cüzdanından başka şey görmüyor ,o zaman sende gir bir işe belki elin para görünce rahatlarsın adam da rahat nefes alır

yok sorun para para diğer konularını oku. okurken darlandım sigara içtim :KK70:
Aman ne ii yaptın
Bi de keşke daha da dertlendireceğine çözüm önerileri sunsaydınız.
Farkındaysanız davranışlarım için pişman olduğumu ve bundan böyle orta yolu bulabilmenin çözümü peşindeyim. Bi de iyi okusanız

Onları görmedim de ben böyle düşündüm
Yani sanki konu sahibi çalışsa bile herkes benim maaşım deyip kavanoza koyup saklayacak, elletmeyecek :KK53:

iyi niyetlisin işte :D :D
tedavülden kalkana kadar para biriktiren büyük teyzemiz vardı onu hatırladım :D kadında sarı kuruş para bile vardı, yemenisinin arasında tutup açar açar sayardı, nerdedir acaba şimdi :D

Çalışıyorum. Iyi bir gelirim var. 1 yyıl çalışmadım. Asıl çalışanların bu ozguveni ne oluyor CuteMom CuteMom . Ne olsun ezik mi olsun çalışmadığı için? Hiç söz hakkı olmasın mi ? Bu cumleniz oldukça ağır.
Onlar hayat arkadaşı, oda arkadaşı değil.

...

Konu sahibi asla annenize demeyin ,asla. Aranıza uçurum koyarsınız. Annenlede araları bozulur.
Biraz bekleyin , ortalık duyulduğunda tekrar konuşursunuz.
Öyle bir konuşun ki bir daha size " git diyemesin"
Ben üstüne gittiğinizi dusunmuyoru, ancak yanlış taktik. Istediğinde verecektiniz.
Madem o borcun sorumluluğunu yaşayacağına inanıyor , deneyecektiniz. Belki de yerine gerçekten koyacakti.

Kaç yıllık evlisiniz? Ailesiyle olan ilişkisine şimdilik karışmayın.
Sizde çalışmaya başlayınca ev, araba borclanirsiniz. Zaten geldiği gibi gider para. Verecek para kalmaz.

Çalışın, daha çok hazırlanın. Hayırlısıyla kpss yi kazanın. Sonra ikinizde rahatlarsiniz insaallah.
Bazı insanları anlamakta zorlanıyorum koca değil de sevgili gibi davranmamı bekliyorlar

1.5 yıllık evliyim canım.pişman oldum zaten onu sık boğaz ettiğim için.muhakkak konuşacağız. Ama artık sen karışma derse yine nasıl tepki vereyim bilmiyorum :-(

iyi niyetlisin işte :KK70: :KK70:
tedavülden kalkana kadar para biriktiren büyük teyzemiz vardı onu hatırladım :KK70: kadında sarı kuruş para bile vardı, yemenisinin arasında tutup açar açar sayardı, nerdedir acaba şimdi :KK70:
Konumu dağıtmasanız çok mutlu olacağım
Burası geyik topiği değil.

Aman ne ii yaptın
Bi de keşke daha da dertlendireceğine çözüm önerileri sunsaydınız.
Farkındaysanız davranışlarım için pişman olduğumu ve bundan böyle orta yolu bulabilmenin çözümü peşindeyim. Bi de iyi okusanız

tek çözüm önerisi adamın cüzdanından elini çek :D
kendisi yetiştiremezse parayı zaten söyler sana sende kalsın diye. yetiştiremiyo diye 3. bir krediye girecek hali yok.
bi de adam milyarlar kazanmıyor öğretmen yani, ben de öğretmenim devlette, öyle her gelene dağıtabilecek paramız yok yani korkuyorsun bu kadar.
bunun sonu boşanmaya kadar gider ve herkes de adamı haklı bulur sana söyleyeyim.
adama tatlı dille söyle "seni kırmak istemedim saçmaladığımı farkettim, sen zaten ne kadar harcayacağını biliyorsun ama ben kpss den dolayı stresliyim falan" diye yap bişeyler, sonra da maaşı komple kendisine kalsın. ev ihtiyaçlarınızı alın sana yetecek kadar parayı al, geri kalana kendisi karar versin.

Bazı insanları anlamakta zorlanıyorum koca değil de sevgili gibi davranmamı bekliyorlar

1.5 yıllık evliyim canım.pişman oldum zaten onu sık boğaz ettiğim için.muhakkak konuşacağız. Ama artık sen karışma derse yine nasıl tepki vereyim bilmiyorum :-(
asıl eşine çocuk gibi davranan sensin, hala nasıl davranayım diyorsun.diyeceğin biraz üzerine gittim haklısın,evi geçindiren sensin bundan sonra karışmayacağım çok fazla,sen nasıl yapacağını bilirsin.hadi şimdi evin ihtiyaçlarını alalım diyeceksin

Ya hanımlar ben anlayamadım bu kafayı siz ciddi misiniz?
Evlenirken çalışıyor muydu bu kadıncağız, adam çalışmadığını biliyor, o şekilde evlendiler.
Elbette evin içinde konu sahibesi arkadaşın da bir ağırlığı olacak maddi mevzularda.

"Sabahtan akşama kadar yat oh" diyorsunuz da, ister yatar, ister oturur size ne? Hizmetçisi mi o kadın o evin?
İsterse yemek bile pişirmez, evi bile temizlemez. Affedersin bi yatakodası işine bakar, gerisini bırakır. O zaman geyşa alsın adamlar kendilerine, "hanım" değil de.

Hiç açıp dinen haklarınızı okumayı denediniz mi?
Ha, kadın evini temizlerse, yemeğini pişirirse sadaka niyetine sevabına işler, hayatını düzenini kolaylaştırır, eşinin gücünün yetmediği yere yetişmiş, eşini kalkındırmış olur, bu işlerin hepsi de ancak seve-seve, sevgiden, muhabbetten yapılır o ayrı. Ama zorunda değil, ya siz yatamıyorsunuz diye battı mı kadının yatması ben anlamadım ya, bariz haklı kadın bu konuda.

Evin bütçesini, kimin ne şekilde harcadığını her kuruşuyla birlikte eşler bilmeli. Bilmeli ki, borç varsa ödeyecek şekilde harcamalarını kıssın bu hanım, yoksa yatırım yapacak şekilde biriktirsin. Bu kıza bakacağım diye aldıysa, bakacak arkadaş. Anası babası aç-açıkta ise yardımını yapsın. O zaman, o adamlar para bile istemese, gidip market, pazar alış-verişlerini görür, annecim buyurun diye götürür, gizlice para da bırakır çıkarsın her hafta ayaklarına kadar gidip. Ama para varken annesinde babasında, niye oğlundan istiyor? Karı-koca ayrı bir aile olmuş artık oğlu, niye bu hala bir şeyler beklemeler?

Ben mi yanlış anladım? Böyle değil mi olaylar?

Kadın çalışmak isterse de çalışır.
Hiçbir kadın, hayat şartları onu zorlamadıkça (eşi işten çıkarılır, eşi hastalanır, çok ağır borç vardır vb.) çalışmak zorunda değil canım, canı isterse çalışır. Ama erkekler zorunda. Madem ki toplumdaki adı ailenin reisi, pardon da eşek gibi çalışacak, parasını kazanacak, eve getirecek, imkanı el verdiğince en güzel şekilde eşini giydirip yedirecek, bütçesini paylaşacak. Kanatlarını açacak adam dediğin, kadın ihtiyacı olduğunu hissederse o gölgede dinlenebilecek ara ara, o kadar.

Senin-benim param ne be evlilikte? Ne iğrenç bir şey o. Kadın da çalışsa, o da paylaşır parasını, aile olmak böyle bir şey.

Adam böyle yapsa, bütçeden eşini haberdar etse içini rahatlatsa, babasına "Baba neye lazım? Ha bire ha bire, ben de borç ödüyorum ama" diyebilse bu kadın da karışmaz herhalde, hah eşim nereye harcadığını bilior der oturur.

Benim anladığım bu. Bunu kafasına taka taka da fevrileşmiş, haklıyken haksız hallere düşmüş...
Bazen buradaki tepkilere inanamıyorum..

Bu ne ya? her açtığın konuda 20tl,40tl,50tl......sürekli para muhabbeti bence eşin sana az bile yapıyor, hem çalışma hemde sürekli hesap sor yok öyle bi dünya.

Bence vermemiş olsaydı sizi bir ptt ATM sine götürür gösterirdi. Ama bunu yapmadığı için ben de verdiğini düşünüyorum. Eşler kim çalışırsa çalışsın saklı gizli birşey yapmamaları gerekiyor. Yapılınca güven arkasından saygı ve en son da sevgi azalıyor arada. Sonra topla toplayabilirsen.

Hem gideceğim merak etme bundan sonra hiçbi şeyine karışmayacaağım diyorsunuz. Hem de evden gitmeyip üstüne plan yapıyorsunuz. Dikkate alınmazsınız böyle

Ben öyle dedim diye gözünden düşmüşüm beyefendinin. Hadi gidip bakalım hiç ne kadar paramız var dedim.bna bunu söyledi

Back
X