Seni neden hiçe saysın ki annesiyle ilgilenince ?
Kendini kategori dışı olarak değerlendir lütfen..
Sen onun karısısın ,annesiyle gülüşüyor eğleniyorsa yapman gereken tek şey o kahkahalara ortak olmaktır.
bunu başaramazsan eşin melake olsa da mutlu olamazsın..
Konuya misafir açısından yaklaşman iyi olmuş..
Kaynım bize sitem ederdi hep gelmiyorsunuz diye..
Biz de dedikki "bir pazar gününüz var, inan çekiniyoruz".. O da dedi ki "kahvaltıya gelsenize bu pazar"..
Yani evlilikte tarafların bu kadarcık özgür alanı olmalı diye düşünüyorum.
Hani konu o noktaya kadar gelmiş, orada karısını arayıp "bu pazara abimi kahvaltıya davet edeyim mi" demesini ben bir eş olarak beklemem şahsen. Bu kadar da "emir eri" beklememek gerek bence.
Alt tarafı kahvaltı bu, 52 haftadan birinde abini kahvaltıya davet edersin, ne var.
Tamam karı-koca uzalaşıp da davet etse daha iyi, doğrusu o.
Ama yani laf oraya kendiliğinden geldi. Çocuk mecbur kaldı.
Neyse biz kalktık gittik.
Börek, simit bişeyler aldık elimize tabi giderken.
Ha bu arada kaynım sürekli "yengee kahvaltıya geliyoruz" deyip 5 dk içinde kapıda bitiveren bir insan.
Bir gittik, eltim evde yok..
Küsmüş, gitmiş.
Kaynım hazırlamış sofrayı.
Ben aradım eltimi, rica ettim gelmesini.
Kalktı geldi, yedik, birlikte topladık, fazla da oturmadık, kalktık gittik.
Daha da davetsiz gitmedim evine.
Zaten besmeleyle giriyoruz evlerine, eğreti oturuyoruz, arkamıza bile yaslanmıyoruz.
Konudan konuya zıplıyorum ama..
Kaynıma sorasım geliyor bazen..
Bizimki evlilik değil miydi, çat kapı zırt pırt geliyordun diye..
aslinda cok garip bi kadin 3 tane torunu var allah bagislasin benim yanimda (bir ara 3-5 gun geldi kaldi) yaninda getirdiyi buyuk torununu (kizinin oglu) sevdiyini diyerlerini hic sevmediyini acikca soyler, ben de dusunurdum tabii kendi torununu sevmeyen beni niye sevsinki ya da benim cocugumu nasil seve bilir ki, oyle garip bi huyu var ama ben hic takmam, mesela ben islediyim icin evle pek ilgilenmem hafta sonu falan, bizde kaldigi zaman dolaplari falan duzenliyo camasirlari falan katlayib diziyo, ya da mutfaktan cikmiyo tum yemekleri falan yapiyo, aslinda bana karisilmasini hic sevmem, ama hic bi sey soylemiyorum madem istiyor yapsin ama bi yerde konusdugunu falan duysam tabii ki soylenirim senden rica edenmi oldu diye...ya da doktora gitdiyimi bildiyi halde hic arayip nasilsin ne oldu diye sormuyo, esim soylerse haa oylemi ee nasil diyo, aslinda o beni ben de onu takmamaya calisiyorumne yaparsa yapsin diyorum beni sevmek zorunda diyil ki...
online mantı gönderimine başlıcam valla kızlar, içime oturdu yemin ederim.hay nerden anlatttım:105:
Öyle söylüyorsun da insan kendini dışlanmış hissediyor bazen.
Daha doğrusu yalnız hissediyor.
Eşimin ailesinin yanında kendimi bir garip hissediyorum ben mesela.
Ama Allah var hakkını yemeyeyim kayınvalidem dışlanmış hissettirtmemeye çalışır hep.
Eşim de tabi ki..
Ama yine de olmuyor...
Sözüm o ki eşlere çok iş düşüyor. İnsan kendi ailesiyle birlikteyken konuşulanlara eşini de dahil etmesi gerekir. Mesela eşimle bizimkilerdeyken ben hep izah ederim ona konuşulanları. Tanımıyor sonuçta bahsedilen kişileri sıkılabilir, dışlanmış hissedebilir.
Öyle söylüyorsun da insan kendini dışlanmış hissediyor bazen.
Daha doğrusu yalnız hissediyor.
Eşimin ailesinin yanında kendimi bir garip hissediyorum ben mesela.
Ama Allah var hakkını yemeyeyim kayınvalidem dışlanmış hissettirtmemeye çalışır hep.
Eşim de tabi ki..
Ama yine de olmuyor...
Sözüm o ki eşlere çok iş düşüyor. İnsan kendi ailesiyle birlikteyken konuşulanlara eşini de dahil etmesi gerekir. Mesela eşimle bizimkilerdeyken ben hep izah ederim ona konuşulanları. Tanımıyor sonuçta bahsedilen kişileri sıkılabilir, dışlanmış hissedebilir.
Evet canım öyle bizde onlarda sevmek zorunda değiliz, ama saygı şart...
Canım içine oturmasın hiç...
Aman alır kaynatır yaparız, her yerde satılıyor
Eşim konuşurken kendi ailemde bile olsak, benim olaya girmem pek mümkün olmuyor, çooook konuşkan bir adam....
Bazen sus be diyorum :76:
Şaka maka... tabiki insanın kendisini dışlanmış gibi hissetmesi hiç hoş değil....
Ayy çok ayıp bu yaptığı.
Ben de kızarım belki böyle bir durumda ama eşime kızarım.
Halbuki o size tavır almış.
Ben olsam sizinle gayet güzel ilgilenirdim ama eşimin burnundan getirirdim. (gerçekten rahatsız olduysam habersiz çağırmasından)
Ne kötü olmuşsunuzdur kimbilir...
Bir de büyüklük gösterip aramışsın.
dislanmayi bana sor, hele bizde esimin kokeni farkli bazen evde farkli dil kullaniyorlar aralarinda tabi ben bilmediyim icin soyle kala kaliyorum, kendimi tv-ye falan veriyorum, ama kirilmiyo da diyilim, bazen misafir gidiyoruz halalarina falan inan hic bi sey anlamiyorum, ama kendimi de kasmiyorum sessiz sessiz duruyorum tv, albumler sag olsunama esim benim yanimda onlarla bile hep turkce konusur askim benim
Aramasam eminim en az 1 ay küs kalırlardı canım, o yüzden aradım..
Kaynım evliliğe soğuk bakan bir insandı, sürekli flört değiştirirdi.
Biz evlendikten sonra panikledi, tutuştu. Tüm sevgililerine tek tek evlenme teklif etti, reddedildi.
Sonra eltimle tanıştı, acil evlendi.
Çok korkuyor onu kaybetmekten, yani zar zor kazandığı sosyal statüsünü (evli adam olmayı) kaybetmekten.
Abisiyle hep bir yarış halinde, tanıyan herkes bunu söylüyor.
Bir de ev aldılar, parasının yarısını eltimin babası verdi.
Benim k.valideler pek yardım edemedi.
Dolayısı ile biraz da ezik eşine karşı..
dislanmayi bana sor, hele bizde esimin kokeni farkli bazen evde farkli dil kullaniyorlar aralarinda tabi ben bilmediyim icin soyle kala kaliyorum, kendimi tv-ye falan veriyorum, ama kirilmiyo da diyilim, bazen misafir gidiyoruz halalarina falan inan hic bi sey anlamiyorum, ama kendimi de kasmiyorum sessiz sessiz duruyorum tv, albumler sag olsunama esim benim yanimda onlarla bile hep turkce konusur askim benim
Anladım. Aramasaydın İpek'lerin yüzünden kavga ettik olurdu...
Ne ayıp şey ama yaa..
Ne kadar kaba, yontulmamış bir kadınmış o öyle.
Sanki siz onların kahvaltısına muhtaçsınız.
Eşi habersiz misafir kabul etti diye kızabilir.
Ama niye hırsını sizden çıkarıyor ki?
Ne kadar çirkin sizi bu meseleye karıştırıp kalbinizi kırması...
Sinirlendim
Küstü aklınca, evine gitmemişim..
Sen bir davranışlarına bak.
1-2-3 kaç defa tolerans gösterecek karşındaki sana..
Annen, baban mı herkes?
Dünyanın merkezi misin?
Sen olmasan, seni görmesem eksilir mi bir yerlerim?
Koca bile dayanmaz bu kadarına..
Sonra onlar üst üste defalarca kez yemeğe, kahvaltıya geldiler bize.
Sanırım eltim acısını çıkartmak istedi.
Yemeğini yedi, kenara çekildi. Asla yapmayacağım şey. Restorana git o zaman..
Neyse eşimle, ben topladık.
Sonra 1 defa ben mesaj attım, h.sonu size gelsek müsait misiniz diye.
Değiliz dedi.
Şu zaman gelin de demedi.
Doğum yaptı sonra, hastaneye gittim geçmiş olsuna.
Evine gitmedim.
Bebek mevlidi yapacakmış hemen, ona giderim diye düşündüm.
Yaptı mevlid, beni çağırmadı.
Küstü aklınca, evine gitmemişim..
Sen bir davranışlarına bak.
1-2-3 kaç defa tolerans gösterecek karşındaki sana..
Annen, baban mı herkes?
Dünyanın merkezi misin?
Sen olmasan, seni görmesem eksilir mi bir yerlerim?
Koca bile dayanmaz bu kadarına..
Anlaşıldı sadece kaba ve yontulmamış değil bir o kadar da yüzsüzmüş kendisi.
Diyecek söz bulamıyorum...
Halbuki ne güzel ilişkiler tatlı tatlı devam etse.
Birbirinizi sıkmadan görüşürdünüz.
Hem sen çok hoş sohbet bir insansın. İki hanım birlikte güzel vakit geçirirdiniz.
Ama olmuyor işte...
Olmazsa da olmasın çok önemli değil
eşime kaçta geleceksin diye mesaj attım ama 12 gibi gelirim yada hiç gelmem diye mesaj atmıs sizce ne yazıyım yol gösterin lütfen?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?