• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Esim beni dövdü :(

Darp raporu alın öncelikle.
Boşanamayacak durumdaysanız dahi elinizde bir kanıt olsun. Cesaret ederseniz şikayet de edin. Durumunuzu bilmediğim için bu konuda ısrar edemem.
Eşiniz taksici bu toplumsal sorumluluğunuz aynı zamanda, öfke problemi olan bir taksiciden yolcusunun da şiddet görmesi çok olası bir durum.

Handandandan Handandandan

Bundan sonra eğer devam etmeye niyetliyseniz eşinize karşı üslubunuzu değiştirin demek başka,

Sen de adama bağırmışsın, başka şekilde söylesen dayak yemezdin demek başka.

Gördüğünüz gibi her zaman herkes kendini doğru ifade edemiyormuş, eğer ilkini söylemek niyeti ile yazdıysanız.
Toplanıp dövelim mi?
Agzina saglik

Ben sizi anlıyorum. Bende sizin gibi düşünüyorum. Kesinlikle şiddete karşıyım. Şiddetin hiçbir şeyi olmaz.
Fakat kadın diyor ki “kızdım, bağırdım” hani bunun yerine güzelce söylese uyarsa belki bu şiddet olmazdı.
Neden kızmak bağırmak?
Şiddet görmüş ayrılın diyemiyoruz da, akıl vermek yerine sakince davranmasını izah etmesini yazdık.
Ben sizi anlamıyorum ama nedense.. Kızıp bağırabilir tartışabilir insan o an dolmuştur insanlık hâli değil mi? Öfke patlamaları hoş değil ama olabiliyor işte. Bu yinede dayağı gerektirmez. Dayak potansiyeli olan erkek saçma bir espride bile kıllansa dayağa cürret edebilir. Öfkelenmek kızmak bağırmak tekrar söylüyorum dayağa zemin hazırlayamaz. Şöyle yapsaydın bu muameleyi görmezdin demek gibi olmuş

Haniefendi öfke kontrolu diye birsey var.
Her bize kizani dovuyor muyuz.
Nasil bakis acilari bunlar?
Kadina bu sekilde destek olmuyorsunuz şu anda.

Bu yazılanların tacize uğrayan bir kadına 'mini etek giymişti', 'kırmızı ruj sürmüştü' denmesinden hiçbir farkı yok. Hayretler içindeyim.

Tam olarak şunu veya bunu yapmalısın demek zor çünkü ben bekar birisiyim ve bu konuda tecrübesizim.Fakat teyzem bana hep şu öğüdü verirdi kızım bir erkeğin dayağı da aldatması da devamlı olur ve alışkanlık haline getirir bunları çünkü kasıtlı yapılan şeylerdir bunlar mesela bir trafik kazası gibi istemsizce yapılan bir hata değildir erkek bunu bilinçlice yapar ve sessiz kaldığın takdirde bunu yineler derdi

Şiddeti bu denli meşrulaştırmaya çalışmak, eğitimin arkasına sığınmak inanılır gibi değil. "Sen diliyle konuşursan dayağı yer oturursun." Hiçbir kitapta yazmaz, hiçbir toplum kuralında böyle bir dayak tanımı yoktur. Şiddet bu kadar hafife alınıp "eee sen de haketmişsin güzelim" minvalinde yorumlanmamalı. Lütfen şiddete karşı durun, içerisinde bulunduğunuz şart ve koşul ne olursa olsun her insan bir bireydir ve hakları vardır. Konu sahibi rica ederim darp raporunu alın dursun elinizde. Üslup mevzuularına aldanmayın. Iyi geceler diliyorum .

Son düzenleme:
Bu yazılanların tacize uğrayan bir kadına 'mini etek giymişti', 'kırmızı ruj sürmüştü' denmesinden hiçbir farkı yok. Hayretler içindeyim.
Gercekten oyle.
Sinirden elim ayagim titredi burda.
Kadının kadına destek olmasi gerekirken yazilan cumleler tam tersi erkegin siddetini mesrulastiriyor.
Kadina uslubuna ozen gostermezsen tabi dayak yersin denilmis resmen.
Ne dediklerinin farkinda degiller.

Öyle deme. Eğitim almış. Uygulamış.
Biz eğitim şart falan diyoruz ama sanırım eğitimle de olmuyor.
Hangi eğitim, kime veriliyor, kim veriyor, nasıl veriyor? Sonuç nasıl böyle oluyor? Nasıl bir eğitim sen dili ile konuşursan dayagı hak edersin diyor?
Çocuklarımı fanusa koyasım geliyor bazen.
Çoğu zaman.

Oha ya kadinlara bak neler yazmışlar. O zaman siniri bozulan herkes birbirine vursun dovsun oldursun. Kafalar iyiymiş. Konu sahibi eğer bosanmiycaksan boşanmayı dusunuyomuscasina hareketler edin. Adamdan saymayin(zaten adam degil)

Gercekten oyle.
Sinirden elim ayagim titredi burda.
Kadının kadına destek olmasi gerekirken yazilan cumleler tam tersi erkegin siddetini mesrulastiriyor.
Kadina uslubuna ozen gostermezsen tabi dayak yersin denilmis resmen.
Ne dediklerinin farkinda degiller.
Şiddetin kaynağı bu sinmişlik ve bu durumu bir de normalleştirmek, erkeğe buna hakkı varmış msjını alttan alta kadınlar veriyorsa biz nerelere gidelim.

esim taxi suruyor ve genelde hic evde degil bir cocugumuz var bugun nedense gezmeye gidelim dedi gittigimiz yerdede zaten göl gibi bi yerdi uyudu cogu zamani
Her neyse eve geldik kahveye gidecem diye tutturmus bugun sabaha kadar calismis adam daha tam uykusunu alamamis kahveye gidecem diyor bende kizdim bagirdim tabi uykunu almamissin kahveye gidion cocugun var senin kac haftadir görmuyorsun umrunda degil bir bos zamanindada hemn kahve öyle baya söylendim agzima cok kötu vurdu kanadi tabi suan sis bana ayrilin demeyin ama hala kendisini hakli göruyor böyle insanlara nasil ders verilir? Suan gururuma cok dokaniyor dayak yemem agliyorum yazarken :KK43:(
Böyle insanlara ders verilmez. Ders veremezsiniz. Merhametsiz bir adama ne yapsanız işlemez. Asıl zararı size o vermiyor. Siz buna boyun eğerek en büyük zararı kendinize veriyorsunuz.

Haniefendi öfke kontrolu diye birsey var.
Her bize kizani dovuyor muyuz.
Nasil bakis acilari bunlar?
Kadina bu sekilde destek olmuyorsunuz şu anda.

Kadında öfkesini kontrol Edip kızıp bağırıp çağırmasa, muhtemelen adamda ofkelenmeyecekti.

Kadında öfkesini kontrol Edip kızıp bağırıp çağırmasa, muhtemelen adamda ofkelenmeyecekti.
Adam da pardon adam dedim affedin karşılık olarak tartışabilirdi sözlü olarak karşılıklı öfke oluşmuş derdik düzeltilebilirdi durum özürlerle ,burada dayaktan bahsediyoruz farkında mısınız?

Back