En mantikli yorum sanirim..Ayrılın demeyin dediniz.
O halde adamı sinirlendirecek davranışlardan kaçının.
Ona olan sitemlerinizi bağırarak değil,konuşarak daha sakin dile getirin.
Böylece belki öfkelenmez.
Fakat;
"Ona haddini bildirin,vurmak neymiş görsün.Asla boyun eğmeyin."
demeyi de isterdim lakin demiyorum.
Vardır sizin de kendinize göre düşünceniz,çaresizliğiniz...
Dayak kadın kötü konuştuğu için değil, adam insan olamadığı için var. İçindeki hayvani duyguları yönetemeyen bi adamın savunması yok.Biliyorsunuz ki ne dediğimiz değil nasıl dediğimiz olay, aynı şeyleri daha güzel bir ifade ile, ben dili ile duygularını one sürerek, sen dili kullanıp suçlamadan ifade etseydi, kesinlikle dayak yemezdi
Adam da pardon adam dedim affedin karşılık olarak tartışabilirdi sözlü olarak karşılıklı öfke oluşmuş derdik düzeltilebilirdi durum özürlerle ,burada dayaktan bahsediyoruz farkında mısınız?
Kadında öfkesini kontrol Edip kızıp bağırıp çağırmasa, muhtemelen adamda ofkelenmeyecekti.
Yormayın kendinizi. Düsünce yapısına bakarsak anlayacagını sanmıyorum. Hepimiz zaman zaman fazlaca öfkelenebiliyoruz. Ama bırakın kadını erkegi, herhangi bir canlıya zarar vermeyi gerektirecek bir bahane olamaz bu. Psikopatliga bahane bulma cabasini anlayamiyorum.Adam da pardon adam dedim affedin karşılık olarak tartışabilirdi sözlü olarak karşılıklı öfke oluşmuş derdik düzeltilebilirdi durum özürlerle ,burada dayaktan bahsediyoruz farkında mısınız?
Sizi herkes taşlamış ama ben de kendi yaşadığımı anlatmak istiyorum.Bi zamanlar eşimle aile terapistine gitmiştik.Adam profesör ve psikiyatrdı aynı zamanda.Amerika ve Kanada’da çalışmıştı.Şu an hala Türkiye’nin en iyi hastanelernden birinde çalışıyor.
Konu seanslardan birinde bir gün bu şiddet eğilimine gelmişti.Benim çok keskin konuşuyo olmamdan gelmiştik bu konuya.Ben de şiddetin hiçbi şekilde hiçbi gerekçesi olamayacağını söylemiştim ama kendisi bana “gerekçesi olmasa da tahrik edici konuşma tarzının bir gün şiddeti doğuracağı gerçeği değişmez, kadın erkek tüm insanlar kışkırtıcı bir iletişim tarzından uzak durmalı yoksa bir gün eninde sonunda şiddet doğar” demişti ve görüşümü insanın fıtratına uygun bulmamıştı.Yani kışkırtıp üstüne saldırtmak denen bişey var gerçekten de.
Haklisin ama üslubun yanlış..
Bu üslup dayak yedirir maalesef.
Biliyorsunuz ki ne dediğimiz değil nasıl dediğimiz olay, aynı şeyleri daha güzel bir ifade ile, ben dili ile duygularını one sürerek, sen dili kullanıp suçlamadan ifade etseydi, kesinlikle dayak yemezdi
Yaa cok ozur dilerim konu sahibinden konuya yorum yapmiycam Allah yardimcisi olsun.Ama sizin yorumlariniz beni bazen bitiriyor.Ne diyeyim a mı diyeyim b mi diyeyim c mi diyeyim ne diyeyim?
Mesela nasıl bir konuşma yapabilirdi adam cikacam demiş evden gitmesini nasıl engellerdi?Kadında öfkesini kontrol Edip kızıp bağırıp çağırmasa, muhtemelen adamda ofkelenmeyecekti.
Ne kadar nahoş bir cümledir son cümle..Haklisin ama üslubun yanlış..
Bu üslup dayak yedirir maalesef.
Mesela nasıl bir konuşma yapabilirdi adam cikacam demiş evden gitmesini nasıl engellerdi?
Adamı kışkırtacak kadar olmamiski kadın bi gecede evde kal demiş adam illa gedecem deyince kadıninda tepesi atmış artık
Ben gidiyorumÖyle deme. Eğitim almış. Uygulamış.
Biz eğitim şart falan diyoruz ama sanırım eğitimle de olmuyor.
Hangi eğitim, kime veriliyor, kim veriyor, nasıl veriyor? Sonuç nasıl böyle oluyor? Nasıl bir eğitim sen dili ile konuşursan dayagı hak edersin diyor?
Çocuklarımı fanusa koyasım geliyor bazen.
Çoğu zaman.
Sakin üslup kullanmadığı için dayağı haketmiş size göre. Umarım üslubunuzu hayat boyu korursunuz. Bir çılgınlık anında bozupta dayağı haketmezsiniz..Konu sahibinin eşi gezdirmis getirmis, konu sahibine dışarı cikacak diye sinirlenip bağırıp cagirmis, yani sakin bir üslup ile bugünde evde kal dememiş
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?