Eşim anormal derecede ailesine bağlı, çocuktan sonra değişir mi ? Çıkmazdayım lütfen fikir verin 🥺

Öncesinde başladık tedaviye ama ben şu an zaman yaklaştı diye mi bilmiyorum daha çok korkar sorgular oldum yaptıkları da tuzu biberi gerçek anlamda bıktım bu yaşımda bunları yaşamak istemezdim L lalecannn

Evet haklısınız tam olarak öyle durum. Ağlamalarım da normal değil eşimin ya sen ağlama ben herşeyi halledeceğim diyememesi de normal değil herşeyin farkındayım benim tüm korkularım buraya tüm yazılanların gerçek olacak olması zeynones zeynones

merhaba arkadaşlar
Benim eşim ve ailesiyle ilgili sorunlarım var. Aslında kendini sevgililik ve nişanlıkta göstermeye başlamıştı ama böyle olacağını tahmin etmedim. Evliliğimizin 3. Yılındayız ama ilk günlerden beri eşimin ne bizim evimizi benimsediğini düşünüyorum ne de beni.

Bu konu sebebiyle o kadar çok olay yaşadık ki o kadar isyan ettim ki çocuk istiyoruz ve olmuyor inanın çocuk yapacak kadar bile bir özel hayat bırakılmadı bize sürekli görüşmek aynı ilçede yaşadığımız halde her hafta oraya gidip iki gün kalmamız ya da onların bize gelip kalması tüm bunlar o kadar saçma ki .. her gün kayınvalidemi arıyorum çünkü bu da bir kural haline gelmiş farkında olmadan bende aman ne isterlerse yapayım kafam rahat olsuna girmişim. Şimdilerde her gün aramamız da yetmiyor kayınvalidemi arıyorsak babanız size alındı onu da arayın diyor (kaldı ki sürekli konuşuyoruz daha dün aradık ) geçen kayınpederimi aradık kahvedeymiş eve geçince konuşalım dedi tamam dedik sonrasında doğal olarak kayınvalidemi aramadık çünkü akşam babamı aradığımızda zaten konuşacağız. Sonra akşam bir telefon babası arıyor anneniz size çok alınmış bugün beni aradınız onu aramadınız diye. Ya ben artık ne yapacağımı şaşırdım. O gün biraz da olsa eşimde tepki gösterdi aradan 10 gün geçti yine aynı muhabbet.

Bunların haricinde o kadar çok şey var ki ve eşim hiç tepki gösteremiyor diyorum ki biz çocuk muyuz ? Ben her gün aramak zorunda değilim ki kaldı ki her gün arıyorum şimdi o da yetmiyor.
Tüp bebek sürecindeyiz stres olmamam gerekiyor ama ağlamadığım tek bir gün yok anne olmak çok istiyorum. Ama ne yapmam gerektiğini bilmiyorum sizce çocuğumuz olursa eşim bizi artık bi aile olarak görmeye başlar mı ? Artık önceliği biz olur muyuz tüm bu saçmalıklardan kurtulur muyuz ? Yoksa bu hiç bi şey değiştirmez mi ? Eşimle bu ailesi hakkında ki tüm konular haricinde çok iyiyiz ama son zamanlarda tahammül sınırım bitti düzelsin istiyorum psikoloğa gitmezsen çocuk yapmayacağım dedim ve iki aydır terapi alıyor ama hiç bi fayda yok. Transferimize 15 gün kaldı karar vermem gerekiyor lütfen fikir verir misiniz ?
Bu şartlarda çocuğunuzun olmaması bir lütuf bence.

Evet biraz öyle de düşünüyorum hem beni öyle görecek hem çocuğumuzun mutluluğu için gerekenleri yapabilecek çünkü insanın annesi babası kendi evladından önde gelmez yani gelmemeli önce evladını karısını düşünmeli bunu düşünüyorum

Sizin için çok üzüldüm baştan aşağı bencillik çok yıkıcı olmuştur sizin için herkesin derdi kendine büyük. Benim hamilelik sürecimde eşim altı ayında falan yurtdışında olacak benim hayatım ailesi ve ailemle geçecek bir de işin bu boyutu var neleri göze alıyorum gerçekten toz pembe değil ama bazı şeyler için çok pişmanım.
Boşanmadan düzelmenin yolu olsa keşke çünkü o kadar zor süreçlerden geçiyorum ki bir de onu kaldıramam gücüm yok tek istediğim rutin bi hayatımın olması ailemle mutlu olmak herkes gibi M MelatoniN

Evet çevremde ki evliliklere bakınca asla böyle değil eşime sürekli örnek veriyorum arkadaşlarının evliliklerini kimse bizim gibi değil. Ben normal bi hayatım olmasını istiyorum çok mu şey bu hakkım değil mi bilmiyorum. Baştan çok taviz verdim eşimi sevdiğim ve kırılmamasını istediğim için şu an onların ceremesini çekiyorum bence. Bir de öyle bi büyüleri var ki bi yerden sonra aman istedikleri olsun da tadım kaçmasına giriyorsun ben kendimi hep öyle buluyorum Nooneathome9 Nooneathome9
Onu kırabilirsin işte. Büyük bir patlama ile herşey değişebilir. Asla şiddet demiyorum ama eşini sen tanırsın onun anlayacağı şekilde çizgini çiz ilerde çok çok pişman olursun

Evet haklısınız tam olarak öyle durum. Ağlamalarım da normal değil eşimin ya sen ağlama ben herşeyi halledeceğim diyememesi de normal değil herşeyin farkındayım benim tüm korkularım buraya tüm yazılanların gerçek olacak olması zeynones zeynones

Yapmayın kendinize bunu. Sakın tüp bebek vs tedavisine girmeyin hatta korunun bir kaç sene daha davranışlarında düzelme var mı yok mu ona göre hareket edin. İyice ölçün tartın hatta aile terapisine gidin ve eşinizin davranışlarının ailesinden göbek bağı kesilmediğini anlaması gerekiyor.

İnanın herşeyı yakıp yıkma noktasındayım belki ciddiyetimi daha bile iyi anlar şu süreçte. Evet onun sitemini bende ediyorum benim en stres olmamam gereken zamanlarda uğraştığım şeylere bak diye niye ben annesinin egosunu tatmin etmek zorundayım bilmiyorum N Nergizolsun
Neden zorunda olacaksınız.Bende tedavi sürecinden geçtim o ilaçlar,tedavi süreci zaten zor birde böyle şeylerle hiç uğraşılmaz.Gerçi normal dönemde de uğraşılmaz.

merhaba arkadaşlar
Benim eşim ve ailesiyle ilgili sorunlarım var. Aslında kendini sevgililik ve nişanlıkta göstermeye başlamıştı ama böyle olacağını tahmin etmedim. Evliliğimizin 3. Yılındayız ama ilk günlerden beri eşimin ne bizim evimizi benimsediğini düşünüyorum ne de beni.

Bu konu sebebiyle o kadar çok olay yaşadık ki o kadar isyan ettim ki çocuk istiyoruz ve olmuyor inanın çocuk yapacak kadar bile bir özel hayat bırakılmadı bize sürekli görüşmek aynı ilçede yaşadığımız halde her hafta oraya gidip iki gün kalmamız ya da onların bize gelip kalması tüm bunlar o kadar saçma ki .. her gün kayınvalidemi arıyorum çünkü bu da bir kural haline gelmiş farkında olmadan bende aman ne isterlerse yapayım kafam rahat olsuna girmişim. Şimdilerde her gün aramamız da yetmiyor kayınvalidemi arıyorsak babanız size alındı onu da arayın diyor (kaldı ki sürekli konuşuyoruz daha dün aradık ) geçen kayınpederimi aradık kahvedeymiş eve geçince konuşalım dedi tamam dedik sonrasında doğal olarak kayınvalidemi aramadık çünkü akşam babamı aradığımızda zaten konuşacağız. Sonra akşam bir telefon babası arıyor anneniz size çok alınmış bugün beni aradınız onu aramadınız diye. Ya ben artık ne yapacağımı şaşırdım. O gün biraz da olsa eşimde tepki gösterdi aradan 10 gün geçti yine aynı muhabbet.

Bunların haricinde o kadar çok şey var ki ve eşim hiç tepki gösteremiyor diyorum ki biz çocuk muyuz ? Ben her gün aramak zorunda değilim ki kaldı ki her gün arıyorum şimdi o da yetmiyor.
Tüp bebek sürecindeyiz stres olmamam gerekiyor ama ağlamadığım tek bir gün yok anne olmak çok istiyorum. Ama ne yapmam gerektiğini bilmiyorum sizce çocuğumuz olursa eşim bizi artık bi aile olarak görmeye başlar mı ? Artık önceliği biz olur muyuz tüm bu saçmalıklardan kurtulur muyuz ? Yoksa bu hiç bi şey değiştirmez mi ? Eşimle bu ailesi hakkında ki tüm konular haricinde çok iyiyiz ama son zamanlarda tahammül sınırım bitti düzelsin istiyorum psikoloğa gitmezsen çocuk yapmayacağım dedim ve iki aydır terapi alıyor ama hiç bi fayda yok. Transferimize 15 gün kaldı karar vermem gerekiyor lütfen fikir verir misiniz ?
Bacım sen aklını peynir ekmekle mi yedin.Düzelmeyi bırak daha beter içiçe geçeceksiniz.Eşin denge kurmayı öğrenecek.Siz artık ayrı bir ailesiniz.Bu kadar içiçe olunmaz.Eşiniz dengeyi kuramamış.Dediğim yanlış anlamanıda istemem.Evlilikte erkek ailesi kadın ailesi farketmez bu kadar içiçe olunmaz herkes ayrı aile olduğunu bilmeli ve kök ailesiyle dengeyi ona göre kurmalı.Öncelik kök aile değil çekirdek aile olmalıdır.Bu hem kadın hem erkek için geçerli.
Sakın çocuk yapma.

Can çıkar huy çıkmaz, huylu huyundan vazgeçmeeez, insan yedisinde ne ise yetmişinde odur diye atasözlerinden alıntı yapıyorum bu konu için

merhaba arkadaşlar

Hayır eşiniz bir ana kuzusu baba kuzusu siz hep ikinci planda olacaksınız. Hep onların peşine koşacaksınız ama razı da olmayacaklar. Eşinizde memnun olmayacak. İğrenç bir durum. Allah kurtarsın. Anlayacak biriyse eşinizle bu konuyu konuşun. Baktınız ters ters ailem diye diye anırıyor. Çizin yolunuzu.

Ama ne yapmam gerektiğini bilmiyorum sizce çocuğumuz olursa eşim bizi artık bi aile olarak görmeye başlar mı ? Artık önceliği biz olur muyuz tüm bu saçmalıklardan kurtulur muyuz ?
Maalesef hayır, aksine üzgünüm ki bebeğinizi de istediğiniz gibi büyütemez istediğiniz gibi sevemezsiniz, eşiniz ve ailesi kendilerine anne baba çocuk torundan oluşan bir aile kurup sizi de dışlarlar.

merhaba arkadaşlar

Allah yardımcın olsun. Eşin ile ailesi arasında çok yanlış bir ilişki var . Bu ne saçmalık her gün aramak nedir ya ? Kendilerine bağımlı bi çocuk yetştirmişler sonunda seni de bu düzene çekmişler . Sen sabretmeseydin, uyum sağlamasaydın emin ol onlar sana asla sabretmezdi. Bu ilişki senin bunları yutman sayesinde yürüyor. Eşin nasıl biri bilmem ama bu konuda tavır koy, tedavi sürecini öne sür yavaş yavaş değiştir tavrını . Eşin asla değişmez kimse değişmez beklemeyin. Sen aramasan buna ses etmeseler bu da kazanımdır . Bak bakalım eşim yanında duracak mı ? Seni mi ailesini mi tercih edecek yoksa arada denge mi kurmaya çalışacak?

Merhaba benim kaynanam cok mesafrlidir ama cocuktan sonra xok daha fazla görüşüyoruz yani herkes bence daha fazla gorusmek xorunda kaliyor.annemle de oyle cocuk yedimi cocuk uyudumu hastami guluyor çekip atayim sonra o oxlesin fotoğraf istesin bu isin ucu sizde de kacacakrir bizdeki gibi

Bacım sen aklını peynir ekmekle mi yedin.Düzelmeyi bırak daha beter içiçe geçeceksiniz.Eşin denge kurmayı öğrenecek.Siz artık ayrı bir ailesiniz.Bu kadar içiçe olunmaz.Eşiniz dengeyi kuramamış.Dediğim yanlış anlamanıda istemem.Evlilikte erkek ailesi kadın ailesi farketmez bu kadar içiçe olunmaz herkes ayrı aile olduğunu bilmeli ve kök ailesiyle dengeyi ona göre kurmalı.Öncelik kök aile değil çekirdek aile olmalıdır.Bu hem kadın hem erkek için geçerli.
Sakın çocuk yapma.
Evet eşim malesef kuramadı öyle yetişmiş öyle devam ettirdi dolayısıyla bende kuramadım hiç öyle bi şansım olmadı kendimi onlar mutlu olsun da derken buldum hep. Ben kız evladı olduğum halde aileme onun kadar düşkün değilim bu bile çok yıpratıcı

merhaba arkadaşlar

Õncelikle her gun aramak neya bu ne saçmalık?Kv kb hergun aramazsanız nolucak ki egolarınımı tatmin ediyorlar napıyorlar ben anlamadım kabul etmeniz ayrı saçmalik zaten.
Ve çocuk evlilik düzeltmek için araç degil bunu bazı kadınlar anlayın artık çocukları bu işe alet etmeyın sonra boşanıyorsunuz çocuk aranızda hırpalanıyor piskolojisini mahv ediyorsunuz.Sonu olmayan güvenmediginiz bir ilişkide çoçuk yapmayın.

Hayır eşiniz bir ana kuzusu baba kuzusu siz hep ikinci planda olacaksınız. Hep onların peşine koşacaksınız ama razı da olmayacaklar. Eşinizde memnun olmayacak. İğrenç bir durum. Allah kurtarsın. Anlayacak biriyse eşinizle bu konuyu konuşun. Baktınız ters ters ailem diye diye anırıyor. Çizin yolunuzu.
Gerçekten iğrenç bi durum bazen keşke başka türlü sorunumuz olsaydı diyorum çünkü anne babasını atıp satamaz kendi de değişir mi bilinmez hep menipüle oluyor
Eşim zaman zaman anlıyor ama bi şey değişmiyor en son bu gece boşanmayı dile getirdim ve ailesiyle gidip herşeyi konuşmayı istedi sen de gel sen de anlat bunları dedi ama ben istemiyorum

Maalesef hayır, aksine üzgünüm ki bebeğinizi de istediğiniz gibi büyütemez istediğiniz gibi sevemezsiniz, eşiniz ve ailesi kendilerine anne baba çocuk torundan oluşan bir aile kurup sizi de dışlarlar.
Evet şu an bile onların bi küme benimde dış bi küme olduğumu hissediyorum çocuk olunca en kıymetlimiz o olacağı için eşime o babalık aile koruma iç güdüsü gelir mi tek düşüncem buydu

Allah yardımcın olsun. Eşin ile ailesi arasında çok yanlış bir ilişki var . Bu ne saçmalık her gün aramak nedir ya ? Kendilerine bağımlı bi çocuk yetştirmişler sonunda seni de bu düzene çekmişler . Sen sabretmeseydin, uyum sağlamasaydın emin ol onlar sana asla sabretmezdi. Bu ilişki senin bunları yutman sayesinde yürüyor. Eşin nasıl biri bilmem ama bu konuda tavır koy, tedavi sürecini öne sür yavaş yavaş değiştir tavrını . Eşin asla değişmez kimse değişmez beklemeyin. Sen aramasan buna ses etmeseler bu da kazanımdır . Bak bakalım eşim yanında duracak mı ? Seni mi ailesini mi tercih edecek yoksa arada denge mi kurmaya çalışacak?
Amin çok sağolun inanın daha o kadar çok şey var ki bu çok küçük bi detay en son bu akşam bu konu ile tartıştık diye bunu yazdım yoksa olayın maddi kullanma boyutu da var .
Kesinlikle öyle biliyorum benim çabam ve peygamber sabrım ile yürüdü bu evlilik. Ama çocuğu da bu sorunların içine çekemem her ne kadar çok istesem de.
Birbirlerine çok bağlılar onlarla küsüp görüşmemem vs mümkün değil eşimin hayatında böyle bi durum olamaz benim yanımda duracağını da sanmıyorum maalesef. Belki tek kazanım ailesi sorunlarımızı görüp korkup kendilerini çeker biraz

X