- 29 Nisan 2015
- 26.564
- 91.289
- 598
Sizi herkes taşlamış ama ben de kendi yaşadığımı anlatmak istiyorum.Bi zamanlar eşimle aile terapistine gitmiştik.Adam profesör ve psikiyatrdı aynı zamanda.Amerika ve Kanada’da çalışmıştı.Şu an hala Türkiye’nin en iyi hastanelernden birinde çalışıyor.
Konu seanslardan birinde bir gün bu şiddet eğilimine gelmişti.Benim çok keskin konuşuyo olmamdan gelmiştik bu konuya.Ben de şiddetin hiçbi şekilde hiçbi gerekçesi olamayacağını söylemiştim ama kendisi bana “gerekçesi olmasa da tahrik edici konuşma tarzının bir gün şiddeti doğuracağı gerçeği değişmez, kadın erkek tüm insanlar kışkırtıcı bir iletişim tarzından uzak durmalı yoksa bir gün eninde sonunda şiddet doğar” demişti ve görüşümü insanın fıtratına uygun bulmamıştı.Yani kışkırtıp üstüne saldırtmak denen bişey var gerçekten de.
Cok guzel yorumlamissiniz sagolun zira anlattiklarimdan bunu anladiysaniz, ya ben anlatamadim diye uzulurum yada siz beni yeteri kadar anlamadiniz diye uzulurum.Siz birbirinizi karşılıklı tolere etmiyorsunuz.Siz kendiniz sadece eşinizi tolere ediyorsunuz.Öfke problemi var.Siz yapı olarak sakin bir kişiliğe sahip olduğunuz ve kavgadan kokrtuğunuz için o an istem dışı tepki veremiyor alttan alıyorsunuz.O sakinleşince korkunuz geçiyor ve siz onu sizin tabirinizle pişman ediyorsunuz.Pek pişman olmuşa benzemiyor ki devamı geliyor.Siz de bu durumu iyi eş iyi baba sorumluluklarını alıyor diye gömezden geliyorsunuz.
O çocuklar büyüyecek,sorunlar da büyüyecek siz de olgunlaşacaksınız.Eşler yeri geldiğinde bir konuyu tartışmalı.Tepki vermeli.Karşımdaki bağırsın bağırsın susayım ben sonra pişman ederim diye bir şey olmaz.Bu dünyada herkes haddini bilmeli.Sizin bugün alttan aldığınız tolere ettiğiniz şeyler yarın daha ciddi boyutta psikolojik rahatsızlık olarak çıkacak karşınıza.Öfkesine engel olamıyorsa yükseliyrsa doktora gitmeli.
İsterse ordinavyüs profesör olsun.İnsanlar prfo hoca diye her dediklerini sorgulamasız kabul edemeyiz.Nasıl ki her doktor doğru teşhis koyamıyor,her araştırmacının kitabı doğru olamıyorsa aaa bilmem neyin profesörü o benden bizden iyi bilir diye sorgulamadan,saçma sapan kendi erkek egosuyla yaptığı tespiti doğrudur denilemez.Olayları çarpıtmayı ne kadar seviyosunuz.Ben doktora aynı şeyi söylediğimde verdiği cevabı yazdım buraya.Kendisinden başka kimsenin söylediğine katlanamayan size yazık asıl.Heralde alanında o kadar ünlü bi adam binlerce insana aile terapisi veren bi doktor sizden çok biliyodur insanları ve ilişkideki dinamikleri ne dersiniz?
Siz kocanıza gidip sen ne biçim adamsın, erkek müsvettesi, senden adam mı olur diyip iki üç de küfür sallayın bakalım noluyor.
Ayrıca millet de dolamış ağzına bi öfke kontrolü.Öfke kontrolü durduk yere saldırgan davranışlar abartılı sinir ve öfke gösterisi alışkanlığı olan kişilerde uygulanır.Biri sizin ananıza sövünce karşılık verdiniz diye öfke kontrolü olmayan insan olmazsınız.
Ben sizi çok iyi anladım ama umarım siz bir gün ne demek istediğimi anlamak zounda kalmazsınız.Yoksa eşlerin normal şartlarda olumsuzluklarda birbirini idare etmeleri evliliğin olması gerekn şey.Ama hep aynı taraf orantısız yüklenip diğer taraf alttan alıyorsa bu alttan alış olmuyor.O bağırınca siz de bağırın demiyorum.Ama ciddi anlamada çözümü olmalı ki tekrarlanmamalı.Ömrünüzden yer bu durum.Cok guzel yorumlamissiniz sagolun zira anlattiklarimdan bunu anladiysaniz, ya ben anlatamadim diye uzulurum yada siz beni yeteri kadar anlamadiniz diye uzulurum.
Aslinda asiri sakin, aman kavga gurultu olmasin hep iyi olalim tarzi biri degilim.Bir konuda anlasamiyorsak yani sonuca baglayamiyorsak konudan o on icin, bakin o an icin diyorum genelde ben geri cekiliyorum.Sonrasinda o sakinlestiginde olay daha iyi cozumleniyor.O daha cabuk yukselen birisi bende tam tersi asiri kontrollu ve dusunerek davranan birisiyim.Beni esim sindirmedi ben yapi olarak hep boyleydim.Ayrica bende baskin bir karakterimdir dusunduklerimden dogrularimdan kimse kolay vazgeciremez.Sadece ben kendi evliligimde yontemimi soyledim.Cocuklarina gelince zaten belirttim evet sorumluluklarini yerine getirien bir baba ama bunlar onu ustun kilmaz bu bizim ebebeyin olarak gorevlerimiz.Siz birbirinizi karşılıklı tolere etmiyorsunuz.Siz kendiniz sadece eşinizi tolere ediyorsunuz.Öfke problemi var.Siz yapı olarak sakin bir kişiliğe sahip olduğunuz ve kavgadan kokrtuğunuz için o an istem dışı tepki veremiyor alttan alıyorsunuz.O sakinleşince korkunuz geçiyor ve siz onu sizin tabirinizle pişman ediyorsunuz.Pek pişman olmuşa benzemiyor ki devamı geliyor.Siz de bu durumu iyi eş iyi baba sorumluluklarını alıyor diye gömezden geliyorsunuz.
O çocuklar büyüyecek,sorunlar da büyüyecek siz de olgunlaşacaksınız.Eşler yeri geldiğinde bir konuyu tartışmalı.Tepki vermeli.Karşımdaki bağırsın bağırsın susayım ben sonra pişman ederim diye bir şey olmaz.Bu dünyada herkes haddini bilmeli.Sizin bugün alttan aldığınız tolere ettiğiniz şeyler yarın daha ciddi boyutta psikolojik rahatsızlık olarak çıkacak karşınıza.Öfkesine engel olamıyorsa yükseliyrsa doktora gitmeli.
Sizi sindirmiş demedim yanlış anlamayın.Ben de ilk yorumumda sizin yapınız gereği olduğunu söyledim.Özellikle evlat sahibi olan insanların öfke konusunda kendilerini kontorl etmeleri gerektiğini düşünüyorum.Sizi eleştirmiyorum ama bulduğunuz çözüm geçici ve sizi ileriye dönük yıpratacak bir çözüm.Eşinizde nasılsa ben kızdığımda alttan alıyor diye alışkanlık haline gelip çaba göstermeyecek değişmek için.Aslinda asiri sakin, aman kavga gurultu olmasin hep iyi olalim tarzi biri degilim.Bir konuda anlasamiyorsak yani sonuca baglayamiyorsak konudan o on icin, bakin o an icin diyorum genelde ben geri cekiliyorum.Sonrasinda o sakinlestiginde olay daha iyi cozumleniyor.O daha cabuk yukselen birisi bende tam tersi asiri kontrollu ve dusunerek davranan birisiyim.Beni esim sindirmedi ben yapi olarak hep boyleydim.Ayrica bende baskin bir karakterimdir dusunduklerimden dogrularimdan kimse kolay vazgeciremez.Sadece ben kendi evliligimde yontemimi soyledim.Cocuklarina gelince zaten belirttim evet sorumluluklarini yerine getirien bir baba ama bunlar onu ustun kilmaz bu bizim ebebeyin olarak gorevlerimiz.
hayatınızda kimseyi dövmemenizin sebebi kışkırtılmamış olmanız mı yani? o zaman annenizi babanızı çocuğunuzu yeterince kışkırtılırsanız dövebilirsiz demek oluyor bu.
Hatta birine küfredin aşağılayın bakın bakalım ne olur mirvalinde gidiyor bu yorumlar.hayatınızda kimseyi dövmemenizin sebebi kışkırtılmamış olmanız mı yani? o zaman annenizi babanızı çocuğunuzu yeterince kışkırtılırsanız dövebilirsiz demek oluyor bu.
İsterse ordinavyüs profesör olsun.İnsanlar prfo hoca diye her dediklerini sorgulamasız kabul edemeyiz.Nasıl ki her doktor doğru teşhis koyamıyor,her araştırmacının kitabı doğru olamıyorsa aaa bilmem neyin profesörü o benden bizden iyi bilir diye sorgulamadan,saçma sapan kendi erkek egosuyla yaptığı tespiti doğrudur denilemez.
Öfke kontrolü milletin ağzına doladığı bir şey değil,hem tıbbi bir tespittir.Hem de her bireyde yerleşik ve psişik bir durum tavrıdır.
Ben eşime sizin söylediğiniz lafları söyleyebilecek kapasitedeysem,bakalım noluyor diye teste girmem.Sonuç bellidir.Burada konu küfür,aşağılama da değil ayrıca.
Son cümlenize ithafenkarşınızdaki küfür etti diye şiddet uygulamak haklı bir gerekçe değildir olamaz.Şiddetin hiç bir koşulda haklı gerekçesi olamaz.Yasaları da bir kenara bırakalım o zaman vay bana kğfretti dayağı haketti diyelim kendi yasamaızı oluşturalım.
Tesekkur ederim bu arada yazim sekliniz gayet ilimli.Ben surekli olagaan bir durumdan bahsetmedim aslinda asilamayan bir mevzu varsa eger durum o sekli aliyor.Ben zaten yorumlarimda da belirttim kadin alttan almali degil iki tarafta birbirini tolere etmeli bazi noktalarda.Ben esimin o yonunu tolere ediyorum diye evliligin tum yuku bende mi oluyor elbettr degil.Oda benim baska bir davranisimi idare ediyor.Ben sadece yapi olarak fazla kontrollu biriyim.Yani istem disi esimle evliligimle ilgisi olmayan bir durum.Sizi sindirmiş demedim yanlış anlamayın.Ben de ilk yorumumda sizin yapınız gereği olduğunu söyledim.Özellikle evlat sahibi olan insanların öfke konusunda kendilerini kontorl etmeleri gerektiğini düşünüyorum.Sizi eleştirmiyorum ama bulduğunuz çözüm geçici ve sizi ileriye dönük yıpratacak bir çözüm.Eşinizde nasılsa ben kızdığımda alttan alıyor diye alışkanlık haline gelip çaba göstermeyecek değişmek için.
Hanımefendi kendi yorumumu okurken farkettiğim harf yanlışlığını tekrardan dikte etmekte psikolojide bir anlamı var ama bu konulara değinmeyeceğim.Halt edemez atışırız....yani sizin şu tabirinizle söylediğiniz hiç bir şeyi savunmuyorum ben.Olaya aynı noktadan bakmıyoruz.Ben insanlarla konu tartışmayı severim,karşımdakinin olumlu fikirlerini de takdir ederim.Ama kendi bakış açısıyla karşındakinin düşüncelerini yorumlayıp şunu dwdin bunu dedin diyenle değil.,Ordinaryüs demek istediniz sanırım.Hayat sizin siyah beyaz çizgilerinizden ibaret değil.Griler hepimiz için var.Siz bu bakış açısıyla şunu savunuyosunuz benim karşımdakine her şeyi söyleme hakkım var istediğim lafı ederim karşıdaki de hiçbi halt edemez anca öyle atışırız diyosunuz.Ama örnekte de gördüğümüz gibi işte sonuç öyle olmuyor.Ha bu kadını döven adam haklı mı demek tabii ki hayır.Ama zaten bu adamdan boşanmak gibi bi düşüncesi bile olmayan bi kadın için adamı kışkırtmak bu sonuca sebep oluyor.
Zaten çaresi olan boşanabilen bu hallere düşmeden çekip gidiyor ama boşanamayıp da insanları devamlı bu şekilde kışkırtanlar eninde sonunda karşısındakini üstüne saldırtıyor.Bu şiddetin gerekçesidir, şiddet de bu olanların sonucunda haklı bi eylemdir demek değil ama bu olanların kaçınılmaz sonucu demektir sadece. Yani sizin gidip “erkek müsvettesi” diyecek kadar yüz göz olduğunuz bi ilişkide o adam sizi dövmekle bişey kaybedeceğini düşünmez zaten.O yüzden bu konu da baştan sona anlamsız.
Yazdıklarımdan böyle bi anlam çıkmıyor.Doktorun söylediği insanların kışkırtıcı bir dilden uzak durmaları gerektiği bunun nesi bu kadar tuhaf anlayamadım.
Ayrıca sorunuza cevap verecek olursak anneniz babanız ya da çocuğunuzla ne tür bi problem yaşayıp da birbirinize o kadar ağır laflar edebilirsiniz?Ailesinden çok kötü muamele görüp her türlü küfrü hakareti işitip onlardan ölesiye nefret edip üstüne gelindiğinde karşılık veren de bir sürü insan var yani.
Baktığınız zaman insan zaten en çok ilişkide olduğu karşı cinsiyle kavga ediyor bu hayatta.Ayrıca kışkırtılırsanız dövebilirsiniz bu size haktır demek değil, bu sonuç kaçınılmaz olarak doğar anlamı taşıyor.
a yolu da c noktasına gidiyor
b yolu da c noktasına gidiyor.
sonuçta c noktasında varılmış mı varılmış, dayak yenilmiş mi yenilmiş. yani önemli olan neticedir.
kışkırtıcı dilden tabi ki uzak durulmalı. ama doktor diyor ki yeterince kışkırtırsanız dayak yersiniz. bu da dayağa bahane bulmaktır. ağzı ile açık açık olarak dayak bu durumda haktır demesine gerek yok.
Benzetme için kimse kusura bakmasın, evcil hayvanlarını bile dışarı çıkarınca insanlar ilgileniyor kaliteli vakit geçiyor. Bu adam olamamış varlık kendi vicdanını rahatlatmak için götürmüş karısını çocuğunu, orda da ilgilenmemis yatmış uyumuş. Bu mu birlikte vakit geçirmek.
Ağzına bal sürdü ya yeter değil mi!
a yolu da c noktasına gidiyor
b yolu da c noktasına gidiyor.
sonuçta c noktasında varılmış mı varılmış, dayak yenilmiş mi yenilmiş. yani önemli olan neticedir.
kışkırtıcı dilden tabi ki uzak durulmalı. ama doktor diyor ki yeterince kışkırtırsanız dayak yersiniz. bu da dayağa bahane bulmaktır. ağzı ile açık açık olarak dayak bu durumda haktır demesine gerek yok.
evet bu açıdan bakınca mantık doğru olabilir. ama ortada dayak yemiş bi kadın var. e kışkırtmışsın demenin bi mantığı yok. kadın ıslanmamış, dayak yemiş. ayrıca kimi koca a derseniz döver kimi koca anasına küfredeseniz döver. kışkırtılmanın belli bi ölçü birimi yok. doğal olarak doktorun bu söylediği dayağa çanak tutmak oluyor.Evet yeterince kışkırtırsanız dayak yersiniz diyor ama karşınızdaki haklıdır veya haksızdır gibi bi yorumu yok.Sadece bi doktor olarak davranışların sonuçları hakkında bilgi veriyor yani ben size yağmur yağarken dışarı çıkarsanız ıslanırsınız dediğimde “yağmur yağdığı zaman dışarı çıktığın için ıslanmayı hakettin” mi demiş oluyorum.O sizin kendi yorumunuz.
evet bu açıdan bakınca mantık doğru olabilir. ama ortada dayak yemiş bi kadın var. e kışkırtmışsın demenin bi mantığı yok. kadın ıslanmamış, dayak yemiş. ayrıca kimi koca a derseniz döver kimi koca anasına küfredeseniz döver. kışkırtılmanın belli bi ölçü birimi yok. doğal olarak doktorun bu söylediği dayağa çanak tutmak oluyor.
bakın ben de onu dedim zaten. madem boşanamıyorsun adamla kavga etme de dayak yeme dedim. ama burada öngörülebilir sonuçtan dolayı. yoksa adamın haklı bir noktası yok. neyse sonuç olarak hepimiz kadınız, kimse bi kadının dayak yemesini istemez ya da kocasını hiç bi durumda haklı bulmaz. siz farklı bi bakış açısı ile bakıyorsunuz, ben farklı bi bakış açısı ile bakıyorum. ama sonuç olarak istek aynı, kadına şiddete son.Ama onun da yapacak bişeyi yok işte kışkırtmamaktan başka.Boşan demeyin demiş o zaman dayak yemek istemiyosa karşılık vermeyip susup oturacak.
Canım surat yapabilirsin ona ne kadar suçlu oldugunu alınarak ondan uzak durarak belli edebilirsin diye düşünüyorum biraz sogukluk sokmaya çalış araya emin ol farkedecektir.esim taxi suruyor ve genelde hic evde degil bir cocugumuz var bugun nedense gezmeye gidelim dedi gittigimiz yerdede zaten göl gibi bi yerdi uyudu cogu zamani
Her neyse eve geldik kahveye gidecem diye tutturmus bugun sabaha kadar calismis adam daha tam uykusunu alamamis kahveye gidecem diyor bende kizdim bagirdim tabi uykunu almamissin kahveye gidion cocugun var senin kac haftadir görmuyorsun umrunda degil bir bos zamanindada hemn kahve öyle baya söylendim agzima cok kötu vurdu kanadi tabi suan sis bana ayrilin demeyin ama hala kendisini hakli göruyor böyle insanlara nasil ders verilir? Suan gururuma cok dokaniyor dayak yemem agliyorum yazarken(
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?