Adam şunu yapmış bunu yapmış böyle yapmış şunu yapmış e bu adam uyumasın mı e bu adam kahveye gitmesin mi neden laf ettin ki çok konuşmuşsun.. ama tabi tokat atması haksız
Anladık biz
Sadece yazık diyorum.Sizi herkes taşlamış ama ben de kendi yaşadığımı anlatmak istiyorum.Bi zamanlar eşimle aile terapistine gitmiştik.Adam profesör ve psikiyatrdı aynı zamanda.Amerika ve Kanada’da çalışmıştı.Şu an hala Türkiye’nin en iyi hastanelernden birinde çalışıyor.
Konu seanslardan birinde bir gün bu şiddet eğilimine gelmişti.Benim çok keskin konuşuyo olmamdan gelmiştik bu konuya.Ben de şiddetin hiçbi şekilde hiçbi gerekçesi olamayacağını söylemiştim ama kendisi bana “gerekçesi olmasa da tahrik edici konuşma tarzının bir gün şiddeti doğuracağı gerçeği değişmez, kadın erkek tüm insanlar kışkırtıcı bir iletişim tarzından uzak durmalı yoksa bir gün eninde sonunda şiddet doğar” demişti ve görüşümü insanın fıtratına uygun bulmamıştı.Yani kışkırtıp üstüne saldırtmak denen bişey var gerçekten de.
Yazınızın boyutunu büyütüp gözüme sokmanıza gerek yokEvet tartışma şeklini haksız buluyorum bunun tokat olayıyla alakası yok ondan bağımsız olarak o konuda gereksiz bir tartışmaya girdiğini söyledim sonuçta konu sahibi bize zaman ayırmıyorsun demiş ama eşi zaten tüm gün ailesiyle vakit geçirmiş mi geçirmiş bir izin günü var arkadaşlarıyla da görüşebilir biraz diye savundum ama tartışmanın sonunda bu şekilde bir şiddet olmamalıydı bu da yanlış dedim yani. Valla istediğinizi istediğiniz gibi anlayabilirsiniz!!
Çalışan çalışmayan, eğitimli ya da değil, kentli veya köylü olduğunda bir kadın, savunduğum şeyler değişmiyor ne yazık ki.Hanımefendi ben vurmasını asla meşrulatırmıyorum ya da onlarsız nefes alamayız demiyorum ben çalışan bir insanım arkadaşlarımla geziye de gidiyorum herşeyi yapıyorum muhalefet olmak için her yazılanı o tarafa çekiyorsunuz kadının çocuğu olduğu için çıkamıyor o yüzden eşi çıkarmış gezdirmiş manasından dedim onu hani bize zaman ayırmıyorsun çocığun var falan diye tartışmış ya zaten tüm gün beraber vakit geçirmişler biraz da aşağıya inip arkadaşlarını görmesi neden sorun oldu dedim ve farkındaysanız bu size tokat atmasını haklı çıkarmaz dedim.
Gitsin alsın havasını kendi başına çıkabiliyorsa ben kocasız çıkamaz mı dedim şimdi? adam bensiz çıkamazsın dememiş ki.. neden çarpıtıyorsunuz kadının burada kavgası kocası zaman ayırmadı diye değil mi ben ondan bahsettim
Genç kızlar, yeni evlenecek kadınlar size sesleniyorum!
Bir ayakkabı alırken kırk kere deniyoruz da bu adamları niye denemiyoruz?
Yok susacakmışız, dayaklık olmayacakmışız!
Aksine...
Bir adam hayatınıza girdiğinde ve ciddi adımlarla ilerlediğinizde o adamları damarına basa basa kışkırtacak, tepkisini göreceksiniz.
Gerekirsr hakaret küfürler edip, delirteceksiniz.
Karakterinde olmayan adam size el kaldırmayı akıl edemez, bu bir alışkanlık meselesidir.
En fazla sizin ona bağırdığınız gibi bağırabilir.
Başka şeyler yapıyor, itiş kakış yaşanıyor ya sa sizin üzerinizde beden gücünü zorla durdurma, susturma, çekme vb şekilde kullanıyorsa kaçarak uzaklaşın hem de ebediyen!
Ben yaptım, not geçeyim de.
Bel altı vurmama, onu iteklememe rağmen bir tepki almadım çünkü adam şiddet görmemiş, karakterinde ve hayatında yok.
Sizin ki takmamak değil,değiştiremediğiniz olayı kabullenmek.Yıllar geçtikçe tahammülsüzlük arttıkça ve de çocuğun yanında bu ağıza geleni söylemeler devam ettikçe takmamayla geçiştireceğinizi mi düşünüyorsunuz.En güzel zaman nişanlılıkken,daha nişanlıyken ağzına geleni sayan,evlen,ince level atlar dayağa döner o iş.1 kez yapan birdaha yapar. Nişanlım da aşırı derece sinirli sinirlenince ağzına geleni söylüyor önceden takardim kafaya bende onun üstüne giderdim tartisma buyurdu simdi hiiccc tinlamiyorum konusuyor konusuyor duruyor kendi kendine en son yine bana gelip kedilik yapiyor. Değişir bidaha yapmaz gozuyle bakmayin olaya ve dayağı KESINLIKLE bu kadar hafife alıp boyun egmeyin sakın. Belliki sinirinden gözü dönen birisi sinirlendiginde bırakın ne yaparsa yapsın siz ortamdan uzaklasin uzatmayınn sakinlesince o size gelecek zaten o zamanda yuz vermeyin derim ben
Ben yaptım diyorum ya, kocamın yerinde ben olsam beni döverdim herhalde ki bugüne kadar şakalaşma dahi adı altında itme, dokunma vb şeyleri sevmeyen biriyim.Çok radikal, acayip bi öneri ama yarı yarıya katılmadan edemedim valla.
Birini tanımak için bi sinir testi- suni bir kavga anı lazım.
Benzetme için kimse kusura bakmasın, evcil hayvanlarını bile dışarı çıkarınca insanlar ilgileniyor kaliteli vakit geçiyor. Bu adam olamamış varlık kendi vicdanını rahatlatmak için götürmüş karısını çocuğunu, orda da ilgilenmemis yatmış uyumuş. Bu mu birlikte vakit geçirmek.Adam sizi almış dışarı götürmüş. Kendince ilgilenmeye çalışmış.
Ben yaptım diyorum ya, kocamın yerinde ben olsam beni döverdim herhalde ki bugüne kadar şakalaşma dahi adı altında itme, dokunma vb şeyleri sevmeyen biriyim.
Ama adamın hamurunda yok, aklına gelmedi ki şiddet uygulamak y da darp etmek.
O da benim gibi şiddetin aslında en tehlikeli türü olan psikolojik şiddetle bağırıp çağırarak cevap verdi duruma, ödeştik.
Canım aynı üslubu erkekler bize kullansa veryansin ederiz. Sadece az dikkat ya.. Sen dili kullanmak kazandirmaz, kaybettirir,.
Ben yıllardır bunun eğitimini veriyorum ve geri dönüş alıyorum. Ben dili ile eşine " çocuğumuz seni özlüyor, sen yokken üzülüyor gibi bir ifade kullansaydi adam kendini suclayacakti, eşim ve cocugum ile ilgilenmiyorum diye..ama sen zaten her boş vaktinde gidyirsung diyince suclama oluyor ve direk tepki alınıyor.
Diyorum ki bu üsluba ne gerek var. Sadece biraz özen
Hayır var, var da konu sahibesi o şıkkı direkt elediği için yazılmıyor. Feminizm edebiyatı diyerek de bayağılaştırmaya çalışmayın bence yapılan yorumları.Ne de kolay,sahip olduğumuz hayat şartları içinde feminizm edebiyatı yapmak.Burda o kadın dayağı haketmiş diye düşünen bir kadın olabilir mi?
Okuduğum en mantıklı çözüm @captain price ’a ait.Köprüyü geçene kadar ayıya dayı de diyor yani..Bu kadar basit.
“Niye kadın alttan alıyormuş”diyenlerden de çözüm önerisi istiyoruz ama gelmiyor.Çünkü yok.
Siz birbirinizi karşılıklı tolere etmiyorsunuz.Siz kendiniz sadece eşinizi tolere ediyorsunuz.Öfke problemi var.Siz yapı olarak sakin bir kişiliğe sahip olduğunuz ve kavgadan kokrtuğunuz için o an istem dışı tepki veremiyor alttan alıyorsunuz.O sakinleşince korkunuz geçiyor ve siz onu sizin tabirinizle pişman ediyorsunuz.Pek pişman olmuşa benzemiyor ki devamı geliyor.Siz de bu durumu iyi eş iyi baba sorumluluklarını alıyor diye gömezden geliyorsunuz.Cok guzel yorumlamissiniz tebrikler.Fikrimi tam yazamadan paylastim.Aslinda ben birazda soyle bakiyorum olaya.Ben evet cocuklugumdan su yasima kadar evcilik oynarken bile arkadaslarima kaba davranmamisimdir.O derece nefret eder ve korkarim kavga gurultu ve siddetten.Lakin bana gore iyi giden mutlu bir evliligim var.Esim bana ve cocuklarimiza cok baglidir es olarakda baba olarakda sorumluluklarini yerine getirir.Zira bunla ovunmuyorum elbette bir es bir baba olarak yapmasi gereken seyler.Ama bir ozelligi varki cok kizgin oldugunda yada biseye sinirlendiginde inanilmaz yukseliyor.Kesinlikle polimige girmem o surecte.Cunku soyliceklerimi anlamayacagini yada beni kiricagini bilirim.Ben ileri gidersem odaha da fazla gidicektir.Ve ben sakinlestigi anda sozlerimle ve davranislarimla onu inanilmaz pisman ediyorum.Aslinda isin ozu neden hep kadin alttan almali odare etmeli degilde, ciftler birbirini karsilikli olarak tolere etmeli kadin erkek farketmeksizin.Ben esimin o ozelligini tolere ediyorum oda benim baska olumsuz bir yonumu.Bence olay iki tarafin birbirini dogru zamanda, dogru yerde idare etmesi.
Adam ilgilenmemiş götürmüş ve orada da fosur fosur uyumuş.Haftalardır çocuğunu doğru dürüst görmeyen,eşiyle ilgilenmeyen bi zahmette kahveye gitmesin.Bunca zaman ailesiyle görüşmeyen öyle bir gün göz boyayıpta (onu da becerememiş)kalkıp koşa koşa kahveye gitmesin.1 gün arkadaşlarını görmezse bir şey olmaz.Ama evladı ve eşine o vakti ayımazsa olur olanEvet tartışma şeklini haksız buluyorum bunun tokat olayıyla alakası yok ondan bağımsız olarak o konuda gereksiz bir tartışmaya girdiğini söyledim sonuçta konu sahibi bize zaman ayırmıyorsun demiş ama eşi zaten tüm gün ailesiyle vakit geçirmiş mi geçirmiş bir izin günü var arkadaşlarıyla da görüşebilir biraz diye savundum ama tartışmanın sonunda bu şekilde bir şiddet olmamalıydı bu da yanlış dedim yani. Valla istediğinizi istediğiniz gibi anlayabilirsiniz!!
Yanlış okudunz heralde hiç birini anlamamışsınız.Allahtan korkmayacak mükemmel olacak filan ne yazdım ben? Bazen gerçekten burada kime ne diyeceğinizi şaşırıyorsunuz.Konu sahibini geçip birbirinizle tartışıyorsunuz sonra ban yiyorsunuz filan klasik.Hiç tarzım değil cevap vermeyeceğim.Konu sahibine hitaben yazın lütfen,burda kimseyle düşüncelerimi ‘çarpıştırmaya’ lüzum görmüyorum.
Sadece yazık diyorum.
Siz o Türkiye nin en iyi hastanesindeki bilmem ne profunun bu cümlelerini aman böyle kulağınıza küpe yapın.Bir gün bir yerde karşınızdaki sizi döverse,ne kadar kışkırttığınızı düşünür teselli bulursunuz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?