• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim annesine bakıyor

Pardon bebeğim var yazacaktım
bebeğinize siz varken böyle davranan kayınlarınız var

muhtemelen annelerine de bebeğinize davrandıkları gibi özensiz saçma sapan davranıyorlar ki eşiniz annesinin başında kalmak istiyor.

zaten eşiniz memur ve refakatçi kağıdı çıkararak izin almış ise kalmış lurada 2 ay izni onun da ortası bayram ya o gelecektir ya siz gideceksinizdir. yani zaten bir şey kalmamış.

ama siz gerçekten bir çözüm arıyorsanız

ya eğer bu kadın yatalak kalacaksa, eşiniz tayin istesin toplanın annesinin olduğu şehre gidin, eşiniz bakım sağlarken sizin aile birliğiniz de bozulmasın
ve/veya güzelce konuşun siz annenizin evinde değil kendi evinizde kalın, biraz yetişkin insanlar gibi davranın çocuk musunuz kalamıyorsunuz şu çağda, gurbet nedir?

Evet haklısınız bende zaten kalıyordum ama o alkol içirme olayından sonra delirdim. Anlatıyorum ama onunda elinden gelen bişey yok . O da çok yoruldu üstüne gitmiyorum . Evet kavga ettik ama biraz da annem tetikledi bunu anne ama gerçekten nasıl söylesem bilmiyorum ama aramıza fitne fesat sokmaya çalışıyor. Bayramda eşimin yanına gidicem inşallah
Annenize boşanıyorum bundan sonra çocuğumla bana sen bakacaksın, senle yaşayacam diye blöf yapın bakayım ne diyecek? Totosu tutuşup yok senin kocan iyi demeye başlar.

Evinize dönün ve fesat annenizden bu süreç bitene kadar uzaklaşın. El memleketi dediğiniz yer suriye iç savaşının ortasında bir şehir falan değilse çocuğunuzla yaşayın. Şu anda fitne fesat annenizden daha iyi bir seçenek.

Bu durumdaki birini de kıskanmazsın artık ya, öncelik annesi mıy mıy mıy. Aaaa deli oldum b

Annenize boşanıyorum bundan sonra çocuğumla bana sen bakacaksın, senle yaşayacam diye blöf yapın bakayım ne diyecek? Totosu tutuşup yok senin kocan iyi demeye başlar.

Evinize dönün ve fesat annenizden uzaklaşın. El memleketi dediğiniz yer suriye iç savaşının ortasında bir şehir falan değilse çocuğunuzla yaşayın. Fitne fesat annenizden daha iyi bir seçenek.
Boşan der çünkü kendiside boşandı ve asla mutluluk ne bilmiyor. Fırsatını bulduğu an eşimi kötülüyor . İnanın çok zor durumdayım benim için eşim çok önemli çünkü asla sevgi görmedim sadece elimden değer sevgi gördüm şimdi böyle olunca zor oldu benim için ve anne sevgisi anneyi sevmek ne bilmiyorum sanırım eşimin annesinin yanında olmasını anlayamıyorum

Boşan der çünkü kendiside boşandı ve asla mutluluk ne bilmiyor. Fırsatını bulduğu an eşimi kötülüyor . İnanın çok zor durumdayım benim için eşim çok önemli çünkü asla sevgi görmedim sadece elimden değer sevgi gördüm şimdi böyle olunca zor oldu benim için ve anne sevgisi anneyi sevmek ne bilmiyorum sanırım eşimin annesinin yanında olmasını anlayamıyorum
yahu madem öyleydi deli misiniz neden annenizin yanına gidiyorsunuz?

normal ilişkisi olan bir ailenin yanına bile yetişkin evladı 2-3 günden sonra sığamıyor, hele bebekle, ister istemez gerilimler oluyor. sizin anneniz zaten sorun bir kadınmış azcık öngörülü olur insan şu durumda

bebeğinize siz varken böyle davranan kayınlarınız var

muhtemelen annelerine de bebeğinize davrandıkları gibi özensiz saçma sapan davranıyorlar ki eşiniz annesinin başında kalmak istiyor.

zaten eşiniz memur ve refakatçi kağıdı çıkararak izin almış ise kalmış lurada 2 ay izni onun da ortası bayram ya o gelecektir ya siz gideceksinizdir. yani zaten bir şey kalmamış.

ama siz gerçekten bir çözüm arıyorsanız

ya eğer bu kadın yatalak kalacaksa, eşiniz tayin istesin toplanın annesinin olduğu şehre gidin, eşiniz bakım sağlarken sizin aile birliğiniz de bozulmasın
ve/veya güzelce konuşun siz annenizin evinde değil kendi evinizde kalın, biraz yetişkin insanlar gibi davranın çocuk musunuz kalamıyorsunuz şu çağda, gurbet nedir?
İnanın ben gitmek istiyorum evime eşime kaç defa söyledim beni bırak ben kalırım diye ama içi rahat etmiyor.

İnanın ben gitmek istiyorum evime eşime kaç defa söyledim beni bırak ben kalırım diye ama içi rahat etmiyor.
etmezse etmesin

onun içinin rahat etmesi şu anda öncelikli kriter değil. kendi evinizde güvenlik sorunu ne biliyim kış vakti ısınma sorunu başka bir problem olur, eyvallah. sırf eşin içi rahat etmiyor diye evliliğinizin dibine dinamit koyuyorsunuz.

Rahat etmesin bir şey olmaz. Anneniz yanında durulacak gibi değil. Resmen kendi kızının evliliğini kıskanıyor ve bozmaya çalışıyor. Eşinize annemle kavga ettik beni evde istemiyor git dedi falan diyin.

etmezse etmesin

onun içinin rahat etmesi şu anda öncelikli kriter değil. kendi evinizde güvenlik sorunu ne biliyim kış vakti ısınma sorunu başka bir problem olur, eyvallah. sırf eşin içi rahat etmiyor diye evliliğinizin dibine dinamit koyuyorsunuz.
Haklısınız bakalım bu gelişinde konuşucam

Rahat etmesin bir şey olmaz. Anneniz yanında durulacak gibi değil. Resmen kendi kızının evliliğini kıskanıyor ve bozmaya çalışıyor. Eşinize annemle kavga ettik beni evde istemiyor git dedi falan diyin.
Kaç defa söyledim inanın ıstemıyo beni hatta geçen gün eşyalarımı topladım eşimi aradım beni evimize götür diye kabul etmedi kendi memleketine götürmek istedi bende onu kabul etmedim yaşananlardan sonra yani yine burda kalmak zorunda kaldım. Aynen öyle beni kendinle karşılaştırıypr sürekli ve sürekli dolduruyor eşin sadece annesini düşünüyor karısını çocuğunu bıraktı annesinin yanında.

Kafaniza kullanin. Anneniz sizi negatif bir sekilde etkiliyor, hatta manipüle ediyor. Kayinvalidenizin ve Esinizin durumuna üzüldüm. Allah acil sofalar versin. Inanin yaslilar da baskalarina yük olmaya bayilmiyor. Ama bizim büyüklerin basina gelse bakariz. Rahmetli babama 3 senden fazla baktik. Bugün olsa yine bakariz. Keske o sansimiz olsa.
Esinize destek olun. Su anda annesi ile ilgilenmesi normal..bu demek degildir ki sizi artik sevmiyor veya kenara atti, ama annesinin durumu acil simdi. Bence bu durumu kavga etmeden ve suclamadan cözmeye calisin. Simdi bir kac ay idare edebilirsiniz, ama asıl sorun sizin icin belirsizlik. Ya hep böyle kalirsa diye. Ilk isiniz annenize ayar vermek olsun. Kimseyi evliliginize karistirmiyor. Elaleme de bakmayin. Annesi bu durumda olan bir adamin dedikodusunu yapiyorlar ya ne kadar basit olduklari ortada

Kafaniza kullanin. Anneniz sizi negatif bir sekilde etkiliyor, hatta manipüle ediyor. Kayinvalidenizin ve Esinizin durumuna üzüldüm. Allah acil sofalar versin. Inanin yaslilar da baskalarina yük olmaya bayilmiyor. Ama bizim büyüklerin basina gelse bakariz. Rahmetli babama 3 senden fazla baktik. Bugün olsa yine bakariz. Keske o sansimiz olsa.
Esinize destek olun. Su anda annesi ile ilgilenmesi normal..bu demek degildir ki sizi artik sevmiyor veya kenara atti, ama annesinin durumu acil simdi. Bence bu durumu kavga etmeden ve suclamadan cözmeye calisin. Simdi bir kac ay idare edebilirsiniz, ama asıl sorun sizin icin belirsizlik. Ya hep böyle kalirsa diye. Ilk isiniz annenize ayar vermek olsun. Kimseyi evliliginize karistirmiyor. Elaleme de bakmayin. Annesi bu durumda olan bir adamin dedikodusunu yapiyorlar ya ne kadar basit olduklari ortada
Çok teşekkür ederim yorumunuz için.

Eğer eşinizin memleketinde ayrı ev tutma imkanınız varsa gidin derim. Anneniz kendi kızının mutluluğunu kıskanan ve evliliğini bitirmeye çalışan biri.

Onu da dedim ama özbakım ihtiyaçları var ben onları yapamam ve evimiz çok küçük ayrıca küçük bebeğim var. Annesi de gelmek istemiyor
Kayınvalidenizin bakım ihtiyaçlarını karşılamak zorunda değilsiniz. Ama ayrı ev tutma imkanınız ve kv bakıcı tutma gibi imkanınız varsa bi düşünün derim.

Kaç defa söyledim inanın ıstemıyo beni hatta geçen gün eşyalarımı topladım eşimi aradım beni evimize götür diye kabul etmedi kendi memleketine götürmek istedi bende onu kabul etmedim yaşananlardan sonra yani yine burda kalmak zorunda kaldım. Aynen öyle beni kendinle karşılaştırıypr sürekli ve sürekli dolduruyor eşin sadece annesini düşünüyor karısını çocuğunu bıraktı annesinin yanında.
Yahu gel beni evimize götür ne demek? Sizin de mi yürüme engeliniz var? Memlekette taksi otobüs tren uçak her türlü ulaşım var ne diye bekliyorsunuz? Eşimin içine sinmiyor diyeceğinize beni nasıl bu ortamlarda bırakıyor diye düşünsenize. Hala gelince konuşucam diyorsunuz pes. Ben eve gidiyorum, annemin yanında da kardeşlerinin yanında da rahat edemiyorum lafını bir eş niye kabul etmez, Karısının huzursuz mutsuz yersiz yurtsuz durması asıl içine sinmesin. Ben çıkar giderim eve isterse bebeğim yeni doğan olsun ve isterse kocam kavga çıkarsın.

Gurbetteyim kimsem yok vs evinizin olduğu yerde başka dil mi konuşuluyor, marketler pazarlar fırın toplu taşıma... bunların nesi farklı? Kusura bakmayın da kocası olmadan adım atamayanlara acayip kızıyorum. Erkek eş koca dediğin karısına saygı duymak isteklerini önemsemek dinlemek zorunda, aksi türlü onun eşi değil malı oluyorsunuz. İnsan kendi evine gitmek için kimden niye izin ister? Adamın keyfine göre yaşamayın orada burada ezilmeyin.

Ben konu sahibine hak verdim yaa. Tabii ki adam annesine bakmalı ama unutmamalı ki küçük bir çocuğu ve eşi de var. Kaldı ki annesinin tek çocuğu kendisi değil. Herkes üzerine düşeni yapmalı. Konu sahibinin anlattıklarına bakılırsa adam zaten annesini kimseye bırakma taraftarı değil. Öteki kardeşler de bulmuşlar hazır bakıcıyı neden hareket etsinler ? Hadi zorunluluktan sadece eş bakmak zorunda diyelim. Anne zaten 10 yıldır felçliymiş. Her muhabbette ille de anneden konuşmak ne demek. Burda yargılayanların çoğunun bu duruma uzun süre katlanabileceğini düşünmüyorum. Konu sahibi sen de anneni paylamayı bil. Onun haddine değil sizin hayatınız hakkında ahkam kesmek. Eşinize de problemlerinizi kavga gürültü olmadan anlatmayı becerebilirseniz işe yarar diye düşünüyorum. Sonuçta o da artık bir ebeveyn. Geride bıraktığı bir ailesi var. İlla ki hatırlayacaktır bunu.

Bak ne güzel diyorsun benim küçük bebeğim var düzenimiz bozuldu diye anneyiz işte herzaman çocuklarımızı düşünüyoruz sahip çıkıyoruz işte senin kayınvalidende eşini öyle büyüttü maddi manevi bedensel ne sıkıntılarla büyüttü senin ilerde çocuğun bu kadar fedakarlıklarına rağmen sana en zor gününde destek olup bakmasa ne hissedersin? Başınıza bir imtihan gelmiş ve sen bunu kaybediyorsun farkında değilsin

Diğer yandan bu bir süreç inanın ölüm insana çok yakın eğer bu dönemde eşinize destek olmayıp huzur vermezseniz ömür boyu size başkalkıncı olur ve ne kadar severse sevsin insan içinde affedemez...

Ya hu ev hanımısin ,kocan orda çocukla tek başına ne yapacaksın ? Bütün herşeyle eşin ilgileniyormus zaten annem çocuğu özledi derse babasıyla yolla gitmek istemiyorsan gitme. Adam orda hem annesini düşünüp bir de saatlerce uzaktaki sen ve çocuğunda mi kalsın aklı ? Çocuk bu ateşi çıkar, bir yerden düşer ,gece sütü biter kalsana kocanın yanında.
Çocuklar okul çağında ise gitmesi zor olur bence

Eşimin annesi geçen kasım ayında banyo da düştü o günden beri yatalak kaldı. Eşimle bizim memleket lerimiz ayrı. Eşim memur olduğu için tayinizmiz memleketklerimize uzak bir şehirde çıktı. Kayınvalidem düştüğünden beri eşim çok mutsuz ne benimle ne de çocuğunla ilgilenir olmuştu sürekli telefonda ya annesiyle yada abisiyle konuşuyordu sürekli annemin yanına gidelim diyordu bende çocuğun düzeni bozulur kaç saat yol sen git benim için öncelik çocuğum diyordum ama ocak ayında istemeye istemeye gitmek zorunda kaldım. Neyse gittiğimiz ertesi gün annesini hastaneye yatırdı sürekli hastaneye gidip geliyordu hastaneye gidince bizi unutuyordu bizimle olduğu zamanlarda tek konuştuğumuz annesiydi. Her gün hastaneye gidiyor yetmiyor annem bebeği görsün diye oğlumla beni de götürüyordu ve saatleece annesinin yanından gelmesini bekliyorduk böyle böyle 1 ay kalfım orada sonra kendi memleketimize bıraktı bizi oğlumla 3 aydır burdayız arada gidip geliyor geçen ay geldiğinde çok büyük kavga ettik sürekli aklı annesinde tek konuştuğu annesi bende bağırdım çağırdım bizde varız senin tek konun annen biz umrunda değiliz falan. Neyse geçen doktorla konuşmuş Temmuz'a kadar izin almış annesinin yanında kalmak için. Taktı kafasına annesini ayağa kaldıracak. Kalkmayacağını herkes biliyo ama o inat etti. Annesinden bahsederken gözlerinin içi gülüyo resmen. Artık bıktım kaç aydır orda burda bir düzenimiz yok annem sürekli laf sokuyor. Millet sürekli dedikodu çıkarıyor. Ben haksız mıyım isyanımda siz olsanız napardınız?
Çok zor bir durum.. İnşallah bir gün aynılarını yaşayıp, oğlunuz sizin için hastanelerde kalmaz, sizin için üzülmez.

Back