EŞİM ANNESİNİ BENDEN ÜSTÜN TUTUYOR

alkaya258

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
30 Mayıs 2024
16
2
27
Merhaba arkadaşlar yeni evliyim ve eşimle güzel bir evliliğimiz var aslında çok eğleniyoruz, ama son yaşadığım durum beni çok üzdü ve sizlerle paylaşmak istiyorum. Malum düğünden çıktığımz için borcumuz var üstüne düğün takılarıyla araba aldık iki kişi çalışıyoruz ama kira borç vs biraz sıkıntılı durum ama çok şükür geçinebiliyoruz. Yeni evin eksiği bitmez sürekli bir şeyler çıkıyor yavaş yavaş maaşlarımız yattıkça alıyoruz. Eşim 1. ayımızda bana hediye almak istediğini söyledi ama ay sonu oldugu için alamadığını dile getirdi ve asla sorun yapmadım düşünmesi bile beni mutlu etti. markete gittiğimiz zaman herşeyden azar azar alıyorum fiyat konusuna dikkat ediyorum vs kızlar huzurum yerinde olsun başka birşey istemiyorum deyip bu maddi konuları asla sorun etmedim dillendirmedim hiçbir zaman. kayınvalidem borcumzun olduğunu bile bile şu düğüne gidin benim yerime şuna şu kadar takın buna bu kadarverin deyip durdu eşimde mecbur annesinin yerine takı takmak için işyerinden gereksiz avans istedi ben buna da sesimi çıkartmadım. Sürekli birşeyler isteyip durdu kayınvalidem maddi konuda eşimde hep yaptı ben hiç bişey demedim. Ama bu çok küçük bir konu ama çok kırıldım içme suyu bitti evde eşime dedimki su alır mısın eve gelirken param yok yaraın alırım dedi benim musluk suyu içemediğimi biliyor sabah kalktım boğazlarım ağrıyordu ağlaya ağlaya işe gittim çok kırıldım anlatamama annesinin bir dediğini asla ikiletmiyor ben bir su istedim alması eşim bunu asla unutmayacağım. Namazında niyazında olan kaynanam sen karısının evinin rıskını kendine harcatıyorsun ya seni Allah'a havale ediyorum. Kızlar ben bu durumda ne yapmalıyım çok kırgınım eşime kayınvalideme çok sinirliyim

Niye? Yaşlaninca alıp evinize bakacakmisiniz kaynanayi? Ben inanmam. Alan da bir aya kalmaz söylenmeye başlar.
Asıl para yaşlilikta lazim oluyor niye hesap yapmasin
anne baba ne içindir evladının iyi günde kötü günde yanında olması gerekir keza evlat içinde durum aynı. insanne ekerse onu biçer

ben eşimden istedim biliyorumherhalde sipariş etmeyi
Eeee madem öyle niye bu kadar dram haline getirdiniz, boğazınızın ağrıması ağlamanız falan

haaaa ağlayacaksanız da size 10-15 TL'lik suyu alamayan/almayan kocanıza sinirlenip ağlayın

suç kayınvalidenizde değil, eşinizde, su bile alamayacak durumda birisi hangi akla hizmet araba alır, hangi akla hizmet düğün yapar

ya da siz birşeyleri abartarak anlatıyorsunuz

Herşeye susup su için ağlamak şaşırtıcı.bardagi taşıran son damla olmuş.eşine durumu açıkca anlatman gerekiyor. Kayinvalide size takı takanlari (takılar size kaldığı için) zamanı geldiği için size taktiriyor. Biz de dugunumuzde bize kim ne taktiysa iadesini biz yapiyoruz. Ayrıca 19litrelik damacanaya gerek yoktu 1-1.5 litrelik sular 10-15₺ alıp akşamı gecistirebilirdiniz.

alınmakta haklı olabılırsın fakat kenarda 100 50 tl'nde mı yoktu da gıdıp kendıne su alamadın? dram yaratıyorsunuz yok boğazım agrıdı cok sınırlıyım falan dıye ayrıca sıze takılrıken ıyı araba alınmıs sızın bındıgınız arabanın takısını neden kayınvalıde taksın ya? oldu valla artık.

İşte bana da normali senin benim ailem gibiler geliyor. Olması gereken bu bence.

Eğer kenarda su alacak kadar bile paranız yoksa ayağınızı yorganınıza göre uzatıp ona göre araba alacaksınız. Su alamamanızın suçlusu kv değil. Kaldı ki zamanında başkasının düğününde taktığı takıları da iade almamış sizden. Günümüzde kv kp ler artık öyle yapıyor. Size takılanı kv ye yıkmaya çalışmayın bence.

anne baba ne içindir evladının iyi günde kötü günde yanında olması gerekir keza evlat içinde durum aynı. insanne ekerse onu biçer
hadi yaaa bak sen su işe yaslıların kenardakı paralarına da göz dıkmeyı bırakın!!! anne ve babalar cocukları yetıstırmekle meshuldur. Her paraya sıkıstıgında vermek ıcın degil herkes gıtsın kendı calısıp kendı parasını kazansın yok öyle bı dava

Kadın yapacaksın edeceksin diyorsa be yapsın eşiniz? Oda annesi neticede size takılan takılarla araba almışsınız bu durumda gerçekten kayınvalidenizlik bir durum yok. Oğlu evleninceye kadar zaten onlar gidip takmışlar evlendirmiş iyi kötü mesuliyet artık sizin arabada kayınvalidemin hakkı var diyor musunuz? Kimse kimseden üstün değil anlattığınız kadarına bakınca eşinizin size kötü bir hali tavrı da yok. Oda annesi hiçmi hakkı yok. Yapmayın siz annesiyle annesi sizinle zıtlaşmaya başlarsanız arasa eşiniz kaynayıp evinizde huzursuzluktan başka bişey olmAz. Ağlayıp kendinizi yiyeceğiniz bir durum yok su yani çalışıyorsunuz e kendiniz sipariş verin Siz genel olarak bu duruma dolduğunuz için bu kadar ağlamışsınız.

Aynen anne baba olunca insanliktan cikiliyor zaten, kendi hayatlari ve dertleri olamiyor size iliğine kemigine kadar sömürtmek zorundalar kendilerini dimi
Anne baba cocugunu okutur, büyütür. Bi yerden sonra anne baba kendi istemedigi surece size para harcamak, sizin icin yaşamak zorunda degiller.

Neyse üyelik iptali de gelmiş. Yerinde olmus ne sacmalik ya

İşte bana da normali senin benim ailem gibiler geliyor. Olması gereken bu bence.
Abimin düğün takıları önceden takılanlar olunca sonradan iade edilecekler az kalıyordu ama benim düğün sonrası altın fiyatı yükseldi ailem siz ödeyin dese kırılmazdım
ben açıkçası o yüzden yengemin ailesi de haklı benim için bir şekilde iade edilecek ki artık düğününe x takmıştım öde diyenler de var

Su alamayacak kadar parasının olmaması da ilginçmiş nasıl bir borca girdiniz anlamadım gerçekten.
Ayrıca kızacağınız kişi kayınvalideniz değil, o ister ağzını büzemezsiniz. Hele ki veren olursa hep ister, sürekli ister. Eşinizle konuşun.

tüm altınlar sizde onunla araba aldıysanız kayınvalideniz sizdeki olan çeyreği yada parayı neden ödesin ki ona güvenerek evlenmediniz sonuçta ona arabada almadınız bi su alsın oğlu da ölmez yanı. Çok çoçuksu geldi tavrınız

Bizde de düğünde büyükler ayrı diğerleri ayrı takar. Büyükler bilezik takar mesela kuzenlere. Bizler çeyrek takarız. Gidip hem bilezik hem çeyrek takmayız. Yeğenim evlenecek yakında ben bilezik takıcam. Ama ilerde yeğenim benim çocuğa bilezik taksın beklemem, o sadece çeyrek takacak. Yeğenim takarsa kardeşimin de durumu varsa ayıplarım.
Burda anladım şimdi herkes de öyle olmadığını. Demekki bu yüzden gençler düğünden sonra belini doğrultamıyor, bir şey sahibi olamıyor. O zaman milleti eğlendirmesin kimse valla. Küçük bir düğün, yakın akraba, tanıdıklarla tören yapıp geçin. Sonradan gidip ben ödeyeceksem kaynanamın komşusu hatçe teyze ve ailesi gelip göbek atmasa da olur.

Neden iki tane taktınız ki onlar size taktıysa bile bir tane takmıştı ve eşiniz zaten ailesiyle beraber yaşıyordu yani annesinin taktığı eşinizin adınaydı. KV bu yaştan sonra evlenmeyeceğine göre o altın da size dönmüş olacaktı. Bundan sonra soyadınızı kurdaleye... Ailesi olarak yazıp 1 altın takın kendinize eziyet etmeyin. KV de çok bilmişlik yapmasın parası varsa taksın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…