Eşim annemin bizde kalmasından rahatsız oluyor ve açıkça söylüyor. Bıktım artık :(

açıkçası ben eşinize hak verdim.kv niz size bu kadar sık gelse ve sizde en az 3gün kalsa eminim siz daha çok sinirlenirdiniz.

eviniz küçük, anennizin bunu düşünmesi gerekir.düşünmüyorsada siz bi şekilde belli edin.lohusalık ayrı bir durum.tabiki birinin size yardımcı olması gerekir.ama anneniz şu anda bile eşinizi bıktırmış. o dönem daha çok sorun olur gibime geliyor.

ama eşinize kızmayın haklı.

keşke şu anda anneniz size gelmese..yada siz kabul etmeseniz...doğumdan sonra zaten çok gelecek.eşinizi şimdiden bunaltmayın.yazık.

selam öncelıkle hayırlısıyla bebişinizi kucagınıza almayı ALLAH nasip etsin .
arkadaş bu nedir böyle eşin haklıymış rahatsız oluyormuş olsun efendim ben senin yerinde olsam hayatta anneme öle demezdim varya üzüldüm annen adına valla baştacımız onlar bizim.
elin oğlu rahatsızmı oluyor olsun efendim 50 tane el oğlu bulurum ben ama anne bulamam o seni doğurdu bu yaşa getirdi şimdi sen eşin rahatsız oluyor diye annene gelme dedin yazık size valla .beni seven adam annemide severki ne demek der hergün gelsinler der.ya hasta felan olsa kadın demekki baktırmaz bu adam size.
keşke öle demeseydinz deseydiniki anne eşim evdeya rahat sohbet edemiyoruz senınle dertleşemiyorum felan deseydınız.

Biz nasıl kayınvalıdemız geldiğinde o kadar rahat edemeyeceğimizi düşünüp bunu dile getirebiliyorsak eşimizinde dile getirmesi çok normal değil mi ?

Ama annenizde abartmış biraz 3 gün az bır zaman değil üstelik eşinizin evde olduğu günlerde arada kalmanızı anlayabılıyorum amakeşke annenıze bu şekilde söylemeseydiniz bir bahane uydursaydınız yani evde olmayacagınız gibisinden en azından sert cıkmamış olurdunuz.

su an hamılesınız ve annenızın yanınızda olmasına gerek yok bu kadar en azından kalmasına gerek yok evımızde kucuk dıyorsunuz yani . babanız hayatta mı hayatta değilse Eşinizin buna karısmaya hakkı yoktur gelır kalır gunlerce ısterse aylarca ama babanız hayattaysa her hafta neyin kalması der insan yanı hep kendı acımızdan düşünmeyelim kim ister kayınvalıdesının her hafta 3 gun gelıp kalmasını rahat etmek ıster kı o kadar işte yogunluk yorgunluk yasayıp evınde rahatlıgı bulamayacaksa neye yarar .

Bence sadece uslubunuza dikkat edın annenızle konusurken sert konusmayın mesela sizin gibi anneme soyleseydım benım annem asla gelmezdı evıme kalmayı bırak gelmezdı bıle . Bizim arayı bulmamız lazım nasıl eşlerimiz kayınvalıdemızı bır tarafdan bır tarafdanda bizi idare edebılmeyı bılıyorsa bızımde bılmemız gerekır ve ıkı tarafada bellı etmeden

Allah canlarını sağ etsin ama ben de çekemem annemde olsa, her gelmede 3 gün kalmak nedir yahu, sen kayınvalideni istermisin o kadar, zaten doğumdan sonra sana bakacak şimdiden bıktırmanın alemi var mı

Canım benim eşinin uslubu belki kırıcı olabilir ,ama eşini haklı buldum .Elbette annelerimiz başımızın tacı ,ama senin de bir eşin çocuğun kısacası bir ailen var . Eşinin hafta sonu seninle ailesiyle beraber vakit geçirmesi kadar doğal birşey yok .eşinin bu durumdan rahatsız olması çok normal .Senin de arada derede kalmanı da anlıyorum ,ama bunu zaten annenin düşünmesi gerekiyor .Sanırım ince düşünceli biri değil :/

Benim ablam da evli .Çok yakın oturmamıza rağmen ne ailem ne de ablam zıppırt gidip gelmeyiz birbirimize .Ne annem ne babam ablam da asla yatıya kalmaz .ablam yada eniştem istemediğinden değil ,tam tersi ailemi sevip sayan çok tatlı bir eniştem var .Ama yine de babam yatıya kalmayı doğru bulmaz . Babam bu konularda çok ince ve oteriterdir .Aile kavramına çok önem verir ,bu yüzden bizi buna göre yetiştirmiştir .bize her zaman dediği şey "evlendiğiniz zaman önceliğiniz eşiniz aileniz olsun " demiştir .bu şekilde yetiştiğimiz için ablam da öyle her kafası estiğinde bize gelmez .yada biz ablama gitmeyiz .hafta da bir kere aile toplantılarımız olur ,bütün kardeşler eşleri hep beraber toplanırız .

olması gereken de budur canım .Ailenin bu konu da ince düşünceli olması gerekiyor aslında .şahsen ben de doğru bulmuyorum canım .yani evlendikten sonra herkes evini köyünü bilmeli tatlım .tabiki annemiz babamız baş taclarımız ,ama evlendikten sonra da eşin çocuğun kısacası kendi ailen her zaman önceliğin olmalı

Bence de eşin haklı.Aynı şehirde her ziyarette 3 gün kalmak hiç uygun değil.
Hadi bir gün geçe kalır,akşam kalıp gider ama 3 gün çok fazla.

Annemin huyu,öyle alıştı diyorsun ama herkes öyle kabul etmek zorunda değil.
Sürekli kalan bir kaynana için,damat kalkıp annemin huyu dese ne komik bir mazeret olarak görürdük.

Ayrıca annenin yardım maksadıyla geldiğini sanmıyorum.(sabah geç kalkıyor demişsin)
Bence annen,dediğin gibi evden sıkıldıkça başkasında kalıyor.
Zaten sırf sende kalmıyormuş.

Hasta olsa,yalnız olsa tamam ama baban ve erkek kardeşin varmış.

O yüzden kendini suçlu hissetme ve eşine darılma.

Hemen hemen herkes eşinizi haklı bulmuş fakat kendi açılarından düşünerek, yani kv gelse ben de rahat edemezdim veya kv gelse sen de rahat edemezsin gibi.

Sorunlu, fitne fücur kvler vardır bulunduğu yerde huzursuzluk yaratır filan amenna.

Lakin annem melek gibidir, üstelik rahatsızlık geçirdi üzülmemesi gerekiyor, hamileleğim sürecinde bana yardım ediyor ve lohusalığımda da edecek vs yazmışsınız.

Neden bu denli tahammülsüz olduk?
Neden eşimizin annesi bir yana kendi annemize dahi 'yok artık 3 günde kalınmaz çok fazla!' der olduk?

Eş tartışma çıkarıyormuş, tv izleyemiyormuş salonu kullanamıyormuş bir haftasonu varmış rahatı kaçarmış..
Annenin o ev dahilinde nefes alması bile yetmiş o eşe, rahatsız olmak için.
Tuhaf.

Daha da tuhaf olan sizin bu durumdaki 'ama ben arada kaldım' tavrınız.

Ben beni 9 ay karnında taşıyan, sütüyle can veren, beni bugünlere binbir emekle getiren anneyi,

bırakın 2 odayı 1 odam dahi olsa, eşim rahat edecek diye evimden uzaklaştırmayı düşünemem.

Demek ki anneniz yatalak bakıma muhtaç bir hale gelip elinize kalsa ve ölene dek sizde kalmak zorunda kalsa, eşinizin rahatı bozulmasın diye eve alamayacaksınız.

Ne kıymetli eşmiş bu anne'ye tercih edilen bir rahatlığa sahip.

sadece ilk sayfayı okuyarak yorum yapıyorum annenizin kıymetini bilin lütfen, kırmayın onu unutmayın ki eşiniz bile günü gelir size sırtını döner bir tek anneniz size kıyamaz her zaman iyiliğinizi ister.. keşke benim annemde yakınımda olsaydı da gelip 3 gün kalsaydı insan değerini ya kaybedince anlıyor yada uzak kalınca şimdi çok özlüyorum ailemi ben pek eşinizin gözünden bakamıyorum bu duruma hatta eşinizin hayıflanmasını yersiz buldum..

Son düzenleme:
Annen keşke bu tavrı görmek zorunda kalmsaydı.
Yani bu noktaya getirmeseydi. Zira her şey tadında güzeldir.

Bir an kendi annemi düşündüm de, ablam bir kahve içmeye çağırır, yarım saat telefonda "Selçuk evdeyse rahatsız etmeyeyim, aaa yok kızım siz oturun ailecek" muhabbeti yapar Bizimki de ayrı bir alem işte.

Gidip ablamda üstüste kaldığını düşünemiyorum bile:26:

canım, ben eşine hak verdim.
annenle güzel güzel konuşacaksın. aynı il içinde gerçekten kalmaya gerek yok. ille de gelecekse, sadece hafta içleri gelsin. yalnız olsa sıkılır diye geliyordur ama, kocasını oğlunu bırakıp size sıkça gelmesi, kalması tuhaf bence.

benim kv'ler de kalmayı çok sever, ben rahatsız oluyorum. evimde rahat edemiyorum. eşinin rahatsızlığını iyi anladım. hele ki ev küçükse, gerçekten çok sıkıntılı olur.
bebekten sonra annen nasılsa kalır sizde. şimdiden bu kadar sık gelmesine gerek yok. eş ilişkileriniz de yıpranır. annen gelmeyi, kalmayı çok seviyor diye, aşırı anlayış göstermeye gerek yok. erkek anaları da çocuğunu aynı şekilde özler ama biz nasıl rahatsız oluyorsak, kocaların da aynı rahatsızlığı duyacağını düşünmeliyiz.

bu konuda anne veya kayınvalide açısından değişen bir şey yok. sıklığı ve süresi artınca, tadı kaçıyor bence...

Ben olsam doğumdan sonra eşimle başbaşa kalmak istiyorsam anneme şöyle derdim;

Annecim ilk bebekten sonra eşlerin çocuğa bakıp birbirinden uzaklaştığını, aile olmayı ilk zamanlar benimseyemezlerse daha sonra çok zor oldugunu öğrendim. Doktoruma sordum, ilk bebek çok önemli ne kadar zor olsada eşinizle birlikte olun, bebeğin yorgunluğunu birlikte yaşayın ki alışın dedi. Bu yüzden bebek doğduktan sonra en az 1 2 hafta kimseyi evimde ağırlamak istemiyorum. Hadi sen annemsin anlarsın ama ablamlara babamlara yada eşimden birkaç kişiye söylesem ayıp olur nasıl anlatabilirim bunu onlara?

Derdim :)

Eşin sonuna kadar haklı,isterki işten gelince uzansın rahat koltuğa,senle sohbt etsin,tv izlesin,günün yorgunluğunu atsın.Ama annen varken erken yatmak zorunda,üstelik hiç de rahat oturamaz...

İyi yapmışsın annene hafta içi gel demekle...Nasıl kaynanalara bu konuda kızıyorsak annende haksız şu konumda....Sen bir süre daha en azından hafta sonu gelmesine engel olmaya çalış...Bebek olunca eşinle geçireceğin zaman daha da azalacakihele de sorunları yeni aşmışken,sizin için en güzel geçirelecek zamanlar bunlar....Anneni kırmadan az gelmesine ikna et...Allah yardımcın olsun,hayırlı doğumlar nasip etsin...

Ben anlamadım siz ne istiyorsunuz? Eşiniz surat asmayacak olsa annenizin yanında olmasını ister misiniz? Eğer öyleyse eşinizle konuşup biraz fedakarlık yapmasını, bunun özel bir dönem olduğunu söyleyebilirsiniz. Hem belki annenizin de size ihtiyacı vardır. Doğum yapmış eşine yardımcı olacak kadına, onun annesine daha çok tahammül edemez miymiş? Bir zahmet?

eşiniz haklı eşinizin annesi gelip 3 gün kalsaydı siz ne suratlar asardınız acaba bence annenize söyleyin direk

Bu durumun tahammülsüzlükle bir alakası yok .Ayrıca olayı dramatikleştirmeninde bir anlamı yok .Burada annenin bakıma muhtaç bir hali yok .Tabiki de bakıma muhtaç bir anne olsaydı elbette evlatlık vazifesini yapıp yüksünmeden annesine bakmalı . Ancak anne sağlıklı ve bakıma muhtaç değil .Anne keyfiye sürekli kızına yatıya gidiyor .Bu durum da annesi biraz ince düşünmeli .Sonuçta kızının sadece hayatı anne ve babasından ibaret değil .kızının bir eşi ve doğacak bir çocuğu var .Dolayısıyla eşine karşıda sorumlulukları var .Evlilik kolay bir kurum değildir . Evlendiği zaman eşlerinin birbirlerine karşı sorumlulukları vardır .Sürekli annem annem diyecekse o zaman neden evlenir ki bir insan .Annesi ne kadar önemliyse hayat arkadaşı eşi de önemli.

konu sahibinin eşi çalışıyor ve sadece hafta sonu izni var .ama o izninde de sürekli yatıya gelen bir anne olması çok da hoş bir durum değil . konu sahibinin eşinin bu durumdan rahatsız olması çok normal .adam belki hafta sonu dinlenmek istiyor ,ya da bir hafta sonum var deyip tüm gün uyumak isteyecek ,ya da ne bileyim ayaklarını uzatıp tv izlemek isteyecek v.s.. ama ev de eşinin annesi olduğunda rahat davranamaz .Bu durum da konu sahibinin annesi biraz ince düşünmeli .

bende eşinizi haklı buluyorum.surat asması hoş değil ama demekki çok bunalmış.eşinizle konuşum lohusalıkta annem yanımda olmalı ama ondan snrsını halletcem merak etme diyin.annenizle konuşun sabah erkenden gelip akşam dönsün bnm annem öyle yapıyor misal.

Peki eşiniz kendi annesi aynı sıklıkta gelse ve siz tahammül edemeyip davranışlarınızla kalmasını istemediğinizi belli etseniz eşiniz ne derdi?

Dikkat ettiyseniz genel geçer yorumlara atıfta bulunarak, birebir polemikten uzak, kimseden alıntı yapmadan bir yorum yazdım, direkt konu sahibine hitaben.

Dolayısıyla tercih etmekten kaçındığım, yorumculardan birinden alıntı yaparak yorumlamaya devam etme yöntemini ne yazık ki ilk kez şahsınıza kullanıyorum.
Umarım son olur.

Yorumlarınız konu sahibini bağlar, beni değil.

İyi geceler.

şurda okuduklarımdan anladımki annelerin kadri kıymeti bilinmiyor. zavallı kadın altı üstü 3 gün kalmış ağız burun kıvırıyorsunuz. allah göstermesin demekki anneniz sizin elinize muhtaç kalsa sokağa atarsınız. kim kimi ayda 3 gün çekemez allah aşkına. yapmayın bunları zavallı kadın sana yardıma geliyordur bir de kendince. bence eşine bu kadar taviz verme benim ailemde senin ailen de mühim de.

Önce eşinize kızdım, çünkü farklı şehirlerde oldugunuzu düşündüm.

Sonra eşinize hak verdim.
Aynı şehirde 3 gün yatılı kalmak hem de bunu özellikle hafta sonuna denk getirmek
gerçekten çok sinir bozucu bir durum.

Anneniz o garip kvler gibi davranıyor.
Fakat söylemek için geç bile kalmışsınız...

Dogumdan sonra da 4-5 gece kalsa yeter bence.
Sonuçta aynı şehirdesiniz, bir telefonla bir şey oldugunda gelirler.
Bu süreçte eşinizle başbaşa kalırsanız bebege de daha kolay alışırsınız...

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…