Eşim bebeğimi aldirmak istiyor

Kesinlikle herzaman bir ihtimal var ben 5 senedir hap kullaniyorum ne zaman geciksem hemen test yaparim 2 cocuk benim için ideal Allah olmayana isteyene versin ama olurda kalirsam cigerimin parcasidir dogururum

Kasteddiginiz şey bir zorlama sonucu hamile kalınması ise o zaman iğne vuruyorlar engellemek icin

Sadece zorlama da değil, biliyorsunuz hicbir korunma yontemi yuzde yuz korumuyor, bu forumda da cevremde de cok duydum hapla, igneyle, spiralle korunurken hamile kalanlari. kadın hamile kaldi ama bakabilme sansi yok, ne yapabilir? Mecbur kurtaj olacak.
Simdi sıcak evinde cayini yudumlarken sevismeyi biliyorsa bakmayi da bilsin demek kolay, ama herkesin hayat kosullari bu kadar kolay degil. Hayati zorsa sevismesin demek de bir çözüm degil. Ne yapsin bu kadinlar, intihar mi etsin? (Zamaninda ünlü bir siyasinin önerdiği gibi) ya geride bırakacağı sorumluluklari varsa...

Aynen öyle,çocuk iki kişilik karar olmalı. Biri istemiyorsa olmaz,bu kadar basit. Ama insanımız dramatize etmeyi çok seviyor

Bu da erkeğe yapılan bir taciz aslında. Her insanın sorumluluk almama hakkı vardır. Ama yok rızkıyla gelir bilmemne.

Ya şu kazara hamilelikler neden hiç çocuğu olmayanları bulmaz,bende bunu anlamıyorum..

Niye üstüme alınmayayım, çocuk aldıran falan dersen bunu yaşamış biri olarak üstüme alınırım evet.

Konu ne olmuş acaba merak ettim ama okuduklarıma üzüldüm. Umarım eşiniz ikna olmuştur. İlk çocuğun geleceği için bir canlıya zarar vermek mantıklı gelmedi bana. Hayatın ne getireceğini bilemeyiz Allah korusun ya oğlunuza bir şey olsa hayatta hiçbir şeyin garantisi yok

Çocuk istemiyorsa ona göre önlemini düzgün alsaymış. Eşiniz dahi olsa size zorla müdahale ettiremez.
Burada sizin kararınız daha önemli. İstiyorsanız doğurun istemiyorsanız aldırın ama zorlamasıyla iş yapmayın.

Konu sahibi ne kararı verdi acaba ?

Aldırmayın ne olur bizler kolejemi gittik?

Siz istemeseniz aldirin diyebilirdim ama bu durumda vicdan azabiniz cok olur. Anne olduktan sonra ozellikle anne karnindaki ile kucaktakinin bir farki olmadigini anladim. Esinize paye vermeyin.

Aynen öyle,çocuk iki kişilik karar olmalı. Biri istemiyorsa olmaz,bu kadar basit. Ama insanımız dramatize etmeyi çok seviyor
Evet size katılıyorum.
Burada bencil ol; git doğur, tek senin kararın diyenlere asla hak vermiyorum. Bu sadece kadının vereceği bir karar değil. Çocuğa tek başına sahip olamadı isen tek başına da karar veremezsin. Bu bireysel diğer kararlara benzemez.

Ister erkek ister kadın olsun tek bir ebeveynin isteği ile çocuk sahibi olunmamalı. Bu insanin hayat boyu sorumluluk alacağı bir karar. Iki taraf da istemeli.
Zorla anne ve baba olan kişileri her gün çeşitli yerlerde görüyoruz. Topluma da zararları oluyor. Mutsuz ve sorunlu bir insan yetiştiriyorlar.

Ben konu sahibine de yazdım. Bencillikle alınacak bir konu değil bu. Eşinin de istemesi lazım. Çünkü o çocuk bir baba da isteyecek. Bencillikle karar verilemez . Çocuğun ilerideki ruhsal gelişimi de düşünülmeli.

Çocuk yapmak kadın doğuruyor diye kadına kalmış bir karar değildir adamın da eşit söz hakkı var. İstemeyen birini baba yapmak ne kadar doğru bilemedim? Sırf yaşasın diye ilerde çocuğa başka sıkıntılara sürüklemenin ne manası var. Rızkıyla gelir falan da boş laf bence.

Arkadaşlar merhaba, öncelikle hepinize cok ama cok teşekkür ederim bir kısım arkadaşlar tek tarafli olmaz eşinin de karari önemli demiş evet inanin çok haklisiniz lâkin eşim hem çalıştığı parasini hem mirasini annesi ve kızkardeşine yedirirkende ben eşime hakkini koru dedin ama beni dinlemedi cocugumuzun rıskı dedim şu durumda olmamızın sebebi kendisiydi bana cocugumuzu aldir dediginde de sorumlusu kendisiydi kendi hakkini onlara yedirdi bana da çocuğunu aldir denildi ben bunu yapamazdim bu adil değildi sorumluluğunu bilsin gidip hakkini alsın!!
Şimdi konuya gelmek istiyorum..
9. Haftamda eşimin israrlari artti aldirmam konusunda baski ustune baski velhasil gitti hast. Randevu aldi bana da dedi aldir sonra bosanalim tamam dedim hastaneye gitmek icin yola ciktik yol boyu hickira hickira agladim girisim yapildi yatis işlemim yapildi odaya ciktik ebe odaya geldi esimi disari cikarttilar ilac vereceğiz dediler esim cikti ben o ilac ne dedim rahimden konuluyormus ve rahim açılıp kanama basliyormus ben aglamaya basladim ebe aldirmak istemiyor musun dedi ve ben montumu giyinip kapiya yöneldim esim geldi ne oldu dedi / iceri gir o ilaci senin bir tarafına koysunlar dedim seninde ailenin de Allah belasını versin dedim bir yandan da agliyorum ben cocugumu aldırmiyorum ama senin gibi adi birini hayatimdan cikartiyorum dedim boşanıyorum dedim. Afalladi bir yerlere gidelim konuşalım dedi istemiyorum bitti dedim hastaneden ciktim pesimden geldi sarıldı agladi yine ayni seyleri söyledi maddiyat sorumluluk iyi bir gelecek vs vs sonra tamam dedi sen nasil istersen öyle olsun hemen olumlu plânlar yapmaya başladı bak dedim isteyince aldırmamak icin nasil fikirler uretiyorsun. Sonra eve geçtik asla aldiralim lafini bile etmedi.
Simdi diyeceksiniz ki neden hasyaneye gittin cocugu aldiracak miydin. Asla aldirmak için gitmedim eşime bak beni buralarada getirsen ben bunu yapamam bunu gözleriyle görsün diye gittim senden bosanirim ama yinede bebegime kiymam bunu görsün diye gittim.
Arkadaşlar sonuc olarak eşim cok değişti özel hastanede iyi bir doktora gidiyoruz en iyi sekilde ilaclarimi beslenmemi sagliyor bulantilarim var destek oluyor insallah zamanla daha iyi olacagi kanaatindeyim rabbime cok dua ettim. Sizlerden cok dua aldim Allah hepinizden razı olsun hicbirinizi darda birakmasin şuan tam 10. Haftanin içindeyiz önümüzdeki hafta kontrolümüz var ve oglumuza haberi verecegiz o zaten inanilmaz istiyordu kardesi olsun eminim cok sevinecek. Maddi olarak da şükür düzene girdik iş üstüne iş aliyor buaralar ve bende diyorum bebegim riskiyla geliyor diye. Allah hicbir anneye evladinin katili olmayi nasip etmesin cok zor bir durum inanin beni anne olanlar cok iyi anliyor. Cinsiyetini ve gelişmeleri paylaşacağım hepinize sevgiler arkadaşlar...

O an aldırsaydın gidecekti bebeğin. Bu yaralayıcı anıdan sonra nasıl mutlu olup güvenebileceksin kocana?
Bebeğim benimle şükür benim de bir miktar kendime ait mülküm var ailem destekcim degil esimde yanimda olmazsa tek basima da ayakta durabilirim benim icin suan onemli olan saglikli bir hamilelik geçirip bebegime kavusmak ayrica bu hayatta iyi erkeklerin nadir olduğu kanaatindeyim

Aynı kanaatteyim bende, kim kime yüzde yüz güveniyor? Ağladım yazını okurken çok mutlu oldum bebeğine kıymadığın için, allah yardımcın olur merak etme eşinde doğunca sana destek verir diye düşünüyorum ama sen hep tedbirli ol maddi açıdan kendine birikim yap gizlice

Adam bebeği istemiyor. Kolej falan işin bahanesi. Bir hiç uğruna bebeğinize kıymayın. Hele çalışan bir kadınsanız kendiniz bakarsınız. Ancak olayın şu yönü de var: Çocuk büyüdüğünde babasının onu istemediğini öğrenirse çok yıkıcı olur onun için.

Kürtaja karşı olmadığım bazı konular var: 1. Gayrimeşru ilişki sonucu, 2. Annenin sağlığını tehdit eden bir durum, 3. Bebeğin engelli doğma ihtimali.
Eğer bebek sağlıklı ise aldırmayın bence. Ha niye bebeğin engelli doğması dedim? Çünkü bütün hayatını acı çekerek yaşayacak bir insanın doğmaması daha doğrudur. Hem anne veya baba öldükten sonra ona kim bakacak? Bu durumda mantıklı olmak gerekir ama sizin kocanız keyfi olarak aldırmanızı istemiş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…