• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim Araba Almama İzin Vermiyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Israrci olmali miyim demissiniz ya; olmayin israrci falan. Neyin israri ki bu?

Arastirin ve bir araba alin. Bu eyleminizin hic bir yerinde ona yer vermeyin. Ozel dersin 10 saati 500 tl. Nasil kullanicam diye de dusunmeyin. Ben de bilmiyordum ders aldim miss gibi suruyorum suan.

Israrci olmali miyim demissiniz ya; olmayin israrci falan. Neyin israri ki bu?

Arastirin ve bir araba alin. Bu eyleminizin hic bir yerinde ona yer vermeyin. Ozel dersin 10 saati 500 tl. Nasil kullanicam diye de dusunmeyin. Ben de bilmiyordum ders aldim miss gibi suruyorum suan.
Helal olsun arkadaşım. Tebrik ederim.

He he çalışayım didineyim yarısına ortak olduğum arabaya adam tek başına binsin ben otobüse bineyim . Oldu gözlerim doldu ona sormam gider alırım maaş benim maaşım bu nedir ya böyle ? Normalde evlilikte herşey ortak maaşlarda diye düşünen bir insanım ama adamına göre muamele yapmak gerekiyor karşındaki bunu hak ediyor maşallah

Eşinize bir kızdıysam size beş kızdım. Adam ortak bütçenizle yani yarısı sizin olan parayla ev araba almış siz araba isteyince oldu bi de uçak alayım sana diye dalga geçiyor siz de ben senin altına araba çektim ya diyemiyorsunuz. Sen almayacaksın zaten ben alacağım tıpkı senin kullandığın araba gibi diyemediniz mi orada. Hakikaten niye bu kadar ezdiriyorsunuz kendinizi

Ya direk gidin alın yok yapamam derseniz de,gideceğiniz her yere ne kadar uzak olursa olsun taksiyle gidin.

Yeni araba almayın eşinizin altından alın arabayı. Çok kızdım size ehliyetiniz var araba olmasına rağmen yollarda sefil oluyorsunuz. Eşiniz laylaylom. Sizi bir yere bile bırakmıyor. Aklını alırım öyle kocanın vallahi. Bir de dalga geçerken dinleyip hak veriyorsunuz. Biz de millete okuyun paranızı kendiniz kazanın diye dövüyoruz. Bunu okuyan kiz demez mi çalışanın halinde bu diye.

Manuel vites ve ben çom deneyimsizim.Vaktinde öğretiyordu sözde.Ben çukura girince bir tokat patlattı ve o gün bugündür arabanın direksiyonuna dokunmak gelmiyor içimden
Tokat mı? Aghhhh hata sende bacım o tokat yenildikten sonra o arabayı alır bile isteye duvara çarpardım. Çalıştığım paranın beş kuruşunu vermediğim gibi evi de kendi üstüne geçirirdim. Tokat atmanın hesabını iyice öderdi

Merhaba güzel arkadaşlarım,
Öncelikle konu başlığıma tıklayıp okuduğunuz için hepinize teşekkür ediyorum.
2001 yılından beri çalışan bir öğretmenim.Bugüne kadar kendime özel olarak aldığım bir bileziğim bile yok.
Ne var ne yoksa hepsini eve ve arabaya yatırdık.
Arabayı eşim kullanıyor.17 yıldır ehliyetim var ancak araba pistlerinden başka bir yerde araba kullanmadım.Haliyle unuttum hiç bir pratiğim yok arkadaşlar.
Okulum evime uzak.İki araç değiştirmek gerekiyor.Eşimin iş yeri ise evimize yürüyerek 5 dakika uzaklıkta. Ancak arabasız evden çıktığını bugüne dek hiç görmedim.
Nereye gitsem ya otobüs ya minibüsle gitmem gerek. Ya da eşimin müsait zamanını beklemek zorundayım.
Ailem ve arkadaşlarım akrabalar halen neden araba almadığımı sorup biraz da suçu bende buluyorlar.
Eşime bu konuda ne söylesem, “ tabi, ooooldu sana uçak da alırım, merak etme, he he...” tarzındaki söylemlerini duyuyorum.Asla alma taraftarı değil. Ben de çok pratiğim yok diye çok da üstelemiyordum.
Ancak en son olayda benim de artık çalışan ve çocuklu bir bayan olarak bir arabamın olması gerektiğini düşünüyorum.
En son olay derken, gideceğim yere eşim bırakmadı. Elimde eşya ve kucağımda çocukla otobüse bindim.Ve bayağı yol yürüdüm.
Şimdi arkadaşlar, sizce ben araba almak için ısrarcı olmalı mıyım? Ne dersiniz?Kullanabilir miyim? Eşimi nasıl ikna ederim?
Değerli fikirlerinize ihtiyacım var.Hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.
Hatanız var çok vericisiniz adam 5 dklık mesafeye ayağı yere değmeden gidiyor siz otobüslerde gerçekten ne vicdanaız adammış zamanında ortak aldığınız arabayı alırken sana soruyor mu hayatım lazım mı diye o zaman sende sorma en çok böyle çalışan kadınlara kızıyorum çalışıyorsun paran var al arabayı koy kapının önüne bitti gitti karşınızda size değer veren biri olsa izin alın ortak iş yapın ama karşınızda maddi olarak sizi kullanan biri var ben olsam haber bile vermem

Ondan sonra calisan kadin ekonomik ozgurmus kocasinin eline bakmazmis.
Ben kadrolu ev hanimi oldum artik ehliyet alir almaz esimin arabasini devraldim. O otobusle gitsin. Cocuklari okula tasiyan benim. Kimin daha cok ihtiyaci var? Ikinciye maddi guc yetmese bile kendininkini sana vermesi lazim. Azcik sivri olun yahu. Ucak alacakmis. Sanki kendi parasiyla aliyor.
Arabamızın ederi 80 bin lira civarında.Diyorum ki gel bunu satalım.İki araba alalım.
O da bir eve iki araba olmaz, onun muayenesi, sigortası çok masraf olur, hem aklım sende kalır vs diyor
Sonra de lüks arabalar hayal ediyor

Manuel vites ve ben çom deneyimsizim.Vaktinde öğretiyordu sözde.Ben çukura girince bir tokat patlattı ve o gün bugündür arabanın direksiyonuna dokunmak gelmiyor içimden
Ayrıca araba kocadan öğrenilmez, sürücü kursu hocaları bile kendi karılarına öğretmezler . Anasının karnından öğrenip mi çıkıyor millet elbet öğrenirsin.

3 aydır calısıyorum gittim gecen ay araba aldım. Otomatik vites. 3 saat ders aldım hocadan ve cıktım trafige. Otomatik vites araba kullanmamak icin aptal olmak gerekiyor bence. Kesinlikle yapabilirsiniz. Onun bunun arabasında ogrenilmez, gidin alın kullanın arabanızı. Calısan bir insanın kendine eziyet etmesini anlamıyorum.

Arabamızın ederi 80 bin lira civarında.Diyorum ki gel bunu satalım.İki araba alalım.
O da bir eve iki araba olmaz, onun muayenesi, sigortası çok masraf olur, hem aklım sende kalır vs diyor
Sonra de lüks arabalar hayal ediyor
Evet biz de bi eve iki araba istemiyoruz masraflar dolayisiyla, orta halli bi arabamiz var, ben onu kullaniyorum. Uygun yollu bi araba alin, esinize resti cekmeniz lazim. Lutfen kendinize gelin. Siz de para kazaniyorsunuz. Ki kazanmasaniz bile cocuklarla yolculuk yapan kimse araba onun hakkidir. Ayrica esinizden araba surmeyi ogrenmeyin. Fiziksel siddeti kaniksamayin. Siz bir ogretmensiniz, gelecek nesilleri egitiyorsunuz.
Benim esim de araba kullanirken fiziksel olmasa da psikolojik siddet uygular, o yuzden 2 senedir o yanimdayken arac kullanmam. Siz de kullanmayin.

Ne tokatı öğretmen hanım??? Nasıl sineye çekersiniz? Sizin çok daha büyük problemleriniz var. Belli ki çok kibarsınız kocanız demeye dilim varmayan kişi de sizi ezdikçe ezmiş. Bir silkelenin kendinize gelin.

Bencede hata etmişsiniz şimdiye kadar beklemekle mutlaka araba alın hoca tutup pratik işini de halledersiniz çok da rahat başarırsınız merak etmeyin

Hepinize gerçekten ayrı ayrı teşekkür ediyorum, tek tek cevap yazamadım kusura bakmayın.
Her bir yorum benim için çok önemli.
Peki şimdi ben nasıl bir yol izleyeyim?
Nasıl alabilirim?
Ona söylediğimde diyelim tepki gösterdi
Tavrım ne olmalı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back