EŞİM ANNESİNİ BENDEN ÜSTÜN TUTUYOR

alkaya258

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
30 Mayıs 2024
16
2
27
Merhaba arkadaşlar yeni evliyim ve eşimle güzel bir evliliğimiz var aslında çok eğleniyoruz, ama son yaşadığım durum beni çok üzdü ve sizlerle paylaşmak istiyorum. Malum düğünden çıktığımz için borcumuz var üstüne düğün takılarıyla araba aldık iki kişi çalışıyoruz ama kira borç vs biraz sıkıntılı durum ama çok şükür geçinebiliyoruz. Yeni evin eksiği bitmez sürekli bir şeyler çıkıyor yavaş yavaş maaşlarımız yattıkça alıyoruz. Eşim 1. ayımızda bana hediye almak istediğini söyledi ama ay sonu oldugu için alamadığını dile getirdi ve asla sorun yapmadım düşünmesi bile beni mutlu etti. markete gittiğimiz zaman herşeyden azar azar alıyorum fiyat konusuna dikkat ediyorum vs kızlar huzurum yerinde olsun başka birşey istemiyorum deyip bu maddi konuları asla sorun etmedim dillendirmedim hiçbir zaman. kayınvalidem borcumzun olduğunu bile bile şu düğüne gidin benim yerime şuna şu kadar takın buna bu kadarverin deyip durdu eşimde mecbur annesinin yerine takı takmak için işyerinden gereksiz avans istedi ben buna da sesimi çıkartmadım. Sürekli birşeyler isteyip durdu kayınvalidem maddi konuda eşimde hep yaptı ben hiç bişey demedim. Ama bu çok küçük bir konu ama çok kırıldım içme suyu bitti evde eşime dedimki su alır mısın eve gelirken param yok yaraın alırım dedi benim musluk suyu içemediğimi biliyor sabah kalktım boğazlarım ağrıyordu ağlaya ağlaya işe gittim çok kırıldım anlatamama annesinin bir dediğini asla ikiletmiyor ben bir su istedim alması eşim bunu asla unutmayacağım. Namazında niyazında olan kaynanam sen karısının evinin rıskını kendine harcatıyorsun ya seni Allah'a havale ediyorum. Kızlar ben bu durumda ne yapmalıyım çok kırgınım eşime kayınvalideme çok sinirliyim

akadaşı ayrı babası ayrı taktı herkes kendi takısını taksın ben kendi takacağım takıyı aylaröncesi ayarladım
Başka bir yorumunda arkadaşın ailesi taktı bizim düğünde yazmışsınız o yüzden tek takı yeterli olurdu yazdım
Kim harcadıysa o takmalı takıları düğün sonu sizin iade edeceğiniz takıları verelim bizden istemeyin diye konuşulmuş olsa kv de sizden istese haklı olurdunuz

Kendi takmanız gerekeni takıp kayınvalidenin takısını tabi ki takmak zorunda değilsiniz. Yakın arkadaşımın düğününde annemler ayrı ben ayrı taktım aynı şekilde arkadaşımın ailesi de benim düğünümde aynısını yaptı. Olay sadece buysa haklısınız. Ayrıca ama siz de su alamayacak kadar nasıl bütçenizi ayarlayamıyorsunuz saçma değil mi?

iki takıyı da siz mi aldınız? Öyleyse ikisini de siz takacaksınız.
neden? herşeyi eşim kendi başına yaptı param yok diye ağlayan kayınvalidem düğünümden 1 ay önce 60 bin liralık yatak odası takımı aldı kendisine bi zahmet kendi yapması gerekn görevleri kendi yapsın

Biz de her şeyi kendimiz yaptık. Bana yaptıkları bileziğin parasını bile istediler. Balayında para istediler. Ama kendimize aldığımız takıların hepsini kendimiz ödüyoruz. Çünkü biz harcadık. Nedeni bu.

İyi de düğünde toplanan paraları düğünü yapan eşinizse almanız en doğal hakkınız ama sizin düğününüze gelenlere iadeyi ziyarete gitmek de size düşer bu durumda.

takılarımıza da göz dikti eşim vermedi araba alıcaz anne diye
Ayranı yok içmeye uçakla gider s.çmaya.
Çok afedersiniz ama sizin durumu çok güzel özetlemiş.
Su alamıyorsunuz benzin nasıl alıyorsunuz? Yani şart mıydı araba almak bu yoksullukta?
Pes valla.

Olan olmuş artık ama akşamı çıkartacak 1.5 lt su 10 TL. 10 TL veremeyecek, susuzluktan ölecek hale gelecek kadar araba almanıza gerek var mıydı gerçekten?

Sizin düğününüzde takıldıysa, o düğünde takılanları da alıp siz kullandıysanız sizin altını almanız doğru olan zaten. Anneyi nasıl daha üstün tutuyor onu anlamadım ben.

İyi de düğünde toplanan paraları düğünü yapan eşinizse almanız en doğal hakkınız ama sizin düğününüze gelenlere iadeyi ziyarete gitmek de size düşer bu durumda.
benim ailemde öyle değil ama annem babam bana bir kere bile bunlar sana çeyrek taktı sen takacaksın demedi, ben üstüme düşeni yaptım kendi takımı taktım

kayınvalidem 2 bilezik aldı kenara çekildi herşeyi eşim yaptı ben neden takılarımıkaynanama veryimki kendi durumu var bi zahmet kenditakısını da taksın
Nedeni çok açık değil mi iki takı da sizin cebinize girmiş ya hani o yüzden olabilir mi? İkisini siz harcamışsınız o yüzden ikisini de ödeyeceksiniz bunu neden anlamıyorsunuz.

Ayrıca biz de ailelerden hiç bir şey beklemeyip her şeyi kendimiz yaptık kimseye de darılmadık. Kocaman adam/kadın olup evlenmeyi biliyorsunuz bir zahmet masrafları ödemeyi de bilin yani ailelere yapışıyorsunuz yok bilezik yok altın.

benim ailemde öyle değil ama annem babam bana bir kere bile bunlar sana çeyrek taktı sen takacaksın demedi, ben üstüme düşeni yaptım kendi takımı taktım
Senin ailen öyle yaptı diye kv öyle yapmak zorunda değil ama. Sonuçta borç bir yerde sizin borcunuz oluyor. Genel kanı öyledir. Takıları kim alırsa borç onundur.

takılarımıza da göz dikti eşim vermedi araba alıcaz anne diye
Valla benin kv de aynı karektere sahip olduğu için böyle eşinin dostunun taktıları takıları onlara verdik işimiz gücümüz yok düğünlere habire gidip takı mı takacağız diye eşin de annesinin huyunu biliyormuş öyle yapsaymış keşke ömür boyu takıları düğünleri bitmeyecek

beni
benim tek isteğim bana maddi manevi bir yardımı olmuyor ise ben ondan birşey beklemiyorum benden de birşey istemesin emir vermesin ama haklısınız bu sorunları eşimle çözmem gerekiyor

Bu değişken bir konu arkadaşının belki ailesi aldı takıyı yada konu sahibi gibi çocuklar aldı ayrı ayrı takıldı senin ailen istemeyebilir benim ailem de istemedi kendileri ödedi
Yengemin ailesi akrabaların taktiği takıyı istedi abim de verelim zaten iade edilecek birgün diye eşinin ailesine verdi arkadaşlardan gelenleri kendileri iade ediyor

Size takilan takilarin cogu ailesinin zamaninda baskalarina taktiklarinin karsiligidir zaten. Almissiniz altinlari kullanmissiniz, peşinizden size takilmis altinlarin karsiligini da mi vermek zorunda kaynana?
Ona göre evlenin, dugun yapmak zorunluluk degil.

insan evladına böyle para hesabı yapmamalı bence

Yahu online market uygulamaları var oralardan söyleyin. Onu geçtim insan çesme suyunu kaynatır soğutur onu içer. Yani su bahane hanımefendi daha orijinal kavga konuları bulun.
Ayrıca o altın taktığı kişiler zamanında size getiren kişilerdi.

ben eşimden istedim biliyorumherhalde sipariş etmeyi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…