EŞİM ANNESİNİ BENDEN ÜSTÜN TUTUYOR

alkaya258

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
30 Mayıs 2024
16
2
27
Merhaba arkadaşlar yeni evliyim ve eşimle güzel bir evliliğimiz var aslında çok eğleniyoruz, ama son yaşadığım durum beni çok üzdü ve sizlerle paylaşmak istiyorum. Malum düğünden çıktığımz için borcumuz var üstüne düğün takılarıyla araba aldık iki kişi çalışıyoruz ama kira borç vs biraz sıkıntılı durum ama çok şükür geçinebiliyoruz. Yeni evin eksiği bitmez sürekli bir şeyler çıkıyor yavaş yavaş maaşlarımız yattıkça alıyoruz. Eşim 1. ayımızda bana hediye almak istediğini söyledi ama ay sonu oldugu için alamadığını dile getirdi ve asla sorun yapmadım düşünmesi bile beni mutlu etti. markete gittiğimiz zaman herşeyden azar azar alıyorum fiyat konusuna dikkat ediyorum vs kızlar huzurum yerinde olsun başka birşey istemiyorum deyip bu maddi konuları asla sorun etmedim dillendirmedim hiçbir zaman. kayınvalidem borcumzun olduğunu bile bile şu düğüne gidin benim yerime şuna şu kadar takın buna bu kadarverin deyip durdu eşimde mecbur annesinin yerine takı takmak için işyerinden gereksiz avans istedi ben buna da sesimi çıkartmadım. Sürekli birşeyler isteyip durdu kayınvalidem maddi konuda eşimde hep yaptı ben hiç bişey demedim. Ama bu çok küçük bir konu ama çok kırıldım içme suyu bitti evde eşime dedimki su alır mısın eve gelirken param yok yaraın alırım dedi benim musluk suyu içemediğimi biliyor sabah kalktım boğazlarım ağrıyordu ağlaya ağlaya işe gittim çok kırıldım anlatamama annesinin bir dediğini asla ikiletmiyor ben bir su istedim alması eşim bunu asla unutmayacağım. Namazında niyazında olan kaynanam sen karısının evinin rıskını kendine harcatıyorsun ya seni Allah'a havale ediyorum. Kızlar ben bu durumda ne yapmalıyım çok kırgınım eşime kayınvalideme çok sinirliyim

Geçmişte takılanlar ailenin oluyorsa neden takıyorlar yani koysunlar bankaya deliler mi neler hiç anlamadım. Yani artık aileler ne ev veriyor ne eşya alıyor zaten, bir de genç çiftin altinina göz dikeceklerse dogurmasinlar valla. Sanki düşman çocuğu Allah akıl fikir versin bana çok tuhaf geldi.
Geçmişte takılanlar yeni evli çiftin oluyor. Onun için kimseye ödeme yapmıyorlar. Ama altın borcu olmamasına rağmen düğünde takanlara geri ödemeyi evli çift yapıyor. Genç çifte ev vermek de daha kalbur üstü ailelerin yaptığı bir şeydi zaten geçmişte de. Ben doğrudur demiyorum bu arada sadece yapılan bir şey olduğunu söylüyorum.

Ama altın borcu olmamasına rağmen düğünde takanlara geri ödemeyi evli çift yapıyor.
Benim düğünümde yengemin ailesi çeyrek taktı. Borç falan değil önceden ödenenin karşılığı değil yani. Sonra onların çocuğu evlendi babam onlara çeyrek taktı bizden istemedi. "O benim çocuğuma taktı ben de onun çocuğuna takayım" mantığı var. İlk kez burda böyle şeyler duydum

Siz araba gibi bir yüke girmişsiniz bence mevzu kv değil. Hadi sizin iki takıya da 10 bin verdiğinizi varsayalım. Arabaya ne kadar borçlandınız 100₺ mi?? Masraflar çıkar hep, birde yeni evlisiniz eksik bitmez. Altında kalsaydı o para şuanda daha değerliydi.

İlk defa burada duydum evlenen çiftin altın borcu olduğunu, bizde aileler başkalarına takar sonra düğünde onlar gelir bize takar, bize de yeni hayatımızda bi anapara olur.
Maalesef sistem genel olarak böyle işliyor, yapanlar kusura bakmasın ama bana tuhaf geliyor, evlenen birine altın takıyorsanız ileride size geri dönecek düşüncesiyle takmamalısınız, bence bu bir hediyedir karşılığı beklenmemelidir ama ne yazık ki düğünlerde altın takanlar borç vermiş gibi görüyorlar, sitede altın takma konuları görüyorum, X 5 yıl önce evlenmiş 5 yıl önce çeyrek 400 liraysa bugün 4000 lira, cumhuriyet altını 1.500 liraysa bugün bugün 15 bin lira.
5 yıl önce evlenen bugün borç niyetiyle takılan altınları geri vermeye kalksa fiyatların yükseldiği alım gücünün düştüğü şu zamanda nasıl yapacak?

Konu sahibi üyelik iptali yapıp gitmiş ama her ne kadar düğün yaparken zorlanmadık araba borcu yüzünden oldu dese de, ben gençlerin yerinde olsam düğün için dünya masrafa girmek yerine o parayı kenara koyar altın, döviz akıllarına ne yatıyorsa artık, parayı işletir değerlendirir araba alacaksam hepsini karşılamasa da peşinat yaparım çok daha iyi olur, böyle hem sadece düğün için ortalama 150-200 bin harca, hem ev eşyası al, hem de düğünde takılan altınların karşılığını götür derken astarı yüzünü geçiyor.

X