• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim annesine bakıyor

hani moda programlarında ayarsızla azarlarlar ya öylesiniz işte. Kadın bişey demiyor onun da özel bir hayatı var kocasının önceliği annesi olabilir şu nokta da ama bu kadının önceliği kendi ailesi. Niye kocasının annesi önceliği olsun. Aynı şeyi yaşasanız yaygara kopartırsınız kadına kıskanç demek kolay
Kayınvalidem çocuğuma bakmıyor (ki kadın hastayım demiş ona rağmen çocuğa bakmasını talep etmişsiniz), kayın ailem para vermiyor, çocuğuma bir şey almıyolar gibi linç yediğiniz konularınız var. Sizin için yaşlılar ihtiyacınız olduğunda hiçbir mecburiyetleri olmasa ve hasta olsa dahi maddi manevi yardım etmek zorunda olan ama hastalanınca sizin hayatınızda gölge yapmaması gereken canlılar mı? Dünyanın kendi etrafında döndüğü sanan ve herkesin kendini ona göre ayarlamak zorunda olduğunu düşünen çakma piremses sendromu.

Son düzenleme:
Kendi annesinin ya da babasının başına böyle şey gelmedide o yüzden böyle rahat konuşuyor empati duygusu bile yok.Anne içinde evlat içinde ne zordur o anlar kimse dayanamaz o görüntüye elinden bir şey gelmedigi içinde çırpınır durur bu adam gibi.Adama helal olsun elinden geleni yapıyor her evlatda yapmıyor maalesef.Eşinin yanında olsa araları şimdi böyle olmazdı destek olmak yerine kavga ediyor sonunda boşanma davası açınca pişman olucak.

Kadın hastaneda yatalak olarak yatıyormuş. Bakıcı varmış. Ama bakıcı kimbilir kim. Allah korusun neler duyuyoruz hastanelerde. Bu durumda insanı sahipsiz bırakamayız. Çok üzücü bir olay. Adamın gidip gelmek istemesi bana garip gelmedi. Başı boş kimsesiz bırakamaz kadını. :(

Cunku bizim millet duygularini hep asiri yasiyor. 😀
Birinin gözleri dolmuş, birinin sinirden başi agrimiş mesela...
Konu sahibinin konusunu "anneyi atalim bir kenara biz aile saadeti yasayalim" demiş gibi algiliyorlar sanirim.
Ama bu durum zaten aylardir devam ediyor ve belli ki uzun bir surec kadinin aile hayati istemesi ya da en azindan hatirlanmayi istemesi cok normal, anneye baksin ama bakiyor diye insan cocugunu eşini arayip sormayi, siz nasilsiniz demeyi unutmamali. Bu normal bir durum degil.
Bence de normal değil. Eşini çocuğunu sorması, özlemesi annesine bakmasına engel değil ki.

Kaldı ki bu kadar uzun sürecek bir tedavide eşinin konu sahibi ile karar alıp farklı bir düzen kurması gerekiyordu. Örneğin kendi bulundukları şehire anne getirilebilirdi ya da anneye yakın ayrı bir ev tutulabilirdi.

Sizin alkolik kayınço ile ne işiniz var, eviniz ayrı değil miydi?
Katip mevzuyu anladığım kadarıyla özetleyeyim, konu sahibinin evi kayınvalideden farklı şehirde, kayınvalidesine bakmak için gittiklerinde kayınvalidenin evinde kalıyorlar, o evde de alkolik bir kayınbirader var, ağzına içmeyen içince sapıtan bir tip ki kadın rahatsız oluyor bu konuda haklı, içince ne yaptığını bilmeyen el kadar bebeğe içki içirmeye çalışan adamdan her türlü zarar da gelebilir.

Ortada 3 şehir var birinde mrv1445’in annesi, birinde mrv1445, birinde de kayınvalide yaşıyor, mrv1445’in eşi annesiyle ilgilenirken annesi torununu da görsün moral olsun diye karısını ve çocuğunu 1 ay yanında tuttuktan sonra yalnız kalmasınlar diye mrv1445’in annesinin evine bırakıyor 3 aydır oradalar.

mrv1445’in gıybetçi annesi ve annesinin gıybetçi çevresi, bir erkek aylarca annesine bakar mı akılları almadığından karısını ve çocuğunu buraya bıraktığına göre kesin terk etti boşayacak diye konuşuyorlar, mrv1445’te kimseye ağzının payını veremiyor o zaman bari eşim sık sık gelsin veya arasın ki alın size bakın görün eşim beni terk etmedi diyebileyim diyor özetle.

Eşinin yanına giderse adam ayrı ev açmaz, kayınbiraderinin de olduğu evde kalır o yüzden istemiyor, kendi evine de dönemiyor çünkü kocası yalnız kalamazsın diyor, bu arada dipnot düşeyim adam annesine bakıyor hayırlı bir evlat gerçekten, Allah herkese böyle evlat nasip etsin🙏 lakin öte yandan mrv1445’le eşi arasındaki ilişki kayınvalide hasta olmadan evvel de pek sağlıklı değil, adam 👇

ilişki yaşıyoruz benim canım acıdığı zaman da acısın 5 dk bişey olmaz diyor

Velhasıl araları pek de iyi olmadığından annesine bakarken bakarken aradaki soğukluk daha beter olursa da gıybetçilerin dediği gerçek olursa diye endişe ediyor, yani anlayacağınız konuda geçen herkesin derdi başka, mrv1445’in annesi kızıyla torunu başına kalırsa diye endişe ediyor, mrv eşi bir daha eve dönmezse diye korkuyor, kocası annesi ayağa kalksın diye çabalıyor.

İlerde aynısını yaşadığınızda -inanın başınıza geleceğinden zerre şüphem yok- size bakacak, sizinle ilgilenecek bir evlat ya da eş bulamayacaksınız. İlahi adalet yerini bulacak. Eyleminiz yok ama korkunç kalbiniz size bunları mutlaka yaşatacak.

Eşimin annesi geçen kasım ayında banyo da düştü o günden beri yatalak kaldı. Eşimle bizim memleket lerimiz ayrı. Eşim memur olduğu için tayinizmiz memleketklerimize uzak bir şehirde çıktı. Kayınvalidem düştüğünden beri eşim çok mutsuz ne benimle ne de çocuğunla ilgilenir olmuştu sürekli telefonda ya annesiyle yada abisiyle konuşuyordu sürekli annemin yanına gidelim diyordu bende çocuğun düzeni bozulur kaç saat yol sen git benim için öncelik çocuğum diyordum ama ocak ayında istemeye istemeye gitmek zorunda kaldım. Neyse gittiğimiz ertesi gün annesini hastaneye yatırdı sürekli hastaneye gidip geliyordu hastaneye gidince bizi unutuyordu bizimle olduğu zamanlarda tek konuştuğumuz annesiydi. Her gün hastaneye gidiyor yetmiyor annem bebeği görsün diye oğlumla beni de götürüyordu ve saatleece annesinin yanından gelmesini bekliyorduk böyle böyle 1 ay kalfım orada sonra kendi memleketimize bıraktı bizi oğlumla 3 aydır burdayız arada gidip geliyor geçen ay geldiğinde çok büyük kavga ettik sürekli aklı annesinde tek konuştuğu annesi bende bağırdım çağırdım bizde varız senin tek konun annen biz umrunda değiliz falan. Neyse geçen doktorla konuşmuş Temmuz'a kadar izin almış annesinin yanında kalmak için. Taktı kafasına annesini ayağa kaldıracak. Kalkmayacağını herkes biliyo ama o inat etti. Annesinden bahsederken gözlerinin içi gülüyo resmen. Artık bıktım kaç aydır orda burda bir düzenimiz yok annem sürekli laf sokuyor. Millet sürekli dedikodu çıkarıyor. Ben haksız mıyım isyanımda siz olsanız napardınız?
Okurken hissettiğim eşiniz hayırlı evlatmış doğru olanı yapıyor belki arada dengeyi kuramamış sizi ihmal etmiş olabilir

Eşimin annesi geçen kasım ayında banyo da düştü o günden beri yatalak kaldı. Eşimle bizim memleket lerimiz ayrı. Eşim memur olduğu için tayinizmiz memleketklerimize uzak bir şehirde çıktı. Kayınvalidem düştüğünden beri eşim çok mutsuz ne benimle ne de çocuğunla ilgilenir olmuştu sürekli telefonda ya annesiyle yada abisiyle konuşuyordu sürekli annemin yanına gidelim diyordu bende çocuğun düzeni bozulur kaç saat yol sen git benim için öncelik çocuğum diyordum ama ocak ayında istemeye istemeye gitmek zorunda kaldım. Neyse gittiğimiz ertesi gün annesini hastaneye yatırdı sürekli hastaneye gidip geliyordu hastaneye gidince bizi unutuyordu bizimle olduğu zamanlarda tek konuştuğumuz annesiydi. Her gün hastaneye gidiyor yetmiyor annem bebeği görsün diye oğlumla beni de götürüyordu ve saatleece annesinin yanından gelmesini bekliyorduk böyle böyle 1 ay kalfım orada sonra kendi memleketimize bıraktı bizi oğlumla 3 aydır burdayız arada gidip geliyor geçen ay geldiğinde çok büyük kavga ettik sürekli aklı annesinde tek konuştuğu annesi bende bağırdım çağırdım bizde varız senin tek konun annen biz umrunda değiliz falan. Neyse geçen doktorla konuşmuş Temmuz'a kadar izin almış annesinin yanında kalmak için. Taktı kafasına annesini ayağa kaldıracak. Kalkmayacağını herkes biliyo ama o inat etti. Annesinden bahsederken gözlerinin içi gülüyo resmen. Artık bıktım kaç aydır orda burda bir düzenimiz yok annem sürekli laf sokuyor. Millet sürekli dedikodu çıkarıyor. Ben haksız mıyım isyanımda siz olsanız napardınız?
Bir erkek evlat yetiştiriyorsunuz. Farzedin ki 30 yıl geçmiş banyoda kayıp düştünüz ve felç kaldınız. Oğlunuz ne yapsın isterdiniz. Ya da siz ne beklerdiniz evladınızdan o durumdayken… belki bunu düşünmek size cevap olabilir

Cunku bizim millet duygularini hep asiri yasiyor. 😀
Birinin gözleri dolmuş, birinin sinirden başi agrimiş mesela...
Konu sahibinin konusunu "anneyi atalim bir kenara biz aile saadeti yasayalim" demiş gibi algiliyorlar sanirim.
Ama bu durum zaten aylardir devam ediyor ve belli ki uzun bir surec kadinin aile hayati istemesi ya da en azindan hatirlanmayi istemesi cok normal, anneye baksin ama bakiyor diye insan cocugunu eşini arayip sormayi, siz nasilsiniz demeyi unutmamali. Bu normal bir durum degil.
Kasımda yatalak olan kadını ocakta istemeye istemeye görmeye gitmek normal mi gerçekten? Ara sayfaları pek okumadım ama her türlü linci hak ediyor bence.

Niye herkes sanki konu sahibi "lanet olası geberesice kaynana" diye yorum yapmiş gibi tepki vermiş 🙄 Kadın gitmesin, bakmasın,ilgilenmesin demiyor,kendi çekirdek ailesi olduğu da arada sırada aklına gelsin diyor.

Evet dengeyi kurmak zorunda.Ne kendi evlerinde kalmasına izin veriyor,ne de götürdüğü yerde insan gibi yaşanacak ortam hazırlıyor.Bilin bakalım bu durum ne kadar sürecek? Belirsiz. Ve kadın ağzını açtığı anda " Ana o anağ tamam mı.." tarzı yorumlar 🤦🏻‍♀️

Eşinin ve çocuğunun konforunu da düşünmek zorunda.Gel deyince gel,git deyince git.Yok çocuğu getir anam görsün,yok şimdi götür.Bu ne yahu ? Kafasına göre hareket etmek yerine eşiyle oturup istişare yaparak bir düzen oluşturmalıydı herkesin selameti için.

Mune hanım çok güzel özetlemiş bence 😅 özeti okumadan önce de gördüğüm şey şuydu.
Zaten ilişkisi pek sağlam olmayan bi evlilik, araya mesafe ve başka önemli şeyler girince tedirginlik normal. (Tepki normal demiyorum) Ve bunları körükleyen anne ve çevresi var. Galeyana geliyor bol bol.
Kv evi zaten hiç gitmeye uygun yer değil anlaşılan. Çok çok haklı. Annesi de aslında bi o kadar uygun değil ama kötünün iyisi.

Konu sahibi eşinle görüşüp eşyalı ev tutun eşiniz tayini isteyin kv memleketine. Yok yapamam diyorsa da mecburen artık aylar olmuş evinize dönmeniz gerek. Hem dönerseniz belki eşiniz tekrar sizi düşünmesi gerektiğini hatırlayabilir. Annenizin yanındayken kafası rahat o yüzden geri plana atıyor sizi.
İlk başta kızdım ama okudukça hakta verdim. Bende erkek annesiyim ve kız çocuğu olarak annem babam var. Onlar şimdi genç sayılır ama eşimin ailesinde yaşlılar var. Babanne ölmeden önce bakıma muhtaçtı. Dede hayatta bakıma muhtaç. Bakana da bakılana da inanılmaz ağır yükler bunlar. Bir kadın olarakta oğlu da olsa erkek birinin yatalak haliyle bakımını sağlaması zoruna gider insanın. Bu hisler kişiden bağımsız. Yalnız eşinizin hakkını yemeyin evlat olarak yapması gerekeni yapıyor. Eş olarak sizi bakmaya zorlamıyor. Olması gereken bu.
Eğer eşiniz kv memleketinde ev açmayı kabul ederse reddetmeyin. Hem aile düzeniniz bozulmaz, hem eşinizin kafası biraz rahatlar, sizde olabildiğince yalnız kalırsınız kimsenin baskısı olmadan.
Şunu da söylemeden geçemeyeceğim.
Eşimin babannesi 1 ay palyatif bakımda kaldı. Değerler düzelip toparlanmaya başlayınca eve gönderdiler. Geldikten 1 hafta sonra da vefat etti. Biz eve geldikten ertesi günü bebeğimi babanneye gösterdik. Kendi kv olsam bu kadar severdim çok iyi bi kadındı Allah rahmet eylesin. O 1 hafta boyunca bebeğimi yanına yatırdığım yere yatmayı bile kabul etmememiş torun orda sanıyor hala.
Öldüğü güne kadar da öyle sanmış. Keşke son kez gösterme şansım olsaydı diye çok üzüldüm 4 aylıktı daha bebeğim. Demem o ki öyle bir hastalık durumunda bu tip torun görmeler o insanlar için bir ışık heves enerji sebbei oluyor. Bunu kvden esirgemeyin. Kendinizi evinizi bebeğinizi düşünmenizi çoook iyi anlıyorum. Ama insan olarak bakıma muhtaç bi kadına destek olmaktan çekinmemeniz gerektiğnii düşünüyorum. Yarın kalbiniz yumuşadığında keşke yapsaydım diyebilirsiniz.

Bir dusenelim neden olabilir hasta oldugu icin olabilir mi

Adamın öncesi de parlak değil. Karısına her türlü eziyeti yapıp anneyi baş üstünde taşıyınca iyi insan olacağını zannedengillerden. Olsun da zaten ama ya evini götürsün ya eşine ortam sağlasın ki ben konu sahibi yerinde olsam evime giderdim. Beni düşünmeyen kocanın endişeleri beni ilgilendirmez. Siz paket misiniz kocanız sizi evinize götürsün getirsin. Kadınlar da bu kadar pasif olmasın ya. Kimse kocanın annesini atmasını istemez istisnalar dışında.

Niye herkes sanki konu sahibi "lanet olası geberesice kaynana" diye yorum yapmiş gibi tepki vermiş 🙄 Kadın gitmesin, bakmasın,ilgilenmesin demiyor,kendi çekirdek ailesi olduğu da arada sırada aklına gelsin diyor.

Evet dengeyi kurmak zorunda.Ne kendi evlerinde kalmasına izin veriyor,ne de götürdüğü yerde insan gibi yaşanacak ortam hazırlıyor.Bilin bakalım bu durum ne kadar sürecek? Belirsiz. Ve kadın ağzını açtığı anda " Ana o anağ tamam mı.." tarzı yorumlar 🤦🏻‍♀️

Eşinin ve çocuğunun konforunu da düşünmek zorunda.Gel deyince gel,git deyince git.Yok çocuğu getir anam görsün,yok şimdi götür.Bu ne yahu ? Kafasına göre hareket etmek yerine eşiyle oturup istişare yaparak bir düzen oluşturmalıydı herkesin selameti için.
Siz ve birkaç üye de konu sahibine 5 yaşındaymış gibi yorum yapıyorsunuz. Eşi kendi evlerinde kalmasına izin vermiyor değil, içi rahat etmiyormuş ve konu sahibi eşinin kendisini evine bırakmasını istiyor. Çocuğunu al evinde yaşa dedik başka nasıl bir tavsiye verilebilir? Koskocaman kadın önce kendisinin ve çocuğunun konforunu kendisi düşünmeli. Kocama beni eve bırak dedim gelmedi diye bir savunma olabilir mi? Yetişkin bir kadın kendisi yorumlarımızı buna göre yapalım.

adam hayırlı evlatmış. Allah tüm annelere nasip etsin.
Sizin gibi gelinim de kızım da olmasını istemezdim. Merhamet çok değerli bir şey.

Boşan der çünkü kendiside boşandı ve asla mutluluk ne bilmiyor. Fırsatını bulduğu an eşimi kötülüyor . İnanın çok zor durumdayım benim için eşim çok önemli çünkü asla sevgi görmedim sadece elimden değer sevgi gördüm şimdi böyle olunca zor oldu benim için ve anne sevgisi anneyi sevmek ne bilmiyorum sanırım eşimin annesinin yanında olmasını anlayamıyorum
Adamı kötüleyenler, buyurun konu sahibinin eşi hakkındaki yorumu burada. Bariz bir şekilde kayınvalidesini kıskanıyor çünkü sadece eşimden sevgi ve ilgi gördüm diyor.

Siz ve birkaç üye de konu sahibine 5 yaşındaymış gibi yorum yapıyorsunuz. Eşi kendi evlerinde kalmasına izin vermiyor değil, içi rahat etmiyormuş ve konu sahibi eşinin kendisini evine bırakmasını istiyor. Çocuğunu al evinde yaşa dedik başka nasıl bir tavsiye verilebilir? Koskocaman kadın önce kendisinin ve çocuğunun konforunu kendisi düşünmeli. Kocama beni eve bırak dedim gelmedi diye bir savunma olabilir mi? Yetişkin bir kadın kendisi yorumlarımızı buna göre yapalım.
Burada sorun olan durum kadının evine gidip gitmemesi değil yalnız.Konu sahibi konuyu açarken de evime gidemiyorum diye yakinip konu açmamiş.Asil sorun adamin kendi çekirdek ailesine zaman ayırmaması,ilgilenmemesi,görmezden gelmesi ve tek odağinin hasta annesi olması.Yani kadın evine dönünce bu durum değişmeyecek.
Hastalık,kaza hepimiz için var ve hayat devam ediyor.Çocuğumuz hastalanınca bile işe gitmeye devam ediyoruz.Annesiyle ilgilenmesi çok güzel ama bu çekirdek ailesini ihmal etmesine gerekçe olamaz.Çocuğunun konforunu sadece anne değil baba da öncelemeli ve gerekli zamani-ilgiyi vermeli.Neden ? Çünkü baba.

Hehe bende sokağa at anneni bakma dedim ya zaten benim tek dediğim bizi de ara sor annenin de yanında ol ama biz yokmuş gibi davranma ve sadece ben evime gitmek istiyorum ona da o razı olmuyo

Sizi sormuyor değil adam zor durumda eş olarak yükünü hafifletmeniz gerekirken yük olmuşsunuz neden sizinle ilgilensin ki.

Benim eşim sürekli ailesi peşinde koşar annesi babasını doktora götürür paralarını öder hastane masraflarını karşılar,yapmasa bile ben yapmasını söylerim aramasını ilgilenmesini söylerim siz nasıl bundan rahatsız olabiliyorsunuz?Tabi ki yapacak annesi babası onlar çok kıymetli.Kesinlikle haklı değilsiniz.Allah iyi gelinlere denk getirsin 🙏çocuklarımızı ve bizi iyi merhamet sahibi kişilerle karşılaştırsın 🙏
Bende gitme otur evinde demeden git elinden geleni yap dedim sadece biz yokmuşuz gibi davranna dedim boş boş yorumlar yapmayın ya

Katip mevzuyu anladığım kadarıyla özetleyeyim, konu sahibinin evi kayınvalideden farklı şehirde, kayınvalidesine bakmak için gittiklerinde kayınvalidenin evinde kalıyorlar, o evde de alkolik bir kayınbirader var, ağzına içmeyen içince sapıtan bir tip ki kadın rahatsız oluyor bu konuda haklı, içince ne yaptığını bilmeyen el kadar bebeğe içki içirmeye çalışan adamdan her türlü zarar da gelebilir.

Ortada 3 şehir var birinde mrv1445’in annesi, birinde mrv1445, birinde de kayınvalide yaşıyor, mrv1445’in eşi annesiyle ilgilenirken annesi torununu da görsün moral olsun diye karısını ve çocuğunu 1 ay yanında tuttuktan sonra yalnız kalmasınlar diye mrv1445’in annesinin evine bırakıyor 3 aydır oradalar.

mrv1445’in gıybetçi annesi ve annesinin gıybetçi çevresi, bir erkek aylarca annesine bakar mı akılları almadığından karısını ve çocuğunu buraya bıraktığına göre kesin terk etti boşayacak diye konuşuyorlar, mrv1445’te kimseye ağzının payını veremiyor o zaman bari eşim sık sık gelsin veya arasın ki alın size bakın görün eşim beni terk etmedi diyebileyim diyor özetle.

Eşinin yanına giderse adam ayrı ev açmaz, kayınbiraderinin de olduğu evde kalır o yüzden istemiyor, kendi evine de dönemiyor çünkü kocası yalnız kalamazsın diyor, bu arada dipnot düşeyim adam annesine bakıyor hayırlı bir evlat gerçekten, Allah herkese böyle evlat nasip etsin🙏 lakin öte yandan mrv1445’le eşi arasındaki ilişki kayınvalide hasta olmadan evvel de pek sağlıklı değil, adam 👇

Velhasıl araları pek de iyi olmadığından annesine bakarken bakarken aradaki soğukluk daha beter olursa da gıybetçilerin dediği gerçek olursa diye endişe ediyor, yani anlayacağınız konuda geçen herkesin derdi başka, mrv1445’in annesi kızıyla torunu başına kalırsa diye endişe ediyor, mrv eşi bir daha eve dönmezse diye korkuyor, kocası annesi ayağa kalksın diye çabalıyor.
Bunları sayfa sayfa ilerleyince anladım ama derdi toplu anlatman harika olmuş abla. Eşi ile sorunları onu ilgilendirir, annesinin hastalığı çok ayrı bir olay. Sapla samanı karıştırmamak lazım, adam anasına bakmayıp, alkolik kardeşlerine devredip evine dönünce de her şey harika olmayacak. Kendi aralarındaki sorunlar yine orda bi yerde onları bekliyor olacak. Eşini ikna edip eve dönmesi lazım, eşi annesine bakıyor diye evi kapatmadılar sonuçta, hala kirası faturası ödenen bir ev var ortada. Ne gerek var yani. Beyefendi zaten yıllarca refakat izni alamaz, kalıcı bir çözüm mutlaka bulmak zorunda. Umarım bu çözüm anasını eve getirip konu sahibine baktırmak olmaz. İşin sonu öyle görünüyor.

Back