Annen ne iğrenç biri ya. Demek Allah korusun annen kanser olsa vs birkaç ay ona bakmak istesen "yok kızım , eşin üzülür gelme" diyecek. Ya da tek taraflı bencilce konuşuyor.Kocan bırakyı sizi buraya tek sevdiği kişi annesi falan diyor. Millet de işte kocasınla arası bozuk yada işinden atıldı falan diyor
Laf sokan annenizeEşimin annesi geçen kasım ayında banyo da düştü o günden beri yatalak kaldı. Eşimle bizim memleket lerimiz ayrı. Eşim memur olduğu için tayinizmiz memleketklerimize uzak bir şehirde çıktı. Kayınvalidem düştüğünden beri eşim çok mutsuz ne benimle ne de çocuğunla ilgilenir olmuştu sürekli telefonda ya annesiyle yada abisiyle konuşuyordu sürekli annemin yanına gidelim diyordu bende çocuğun düzeni bozulur kaç saat yol sen git benim için öncelik çocuğum diyordum ama ocak ayında istemeye istemeye gitmek zorunda kaldım. Neyse gittiğimiz ertesi gün annesini hastaneye yatırdı sürekli hastaneye gidip geliyordu hastaneye gidince bizi unutuyordu bizimle olduğu zamanlarda tek konuştuğumuz annesiydi. Her gün hastaneye gidiyor yetmiyor annem bebeği görsün diye oğlumla beni de götürüyordu ve saatleece annesinin yanından gelmesini bekliyorduk böyle böyle 1 ay kalfım orada sonra kendi memleketimize bıraktı bizi oğlumla 3 aydır burdayız arada gidip geliyor geçen ay geldiğinde çok büyük kavga ettik sürekli aklı annesinde tek konuştuğu annesi bende bağırdım çağırdım bizde varız senin tek konun annen biz umrunda değiliz falan. Neyse geçen doktorla konuşmuş Temmuz'a kadar izin almış annesinin yanında kalmak için. Taktı kafasına annesini ayağa kaldıracak. Kalkmayacağını herkes biliyo ama o inat etti. Annesinden bahsederken gözlerinin içi gülüyo resmen. Artık bıktım kaç aydır orda burda bir düzenimiz yok annem sürekli laf sokuyor. Millet sürekli dedikodu çıkarıyor. Ben haksız mıyım isyanımda siz olsanız napardınız?
Bunun gibilerin başı ağrısa vuruyor kendini yerlere, can bi onlara tatlı merak etme sen.Annen ne iğrenç biri ya. Demek Allah korusun annen kanser olsa vs birkaç ay ona bakmak istesen "yok kızım , eşin üzülür gelme" diyecek. Ya da tek taraflı bencilce konuşuyor.
Annesini neden kendi olduğunuz şehire getirip hep beraber yaşamıyorsunuz ki annesi sizin yanınızda tedavisini olsun bu kadar kolay çözülecek birsey için niye sorun yaratıyorsunuz annesi sonuçta eşiniz tabi ki yanında olmak isteyecek. Eşiniz size bu teklifi yapmadı mı şimdiye dek ben yapmıştır diye düşünüyorum hayır dediyseniz çok yanlış yapmışsınız eşiniz bu durumda sizden soğur doğal olarakEşimin annesi geçen kasım ayında banyo da düştü o günden beri yatalak kaldı. Eşimle bizim memleket lerimiz ayrı. Eşim memur olduğu için tayinizmiz memleketklerimize uzak bir şehirde çıktı. Kayınvalidem düştüğünden beri eşim çok mutsuz ne benimle ne de çocuğunla ilgilenir olmuştu sürekli telefonda ya annesiyle yada abisiyle konuşuyordu sürekli annemin yanına gidelim diyordu bende çocuğun düzeni bozulur kaç saat yol sen git benim için öncelik çocuğum diyordum ama ocak ayında istemeye istemeye gitmek zorunda kaldım. Neyse gittiğimiz ertesi gün annesini hastaneye yatırdı sürekli hastaneye gidip geliyordu hastaneye gidince bizi unutuyordu bizimle olduğu zamanlarda tek konuştuğumuz annesiydi. Her gün hastaneye gidiyor yetmiyor annem bebeği görsün diye oğlumla beni de götürüyordu ve saatleece annesinin yanından gelmesini bekliyorduk böyle böyle 1 ay kalfım orada sonra kendi memleketimize bıraktı bizi oğlumla 3 aydır burdayız arada gidip geliyor geçen ay geldiğinde çok büyük kavga ettik sürekli aklı annesinde tek konuştuğu annesi bende bağırdım çağırdım bizde varız senin tek konun annen biz umrunda değiliz falan. Neyse geçen doktorla konuşmuş Temmuz'a kadar izin almış annesinin yanında kalmak için. Taktı kafasına annesini ayağa kaldıracak. Kalkmayacağını herkes biliyo ama o inat etti. Annesinden bahsederken gözlerinin içi gülüyo resmen. Artık bıktım kaç aydır orda burda bir düzenimiz yok annem sürekli laf sokuyor. Millet sürekli dedikodu çıkarıyor. Ben haksız mıyım isyanımda siz olsanız napardınız?
Kadın bebeğine 1 aylikken eşinin kardeşinin içki içirdiğini söylemiş, bebeğin 1 aylık değildir 1 yaşındadır şimdi diyen var. 1 yaşında çocuğun içki içmesi normal zaten. Adam konu sahibini muhtemelen dırdırla arkasından sürüklemiş ama orada da ev tutmamış anladığım kadarıyla. Bir kayinvalidesinde eşinin kardeşiyle kaliyor bir annesinde. Bu kadınla çocuğu çanta mi? Bir orası bir burası? Eşinle ortak karar alınmadan taşınılır mi? Ben annem için endişeliyim, oraya taşınalım mi diye sorduğunu da sanmıyorum adamın, alıp götürmüş kafasına göre.Ben sizi tamamen haksız bulmadım ve neden bu kadar linç edildiğinizi anlayamadım. Annesine elbette evlat olarak bakmak zorunda ama insan bebeğini ve eşini merak etmez mi?
Siz de onlarla kalmak ya da kayınvalidenize bakmak zorunda değilsiniz. Aranızdaki ilişkileri, ortamınızı en iyi siz bilirsiniz. Bebeğinizin bir rahatsızlığı yoksa evinize geçin, sizi huzursuz eden annenizde de kalmayın.
Allah bedensel değil zihinsel özür vermesin görüyoruz ki beyinsiz olmak daha büyük sıkıntıEşimin annesi geçen kasım ayında banyo da düştü o günden beri yatalak kaldı. Eşimle bizim memleket lerimiz ayrı. Eşim memur olduğu için tayinizmiz memleketklerimize uzak bir şehirde çıktı. Kayınvalidem düştüğünden beri eşim çok mutsuz ne benimle ne de çocuğunla ilgilenir olmuştu sürekli telefonda ya annesiyle yada abisiyle konuşuyordu sürekli annemin yanına gidelim diyordu bende çocuğun düzeni bozulur kaç saat yol sen git benim için öncelik çocuğum diyordum ama ocak ayında istemeye istemeye gitmek zorunda kaldım. Neyse gittiğimiz ertesi gün annesini hastaneye yatırdı sürekli hastaneye gidip geliyordu hastaneye gidince bizi unutuyordu bizimle olduğu zamanlarda tek konuştuğumuz annesiydi. Her gün hastaneye gidiyor yetmiyor annem bebeği görsün diye oğlumla beni de götürüyordu ve saatleece annesinin yanından gelmesini bekliyorduk böyle böyle 1 ay kalfım orada sonra kendi memleketimize bıraktı bizi oğlumla 3 aydır burdayız arada gidip geliyor geçen ay geldiğinde çok büyük kavga ettik sürekli aklı annesinde tek konuştuğu annesi bende bağırdım çağırdım bizde varız senin tek konun annen biz umrunda değiliz falan. Neyse geçen doktorla konuşmuş Temmuz'a kadar izin almış annesinin yanında kalmak için. Taktı kafasına annesini ayağa kaldıracak. Kalkmayacağını herkes biliyo ama o inat etti. Annesinden bahsederken gözlerinin içi gülüyo resmen. Artık bıktım kaç aydır orda burda bir düzenimiz yok annem sürekli laf sokuyor. Millet sürekli dedikodu çıkarıyor. Ben haksız mıyım isyanımda siz olsanız napardınız?
Okuduğunuzun anlamak istediğiniz tarafına odaklanmissiniz ,tabi ki dikkat etmeliydi kim bilerek düşürmek için çocuğu kucağına alır ki ? Çocuk kucağında bir anda ani bir hareket yapar ki bahsettigi o dönemde 9-10 aylık bir bebek en hareketli zamanı kendini yere atar, tutamazsın. Buna insanlık hali dedim. Sanırsın amcasidir duvardan duvara atabilir abartma demişim!Düşürmenin neyi insanlık hali ya. Küçücük çocuğu kucağına alıyorsan dikkat edeceksen. Senin çocuğunu düşürsünler bakalım olsun ya insanlık hali kalk çocum kalk bişey yok mu diyeceksin
Sizin alkolik kayınço ile ne işiniz var, eviniz ayrı değil miydi?İçermeyen çalışılırdı maalesef o yüzden gitmek istemiyorum oraya. İbsanlafı yargılamak ne kadar kolay
Kendi düzeni ve dedikoducu fesat çevresinin fikirleri kaynanasının hastalığından daha elzem. Kaynana kim ki, yuvarlansın bi köşede,ona çok bile. Zaten refakatçi izni yıllar sürmüyor, adam da mecbur bi düzen kuracak. O güne kadar kendinden nefret ettirmese bari konu sahibi. Yoksa daha çok dedikodu dinler anasının evinde.sanırım konu sahibi kendi başına (yani bşaında erkek olmadan!) bir yerde kalamayan kadın modeli
illa ya kocası yanında olacak ya bir yer giderken babasının/k.babasının evine bırakacak, çok var bu modelden.
ama ilginç bir şekilde kendisi tek kalamıyorken yatalak bir kadının hastaneden tek kalabileceğini filan düşünüyor sanırım.
zira bu k.valide ameliyat olacak daha, ameliyattan sonra yoğun bakımı olacak o da bakalım toparlanabilirse fizik tedavisi olacak
değilse belki hep yatalak kalacak
yani hani 2 ay baktım geldim bitti gibi bir şey olmayacak ki, kendisi kalamıyor tek bu kadın yatalak kalırsa nasıl tek kalacak bir zahmet azcık düşünse mesela...
kendisi tek kalabiliyor olsa kalsın evinde ne annesi laf sokar ne etrafın haberi olurdu demi? ama yok olmaz bu tek kalamayan modelerin hep böyle kafalar 1500 etrafları da oluyor çünkü fabrika çıkışı paket böyle geliyor bunlar...
Sıkar. :) Şimdi neden çenesi durmuyor sanıyorsunuz, başına kalacaksınız el kadar bebekle diye ödü patlıyor. Belli ki anneniz sorunlu bir insan, yaptığı her şeyin bir mantığı yok, korku ona saçmalatıyor. Sağlıklı düşünse belki içinden gelmese de mantıksız görüp yapmayacağı şeyi anksiyete devreye girince yapıyor, yani ben öyle bir izlenim aldım. Nerden biliyorum diye sormayın, kızını el kadar bebekle sokağa atmış birini tanıyorum. Kocası olsa, kızım iyi kötü kocandır git yuvanı tut falan diyecekti, ama gel diyen yoktu kızına da.Boşan der çünkü kendiside boşandı ve asla mutluluk ne bilmiyor. Fırsatını bulduğu an eşimi kötülüyor . İnanın çok zor durumdayım benim için eşim çok önemli çünkü asla sevgi görmedim sadece elimden değer sevgi gördüm şimdi böyle olunca zor oldu benim için ve anne sevgisi anneyi sevmek ne bilmiyorum sanırım eşimin annesinin yanında olmasını anlayamıyorum
Annesi ondan olabilir mi? Yatalak kadın, bakıma muhtaç. Ne yapsın o halde bıraksın mı? Sizinde çocuğunuz var. Siz muhtaç haldeyken sizi bırakmasını ister miydiniz? Eşinize helal olsun..Annesini ayağa kaldırmak için elinden geleni yapıyor. Size güvenmiş, bir süre yalnız idare edeceğinizi düşünmüş gitmiş. Eşinize destek olun. İnsanlar ne zor şartlarda yaşıyor. Sizin yaşadığınız zorluğun on katını aslında şu an eşiniz yaşıyor psikolojik olarak. Annesi öyle, eşi çocuğu orda. Milleti susturun kimseyi ilgilendirmez, eşiniz hakkında konuşturmayın. İnsanlar kınadığını yaşar unutmayın.Neden haksızım?
Koparmam, tabi ki bir erkek için öncelikli olan çekirdek ailesidir ama bu sağlık ve her şeyden önce gelir. Bu adam annesini bu halde bırakırsa, aynı durum karısının başına gelirse karısına da aynısını yapar. Elma ve armudu ayırt edemiyor musunuz? Tabi illa biri gelip duyar kasacaktı ama bu duyar kasılacak bir şey değil hanımefendi.hani moda programlarında ayarsızla azarlarlar ya öylesiniz işte. Kadın bişey demiyor onun da özel bir hayatı var kocasının önceliği annesi olabilir şu nokta da ama bu kadının önceliği kendi ailesi. Niye kocasının annesi önceliği olsun. Aynı şeyi yaşasanız yaygara kopartırsınız kadına kıskanç demek kolay
Kendi annesinin ya da babasının başına böyle şey gelmedide o yüzden böyle rahat konuşuyor empati duygusu bile yok.Anne içinde evlat içinde ne zordur o anlar kimse dayanamaz o görüntüye elinden bir şey gelmedigi içinde çırpınır durur bu adam gibi.Adama helal olsun elinden geleni yapıyor her evlatda yapmıyor maalesef.Eşinin yanında olsa araları şimdi böyle olmazdı destek olmak yerine kavga ediyor sonunda boşanma davası açınca pişman olucak.Yaşlı kadın hastanede tüm ihtiyaçlarını kıçını sildirmek yıkatmak dahil her şeyini tanımadığı hasta bakıcıyla yapmak zorunda. Yani farkında değilsin ama bu bir anne için bir evlat için çok kötü bir süreç. Ne anne evladını böyle görmeyi kaldırabilir ne bir evlat annesini böyle görmeyi kaldırabilir.
Şuan süreçte biraz daha bekle, memmun değilsen boşan, nafakanı al, dedikoducu annenin evine git yerleş. Ne mıy mıy ediyorsun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?