eşim annemle hiç anlaşamıyor ne yapmalıyım???

gulsah0

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Aralık 2011
5
0
36
Erzincan
annem evlendikten sonra ilk defa evimize geldi 2 haftadır yanımızda ve bizim için elinden gelen her şeyi de yapıyor. Evimizi temizliyor yemekler yapıyor ve daha neler... Eşim ise bi eline sağlık bile demekten aciz... Bir kez konuştum annemle iyi geçin diye sonra biraz düzeldi. Ama şimdi yine aynı.Yani annem ne yapsa batıyor ona. Aileme karşı saygısızlık değil mi sizce...ben çok sıkıldım Oysa kendi ailesi geldiğinde ben elimden ne geliyorsa yapıyorum ama karşılığını bulamıyorum.bana yardımcı olun...Sizce bu boşanma nedeni mi???

Hayir bu bosanma sebebi olamaz....
Nedenmi? esin sadece rahatsizlik duydugunu belli etmis ama herhangi bir saygisizlik, hakaret ve benzeri bir davranista bulunmamis...Bence esinin bu durumu geçici yeni evlendiginiz için seninle basbasa kalmak istiyordur dogal olarak...Annende 2 hafta kalmis pek az sayilmaz belki o yuzden bir rahatsizlik duymus olabilir...duymamali tabi ama dedigim gibi yeni evlisiniz bunu goz onunde bulundurmak lazim...Esine bu durumun geçici oldugunu ve kisa bir sure sonra yeniden basbasa kalacaginizi vede bu kisa surede sadece annene rahatsiz oldugunu belli edip kalbini kiracak davranislarda bulunmamasi gerektigini guzelce , tatli dille anlatmalisin canim...
Fazla kafana takma olur boyle seyler bazen...Hersey duzelir yakinda...
:34::34:

merhabalar...düşünceniz de haklısınız.henüz yeni evlisiniz ve anneniz ilk defa evinize gelmiş bocalama yaşıyor sanırım eşiniz.her ne kadar bizlere bocalama yaşama hakkı verilmesede hemen adepte olmamız beklense de:)şu an siz de eşinize karşı beklenti içindesiniz ve eşinizin yapması gereken davranışları bile kendinize dert ediyorsunuz.ama inanın bu sizin için çok yıpratıcı olur.beklentiye girmeyin.doğal olun.o sizin anneniz.ve asla annenizle ilgili konuşmayın tenezül bile etmeyin.neden annenizi öyle bir konuma sokuyorsunuz ki eşinizin gözünde.sonuçta evlilikte herkes ailesinden aldığı eğitimi,görgüyü,terbiyeyi yansıtır.eşin annesi olarak değil büyük olarak bile saygı duyulur.o yüzden sakın siz arada kalmayın.anneniz sizin için orda.ve siz yorum yaptıkça eşiniz annenizden soğur.aynı şekilde annenizde eşinizden.eşin bir teşekkür etmedi,ne kadar soğuk vs.gibi.o yüzden işin büyük yükü sizde.siz doğal olun,annenizle birlikte olmanın tadını çıkarın.bu arada eşinizi de ihmal etmeyin.o da anlar.en basiti mesela eşiniz diyelim başka odada oturuyor yanınıza gelmiytor,çayı doldurun canım çayını getirdim burda daha rahat içersin diye düşündüm falan diyin.zor bir durum ama emin olun geçici.bunu kendinize stres edip annenizin yanınızda olamnın verdiği mutluluğu bozmayın.tabi bu yüzden boşanmayı da düşünmeyin.bir de eşiniz annenizle böyle diye siz de aynısını eşinize yapmayın.dediğim gibi herkes kendi ailesinin terbiyesini yansıtır.zamanla eşiniz de alışır.ayrıca bilmiyorum eşinizin ailesi ile aranız nasıl ama belki eşinizin annesi de eşinizi bi şekilde doldurmuş olabilir.yani uzun oldu ama siz keyfinizi bozmayın.tadını çıkarın bu günlerinizin...mutluluklar...

Sen onun ailesine nasıl davranıyorsan o da öyle davranmalı.

Anneciğinin kalbini kırmasın.

Annen üzülüyordur bu durumun farkındadır.

Anneler herşeyi sezerler, anlarlar.

Daha ne kadar kalacak annen?

Gelmeden önce, rahatsız olurum gelmesin gibi şeyler söyledi mi?

Ve en önemlisi senin onun annesiyle ilişkilerin nasıl?

Aslında dediğiniz gibi bu bi boşanma nedeni olmaz ama onun ailesine ben çok iyi davranırken kendisinin benim aileme böyle soğuk davranması insanın zoruna gidiyor. Annem gelmeden önce gelsin bize de ona da değişiklik olur diyordu ama işte 2 hafta olunca heralde sıkıldı. Ama bende sürekli ay annem kırılmasın ay eşim kırılmasın yanlış bişey demesin diye sürekli arada mekik dokumaktan da sıkıldım...Annem de bunu hissediyor ve de kırılıyor.dediğiniz gibi annem gittikten sonra onun bana karşı davranışlarını düşüncelerini yeniden değerlendirmem gerekecek...Teşekkür ederim arkadaşlar...

tanidigim ailelerin arasinda diyebilirmki yüzde 90 i esinin ailesini özellikle annesini istemiyor,sevmiyor,iyi dahi olsa herseyinden rahatsiz oluyor.
bunun bir cok sebebi var.en büyük sebebi kizina sahip cikiyor.yani bir problem olsa esimin gidebilecek bir ailesi var diye düsünüyor.
sonra kendi ailesine özelikle annesine HAKSIZLIK yaptigini düsünüyor.yani bir anne varsa onun ANNE si olmalidir cünki bu kücüklügünde ona asilanmistir.
yanliz kalmak istiyordur,alistirmamak istiyordur,kizini doldurur evliligimize karisir istemiyordur vs.
ama bunu konusmaniz gerekiyor,nasil baslarsa öyle gider.ayrica ben sahsen annemin evime gelip is yapmasini istemem.arada bir mesafe olmalidir.sizin aileniz degismistir.
anne baba atilmaz ama artik aileyi olusturan birey siz ve esinizsiniz...

Kizlar yardim edin kafayi yicem 3 yillik evliym esim bana karsi cok iyi cok sukur bi sorunumuz yok esimin ailesi bana cok kotu seyler yapti hep affettim esimin hatri icin ama en son yaptiklarindsn sonra gorusmuyorum onlarda zaten bnle gorusme meraklisi degil com huysuzlar.... Bnim annemle babam ayri evim kendi ailemden ve kayinvalidemlerden uzak baska ilde annemle esim bu zamana kadar tartismalar oldu ikiside bnim hatrim icin baristilar ama annem 6 gunlugune bize geldi annemde de hatalar var ama esim kac yildan snra payltladi ve ipler bugun iyice koptu annemi resmen evden kovmalik etti. Ama esim bnden baskasina asi ve onada kizamiyorm fazla ailesi duzgun bi aile degil saygi filan ogretmemisler arada kaldm cok hamileyim ve cok stresliym surekli agliyorm

O benim annem damadi olarak saygili olmalisin diye ayar cekin...
Erkek yapabiliyorsa kadin da yapar..
Bi tek erkegin anasi kiymetli degil ya, hersey karsilikli.

Yeni evlilerin evinde de okadar uzun kalınmaz ki..daraldı belli ki..ben bile 2 gün zor dayanıyorum kendi annem bile olsa..

Sağlık sorunu veya muhtaç olma hali dışında tabii bu soylediğim..

eşin, ailesine nasıl davranılmak istiyorsa aynı sekılde annene öyle davranması gerektıgını söyle.
2 hafta bıraz uzun bır süre
ama ne olursa olsun trıplerını atmamalı. sonucta annen hep bu sekılde gelıp kalacak degıl, dimi?
annen uzakta oturuyor galıba?

Bosanmak bu kadar kolay olmamali. Bence esinizin uzerine cok gitmeyin ki kabak tadi vermesin bu durum. Tatli dille olmasi gerekeni ve beklentilerini sizin onun annesine yaklasiminizi ornek vererek anlatin.

2 haffta cok uzun benim ailem baska bir sehirde biz bile 2 hafta kalmiyoruz
Benim ailemde kalmıyor
En guzeli az az biktirmadan olması ...
Keyfi haftalarca birlikte yasamak canina yetmistir suç mu ???

Back
X