Hanımefendi ben vurmasını asla meşrulatırmıyorum ya da onlarsız nefes alamayız demiyorum ben çalışan bir insanım arkadaşlarımla geziye de gidiyorum herşeyi yapıyorum muhalefet olmak için her yazılanı o tarafa çekiyorsunuz kadının çocuğu olduğu için çıkamıyor o yüzden eşi çıkarmış gezdirmiş manasından dedim onu hani bize zaman ayırmıyorsun çocığun var falan diye tartışmış ya zaten tüm gün beraber vakit geçirmişler biraz da aşağıya inip arkadaşlarını görmesi neden sorun oldu dedim ve farkındaysanız bu size tokat atmasını haklı çıkarmaz dedim.
Gitsin alsın havasını kendi başına çıkabiliyorsa ben kocasız çıkamaz mı dedim şimdi? adam bensiz çıkamazsın dememiş ki.. neden çarpıtıyorsunuz kadının burada kavgası kocası zaman ayırmadı diye değil mi ben ondan bahsettim
Çalışan çalışmayan, eğitimli ya da değil, kentli veya köylü olduğunda bir kadın, savunduğum şeyler değişmiyor ne yazık ki.
Siz çalışan, toplumda yer edinmiş saygın bir kadın karakter olduğunuz için gezdiğiniz, çıktığınız vb düşünceler de uyanmıyot bende.
Miami deki kadın ne kadar özgürse, Ağrı’nın bilmemne köyündeki Fatma nene de o kadar özgür olmalı.
Özgürlükten kastın bedenen olmadığını anlamışsınızdır.
Erkek egemen toplumlarda, babadan oğula bir taht, bir kavuk gibi devrettiği, kadınları ve kız çocuklarını kontrol altında tutup, himayelerinden kaçırmamak adına kullandıkları gizli ‘tasma’ lardan bahsediyorum.
Bir kadın fikren birey olduğunu kabullenmediği sürece, ‘çocukla dışarı çıkamıyormuş ay ben ona demedim ben özgür kadınım gezerim’ i hiç açıklamıyor.
Ben bebekliyim ve çıkıyorum ‘canım isterse’
Gerekirse çata çat kavga ederim, gerekirse ‘dayak’ yerim boşarım ama bir Allahın kulu, beni sitem ettim, çocuğunla ilgilen dedim diye kahveye gidemediği için dövemez, asıl benim kocam kahveye gidemez!