Esim beni dövdü :(

Konu sahibi, bu işler ayrılmadan düzelmez. Ayrılın. Devlete başvurun. İşsizlik ve çocuk yardımı sanırım alırsınız. Karşınızdaki insandan da tazminat alabilirsiniz. Bir kısım arkadaş sert yazıyor belki dayağı hakediyorsun, yemeye devam gibi... Ama onlar da senin bu olayın düzelmeyeceğini anlamamandan dolayı yazıyorlar. Sanırım boşanmayla ilgili senin ya da ailenin önyargıları var. İnançlarına terste olabilir ama bu dünyaya bir kez geliyorsun. Sen, sen olduğun için değerlisin. Lütfen başkalarının kölesi, kum torbası olmaya özenme. Bırak gitsin. Bebeğine değer veriyorsan bırak. Zorla kimseyi baba yapamazsın bebeğine. Biyolojik baba olmak bazen babalık yapmayı sağlamıyor. Adamın baba olmayı, koca olmayı haketmesi gerekiyor. Lütfen kendine gel artık. Çekinme, sinme, eğitimim bitince ayrılırım gibi öteleme.

Adam şunu yapmış bunu yapmış böyle yapmış şunu yapmış e bu adam uyumasın mı e bu adam kahveye gitmesin mi neden laf ettin ki çok konuşmuşsun.. ama tabi tokat atması haksız
Anladık biz

Evet tartışma şeklini haksız buluyorum bunun tokat olayıyla alakası yok ondan bağımsız olarak o konuda gereksiz bir tartışmaya girdiğini söyledim sonuçta konu sahibi bize zaman ayırmıyorsun demiş ama eşi zaten tüm gün ailesiyle vakit geçirmiş mi geçirmiş bir izin günü var arkadaşlarıyla da görüşebilir biraz diye savundum ama tartışmanın sonunda bu şekilde bir şiddet olmamalıydı bu da yanlış dedim yani. Valla istediğinizi istediğiniz gibi anlayabilirsiniz!!

Sadece yazık diyorum.
Siz o Türkiye nin en iyi hastanesindeki bilmem ne profunun bu cümlelerini aman böyle kulağınıza küpe yapın.Bir gün bir yerde karşınızdaki sizi döverse,ne kadar kışkırttığınızı düşünür teselli bulursunuz

Yazınızın boyutunu büyütüp gözüme sokmanıza gerek yok
Size şunu söyleyeyim, kadın adamın anasına da küfretse, o adamın onun canını yakmaya hakkı yok. Yani o tokattan önceki her şey önemsiz kalıyor

Çalışan çalışmayan, eğitimli ya da değil, kentli veya köylü olduğunda bir kadın, savunduğum şeyler değişmiyor ne yazık ki.
Siz çalışan, toplumda yer edinmiş saygın bir kadın karakter olduğunuz için gezdiğiniz, çıktığınız vb düşünceler de uyanmıyot bende.
Miami deki kadın ne kadar özgürse, Ağrı’nın bilmemne köyündeki Fatma nene de o kadar özgür olmalı.
Özgürlükten kastın bedenen olmadığını anlamışsınızdır.
Erkek egemen toplumlarda, babadan oğula bir taht, bir kavuk gibi devrettiği, kadınları ve kız çocuklarını kontrol altında tutup, himayelerinden kaçırmamak adına kullandıkları gizli ‘tasma’ lardan bahsediyorum.
Bir kadın fikren birey olduğunu kabullenmediği sürece, ‘çocukla dışarı çıkamıyormuş ay ben ona demedim ben özgür kadınım gezerim’ i hiç açıklamıyor.
Ben bebekliyim ve çıkıyorum ‘canım isterse’
Gerekirse çata çat kavga ederim, gerekirse ‘dayak’ yerim boşarım ama bir Allahın kulu, beni sitem ettim, çocuğunla ilgilen dedim diye kahveye gidemediği için dövemez, asıl benim kocam kahveye gidemez!

Çok radikal, acayip bi öneri ama yarı yarıya katılmadan edemedim valla.
Birini tanımak için bi sinir testi- suni bir kavga anı lazım.

Sizin ki takmamak değil,değiştiremediğiniz olayı kabullenmek.Yıllar geçtikçe tahammülsüzlük arttıkça ve de çocuğun yanında bu ağıza geleni söylemeler devam ettikçe takmamayla geçiştireceğinizi mi düşünüyorsunuz.En güzel zaman nişanlılıkken,daha nişanlıyken ağzına geleni sayan,evlen,ince level atlar dayağa döner o iş.

ders mi vermek istiyorsun ağzına bir tane çak sonra kapının önüne koy... akıllanana kadar gelmesin eve o zaman...
konu sahibi yerinde olsam gider darp raporu alır, şikayetçi olur uzaklaştırma kararı çıkartırdım. bunu bugün yapan yarın yine yapacak... böyle boyun eğerek yaşamak istemezsin dimi... haklarını bilmen ve bildirmen gerek.

Çok radikal, acayip bi öneri ama yarı yarıya katılmadan edemedim valla.
Birini tanımak için bi sinir testi- suni bir kavga anı lazım.
Ben yaptım diyorum ya, kocamın yerinde ben olsam beni döverdim herhalde ki bugüne kadar şakalaşma dahi adı altında itme, dokunma vb şeyleri sevmeyen biriyim.
Ama adamın hamurunda yok, aklına gelmedi ki şiddet uygulamak y da darp etmek.
O da benim gibi şiddetin aslında en tehlikeli türü olan psikolojik şiddetle bağırıp çağırarak cevap verdi duruma, ödeştik.

Adam sizi almış dışarı götürmüş. Kendince ilgilenmeye çalışmış.
Benzetme için kimse kusura bakmasın, evcil hayvanlarını bile dışarı çıkarınca insanlar ilgileniyor kaliteli vakit geçiyor. Bu adam olamamış varlık kendi vicdanını rahatlatmak için götürmüş karısını çocuğunu, orda da ilgilenmemis yatmış uyumuş. Bu mu birlikte vakit geçirmek.
Ağzına bal sürdü ya yeter değil mi!

arkadaş yorumlar tam çileden çıkaran cins.. dışarı çıkardığı için duacı olanlar mı istersin, sessiz kal söyler söyler geçer diyenler mi istersin, zamanla düzelirciler mi istersin, sen de üzerine gitmeseydinciler mi istersin.. bu kadar kadın şiddetine artık ben şaşırmıyorum yahu.. kadınlarda bu eziklik varken erkek döver de söver de arkadaşlar, yani kusura bakmayın da dışarı çıkmayı kendine lütuf sayan adamı bende döverim..

Yok anlıyorum ve katılıyorum yarı yarıya. Yarı yarıya dememin sebebi de huy gibi algılanırsa, adam çeker gider, tahammül edemez. Vurmaz etmez ama gider yani adam "Bu kadın normal değil" diye. Kimi de tamire çabalar işte, fiziksel şiddete başvurmaz tutar sarılır. Benim eşim ikinci şıkka dahil. Doğum sonrası asabiye krizi gibi çok zorlandığım bir ay yaşadım, her şeye ağlar-bağırır- vurur kırar dökerdim. Eşimi de o ara "Git başımdan" diye itmişimdir. Adam bi tokat atsa ya "Kendine gel" diye, hadi bir iki vursa ya mümkün mü? Tutar sarılır oturturdu "Geçecek bitanem" diye saçımı okşardı...

Buraya kendisinden şikayet ettiğim konular açıyorum arada, çok evcil bi adam, evden benim ittirip kaktırmamla çıkıyor anca diye ama, bunlara gelene kadar, benimkinin başım üstünde taşıyacağım bir karakteri-duruşu var. Bir fiske vurmuş, ağzından aileme-bana tek ağır hakaret çıkarmış adam değil... Ben mi kıymet bilmiyorum diye düşündüm şu konunun içinde. Paldır küldür ters ters de konuşurum, iğnelerim de, taş da atarım, adam ne hoşgörülü, ne mülayim ne sıcak kalpli adammış da haberim yokmuş.

Öfke kontrolü olmayan dudak patlatan adam ilgisiz davrandım diye kendini suçlayacak öyle mi?

Hangi ütopik dunyada yaşıyor neyin eğitimini veriyorsunuz acaba. Sibel Üresin ile bir yakınlık var zaar.

Böyle bir insanla evli kalıyorsan hala

Dayağa alışırsın zamanla ne diyelim.
Evde pudra vs al zamanla morluk kapatırsın
olsun kocan o senin.

Hayır var, var da konu sahibesi o şıkkı direkt elediği için yazılmıyor. Feminizm edebiyatı diyerek de bayağılaştırmaya çalışmayın bence yapılan yorumları.

Siz birbirinizi karşılıklı tolere etmiyorsunuz.Siz kendiniz sadece eşinizi tolere ediyorsunuz.Öfke problemi var.Siz yapı olarak sakin bir kişiliğe sahip olduğunuz ve kavgadan kokrtuğunuz için o an istem dışı tepki veremiyor alttan alıyorsunuz.O sakinleşince korkunuz geçiyor ve siz onu sizin tabirinizle pişman ediyorsunuz.Pek pişman olmuşa benzemiyor ki devamı geliyor.Siz de bu durumu iyi eş iyi baba sorumluluklarını alıyor diye gömezden geliyorsunuz.
O çocuklar büyüyecek,sorunlar da büyüyecek siz de olgunlaşacaksınız.Eşler yeri geldiğinde bir konuyu tartışmalı.Tepki vermeli.Karşımdaki bağırsın bağırsın susayım ben sonra pişman ederim diye bir şey olmaz.Bu dünyada herkes haddini bilmeli.Sizin bugün alttan aldığınız tolere ettiğiniz şeyler yarın daha ciddi boyutta psikolojik rahatsızlık olarak çıkacak karşınıza.Öfkesine engel olamıyorsa yükseliyrsa doktora gitmeli.

Adam ilgilenmemiş götürmüş ve orada da fosur fosur uyumuş.Haftalardır çocuğunu doğru dürüst görmeyen,eşiyle ilgilenmeyen bi zahmette kahveye gitmesin.Bunca zaman ailesiyle görüşmeyen öyle bir gün göz boyayıpta (onu da becerememiş)kalkıp koşa koşa kahveye gitmesin.1 gün arkadaşlarını görmezse bir şey olmaz.Ama evladı ve eşine o vakti ayımazsa olur olan

Kimler kimleri linc etmis yine seklinde bir girizgah yapiyorsunuz ve anlasilan o ki burada hakli olarak lince ugrayan kisileri savunma cumleniz bu.

Arkasindan dayagi kimse hak etmez ama uslup da onemli diyorsunuz ve ben burada kopuyor ve size iki cumleniz birbiriyle tezat diyorum, amasiz, fakatsiz, kosulsuzca siddet gormek istemedigimiz bir seydir diyebilin diyorum.
Ardindan da ekliyorum siz hic mi uslubunuzu bozmadiniz hic mi kalitesiz gecirilen vakte ofkelenmediniz hep mi mukemmeldiniz tutturmussunuz bir uslup, ne olursa olsun siddete hayir deyin diyorum.

Bir de fikirler "carpistirilmaz" , fikir alisverisi yapilir.
Umarim uslubunuzu hiiiiic bozmazsiniz.

Olayları çarpıtmayı ne kadar seviyosunuz.Ben doktora aynı şeyi söylediğimde verdiği cevabı yazdım buraya.Kendisinden başka kimsenin söylediğine katlanamayan size yazık asıl.Heralde alanında o kadar ünlü bi adam binlerce insana aile terapisi veren bi doktor sizden çok biliyodur insanları ve ilişkideki dinamikleri ne dersiniz?

Siz kocanıza gidip sen ne biçim adamsın, erkek müsvettesi, senden adam mı olur diyip iki üç de küfür sallayın bakalım noluyor.

Ayrıca millet de dolamış ağzına bi öfke kontrolü.Öfke kontrolü durduk yere saldırgan davranışlar abartılı sinir ve öfke gösterisi alışkanlığı olan kişilerde uygulanır.Biri sizin ananıza sövünce karşılık verdiniz diye öfke kontrolü olmayan insan olmazsınız.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…