• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Esim beni dövdü :(

Evet yeterince kışkırtırsanız dayak yersiniz diyor ama karşınızdaki haklıdır veya haksızdır gibi bi yorumu yok.Sadece bi doktor olarak davranışların sonuçları hakkında bilgi veriyor yani ben size yağmur yağarken dışarı çıkarsanız ıslanırsınız dediğimde “yağmur yağdığı zaman dışarı çıktığın için ıslanmayı hakettin” mi demiş oluyorum.O sizin kendi yorumunuz.
Aslinda soylemek istediginizi ben cok net anladim savundugunuz seyin erkek egemenligi yada siddeti haketmek degil.Biraz sebep sonuc iliskisi.

Aslinda soylemek istediginizi ben cok net anladim savundugunuz seyin erkek egemenligi yada siddeti haketmek degil.Biraz sebep sonuc iliskisi.

Evet bu kadar basit teşekkürler.Yani bu devirde herkes kendini korumaya bakacak.Elin manyaklarıyla çene yarışına girip ne diye dayak yiyesin ki artık etrafta bir sürü ruh hastası olduğunu düşünecek olursak dayak gene iyi ihtimal.Gazetelerde her gün boy boy öldürülen kadın fotoğrafları var.Ne diye kendini tehlikeye atsın insan.

Evet bu kadar basit teşekkürler.Yani bu devirde herkes kendini korumaya bakacak.Elin manyaklarıyla çene yarışına girip ne diye dayak yiyesin ki artık etrafta bir sürü ruh hastası olduğunu düşünecek olursak dayak gene iyi ihtimal.Gazetelerde her gün boy boy öldürülen kadın fotoğrafları var.Ne diye kendini tehlikeye atsın insan.
Dusunce yapinizi cok iyi anladim.Burda kimseyi suclamak yada bu zemini hazirladi mantigini yurutmuyorsunuz zaten buda beklenmezdi.Ortaya cikan sonuc ve o durumu yasamak ve haketmek tamamen birbirinden bagimsiz bir durum.

Olayları çarpıtmayı ne kadar seviyosunuz.Ben doktora aynı şeyi söylediğimde verdiği cevabı yazdım buraya.Kendisinden başka kimsenin söylediğine katlanamayan size yazık asıl.Heralde alanında o kadar ünlü bi adam binlerce insana aile terapisi veren bi doktor sizden çok biliyodur insanları ve ilişkideki dinamikleri ne dersiniz?

Siz kocanıza gidip sen ne biçim adamsın, erkek müsvettesi, senden adam mı olur diyip iki üç de küfür sallayın bakalım noluyor.

Ayrıca millet de dolamış ağzına bi öfke kontrolü.Öfke kontrolü durduk yere saldırgan davranışlar abartılı sinir ve öfke gösterisi alışkanlığı olan kişilerde uygulanır.Biri sizin ananıza sövünce karşılık verdiniz diye öfke kontrolü olmayan insan olmazsınız.
O doktor muhtemelen kişilik bozukluğu olanlar, laf duyunca böyle yapar demiştir. Yoksa ben gayet de biliyorum bi ton küfüre rağmen ya sabır diyen var, kadın devam ederse bana saygısı olmayanla işim olmaz deyip boşanan da. Olması gereken bu.
Ama ilkel biri, saldırıda bulur karşılığı. Hukukta meşru müdafaada orantı vardır. Sana küfür edene, yumrukla karşılık veremezsin. Dinen de bu böyledir, kısas dediğimiz mesele.
Yağmur yağarken dışarı çıkarsan ıslanırsın evet. Fizik kuralı bu. Ama diğeri değil. Verdiğiniz örnek bile manasız.
Ve evet, yağmur yağarken dışarı çıkarsan ıslanırsın diyorsa biri, ıslanıp gelen kişiye de ohh iyi oldu, ben sana demedim mi der.

Kimler kimleri linc etmis yine seklinde bir girizgah yapiyorsunuz ve anlasilan o ki burada hakli olarak lince ugrayan kisileri savunma cumleniz bu.

Arkasindan dayagi kimse hak etmez ama uslup da onemli diyorsunuz ve ben burada kopuyor ve size iki cumleniz birbiriyle tezat diyorum, amasiz, fakatsiz, kosulsuzca siddet gormek istemedigimiz bir seydir diyebilin diyorum.
Ardindan da ekliyorum siz hic mi uslubunuzu bozmadiniz hic mi kalitesiz gecirilen vakte ofkelenmediniz hep mi mukemmeldiniz tutturmussunuz bir uslup, ne olursa olsun siddete hayir deyin diyorum.

Bir de fikirler "carpistirilmaz" , fikir alisverisi yapilir.
Umarim uslubunuzu hiiiiic bozmazsiniz.
Fikir alışverişi değil bu.Allahtan korkunuz yok mu,çok mu mükemmelsiniz diyince bu fikir alışverişi olmuyor sataşma oluyor. Giriş cümlem burda birbirine giydiren üyeler hakkındaydı konu sahibine yazdığım kısımdan bağımsız. Belli bi yaşa gelmiş çoluk çocuk sahibi bir insanın konuşma ve iletişim tarzına dikkat etmesi gerektiğini düşünüyorum bu size göre mükemmellikse bana göre olması gerekendir. Sağlıklı sevgili bir ilişki için şarttır. Kaldı ki konu sahibi boşanmak istemiyor ama karşısındaki adamın tarzını da biliyor. Demek ki bu adama böyle yaklaşmayacaksın.Ne olursa olsun şiddetin hak edilmediğinde hemfikiriz ama adamdaki potansiyel bu ayrılmak da istemiyorsa ne diyelim sen de iki tane patlat mı diyelim? O zaman dikkat edin üslubunuza adam da size şiddet uygulamasın diyoruz gayri ihtiyari.Adam bu bakın. Adam şiddet uyguluyor adamı değiştiremiyoruz e ayrılmıyor da napalım. Finaldeki sorunuza gelirsek evet kalitesiz geçirilen vakte,ilgisizliğe yeri gelir ben de öfkelenirim. Ama bağırayım arada başka hınçlarımı da sıkıştırayım gibi bi davranışım olamaz. 20 yaşında vardı evet. Ama geldik 30 yaşına artık kendimizi yetişkin bireyler olarak ifade ediyorsak evlilik çocuk gibi sorumluluklar altına da giriyorsak iletişim kurmanın gerekliliğine göre hareket etmeliyiz.Ben öfkemi de hoşnut olmadığım durumu da ifade ederek bana böyle böyle yapınca ben şöyle hissediyorum böyle yapmanı bekliyorum diyerek konuşarak sürdürüyorum ilişkimi. Herkesle bu böyle. Aman bana vurmasınlar şiddet görmeyeyim diye değil her türlü insan ilişkisinin böyle yürütülmesinden yana olduğum için. Bunlara rağmen birinin birine şiddet uygulaması durumunda da zaten ben ayrılmak istemiyorum denmez. Size göre böyle davranmak mükemmellikse benim hayatım mükemmel,böyle de çok mutluyum size de tavsiye ederim.

O doktor muhtemelen kişilik bozukluğu olanlar, laf duyunca böyle yapar demiştir. Yoksa ben gayet de biliyorum bi ton küfüre rağmen ya sabır diyen var, kadın devam ederse bana saygısı olmayanla işim olmaz deyip boşanan da. Olması gereken bu.
Ama ilkel biri, saldırıda bulur karşılığı. Hukukta meşru müdafaada orantı vardır. Sana küfür edene, yumrukla karşılık veremezsin. Dinen de bu böyledir, kısas dediğimiz mesele.
Yağmur yağarken dışarı çıkarsan ıslanırsın evet. Fizik kuralı bu. Ama diğeri değil. Verdiğiniz örnek bile manasız.
Ve evet, yağmur yağarken dışarı çıkarsan ıslanırsın diyorsa biri, ıslanıp gelen kişiye de ohh iyi oldu, ben sana demedim mi der.

Ay zaten boşanabilenler bu hale düşmüyo çekip gidiyo yoluna.Neyse aynı şeyleri baştan anlatamicam iyi günler.

Kadınlar robot olduğu için, duygusal davranmaları yanlış. İlgilenmemekte ısrad eden kişiye sitem etmemek lazım. Robotlar nasıl böyle şeylerden tahrik olup da laf söylüyorlar çok ilginç. Sebep-sonuç ilişkisi bu ya. Laf söylersen dayak yersin. Bu kadar basit. Sizin ne haddinize ya eşinize benimle, çocuğumuzla ilgilen demek. Para getirdi eve. Aç karnınızı doyurdu, şükredin nankörler. Erkek gibi kutsal varlığı, ses çıkartmak suretiyle tahrik etmeyelim. Para getirdi diye şükredip, başka şey beklemeyelim. Ne verirse o. Sebep-sonuç önemli.

Ay zaten boşanabilenler bu hale düşmüyo çekip gidiyo yoluna.Neyse aynı şeyleri baştan anlatamicam iyi günler.
Okuduğunuzu anlayın önce. Kadın laf edince erkek boşanıyor dedim. Hani dediniz ya küfür edersen, erkek döver diye. Dövmeyip çekip giden var diyorum.
Doktorun yazısını da böyle okuduysanız ohooo. Basit iki cümleyi bile anlamamışsınız.

Dünyanın en eğitimli erkeğinin içinde bile ilkel bir canavar var,ego denen birşey var.
Bundan yıllar önce eşimle aramızda dayakla ilgili bi diyalog geçti şakasına..
Ona dedim ki : “Ben kendimi dövdürmem”
Kastettiğim şuydu:Ne sebep olursa olsun senin bana elini kaldıracağın bir duruma kendimi sokmam.Bunu kendime reva görmem.Dünyanın en haklı insanı da olsam kimseyi belaltı vurup kışkırtmam.Hele de bu fiziksel olarak gücümün yetmeyeceği biriyse.Akıllı insanın yapması gereken budur çünkü.
Fakat o ne anladı? “Nasıl yani?” dedi.Karşılık veririm,bana vuramazsın sen kimsin gibi şeyler..
13 senede bana sesini bile yükselmemiş adam benim bu sözüme bozuldu.Şiddete meyletmesi söz konusu bile olacak bir insan değil ama erkek egosu var anlatabiliyor muyum?
Kimse dayağı haketmez.Bu zaten tartışmaya kapalı.
Okuduğum bir kitapta şöyle bir cümle geçiyordu aklımda yer etti:”Bir erkek evine giderken aklında eşini dövme ya da onunla sevişme düşüncesi olmaz,hangisinin olacağına kadın karar verir”
Banlanırsam banlanayım umrumda değil, delirdim burada.

Siz ne anlatıyorsunuz ya bu nasıl bir saçmalıktır ? Demek dayak yemek kadınların suçu ve seçimi öyle mi? Bir de erkek egosu demiş. Sizin gibi pipileri için erkeklere tapan kadınlardan midem bulanıyor.

Utanç duyuyorum sizin gibi kadınlardan, lanet olsun.

Okuduğunuzu anlayın önce. Kadın laf edince erkek boşanıyor dedim. Hani dediniz ya küfür edersen, erkek döver diye. Dövmeyip çekip giden var diyorum.
Doktorun yazısını da böyle okuduysanız ohooo. Basit iki cümleyi bile anlamamışsınız.

Beni anlayan anladı konu konuşuldu ve kapandı.Doktorun bana söylediği diyorum yok doktor yazısını böyle mi anladınız falan diyosunuz.Boş muhabbetiniz bittiyse güle güle

Biliyorsunuz ki ne dediğimiz değil nasıl dediğimiz olay, aynı şeyleri daha güzel bir ifade ile, ben dili ile duygularını one sürerek, sen dili kullanıp suçlamadan ifade etseydi, kesinlikle dayak yemezdi
Himm ilginç bir tespit ama şöyle kafasına Bursa yetmez mıydı bu üslup için.? Konuşma ile doğru orantılı dayak yeniyorsa size gore. Atılan dayak da konuşma ile aynı ölçüde olmalı. Demek ki daha çok konuşsa adam hastanelik etse diyeceğiz ki ooo çok konuşmuş ama...

Banlanırsam banlanayım umrumda değil, delirdim burada.

Siz ne anlatıyorsunuz ya bu nasıl bir saçmalıktır ? Demek dayak yemek kadınların suçu ve seçimi öyle mi? Bir de erkek egosu demiş. Sizin gibi pipileri için erkeklere tapan kadınlardan midem bulanıyor.

Utanç duyuyorum sizin gibi kadınlardan, lanet olsun.
Ağzınıza sağlik. Klavye ile bunları yazan parmaklarınıza sağlık

Dokunmak değil bu dokunsa duramazdınız.
Ayrılık demeyin demişsiniz eh inşallah tekrarlamaz diyelim.

Adam laftan sözden tripten küslükten anlayacak birşey olsa biz ona insan deriz sizin eşiniz kadına el kaldıran bi manyak. Hayır nasıl ders vereceksiniz cidden anlamıyorum; surat assanız döver küsseniz döver evde hizmetini yapmasanız döver. Dayağın tribini yapayım derken gene dayak yiyeceksiniz. Darp raporu alın henüz kullanmasanız da bir kenarda bulunsun bir daha vurursa uzaklaştırma filan çıkarırsınız nafaka da alırsınız o evde yokken. Mesleğini beklemek gibi bir süreniz varsa o sırada çok muhatap olmamaya çalışın eşiniz olacak manyakla, bu süreyi en az hasarla atlatmaya bakın.

Ne olursa olsun vurması çok yanlış. Eşiniz hep mi böyle bilemeyiz ki ne yorum yapalım şimdi

Back