• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Esim beni dövdü :(

Esin icki icer mi yani zil zurna şarhoş olur mu aklima esimin teyzesinin anlatigi bir olay geldi.Kocasi geceleri surekli disari cikarmis ve hep icermis eve bile zor gelirmis tabi eşi surekli kizarmis gitme evde cocuklarin var karin var vs. Araya bir kac kisi sokmus ama adam gene laftan anlamiyormus.Bizim teyzede kocasi evden cikar cikmaz gitmis erkek kiligina girmis onun kiyafetlerini giymiş esinin gelicegi yolda beklemis ama karanlikmis adam gene ayni sarhoş tabi teyze adami oyle gorunce iyi bir dovmuş adam yazik oraya yigilmis kalmis bzm teyzede hemn eve gidip ustunu degisip yatmis yerine adam sabaha dogru gelmis bir daha da gitmemis o dayagin ustune hayla bilmiyormus esinin onu dovdugunu ama işe yaramis:halay:

esim taxi suruyor ve genelde hic evde degil bir cocugumuz var bugun nedense gezmeye gidelim dedi gittigimiz yerdede zaten göl gibi bi yerdi uyudu cogu zamani
Her neyse eve geldik kahveye gidecem diye tutturmus bugun sabaha kadar calismis adam daha tam uykusunu alamamis kahveye gidecem diyor bende kizdim bagirdim tabi uykunu almamissin kahveye gidion cocugun var senin kac haftadir görmuyorsun umrunda degil bir bos zamanindada hemn kahve öyle baya söylendim agzima cok kötu vurdu kanadi tabi suan sis bana ayrilin demeyin ama hala kendisini hakli göruyor böyle insanlara nasil ders verilir? Suan gururuma cok dokaniyor dayak yemem agliyorum yazarken :KK43:(

Şiddet bi kere başladı mı devamı da geliyor. Dozu da artıyor üstelik.

Benim eş de önce tokat attı hiç pişmanlık yoktu. Aynı senin eşin gibi. Bi ay sonra tekme tokat yumrukla dövdü iki kere de bıçak çekti olay anında. Şu an ölmüş olabilirdim.
Bana da ayrıl demişlerdi o ilk tokatta.

Şiddet ruhen sağlıklı insan işi değil

Kadında öfkesini kontrol Edip kızıp bağırıp çağırmasa, muhtemelen adamda ofkelenmeyecekti.

Sıvamaya geçtin tüyü de yakındır
Kadın kısa etek giymese tecavüz de edilmezdi, belinde ekmek bıçağıyla gezen eski kocası tarafından öldürülmezdi mesela duygu kadakal,illa ki kadın bisey demiş ve yapmış olmalı yoksa adamlar canı mi tecavüz etsin öldürsün dövsün

Bu ülkede karısını döve döve öldüren bir adama mikrofon uzatıyorlar her zamanki kadar dövdüm halbuki diyo kadın suçlu yani niye öldü ki alışık olduğu dayaktan

Allah akıl fikir versin

Eşiniz de siz de haksızsınız. Adam sizi almış dışarı götürmüş. Kendince ilgilenmeye çalışmış. Sonra da arkadaş ortamına girmek istemiş. Yani uyuması gerektiğini düşünüyordur herhalde. Yetişkin insan. Konuşurken biraz daha yapıcı olmaya çalışın. Bu çok kötü bir durum. Size vurmaması gerekirdi. Kimsenin boşan demeye hakkı yok. Neticede evli olan sizsiniz. Bu durum sürekli oluyorsa ya da olabilecek durumda ise çözüm arayın. Yaptığının yanlış olduğunu anlatın. Bir süre tepki verin. Pişman olsun. Bunu yine laf söyleyerek, bağırarak yapmayın. Kendisinin pişman olmasını sağlayın. En azından bir özür gelmeden affetmeyin.

Ben dayagi savunmadim. Aksine konu sahibine "haklisiniz" dedim.. ama "üslup yanlis" dedim. Ne var bunda.. bundan esin seni iyilik dövmüş gibi bir anlam cikariyirsaniz anlayışıniza hayranım.

Herkes aynı anlamı çıkarmış dikkat edersen

Sen öfkelenmesen adam da öfkelenmeyecekti diyosun yani bu ne demek senin yüzünden oldu demek

Kadında öfkesini kontrol Edip kızıp bağırıp çağırmasa, muhtemelen adamda ofkelenmeyecekti.
tabi haklisin önemli olan onun ofkelenmemesi sen ögrendigin ben dili ile inş hic dayak yemezsin.
Ama bu kafa yapısı ile zor canım ya.
Bir de haksız olduğunu kabul etmiyorsun.
Demek ki eğitim cahillerde bir fark yaratmıyormuş.
Biz eğitimde insan olmayı öğretsek yeter...

Böyle konuları okuyunca evlilikten daha da uzaklaşıyorum. Birde bazı ‘sende sussaydın o zaman’ diyen kadın zihniyetlerini okuyunca daha da irite oluyorum. Beni anlaması gerektiğini umduğum kadın öyle derse, kv görümce beni destekleyecek değil Allah korusun öyle bişey yaşarsam. Ne demişler çok afedersiniz; hoca osurursa, cemaat s.çar...
Konu sahibi sizde bi darp raporu falan alın, ne olur ne olmaz. Yurtdışında mı yaşıyorsunuz?

Haklisin ama üslubun yanlış..
Bu üslup dayak yedirir maalesef.

Sizin mantığınıza göre bu üslubunuz da size buradaki kadınlardan yiyeceğiniz dayağı hak ettiriyor.
Önce kendi üslubunuza, neyi nasıl ifade ettiğinize bakın; sonra millete üslup dersi verirsiniz.

+

Konu sahibi, mutlaka darp raporu alın. Belki bir gün boşanma cesareti bulursunuz. Konuşmanızdan bu evliliği ömür boyu sürdürmek istemediğiniz sonucunu çıkardım.
Ama böyle bir adamdan intikam almaya çalışmayın. Madem boşanmak istemiyorsunuz adamla çok ilgilenmeyin, kendi haline bırakın. Boşanmaya karar verirseniz bir gün, o en iyi intikam olur zaten.

Eşim beni dövdü yazmışsın
Seni döven adamı eş olarak nasıl kabul edebiliyorsun
Hayır neyin dersini vereceksin
Bide idrak etsin diye mi bekleyeceksin ?
Yarın o adam çocuğuna vurunca napıcaksın acaba merak ediyorum
Aile şiddet uygulasa sileriz hemen koca olunca hep bir şans çabası
Acaba suçlu taraf da şans beklentisi var mı

esim taxi suruyor ve genelde hic evde degil bir cocugumuz var bugun nedense gezmeye gidelim dedi gittigimiz yerdede zaten göl gibi bi yerdi uyudu cogu zamani
Her neyse eve geldik kahveye gidecem diye tutturmus bugun sabaha kadar calismis adam daha tam uykusunu alamamis kahveye gidecem diyor bende kizdim bagirdim tabi uykunu almamissin kahveye gidion cocugun var senin kac haftadir görmuyorsun umrunda degil bir bos zamanindada hemn kahve öyle baya söylendim agzima cok kötu vurdu kanadi tabi suan sis bana ayrilin demeyin ama hala kendisini hakli göruyor böyle insanlara nasil ders verilir? Suan gururuma cok dokaniyor dayak yemem agliyorum yazarken :KK43:(
Şiddetin hiç biri affedilir ,kabuk edilir değildir ! Bunun içine hayatına müdahale etmek ,sözlü olarak taciz etmek, insanın damarına basmak gibi gibi ....
Gitmişsiniz pikniğe bir şekilde siz memnun olmasaniz da zaman ayrılmış size ... Eve gelince gitmek istediyse bağırıp çağırmak yerine bugun bizimleydin ama bu zaman bize yetmedi hadi şunu yapalım beraber deyip güzellikle soyleseniz belki karşılığı bu şekilde olmazdı . Öncesini ve başka şiddeti oldumu bilmeden sadece bu yazdiklariniza istinaden yazdım bunu ...

Haniefendi öfke kontrolu diye birsey var.
Her bize kizani dovuyor muyuz.
Nasil bakis acilari bunlar?
Kadina bu sekilde destek olmuyorsunuz şu anda.
Ben gerçekten anlatamıyorum. Anlaşılamıyorum şu an da. Milletin dilinde “öfke kontrolu” diye bir teşhis var almış başını gidiyor yahu. Nedir bu öfke kontrolu doğan yeni bebeğe bile öfke kontrolu teşhisi koyacaklar pes. Şiddet bu ya? Şiddetin neresini kabul edelim? Akıl almaz iş değil. Konu sahibinin sorusuna göre cevap yazdım. Diyor ki başta;
“Eşim kahveye gitmek istedi ama ben kızdım bağırdım çağırdım bana şiddet uyguladı” diyor. Burdan şu çıkıyor;
Adamın madem öfke kontrolü var konu sahibi neden bağırıp çağırıyor? Öfke kontrolü olan insanlara bu şekilde yanaşılmaz. Çünkü korkunçtur tehlikelidir. Sonuçları bellidir.
Ve bir cevabında konu sahibi şunu belirtmiş
“Eşime evde durması gerektiğini vakit geçirmesi gerektiğini söyledim bunu söyleyince bana demediğini bırakmadı ve bende bağırdım çağırdım” diyor.

Şu an gördüğünüz üzere iki yazım da farklı. Birincisi ayrı 2 incisi apayrı. 2’incisini yazsaydı böyle tepki almazdı. Çünkü 2’inci yazdığında bağırması, çağırması kızması oldukça normal.

1’incisinde ise anlam şuna çıkıyor bağırıp, çağırmasıyla adamı kışkırtmış anlamına giriyor.

Fakat diyeceksiniz ki; şiddetin bahanesi bu anlattıklarınızda yeterli değildir. Evet yeterli olmadığını bende biliyorum ve sorusunda da şunu sormuş. “BEN BU ADAMA NASIL DERS VEREBİLİRİM?” “BANA AYRIL DEMEYİN” demiş.

Eee üyeler napsın? Biz napalım?
Ayrılsın boşansın bu şiddet devam eder. Ders mi istiyor?
O zaman otursun adamın öfkesini de çeksin, pis ağzını da çeksin, anasının babasının avutamadığı adam edemediğini de adam etsin etsin yani. Ne bekleyecek ne yola girecek bence hiçbir şey.
Bazı üyeler bile yazmış yumuşak dilli olacaksın diye.

Bir daha kahveye giderken ses etmeyin.. Kendi teklif etmediği zamanlarda siz teklif edin, hayatım kahveye gitmedin diye.. Sizi yalnız bırakıyor, evladınızla haftalarca ilgilenmiyor ve ağzınızı şişiriyor diye neden ayrılasınız?

Back