V vegann , neden aranız açık eşinizle ? Konu yine mal mülk mü , annesinin eşinden kalan dul aylığı mı ?
7 temmuzda evlenmeden önce açtığınız konuda memur olmadığı için ; üniversite mezunu , özel sektörde çalışan eşinizin işini garanti görmediğinizi , ailesinden üniversite okumuş bir tek nişanlınız olduğunu oysa sizin ailenizin eğitim durumunun daha iyi olduğunu yazmışsınız. Eşinizi kendinize denk görmemiş ve sürekli aşağılamışsınız. Bu da bir şiddet türü , psikolojik şiddet.
Ailenizin ve sizin yüksek tahsilleriniz de çok işe yaramamış gördüğünüz gibi. Ki tahsilli aileniz de anne babanızın gecenin bir vakti birbirlerini öldüresiye dövdüklerini yazmışsınız. Tahsil bu konuda nasıl bir fark yarattı ?
Aynı konuda "Kızlar iyi yönleri yok mu tabi ki var.. aileme son derece saygılı, benim asabi tarafımı hep dengeler.. ama geçmişimiz olmasa onca yıl ve yaşanan olmasa ben nişanlımla bugün bu aklımla tanışsam galiba evliliği seçeceğim insan o olmazdı." demişsiniz.
Esasen siz bu evliliği formalite evliliği gibi görmüşsünüz , isteseydiniz sevmediğiniz , saygı duymadığınız , küçük gördüğünüz bir insanla evlenmemeyi seçebilirdiniz.
Annenizin önünde aşağılamanız , kavga etmeniz , sonrasında adamı yatak odasında bilerek ve tasarlayarak olması da muhtemel tahrik etmişsiniz. Eşinizi sadece sağ ayağınızla itmişsiniz ve adam yere düşmüş ; sadece ayakla itme ile bir insan yere düşmez , siz kendi yaptıklarınızı yazmamışsınız galiba.
Böylece açacağınız boşanma davasında :anneniz kavgalarınıza şahit olduğuna dair ifade verebilecek ve kayınvalidesi içeride yatarken eşine tokat atan eşinizden yüklü bir tazminat talep edebileceksiniz. Ve belki de nafaka.
Sizin konunuzun mağduru eşiniz. Aşk evliliği olduğunu sanarak bir formalite ağına düşmüş.
Dilerim eşiniz , akıllı bir adamdır ve bu evliliği en az maddi manevi zararla bir an önce sonlandırır.