Muhtemelen calismiyor ama kocasinin maasini gıdım gıdım hesaplıyor, hayir git calis yani bu kadar yetmiyor diyecegine!
Anlamiyorum ya anamiza babamiza hic mi katkimiz faydamiz olmasin, ne istiyosunuz siz ya?
Telefon faturasini ödüyormuşmuş!
Odeyecek, elinde varsa daha da fazlasını yapar!
koyu yazılı yerlere katılıyorum.
açık renkle yazılan yazıya asla katılmıyorum.
annesinin faturasını ödemesi konusunda burdaki çoğu kadına katılıyorum bi evlat annesinin faturasını ödüyor diye de eşine hesap vermek zorunda kalmamalı imkanı varsa fazlasını bile yapmalı. ama "çalışmıyorsun" "kocanın maaşı" "kocanın parası" bu söylemlere katılmıyorum kadın çalışmıyor diye eve giren para da söz sahibi değil mi yani başka zaman kadın hakları dersiniz. siz böyle söylerseniz erkekler ne yapmaz ki. kadını hiçbir zaman hak sahibi görmezler o zaman. bi kadın çalışsa da çalışmasa da eve giren para ortaktır, ortak bütçeleridir ortak rızıklarıdır. kadın çalışınca da aynı şekilde, o parayı eve kim getirirse getirsin ortaktır birdir sonuçta karı-koca, hayat arkadaşı diye boşuna denilmiyor.
evet annesinin faturasını ödüyor diye bu kadar laf etmemeli, ben olsam lafını etmezdim ama kocasının maaşında kadın hiç hak sahibi söz sahibi değilmiş gibi konuşmaya da gerek yok. kaldı ki adamda kendi karısından çocuğundan keserek annesinin faturasını ödüyorsa o zaman konu sahibinin çalışmasına da karışmayacak iki tarafa da yetiremiyorsa artistlik yapmayacak.
eskiden bu platform kadınların dertleştiği derdini paylaştığı çözüm aradığı bi platformken şuan sadece konu açan kadınları zorbalama ve linç etme platformuna dönüşmüş son 1 senedir bunu gözlemliyorum.
yine söylüyorum eşim annesinin faturasını ödese asla karışmam ödeme demem anneye babaya yapılan şeyler zoruma gitmez benim. ama yine de çalışmıyorum diye söz sahibi olmadığım anlamına gelmiyor bu. eğer benim ütülediğim gömlekle işe gidiyorsa, ben evde çocuklarımızı büyütüp yetiştiriyorsam, evi yuva haline getiriyorsam, temizliği yapıyorsam, akşam eve geldiği zaman sıcak yemeklerle sıcak ve temiz evle, karnı ve ruhu doymuş temiz çocuklarıyla karşılaşıyorsa, kimse kusura bakmasın da ben kendime "çalışmıyorum" demem. eğer evlilik takım arkadaşlığıysa o dışarda para kazanıyorken ben de evimizde bu saydıklarımı yapıyorsam kazanılan her kuruşta benim de hakkım vardır ve söz sahibiyimdir.
sırf konu sahibini linçleyebilmek için, geri kafalı ve evdeki kadının haklarını hiçe sayan erkekler gibi bi zihniyete bürünüyorsunuz, yapmayın.