Esim beni dövdü :(

Canim benim eşim de böyleydi. Sen çok haklısın güya gezmeye götürüp burnumdan getirirdi. Sonra eve bırakıp kendi çıkardı. Sonra ben şikayet edince de sana ne yapsam boş derdi. Çok söylenirsem inadına daha beter yapardı veya yapacağını söylerdi. Ben boşandım dayak yemedim ama bu yaptıkları da psikolojik şiddetti. Boşanmak istemiyorsun anlıyorum ama düzelmez gibi geliyor bana. Bana da çok söylediler ben direndim eninde sonunda onları dinledim. Iyi düşün ben kimseye boşan demem zor bir süreç ama devam edeceksen çok sabırlı olmalısın kendini yıpratırsın

En mantikli yorum sanirim..

Biliyorsunuz ki ne dediğimiz değil nasıl dediğimiz olay, aynı şeyleri daha güzel bir ifade ile, ben dili ile duygularını one sürerek, sen dili kullanıp suçlamadan ifade etseydi, kesinlikle dayak yemezdi
Dayak kadın kötü konuştuğu için değil, adam insan olamadığı için var. İçindeki hayvani duyguları yönetemeyen bi adamın savunması yok.

Konu sahibi sanada ne diyelim? Boşanmayacaksan öcünü falanda alamazsın. Adamın yüzüne bakma, sadece kendin ve çocuğunla ilgilen diyeceğim, yine dayak atacak. Tek çözüm ayrılmak. Tekrarlanacak mutlaka çünkü.

Ben dayagi savunmadim. Aksine konu sahibine "haklisiniz" dedim.. ama "üslup yanlis" dedim. Ne var bunda.. bundan esin seni iyilik dövmüş gibi bir anlam cikariyirsaniz anlayışıniza hayranım.

Kadında öfkesini kontrol Edip kızıp bağırıp çağırmasa, muhtemelen adamda ofkelenmeyecekti.

Sizi herkes taşlamış ama ben de kendi yaşadığımı anlatmak istiyorum.Bi zamanlar eşimle aile terapistine gitmiştik.Adam profesör ve psikiyatrdı aynı zamanda.Amerika ve Kanada’da çalışmıştı.Şu an hala Türkiye’nin en iyi hastanelernden birinde çalışıyor.

Konu seanslardan birinde bir gün bu şiddet eğilimine gelmişti.Benim çok keskin konuşuyo olmamdan gelmiştik bu konuya.Ben de şiddetin hiçbi şekilde hiçbi gerekçesi olamayacağını söylemiştim ama kendisi bana “gerekçesi olmasa da tahrik edici konuşma tarzının bir gün şiddeti doğuracağı gerçeği değişmez, kadın erkek tüm insanlar kışkırtıcı bir iletişim tarzından uzak durmalı yoksa bir gün eninde sonunda şiddet doğar” demişti ve görüşümü insanın fıtratına uygun bulmamıştı.Yani kışkırtıp üstüne saldırtmak denen bişey var gerçekten de.

Yormayın kendinizi. Düsünce yapısına bakarsak anlayacagını sanmıyorum. Hepimiz zaman zaman fazlaca öfkelenebiliyoruz. Ama bırakın kadını erkegi, herhangi bir canlıya zarar vermeyi gerektirecek bir bahane olamaz bu. Psikopatliga bahane bulma cabasini anlayamiyorum.

erkeğin mertliği kuvveti attığı dayakta değil merhametindedir. evlilikte kadın da hata yapabilir erkek de.

kadın hep ortamı yumuşatacak hep dikkat edicek erkekse eşinin hatalarında elini kaldırıp höt diyebilecek vuracak öyle mi? hadi ordan.

Teşekkur ederim anlayisiniza.

Tahrik edici konusma tarzı= üslup

Haklisin ama üslubun yanlış..
Bu üslup dayak yedirir maalesef.

Biliyorsunuz ki ne dediğimiz değil nasıl dediğimiz olay, aynı şeyleri daha güzel bir ifade ile, ben dili ile duygularını one sürerek, sen dili kullanıp suçlamadan ifade etseydi, kesinlikle dayak yemezdi

Sizin fikirler de maşallah çerçeveletip duvara asmalık.
"Bu üslup dayak yedirtir." demek = "Yanlış üslup kullananın hakkı dayaktır." demekle aynı şey. Bir kadın olarak bu cümleyi kocasından dayak yemiş bir kadına kullanırken hiç üzülmüyor musunuz?
Vallahi kötü kaynanaya gerek yok biz bize yetiyoruz resmen.

Konu sahibi ; bu durumda size verilebilecek en normal cevaba kapıyı kapatmışsınız. Karısına el kaldırabilecek bir parazitin herhangi bir şekilde ders alabileceğine inanmıyorum malesef.

ayni evin icinde yabanci gibi yasamak ile olur. daha dogrusu her tartismada acaba mi sorusu gelecek akliniza

1 kez yapan birdaha yapar. Nişanlım da aşırı derece sinirli sinirlenince ağzına geleni söylüyor önceden takardim kafaya bende onun üstüne giderdim tartisma buyurdu simdi hiiccc tinlamiyorum konusuyor konusuyor duruyor kendi kendine en son yine bana gelip kedilik yapiyor. Değişir bidaha yapmaz gozuyle bakmayin olaya ve dayağı KESINLIKLE bu kadar hafife alıp boyun egmeyin sakın. Belliki sinirinden gözü dönen birisi sinirlendiginde bırakın ne yaparsa yapsın siz ortamdan uzaklasin uzatmayınn sakinlesince o size gelecek zaten o zamanda yuz vermeyin derim ben

Ne kızgınlık ne öfke bana kızmayın konu sahibi ama eşiniz sizi sevmiyor.
Nasıl bir vicdanki hem size siddet gosterip hem de dönüp arkasını kahveye gidebiliyor.
Insanın sevdigine nasıl eli kalkabilir??
Madem ayrılamıyorsunuz;
En azından ertesi gun hic birsey olmamis gibi davranmayın. Konuşmayın .Eger konusunu acarsa en azından gözdagı verin biraz kaybederim korkusu olsun.Tabi eşinizin umrundaysanız dikkate alır da once vurup sonra kahveye cekip giden adamda duyarlılık olacağını sanmıyorum.

Kadında öfkesini kontrol Edip kızıp bağırıp çağırmasa, muhtemelen adamda ofkelenmeyecekti.
Mesela nasıl bir konuşma yapabilirdi adam cikacam demiş evden gitmesini nasıl engellerdi?

Adamı kışkırtacak kadar olmamiski kadın bi gecede evde kal demiş adam illa gedecem deyince kadıninda tepesi atmış artık

Konu sahibinin eşi gezdirmis getirmis, konu sahibine dışarı cikacak diye sinirlenip bağırıp cagirmis, yani sakin bir üslup ile bugünde evde kal dememiş

Ben gidiyorum
Kadinlarin dayak yemesini normal karsilamayan insanlarin yasadigi bir ulkeye gidiyorum
Kizimi boyle insanlarin oldugu bir ulkede buyutmek istemiyorum

Konu sahibinin eşi gezdirmis getirmis, konu sahibine dışarı cikacak diye sinirlenip bağırıp cagirmis, yani sakin bir üslup ile bugünde evde kal dememiş
Sakin üslup kullanmadığı için dayağı haketmiş size göre. Umarım üslubunuzu hayat boyu korursunuz. Bir çılgınlık anında bozupta dayağı haketmezsiniz..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…