Umarım bu konu gerçek değildir ama ben burada kadınları cidden anlamakta zorluk çekmeye başladım ; insan memeli bir hayvandır memeli hayvanlarda yavruya dişi bakar diyen mi dersin? Çocuk bakmak annenin görevi bakamayacağın çocuğu neden yaptın diyen mi dersin? Çocuk annesinden üç gün ayrı kalınca ilerde psikolojik sorunlar yaşar diyen mi dersin, ne ararsan var maşalllah.
Arkadaşlar çocuk bakmak sadece annenin görevi değildir,çocuk anneye zimmetli değildir, çocuğu ile ilgilenmek hem annenin hem babanın eşit sorumluluğundadır, ikiside şartlar gerektirirse bakmak zorundadır, birinin çocuğu bir süre için diğerinin bakımına bırakması onu kötü anne baba yapmaz. Çocuk bakmak tek annenin görevi onun işi olsa herkes bekar anne olurdu, evlilik dışı çocuk sahibi olan Avrupa ve Amerikada bile kadınlar birçok konuda babaları işin içine katar ve velayet hak ve sorumluluklarını ortak kullanırlar.Kaldı ki kadın keyfinden bırakmamış aldatılmış, ailesi yanında değil, kocası desen pişkinlikte zirveyi oynuyor. Ne bekliyordunuz, kadın kocasını rahat rahat sevgilisi ile aşk yaşasın diye o yıkımla çocukları ile tek başına heba olmasını mı? Lütfen artık tipik ortadoğu erkeği efendi kadını evinin hizmetçisi çocuğun dadısıdır kafası ile yorumlar yapmayı bırakalım . Kadın kocam şef aşçı dediği halde çocuğa yemek pişirebilmiş midir diye kadına vicdan yapmaya çalışan üye var.
Bakın bu kadının iki tane küçük çocuğu var, çalışmıyor bir mesleği yok, normal bir işe girse alacağı en fazla asgari ücret, kocasının aldattığına ilişki en ufak bir delili yok, koca şimdiden suçu üstünden atmak için inkarlara başlamış, şu durumda kadın iki çocuğunu alıp baba evine sığınsa ne olacak, adamı evden gönderip tek başına o evde kalsa ne olacak, o evin giderleri kirası, çocukların giderleri nasıl karşılanacak, bakın ben avukatım emin olun eğer ortada büyük deliller yoksa tazminat almak kolay değil, nafaka desen kocası en az 10.000 TL falan alıyorsa ve bu maaşı ispatlanırsa en fazla asgari ücret bağlanır, çoğu zaman o kadar hatta yarısı kadar bile alamaz. Hele hele adam çok kurumsal bir iş yerinde çalışmıyorsa iş verenle anlaşıp resmi olarak maaşını asgari ücret gösterip 2000. TL nafaka ile kurtulur. Herkese akıl vermek çok kolay geliyor, tamam o çocuk şimdi anne gidince tabiki üzülüp ağlamıştır ama o baba yakayı bu kadar kolay sıyırır ve sorumluluktan kurtulursa o çocuklar bir ömür ağlayıp, pisikolojisi bozulacak emin olun. Ben avukatım senelerdir yüzlerce boşanma gördüm , çoğunda taraf vekiliydim, sizin verdiğiniz akılla ne olacak ben söyleyeyim, kadın iki çocuğunu yanına alacak ya babasının evine sığınacak zira kocasının vereceği nafaka ile tek başına ev geçindirme şansı yok, şu durumda iyi bir tazminat alma şansı da yok. Küçük çocukları bırakıp çalışsa asgari ücrete en az 9-10 saat çocuklarını başkasına bırakmak zorunda kalacak, annesi bakmazsa zaten aldığı bakıcıya gideceği için bir anlamı kalmayacak, annesi baksa emin olun o annane defalarca söylenip o çocuklara bir güzel öğretecek, babalarının onları başkası için nasıl terk ettiğini, çocuklar dedelerinin evinde sığıntı gibi yaşayacaklar, belki bir odaları bile olmayacak ve konu sahibi senelerce o çocukları tek başına büyütmek için çırpınacak, iki çocuğun tek sorumluluğu sırtındayken bir özel hayatı olmayacak, bir süre sonra onunda psikolojisi bozulacak, bu sırada karısını aldatan adamda bekar gibi hayatın tatını çıkaracak , üç kuruş nafaka verince babalık yapmış olacak , bir süre sonra emin olun çocukları aramayıda bırakacak, bu muhtemel gelecekte babasız bir şekilde tek başına sığıntı gibi.bir hayat yaşayan o çocukarın psikolojileri çok mu düzgün olacak?
Bakın ister kabul edin ister etmetin boşanma ve ayrılık süreci bir satranç oyunu ya da savaş gibidir. Bazen bazı konularda duygusal değil mantıklı hareket etmek gerekir. Bence konu sahibi ister bilinçli ister bilinçsiz olarak çok mantıklı hareket etmiş. Anlattığına göre eşinin çocuğa bakacak bir annesi ya da yakını yokmuş, yani zor durumda. Elinde kocasını davada zorlayacak bir delili yoksa en azından çocuk bakımı konusunda onu zorlayarak en azından boşanma konusunda maddi olarak elini güçlendirip, çocuklarının ve kendi haklarını alabilir. Emin olun bir haftaya kalmaz o adam evin tüm giderlerini ben karşılayayım yeter ki sen eve dön ben giderim diyecektir. Zira bakıcı bile bulsa şu halden çok ağır ekonomik bir tablo ile karşılaşacak ama emin olun eğer konu sahibi baştan çocuklarını alıp annesinin evine gitse ya da kocasını gönderse adam üç kuruş vermemek için on takla atacak hatta korkutmak amaçlı çocukları ile tehdit edip, tazminatsız üç kuruşa boşanmaya razı etmeye uğraşacaktı. Şimdi en azından pabucun ne kadar pahalı olduğunu görmüş oldu.
Ayrıca çocuk psikolojisi konusunda uzman gibi atıp tutan arkadaşlara sesleniyorum, bir çocuk için üç beş gün anneden ayrı kalmak kadar babasızlık da bir tranvadır. Hatta emin olun eğer o anne çocuklarının tüm haklarını alamadan boşanmak zorunda kalırsa iki çocukla ve geçim sıkıntısı içinde babasız büyüyen o çocukların psikolojisi emin olun çok daha fazla bozulur.
Ayrıca bir tanesi daha yaşına bile girmemiş iki çocuğu olan adamın karısını bile isteye aldattığı, üstelik pişkince bunu karısına anlatıp pişman olmadığı bir durumda adam zaten karısı çocukları alıp gitsin ya da o evde kalsın ben hayatımı yaşayayım diye beklerken ona istediğini vermeyip, çocukların ortak olduğunu gösterdi ve en azından büyük olanın bakımını adama bıraktı diye kadına hakaret edip anneliği ile vurmayı bırakın lütfen.