• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim Araba Almama İzin Vermiyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Eliffezgi

Nirvana
Kayıtlı Üye
24 Eylül 2007
1.205
1.379
658
Merhaba güzel arkadaşlarım,
Öncelikle konu başlığıma tıklayıp okuduğunuz için hepinize teşekkür ediyorum.
2001 yılından beri çalışan bir öğretmenim.Bugüne kadar kendime özel olarak aldığım bir bileziğim bile yok.
Ne var ne yoksa hepsini eve ve arabaya yatırdık.
Arabayı eşim kullanıyor.17 yıldır ehliyetim var ancak araba pistlerinden başka bir yerde araba kullanmadım.Haliyle unuttum hiç bir pratiğim yok arkadaşlar.
Okulum evime uzak.İki araç değiştirmek gerekiyor.Eşimin iş yeri ise evimize yürüyerek 5 dakika uzaklıkta. Ancak arabasız evden çıktığını bugüne dek hiç görmedim.
Nereye gitsem ya otobüs ya minibüsle gitmem gerek. Ya da eşimin müsait zamanını beklemek zorundayım.
Ailem ve arkadaşlarım akrabalar halen neden araba almadığımı sorup biraz da suçu bende buluyorlar.
Eşime bu konuda ne söylesem, “ tabi, ooooldu sana uçak da alırım, merak etme, he he...” tarzındaki söylemlerini duyuyorum.Asla alma taraftarı değil. Ben de çok pratiğim yok diye çok da üstelemiyordum.
Ancak en son olayda benim de artık çalışan ve çocuklu bir bayan olarak bir arabamın olması gerektiğini düşünüyorum.
En son olay derken, gideceğim yere eşim bırakmadı. Elimde eşya ve kucağımda çocukla otobüse bindim.Ve bayağı yol yürüdüm.
Şimdi arkadaşlar, sizce ben araba almak için ısrarcı olmalı mıyım? Ne dersiniz?Kullanabilir miyim? Eşimi nasıl ikna ederim?
Değerli fikirlerinize ihtiyacım var.Hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

Aşırı sinir oldum ya beş dakika uzaklığa altına araba çekmiş size çok görüyor öyle mi? Siz öğretmensiniz bir de, sormanız abes bence. Söke söke alın arabayı.

17 yıldır çalışıyorsunuz ya, ekonomik özgürlüğünüz olmayacaksa niye çalışıyorsunuz ki?

Esiniz inanılmaz bencil bir insan orası çok açık ve net. Isin kolayını bulmuş, nasıl olsa araba kullanmayı da bilmiyor diye resmen arabanın üstüne yatmış. Ustelik arabada maddi olarak katkiniz olduğu halde. Simdiye kadar -yillarca once- sizi araba kullanmaya baslamaya ikna eden o olmalıydı. Hadi sizi dusunmuyor, kendi çocuğunun otobüslerde sefil olmasınıda mi hiç umursamıyor, akil alacak gibi degil. Biraz sert konustum kusura bakmayın ama o kadar açık ve net goruluyor ki bu senorya disaridan. Hemen direksiyon derslerine başlayın bir hocayla ve vakit buldukça da kendi arabanızda pratik yapın- sakin ona sen de gel benimle diye sormayın. Izin falan da almayın, terbiyesiz adam.

Ondan sonra calisan kadin ekonomik ozgurmus kocasinin eline bakmazmis.
Ben kadrolu ev hanimi oldum artik ehliyet alir almaz esimin arabasini devraldim. O otobusle gitsin. Cocuklari okula tasiyan benim. Kimin daha cok ihtiyaci var? Ikinciye maddi guc yetmese bile kendininkini sana vermesi lazim. Azcik sivri olun yahu. Ucak alacakmis. Sanki kendi parasiyla aliyor.

“ tabi, ooooldu sana uçak da alırım, merak etme, he he...
Çalışan biri olarak o niye alıyormuş?
Yoksa soruyu doğru soramıyor musunuz?
''İpler sende, ne dersen o, benim görevim seni ikna etmek'' tarzında mı yaklaşıyorsunuz acaba?
Araba alıyorum,diyeceksiniz, o kadar,
Maaşınızla mis gibi alırsınız.

Arkadaşım gidip bi otomatik vites araba al,eşinin seni eZmesine müsade etme.Çünkü erkekler kendilerini araba kullanma konusunda muhteşemmm görüyorlar.Eğer araba almazsa işten istifa edeceğini otobüste minübüste çile çekmek istemediğini de.Unutma eşek olursan semer vuran çok olur!

2001 yılından beri öğretmensiniz ve bu işkenceye yıllarca maruz kaldınız öyle mi. Sizin adınıza ben utandım inanın. Nasıl bir rezillik şu yaşadığınız biliyor musunuz? Hiç mi uyarananız olmadı sizi. Çevremde ev hanımı olanlar bile kavga gürültü altına çekti arabayı.

Bu adam seni sevmiyor. Yapacağın şey maaşını ek dersini hiçbir şeyini vermemek. Arabanı alıp borcunu bitirmek. Çocuklarını az daha büyütüp bu adamı kapının önüne koymak. Asla boşanma taraftarı biri olmadım ama bu adamdan kurtulman lazım. Sinirden kuduruyorum şu an.

Merhaba güzel arkadaşlarım,
Öncelikle konu başlığıma tıklayıp okuduğunuz için hepinize teşekkür ediyorum.
2001 yılından beri çalışan bir öğretmenim.Bugüne kadar kendime özel olarak aldığım bir bileziğim bile yok.
Ne var ne yoksa hepsini eve ve arabaya yatırdık.
Arabayı eşim kullanıyor.17 yıldır ehliyetim var ancak araba pistlerinden başka bir yerde araba kullanmadım.Haliyle unuttum hiç bir pratiğim yok arkadaşlar.
Okulum evime uzak.İki araç değiştirmek gerekiyor.Eşimin iş yeri ise evimize yürüyerek 5 dakika uzaklıkta. Ancak arabasız evden çıktığını bugüne dek hiç görmedim.
Nereye gitsem ya otobüs ya minibüsle gitmem gerek. Ya da eşimin müsait zamanını beklemek zorundayım.
Ailem ve arkadaşlarım akrabalar halen neden araba almadığımı sorup biraz da suçu bende buluyorlar.
Eşime bu konuda ne söylesem, “ tabi, ooooldu sana uçak da alırım, merak etme, he he...” tarzındaki söylemlerini duyuyorum.Asla alma taraftarı değil. Ben de çok pratiğim yok diye çok da üstelemiyordum.
Ancak en son olayda benim de artık çalışan ve çocuklu bir bayan olarak bir arabamın olması gerektiğini düşünüyorum.
En son olay derken, gideceğim yere eşim bırakmadı. Elimde eşya ve kucağımda çocukla otobüse bindim.Ve bayağı yol yürüdüm.
Şimdi arkadaşlar, sizce ben araba almak için ısrarcı olmalı mıyım? Ne dersiniz?Kullanabilir miyim? Eşimi nasıl ikna ederim?
Değerli fikirlerinize ihtiyacım var.Hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.
pardon da eşinizin umrunda bile değilken siz neden izin alma derdindesiniz.... kendi maaşınız kendi işiniz otobüslerde sefil olan çocuğunuz ve elinizdeki eşyalarla yine siz.... sormaya gerek bile yok ihtiyacım var bitti...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back