• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim annemin evime gelmesini istememesi

Elfida___

Üye
Kayıtlı Üye
21 Eylül 2018
10
3
16
Merhaba yeni üyeyim. Evliyim 24 yaşımdayım. Evlilikte 3. Yılımıza girdik. Eşim memur. İlk görev yeri ailemin yaşadığı şehire atandı. Biz orada tanıştık evlendik. Sonra eşimin ailesinin olduğu şehire geldik ama kayınpederim de işin dolayı tayin istediler. Başka bi şehire gittiler. Sadece tatillerde geliyorlar. Benim evime gelmiyorlar ama kendi evleri var. Onlardan rahatsız olacağım bi durum yok yani. Ben ailemden uzaktayım hemde kilometrelerce. Annem yanıma gelmek istiyor ama eşim gelmesini istemiyor o gelince izin alırım eve gelmem diyor istemiyorum gelmesini diyor. Bu durum beni çok üzüyor. Kafayı yiyecem artık sürekli bundan dolayı tartışıyoruz. Anneme de eşim istemiyor gelme diyemem sonuçta o benim annem canım.. Hatta bana ailenle konuşma diyor. Ne zaman telefonla konuşsam kaç dk konuşsum diye bakıyor. Ama kendi ailesi ile çok konuşuyor. Belki abartıyorsun diyeceksiniz ama günde 5 defa görüntülü konuşuyor. Bazen tepki koyuyorum ortaya sen misin gurbette olan ben mi sen misin gelin ben mi diye..

Nişanlıyken bi kaç sorun oldu. Tabi bu sorunlar evliliğin ilk aylarında oldu ama konuşulup hal oldu. Habire eski konuları açıp konuşuyor.

Eşiniz salak herhalde.

Ne demek annemin gelmesini istemiyor, ne kadar konuştuğuma karışıyor. Eşiniz mi bu kişi, yoksa siz onun çocuğu musunuz? Almayacak mısınız ailenizi evinize, ne düşünüyorsunuz?

Bırakın izin alsın, nereye giderse gitsin ya. Kan beynime sıçradı resmen.

Not: Böyle bir tavrın hiçbir sebebi olamaz. Annesini asla görmek istemediği bir kişiyle evlenmemeliydi baştan.

Görüşmeyin o zaman annenizle. Kocanızdan da özür dileyin, öpün, bundan sonra benim tek ailem sensin evimin direği diğerlerini silip attım deyin.

Normal olan o kocanın kaidesine okkalı bir tekme basmak ama bunu dert edip burada ne yapayım diye soruyorsanız sizin için böyle bir seçenek olduğunu sanmıyorum. O yüzden ilk paragrafı uygulayın.

Eşiniz salak herhalde.

Ne demek annemin gelmesini istemiyor, ne kadar konuştuğuma karışıyor. Eşiniz mi bu kişi, yoksa siz onun çocuğu musunuz? Almayacak mısınız ailenizi evinize, ne düşünüyorsunuz?

Bırakın izin alsın, nereye giderse gitsin ya. Kan beynime sıçradı resmen.

Not: Böyle bir tavrın hiçbir sebebi olamaz. Annesini asla görmek istemediği bir kişiyle evlenmemeliydi baştan.
Başlarda öyle değildi işte. Her şey evlendikten sonra oldu

Başlarda öyle değildi işte. Her şey evlendikten sonra oldu
Ya ben gerçekten anlayamıyorum. Kadın olsun, erkek olsun bir insan nasıl karşısındakine "ailenle görüşmeyeceksin" diyebilir; aklım almıyor.

Ne yapmayı düşünüyorsunuz peki, annenizle görüşmeyecek, evinize kabul etmeyecek misiniz? Rest çekmeyi düşünüyor musunuz yoksa?

Insanlar neler neler yaşıyorda gene yüzyüze bakıyor, saygıda kusur etmiyor.Hic bir şey sebep olamaz şu tavra .Zaten sebep olacak kadar büyük bir şey yaşanmış olsa evlenmiş olmazdınız. Annenizle konuşmanızı haber vermek zorunda değilsiniz 7/24 başınızda nöbet tutmuyor herhalde bu adam . Izin alıp gidecekse de bırakın gitsin neden korkuyorsunuz bu kadar , yazış tarzınızdan kurduğunuz cümlelerden bile o kadar hissediliyor ki sinmişliğiniz. Izin alıp giderim diyen adama gideceği tarihleri söylersiniz oldu bitti.

Sizin normaliniz mi şaştı? Aynı yastayiz ben mi yaşımdan on yaş falan olgunum da bunun ne kadar anormal bı durum olduğunu göruyorum ama siz goremiyosunuz? Ne demek ailenle gorusmeni istemiyorum, bi "haddini bil" diyemiyo musunuz eşinize? "İstersen izin al 1 ay eve gelme, ben annemi bu evde başımın üstünde agirliycam" diyemiyo musunuz? Aileme saygısı olmayana benim de saygım olmaz diye rest cekemiyo musunuz? Altından mu bu adamların cukleri ay bugün gına geldi koca delisi kadınlardan he. Kendinize gelin

Bazen okuduklarımın gerçekte var olup olmadığını idrak etmeye çalışıyırum.Acaba bu insanlar gerçek mi?diye sorup duruyorum kendime.
O kadar rahatlıkla anletıyorsunuz ki şok oluyorum.Bi kere benim evime annem gelecek de kocam istemeyecek öyle mi? O kocayı tek kalemde sinerim onun haddine mi benim ailemi istememek.Bi de telimi kontrol edecek kaç dk konuştum diye ruh sağlığınız topluca bozuk ki siz de buna izin veriyorsunuz.Ee çocuk var mı ya da ne zaman bu adama çocuk yapacaksınız?

Ya ben gerçekten anlayamıyorum. Kadın olsun, erkek olsun bir insan nasıl karşısındakine "ailenle görüşmeyeceksin" diyebilir; aklım almıyor.

Ne yapmayı düşünüyorsunuz peki, annenizle görüşmeyecek, evinize kabul etmeyecek misiniz? Rest çekmeyi düşünüyor musunuz yoksa?
Hayır onu yapamam. Ölürüm daha iyi ben bu yaşıma kadar annemden gördüm şeyi gözümü onunla açtım. O benim herşeyim. Genel okuduğum yorumlar beni çok etkiledi. Annem gelsin istediği kadar kalsın eşimde izin alsın nereye gitmek istiyorsa gitsin

Back