Aslında kendileri de bal gibi biliyorlar kocalarını, ancak ayrılmak istemiyorlar kim uğraşacak yeni hayatla? Alışılan eziyeti çekmek daha kolay tabi. Ondan bu çıplak gerçeği, giydire giydire kabul edip oturuyorlar. Giydirmeleri gerekiyor çünkü kabul edilebilecek hale getirmeleri gerekiyor, yoksa o çıplak gerçekle bakışarak ömür geçmez.
Aldattı mı? Her erkek aldatır/Bi seferlik/Kadın çeldi aklını/Çok eskiden olmuş bla bla... Giydir üstüne, inkar et kabullen otur.
Dövdü- hırpaladı-aşağıladı mı? Başka bi şeye sinirliydi ya/İyiyken çok iyi/Bir kere oldu/Bazen oluyor kim sinirlenmiyor ki/Kaynanam kışkırttı onun yüzünden... Yine uygun giysiler bul, kabulü kolaylaştır otur.
Tecavüz mü etti? Evliyiz zaten karısıyım/Bilemedi o an duymadı/Kendine hakim olamaması normal çünkü erkek... Yine ve yine otur.
Çok iyi biliyorsunuz siz, bal kaymak gibi biliyorsunuz kocalarınızın ne mal olduklarını.
Oturasınız varsa oturun yanlarında, ama kendinizi iknaya, gerçeği inkara kullandığınız saçmalıkları buralarda paylaşınca, tepki alıyorsunuz diye de sızlanmayın. Onları ancak kendinize yedirirsiniz ite kaka.
Hadi kendilerini ikna etmeye çalışıp başarıyorlar da bizi niye ikna etmeye çalışıyorlar onu anlamıyorum.
Evimdeyim, tatlımı yapmışım, gelip oturmuşum bilgisayarın başına. Bir konuya giriyorum, aldatma hikayesi var.
Adamın teki eşini aldatmak istemiş; bunu kafaya koymuş ve eşinin herhangi bir özel günü için sarf etmeyeceği eforu sarf ederek gitmiş hayat kadını aramış bulmuş, mekan ayarlamış, keyfince takılmış, arkadaşıyla bunun muhabbetini çevirmiş vs vs...
Ne diyelim ya şu duruma, boşan demeyelim de ne diyelim?
Ve bu adamın karısı gelmiş beni, seni, bizi ikna etmeye çalışıyor. Canla başla kocasının aslında çok iyi bir adam olduğunu, mükemmel bir ilişkileri olduğunu anlatıyor.
Evimde oturuyorum ya ben. Seni de tanımıyorum kocanı da. Sen niye beni ikna etmeye uğraşıyorsun? Bu konuyu niye açtın?
İkna olmayınca da kıskanıyor oluyoruz, boşandırma meraklısı oluyoruz, berbat hayatımızın hıncını konu açanlardan alıyor oluyoruz, "kadının düşmanı kadın" oluyoruz.
Çok mutluysan unut ve otur, bize niye soruyorsun? Bizim sana üzüldüğümüz kadar sen kendine üzülmüyorsun ki zaten.
Ayrıca ben konunun 1 sene önce olduğuna falan da inanmadım. Herhangi biriyle 1 sene önceki yazışmalarımı bulmam bin yıl sürer. Büyük ihtimalle gayet de taze bir olay.
Kardeşi de yeni boşanmış, ailesi zaten üzgünmüş, bir de kendisi üzemezmiş falan filan.
E zaten affedeceğin belli. O zaman bu konunun amacı ne?