• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Esim beni dövdü :(

Ben sizi anlamıyorum ama nedense.. Kızıp bağırabilir tartışabilir insan o an dolmuştur insanlık hâli değil mi? Öfke patlamaları hoş değil ama olabiliyor işte. Bu yinede dayağı gerektirmez. Dayak potansiyeli olan erkek saçma bir espride bile kıllansa dayağa cürret edebilir. Öfkelenmek kızmak bağırmak tekrar söylüyorum dayağa zemin hazırlayamaz. Şöyle yapsaydın bu muameleyi görmezdin demek gibi olmuş
Bende sizi anlamıyorum gerçekten. Dayak ve şiddet’i sanki seviyormuşum gibi ima ediyor gibisiniz. Konu sahibinin lütfen yazdıklarını bir okuyun rica ediyorum okuyun. Sorusunda farklı yazdıktan sonra diğer bir açıklamasına detay girerek yazmış.
Adama diyor ki “lütfen evde kal vakit geçir” bunu deyince kahveye gideceğini söyledi bende kızdım bağırdım çağırdım diyor.
Şimdi adam kısaca kahveye gideceğim derken kadın neden kızıp bağırıyor çağırıyor ben onu anlamadım? Neden bağırıp çağırmak? Adamın ne olduğunu biliyor şiddet uygulayacak potansiyelde ise neden bağırıyor?
Dolmuştur patlamıştır diye bir şey yok hanımefendi
Siz öfkenin ne olduğunu biliyor musunuz?
Allah korusun ya çocuğa zarar verirse?
Ya bıçağı alıp öldürse?

Tamam her insan patlar sinirlenir ama evde çocuk varken lütfen ebeveynler şu durumları yaşamasın.

Diğer bir açıklamasında da şunu yazmış konu sahibi
Ben evde kalmasını vakit geçirmesini istedim ama bana demediğini bırakmadı bende bağırdım çağırdım.

Eee tabiki de burda haklı. Bağırsın çağırsın. İlk başta sanki adam nazikce kahveye gideceğim dedi de kadın bağırmış gibi ima edilmiş.

Kesinlikle şiddete karşıyım. Böyle birşey olamaz. Ve ayrılın demeyin demiş. Ee napalım? Ders verdik.

Ya bırak ya sen dili bilmem ne, hep kadına mı bunlar, adamlar güdülecek hayvan mı, yetiştirilecek çocuk mu? Kazık kadar olmuşlar, kçlarında kılları bitmiş, bk sürün de altına bez bağlayıp beşiğe yatırın yeniden büyütün bari yeter be!
Adam olsunlar da kadını kadın etmesini, yaşatmasını, el bebek gül bebek yüzünde güller açtırmasını bilsinler.
Ay ben de delirdim be en sonunda!

Savunmayın şu adamları ya.
Bi de dayak ya dayak, yok şöyle konuşsa dayak yemezmişmiş... Dayak yememeyi kadının dilinin başarısı mı sanıyorsun sen ya ne biçim bi cümle, ne biçim bi hakaret bu?

Kizmamin bagirmamin sebebi beyfendi durmadan bana dedigi sen görursun bu hafta gidecegimde tam gun kahvede kalacam senin ruhun duymicak daha beterini yapacam benim evde kalmasini istedigim sebebpte cocuguyla vakit gecirsin zaten bugun bizi göturdugu yerdede gramm muhattap olmadi cocukla benim yavrum bunu hakketmedi :KK43:
Konu sahibi bunları neden soruya yazmadınız madem? Aradaki fark çok. Sanki adam size nazikçe kahveye gideceğim dedi de siz patlamışsınız gibi durdu.
Size demediğini bırakmadıysa patlamakta haklısınız.
Şiddet görmüşsünüz. Şiddet bu? Ömrünüzün sonuna kadar bunu çekecek misiniz? Ayrıl demeyin demişsiniz? Ne yapalım? Sana şiddet uygulayan bir adama ders mi vereceksiniz?

Haklısın canım hiçbir şey kaba kuvvet gerekçesi olamaz Ama ben olsam sallamazdim bana ne uykusuz kalan o işe gidecek olan o

Yorucu bir işi varsa arada kafa dinlemek istemiştir. Sizi bir yerlere çıkardıktan sonra kahveye gitmek istemistir. Normal demiyorum hic sevmem aksam kahveye giden erkek tipini. Ama bagirmasaydinjz iyiydi. Yine de ne yaparsaniz yapsin asla size vurmamaliydi. Madem bosanmayacaksiniz, olabildiğince ilgisiz olun. Birakin uykusuzluk çeksin ne diye düşünüyorsunuz bu adami.

Kimler kimleri linç etmiş yine:işsiz: Şiddet kimsenin hakkı olamaz tabi ki ama biraz da üsluba dikkat edilmeli bence. Hayatım uykusuz kalırsın demek var,arada çocukla ilgilenmemesini sıkıştırarak laf sokmak var.. toplumca ifade yanlışlığımız var.Biz kadınlar da bayılırız laf sokmaya zaten.Adamlardan da öküz olanları da işte böyle şiddete başvurur..Zaten şiddete başvurmayan adamlar genelde üslubu düzgün kadınla evlenir, iletişimi kuvvetli kadın da ilkelliğini çözmüş adamla,benzer enerjiler birbirini bulur,arada istisnalar hariç..bu iş böyle gider durur kısır döngü.’Eğitim’ şart.İnsanlık eğitimi,ahlak eğitimi,kendinin farkında olma eğitimi..

Haklisin ama üslubun yanlış..
Bu üslup dayak yedirir maalesef.

Uslubu da yanlis olsa dayak yedirmez hanimefendi.
Sizin her zaman uslubunuz duzgun mu, heer gun sen dilini mi kullaniyorsunuz?
Karsinizda siddet gormus bir kadin var.
Alay eder gibi usluba bak yeaa, boyle olursa dayak kacinilmaz cicim demek midir iletisim yonteminiz?
Oyleyse basarisizsiniz.
O isler oyle ezberden olmuyor.

Neden kızıp bağırmak yerine sakince konuşmayı denemiyorsunuz? Sabaha kadar çalışmak kolay mı ya? Sizin burada anlayış göstermeniz gerekirken adama bağırıp çağırıyorsunuz. Yoğun bir işte onun sosyalleşme amacıda o bırakın gitsin.
Ders vermek istiyorsanız ilk kendinizde bir değişiklik yapın.

Siddete karsiyim deyip durmussunuz bir gulme geliyor insana.
Sakin soyleseydin canim sen de diyerek ne ima ediyorsunuz aciklayin da bilelim.
Zira tersinden bakinca sakin konusmazsan dayagi yersin anlami cikiyor.

Sabaha kadar calismis diye acidiginiz adam yatsin dinlensin ama yooo yorgun ama illa sosyallesecek, kiyamamm.

Gezdigimiz yerde gitti uyudu diyor kadin, haftalardir cocugunu gormedi diyor ama bizim erkek seviciler bagirmaya hakkin yok sosyallessin sağa ne diyor.

Adam hatasini sizin kadar siddetli savunmuyordur, sizi gorse gozu yasarir.

Konu sahibi bunları neden soruya yazmadınız madem? Aradaki fark çok. Sanki adam size nazikçe kahveye gideceğim dedi de siz patlamışsınız gibi durdu.
Size demediğini bırakmadıysa patlamakta haklısınız.
Bana yazdiginiz cevapta da bu yorumda da sacmalamissiniz kusura bakmayin.
Diyelim ki kadin bagirmakta haksizdi ne fark etti simdi neticede şiddet varmi var.
Kadin ilk bastan beri soylemis adam uzun zamandir cocukla ilgilenmedigi icin kahveye gitmek istemesi bardagi tasiran son damla olmus. Ben basindan beri boyle anladim. Kadin hakli veya haksiz sonuc olarak adam siddet kullanmis.
Kadin uslubuna dikkat etmek zorundaysa o zaman erkek de eline ayagina hakim olmak zorunda.

Kimler kimleri linç etmiş yine:işsiz: Şiddet kimsenin hakkı olamaz tabi ki ama biraz da üsluba dikkat edilmeli bence. Hayatım uykusuz kalırsın demek var,arada çocukla ilgilenmemesini sıkıştırarak laf sokmak var.. toplumca ifade yanlışlığımız var.Biz kadınlar da bayılırız laf sokmaya zaten.Adamlardan da öküz olanları da işte böyle şiddete başvurur..Zaten şiddete başvurmayan adamlar genelde üslubu düzgün kadınla evlenir, iletişimi kuvvetli kadın da ilkelliğini çözmüş adamla,benzer enerjiler birbirini bulur,arada istisnalar hariç..bu iş böyle gider durur kısır döngü.’Eğitim’ şart.İnsanlık eğitimi,ahlak eğitimi,kendinin farkında olma eğitimi..

Insanlik egitiminin sart oldugunu soyleyip laf arasinda uslubuna dikkat etmeyen bir kadin oldugun icin siddete basvuran bir erkegi cekiyorsun imasini bir arada kullabilme tezatliginizi neye borcluyuz?

Ayiptir hanimlar ayiptir.
Kadin daha ilk mesajinda haftalardir cocugunu gormuyor diyor, guya gezdirdi bizi ama gitti uyudu diyor, yetmedigi gibi siddet gosterdi diyor .

Siz hic mi bir patlama noktasina gelip sayip dokmediniz, zaten yorgunsun gitme diyerek birini dusunuyorsunuz o da hala gidecegim diye cikisiyor cocukla ilgisiz, geziyoruz ama benimle ilgisiz diye dusunuyorsunuz ve ofkeleniyorsunuz.
Hic mi ofkelenmediniz?
Hep mi mukemmeldiniz?

Siz pirupak iletisim uzmanlari, evet evet siz Allahtan korkun ya hu.
Allahtan korkun ki savunmasiz bir canliya siddetin hicbir sebebi olamayacagini yurekten soyleyebilin.

Yazinızı okuduğumda aklıma annem geldi.babam sabahtan aksama kadar çalışır azcik arkadaşlarının yanına gitmek istese annem ortalığı ayağa kaldırır babamı pişman ederdi.babam da şiddete meyilli biriydi zaten, annemin laflarına dayanamaz en sonunda ya cekiştirir ya vururdu.ne annem ne babam hiç değişmedi.annem bağırdı çağırdı kuçu düşürücü sözler söyledi, babam cevap veremediği yerde şiddete başvurdu. Yıllarca değişiklik olmadı.sizde de olmayacak belli ki.size zaman ayirmis, kahveye ya da baska biseye gitmek onun hakki.birlikteyken güzel vakit geçiriyorsunuz belli ki neden kalsın evde? Güzel söyleyin, derdinizi kibarca anlatın.boş anlayacaksınız durum budur.siz bağırır çağırırsınız sonuç değişmez.simdi sizce ne yapayım diyorsunuz ne yapcaksnz hicbisey..

Ayrıl demeyelim ama nasıl ders verilir bu adama onu söyleyelim. Git şikayet et desem onun sonu da ayrılık. Uzaklaştırma falan alır Allah korusun. Şey yapın mesela. Bir daha bana dayak atarsan seninle sevişmem deyin. Merhamet hissi olmadığına göre ancak kendi menfaati mevzu olursa engellenebilir. Evet evet öyle yapın siz. Aklıma başka da öneri gelmedi.

saçma sapan yorumlar yapanlara hayret ediyorum.
dusenede bir tekme siz vurun.
kadin ayrilik yoluna girmeden bir ders verebilir miyim? diye soruyor.
verebilirsin tatlim
b*k muamelesi yap adama sana saygisi olsa vurmazdi sende saygi duyma bir kelam bile etme azcik burnu surtsun de gelsin tukurdugunu yalasin.

Peki neden ayrilamiyorsunuz konu sahibi arkadas?
Sizinle evle ilgisiz cocuguyla ilgisiz, ayrica siddet de var ve hala da kendini hakli goruyor madem, neden ayrilamiyorsunuz?
Sira cocugunuzun dayak yemesine geldiginde n'apacaksiniz?
Ayrilamam demeye devam mi?

Ayrılın demeyıp ne dıyelım buz koyun geçer dıyeyım gecmıs olsun yıllarınızı zıyan etmeyın

Bir kere vuran arkasini da getirir. Sen ne yaparsan yap. Onun icin biz "ayril" demiyelim. "Yine dövdü" diye konu acarsaniz yazariz onu. Ama siz simdi sert bir tepki vermezseniz bunun arkasini getirir yani,cünkü hala kendini hakli görüyor. Bana bir kere el kaldirani es diye yataga almam,sevgilim diye sarilmama,camasirdi yemekti su bu elimi sürmem. Yüzüne de bakmam. Ayrica bosardim ama onu yazmamamiz söylendi

Ailenin yada bir kız arkadaşının yanına git bir süreliğine.. Gittiğin yerde darp raporu al.. Eşin barışmak için çabaladıgında biraz süründürüp barışı rsın (çabalamazsa şikayetçi ol)
Bu adamla uzun vade hayatını geçirecegini sende düşünmüyorsun.. İleriye yönelik elinde darp raporu olur, hakaret içwren mesajları vb stokla.. Mesleğini eline alıp işe girdiğinde bas tekmeyi :) o zaman çok eğleneceğini düşünüyorum :)

Back