Eşim annesiyle benım adıma plan yapıyor ben bunu annesınden öğreniyorum!!

Öyle söylüyorsun da insan kendini dışlanmış hissediyor bazen.
Daha doğrusu yalnız hissediyor.
Eşimin ailesinin yanında kendimi bir garip hissediyorum ben mesela.
Ama Allah var hakkını yemeyeyim kayınvalidem dışlanmış hissettirtmemeye çalışır hep.
Eşim de tabi ki..
Ama yine de olmuyor...
Sözüm o ki eşlere çok iş düşüyor. İnsan kendi ailesiyle birlikteyken konuşulanlara eşini de dahil etmesi gerekir. Mesela eşimle bizimkilerdeyken ben hep izah ederim ona konuşulanları. Tanımıyor sonuçta bahsedilen kişileri sıkılabilir, dışlanmış hissedebilir.

benim eşim de yolda kalmıştı memlekete beni almaya gelirken de babasını aramıştı. beni aramadı bile. savunması da: aynı yerdesiniz diye onu aradım oldu

Ayy çok ayıp bu yaptığı.
Ben de kızarım belki böyle bir durumda ama eşime kızarım.
Halbuki o size tavır almış.
Ben olsam sizinle gayet güzel ilgilenirdim ama eşimin burnundan getirirdim. (gerçekten rahatsız olduysam habersiz çağırmasından)
Ne kötü olmuşsunuzdur kimbilir...
Bir de büyüklük gösterip aramışsın.

Evet canım öyle bizde onlarda sevmek zorunda değiliz, ama saygı şart...

online mantı gönderimine başlıcam valla kızlar, içime oturdu yemin ederim. hay nerden anlatttım:105:

Canım içine oturmasın hiç...

Aman alır kaynatır yaparız, her yerde satılıyor

Eşim konuşurken kendi ailemde bile olsak, benim olaya girmem pek mümkün olmuyor, çooook konuşkan bir adam....

Bazen sus be diyorum :76:

Şaka maka... tabiki insanın kendisini dışlanmış gibi hissetmesi hiç hoş değil....

evet insan eşinin ailesinin yanına dışlanmış hissedebiliyor. sonuçta onların yıllarca alıştığı bildği ortama muhabbete sen sonradan dahil oluyorsun. ben çok dikkat ederim ailemin yanında eşimi ilgisiz bırakmamaya. gözünün içine bakarım. bişey isteyecek mi sıkıldı mı bi ihtiyacı var mı diye.
ama baktım ki onun ailesinin yanında benm pek bi hükmüm yok gibi davranılıyor. sonra söyledikçe öğrenmeye başladı. ailesinin yanında bile olsak benim yanımda oturur, kolunu omzuma atar ya da dizime uzanır rahat edicekse de. herkesin yeni girdiği bir ortam sonuçta, alışmak zor.

Bilemiyorum ki her ailede durumlar farklı olabilir.
Eşimi iterim dürterim git annene sarıl,öp,seni özledim de falan diye ..
Yapı meselesi belki bilemiyorum.
Yani hangi ortama girersem gireyim dışarda kalamam zaten hakimi olmak isterim.
Eşimin ailesinde de öyle oluyor
sohbet eden konuşan espri yapan ben olduğum için dışlanamıyorum
Konu sahibi arkadaş içe kapanık,aşırı hisliyse ilgi bekliyor olabilir.Ama bu tip ilgileri sadece anne baba gösterir.Naz çekmez yani kayınvalide vs ..
Ben arkadaşın diğer konularını da okudum herkes ona gelsin istiyor.İlgilensin halini anlatmadan anlasın.
adım atsın yani.. cinsel içerikli bir konusunda dahi eşim istesin o gelsin istiyorum gurur yapıyorum diyordu.genç ama aşacaktır eminim..

dislanmayi bana sor, hele bizde esimin kokeni farkli bazen evde farkli dil kullaniyorlar aralarinda tabi ben bilmediyim icin soyle kala kaliyorum, kendimi tv-ye falan veriyorum, ama kirilmiyo da diyilim, bazen misafir gidiyoruz halalarina falan inan hic bi sey anlamiyorum, ama kendimi de kasmiyorum sessiz sessiz duruyorum tv, albumler sag olsun ama esim benim yanimda onlarla bile hep turkce konusur askim benim

Aramasam eminim en az 1 ay küs kalırlardı canım, o yüzden aradım..
Kaynım evliliğe soğuk bakan bir insandı, sürekli flört değiştirirdi.
Biz evlendikten sonra panikledi, tutuştu. Tüm sevgililerine tek tek evlenme teklif etti, reddedildi.
Sonra eltimle tanıştı, acil evlendi.
Çok korkuyor onu kaybetmekten, yani zar zor kazandığı sosyal statüsünü (evli adam olmayı) kaybetmekten.
Abisiyle hep bir yarış halinde, tanıyan herkes bunu söylüyor.
Bir de ev aldılar, parasının yarısını eltimin babası verdi.
Benim k.valideler pek yardım edemedi.
Dolayısı ile biraz da ezik eşine karşı..

Hiç hoş değil yaptıkları...

Nedir yani... dillerini mi coşturuyolar... Töbe Töbe

Anladım. Aramasaydın İpekler'in yüzünden kavga ettik olurdu...
Ne ayıp şey ama yaa..
Ne kadar kaba, yontulmamış bir kadınmış o öyle.
Sanki siz onların kahvaltısına muhtaçsınız.
Eşi habersiz misafir kabul etti diye kızabilir.
Ama niye hırsını sizden çıkarıyor ki?
Ne kadar çirkin sizi bu meseleye karıştırıp kalbinizi kırması...
Sinirlendim

Son düzenleme:
Sormak istiyorum evlenmeden öncedemi böyleydiler eğer hep böyleyseler değiştiremezsin ister karşına alıp konuş isterse konuşma farketmiyor Ben olsam onların yanında hiç surat asmaz onlara koz vermek istemezdim. ama eve gelince de ağırlığımı koyar kendimi gösterirdim

İşte insanda biraz ince düşünce, kibarlık olacak...
Acaba bu kız kırılır mı diye düşünecek ama nerdeee...

Sonra onlar üst üste defalarca kez yemeğe, kahvaltıya geldiler bize.
Sanırım eltim acısını çıkartmak istedi.
Yemeğini yedi, kenara çekildi. Asla yapmayacağım şey. Restorana git o zaman..
Neyse eşimle, ben topladık.
Sonra 1 defa ben mesaj attım, h.sonu size gelsek müsait misiniz diye.
Değiliz dedi.
Şu zaman gelin de demedi.
Doğum yaptı sonra, hastaneye gittim geçmiş olsuna.
Evine gitmedim.
Bebek mevlidi yapacakmış hemen, ona giderim diye düşündüm.
Yaptı mevlid, beni çağırmadı.
Küstü aklınca, evine gitmemişim..
Sen bir davranışlarına bak.
1-2-3 kaç defa tolerans gösterecek karşındaki sana..
Annen, baban mı herkes?
Dünyanın merkezi misin?
Sen olmasan, seni görmesem eksilir mi bir yerlerim?
Koca bile dayanmaz bu kadarına..

İşte hepimizin bunu anlaması gerekiyor.
Kimi az yapıyor kimi çok ..
Ama herkes yapıyor bunu; "ben birtaneyim biriciğim herkes beni memnun etmek zorunda,pervanem olmak zorunda.."
Bu işin sonu yalnızlıktır hep...

Anlaşıldı sadece kaba ve yontulmamış değil bir o kadar da yüzsüzmüş kendisi.
Diyecek söz bulamıyorum...
Halbuki ne güzel ilişkiler tatlı tatlı devam etse.
Birbirinizi sıkmadan görüşürdünüz.
Hem sen çok hoş sohbet bir insansın. İki hanım birlikte güzel vakit geçirirdiniz.
Ama olmuyor işte...

Olmazsa da olmasın çok önemli değil

Aynen öyle canım..
Ukalalık etmeyeyim, ama sahiden kendisi kaybetti
İyidir çünkü kardeşlerin geliş-gidiş yapması..
Kocan senin yüzünden kardeşinin evine gidemiyor, onu davet edemiyorsa en kısa zamanda bunu dışa vurur, canım cicim bir yere kadar..

arkadaslar benım eltımle kaynanamla yada kaynımla sorunum yok tepkım esıme o ısten gelene kadar guluyorum edıyorum cok samımı davranıyorum kaynanama eltıme ama onu gorunce ıste tavrımı bılsın dıye surat asıyorum bunu yapmasam ıyı ama yapıyorum ne yazıkkı bunu bende ıstemıyorum ama elımde degıl.. bugun hıc aramadı benı aksam oldu ama aramazda beyefendı oda cok gururlu bende ama ben bır yerde gururumu yıkabılıyorum o bunu hıc yapmıyor o benı arasa ben zaten 10 kere ararım benım zoruma gıden benım haberım olmadan benden habersız benım adıma plan yapması baska bır sorun yok hepinize katılıyorum haklısınız ama zoruma gıdıyor ıste elımde degıl belkı yasımın verdıgı cahıllık bılemıyorum ama ınsan önemsenmek istiyor bende istemezdim sorunun boyle uzamasını ama uzadı buraya kadar geldi..

eşime kaçta geleceksin diye mesaj attım ama 12 gibi gelirim yada hiç gelmem diye mesaj atmıs sizce ne yazıyım yol gösterin lütfen?

eşime kaçta geleceksin diye mesaj attım ama 12 gibi gelirim yada hiç gelmem diye mesaj atmıs sizce ne yazıyım yol gösterin lütfen?

Üzülme lütden nihalite..

Bak surat asınca küsünce soğukluk oluşuyor...

Sert cevap verme,"tamam tatlım ama erken gelmeye çalış çünkü özledim seni "de??

inan hiçbirşey kaybetmezsin..
haa derdini sıkıntılarını adamla çözeceksin elbet ama önce o kıvamda olmanız gerek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…