Eşim annemin bizde kalmasından rahatsız oluyor ve açıkça söylüyor. Bıktım artık :(

o zaman anneniz bir hafta kalsın sizinle ,hem bebeğin durumu görmüş olursunuz,uyku durumu emmesi vs...sonrasında eşinizle idare edecek gibi olursanız annenize,biraz eve gidip dinlenmesini eşinizle idare edbileceğinizi söylersiniz...
ama bu kararı da eşinizle doğumdan önce paylaşın tabii..

Arada dengeyi kuracak olan kişi siz olacaksınız,her ne kadar anne de olsa bu kadar sık gelip kalmak çözüm değil..
Eşinizde doğum sonrası sizin yanınızda olmak isteyecek yardımcı olmaya çalışacak,ama bu durumda eşinizin de işi zor cidden..
Sakın eşinizede kırılıp tavır yapmayın bence,bir tarafta siz bir tarafta k.validesi işi zor..

Canım babam da kabullenmiş annemi böyle. Alışmış yani bu saatten sonra da bişey yapaileceğini düşünmüyorum açıkçası. Eskiden babannem bizimle kalırdı ben bekarken. Annem 32 sene baktı ona ço kavga ederlerdi bu kalma huyu taa o zamanlardan kalma. Evden kaçmak huzur bulmak adına. Kaldığı yerler de teyzelerim. Ben ve ablam. Bu arada ablam da aynı sorunları yaşıyor. Sevgililer gününde annem bizdeydi. Eşim anneme de hediye aldı düşün artık. Sonra bana dediki eşim isterdim ki başbaşa güzel bir masada yemek yemek. Ama annen sağolsun dedi. Ezildim resmen.
Saol canım hak verdiğin için. Eksik olma. Allah kimseyi u duruma düşürmesin inşallah.

Eşim sürekli bana soruyor hayatım gerçekten annen 40 gün mü kalacak diyor. Yok canım. Kadar kalmaz diyorum. Arada kaldım resmen çoook zor çok. Allah kimseye yaşatmasın.

İki insanın arasında kalmak hele ki biri kocan diğeri annense ne kadar zor olduğunu biliyorum canım. Allah yardımcın olsun. Aradaki dengeyi senin sağlaman gerekiyor ne yazık ki.

eşin haklı canım,tamam anneler babalar başımızın tacı ama anneninde bazı şeyleri düşünmesi gerekiyor sonuçda evinizde küçükmüş hafta sonu gelmemesi gerekiyor,eşin evdeymiş doğal olarak eşin hafta sonu rahat etmek istiyor,seninle vakit geçirmek istiyordur..anneye söylemekde zor gerçekten bende söyleyemezdim Allah kolaylık versin...

Ezildim demeyin lütfen,burda hatalı olan anneniz sadece,bunu düşünmüş olsaydı gelmezdi sizede..Demekki babanızda sesini çıkaramıyor bu duruma,aynı sorunlar ı ablanızda yaşıyorsa durumun hali iyi değil demekki..
Annenizde demekki bunaldığı zamanlarda kaçacak yer arıyordu,aslında eski yaşadıklarını düşünüp biraz empati yapabilseydi,sizlere geldiği zaman evde damadım var acaba ne hisseder diye düşünmesi gerekirdi..Neys üzülmeyn sizde,doğumada az kalmış sağlıcakla kucağınıza alırsınız bebeğinizi

Lamicimi yok herkesin yeri evi...
1- gün 2 gün misafirlik olur ama 3 günden fazla olan misafirlik usandırır derler. Kusura bakma ama eşin haklı...
Kayınvaliden çıkıp çıkıp sürekli gelip kalsa sen de memnun olmazdın

Ya çok sıkma kendini ama bence iş sende bitiyor.
Yani yanlış anlama ama annen sanırım biraz düşüncesiz böyle de demek istemiyorum ama başka türlü ifade edemedimhalinizden pek anlamıyor sanırım:26:
Yani normalde sevgililer gününde evi aynı şehirdeyken sizde olması okadar garip ki benim için.
Bence annem kırılır, üzülür diye diye eşinle aranda mesafe oluşturacaksın böyle. Çünkü bi'zaman sonra eşin "eşime kendimi ifade ediyorum ama çözüm bulmuyor, ben surat assam saygısız oluyorum" moduna girecek.

Lütfen hamile halinle bu kadar içine dert yapana kadar durumu izah et annen sonuçta onun dilinden sen anlarsın. O an içerlese bile eminim babanla paylaşınca sana hak verir. Anne sonuçta sen yuvanda mutlu, huzurlu ol ister.

Ayrıca annen için doğum yapmışta olsan 40 gün kalması çok fazla. 40 gün yatmayacaksın ya... Zaten eşinin babalığa geçiş evresi doğumdan sonra olacak malum o ana kadar bi'şey hissetmediklerinden babalık hissi bebeği kucağa alınca yerleşiyor kafaya

Bi'süreden sonra eşinle beraber halletmeye bakın sizin bebeğiniz sonuçta. Adam heves etmiş bırak 20 gün baba olduğunun hevesini yaşasın.

İki insanın arasında kalmak hele ki biri kocan diğeri annense ne kadar zor olduğunu biliyorum canım. Allah yardımcın olsun. Aradaki dengeyi senin sağlaman gerekiyor ne yazık ki.
Allahım bana inşallah güç verir de üstesinden gelirim. Lohusalık eşim ve annem bakalım beni neler bekliyor.
Tabiki söylenmiyor. İnsan ne kadar haklı olsada o ir anne. Ben de anne olacağım kızım olacak. Rabbim yaşatmasın. Ama işte ucundan kıvıra kıvıra söylemek zorunda kalıyorsun işte.
Tamamen iyi niyetli saf temiz kalpli. Amacı yarımcı olmak destek olmak. Eşim de hiç belli etmeyince anlayamıyor. Bazen kızıyorum ya biraz açık gözlü olsun diye ama malesef saflığından oluyor bunlar. Keşke herşeyi en ince ayrıntısına kadar düşünebilen bir annem olsaydı.

Konu sahibi arkadaşım, yazdığın mesajlardan çok iyi niyetli olduğunu, kimseyi kırmak istemediğini çıkardım. Maşallah sana. Annen aslında yardımcı olmaya çalışıyor zannedersem ama sebep olduğu gerilimin farkında değil. Annedir, candır bir şekilde ona ifade edersin. O senin huzursuz olmanı asla istemez, alınganlık yapmaz bence. Gelsin kahvaltıdan sonra, akşama kadar hasret giderin sonra gene evine gitsin İstanbul burası ulaşım vızır vızır çok geç saatlere kadar. Bu kaynana/damat gerilimini yakın bir arkadaşım da yaşamıştı doğumu sonrasında. İki tarafın da anneleri geliyor ve kalmak konusunda birbirleriyle yarışıyorlardı. Kızcağızın eşiyle ilişkisi öyle kötüydü ki... Sonra bebeğin 40'ı çıktı anneler evlerine gittiler istemeseler de... Ondan sonra düzeldi araları. Zordur yani ama çözümsüz değil merak etme.

Al kocanı karşına, hayatım de doğumdan sonra annem ister istemez yanımda olacak. Ben güçsüz olacağım, gece 2 saatte bir bebek için kalkmam gerekecek kendimi toparlayana kadar bize destek olur, yemeğimize temizliğimize yardım eder vs. Haklısın sen de en güzel zamanların tadını çıkaramadın ama söz sana lohusalığı atlattıktan sonra ben anneme usturuplu bir şekilde durumu anlatacağım. Senden istediğim bu kadar emek verdiğimiz evliliğimizin, güzel kızımızın hatrına birazcık daha sabır. Sonra her şey kararlaştırdığımız gibi olacak vs vs...

Eşin bunalmış, ikinizin ilişkisinin daha önemli olduğunu düşünüyorum çünkü koca ile ipler kopabilir ama anne evlat asla birbirinden kopamaz. Bu yazdıklarımı makul bulursan eşine söyle inşallah güzel bir karşılık alırsın. Yumuşak bir şekilde onun huyuna gidecek şekilde davran canım. Allah evladını hayırlı ve sağlıklı etsin, kolay bir doğum nasip etsin.

Anneniz dusuncesiz davranms ama anadir kizilmaz

Ben kendine odaklan derim

Bebek olunca annene oyle ihtiyac duyacaksinkii

En buyuk desdekcin olacak annen

Esinede oyle soyle ben yapamam yalniz bebekle katlanacaksin de

Bizim uzuun zamandir annmler yanmizda

Ozel hayat hic kalmadi ama olsun oncelikli cocugumuz zaten

Ayaklarini operim anamla babamin

Birlikte yasamayi ogrendik

Esinde alissin

Hiic ezilme alttan alma anaciginida kirma

Yarin iyiki yanimda diyeceksin emin ol

ay ayy ailemden 450 km uzakta oturuyorum bazen babamlarla beraber gelip 2.-3 gün kalıp giderler o 6 saatlik yolu çekip.
annem yanlız geldiği zaman kesinlikle hafta içine denk getirir 3-4gün hafta sonuna kalmaz 7 senelik evli 2 cocuklu olmamıza ragmen siz gencsiniz yanlız kalın bıktırmayım der.Ha eşimle aralarında bi sorun yok hatta eşim arar cagırır gel anne diye
bence eşinizide annenizide üzmeden halletmeye calısın bu durumu dogumdan sonrada 40 gün kalmasına gerek yok ilk 1 hafta kalsın sonrada arada gelsin gitsin yeter hem daha cabuk alısırsınız bebeginize yanlızken bakmaya

burda annenin biraz anlayışlı olması lazım adamcağızda akşama kadar çalışıyor e akşam evine gelip ayaklarını uzatıp keyif yapmasınmı yaa ömür boyu çalışcak bu adam dimi kaynanan gelse böyle sen rahatsız olmazmısın gelene gelme denilmiyor ama bugün dediğin biraz etkili olur heralde

canım iki arada bir derede kaldım bu olsa gerek sıkma canını anneciğini incitmeden anne haftasonları değilde hafta içi gel damadın sen olunca çekiniyor desen ay ne desem bilemedim canım hamilesinde üzülme ya kıyamam bebeğinede yazık stresli geçirmen senin için iyi olmaz

öncelikle allah hayırlısıyla doğum yapmayı, sağlıkla sıhhatle bebeğini kucağına almayı nasip etsin. açık söylemek gerekirse eşin kesinlikle haklı canım. bizler nasıl kayınvalidelerimiz devamlı bizimle kaldığında rahatsız oluyorsak, eşinin de rahatsız olması çok normal. burada yapabileceğin şey eşini ikna etmek değil, annene durumu açıklamak. sizin böyle bir istekte bulunmanızdan ötürü anneniz kırılmamalı. kırılsa bile kırılmaya hakkı yok açıkçası.

annelerimizin elbette başımızın üstünde yeri var ama aynı zamanda bizi ve ailemizi de düşünmek zorundalar. her ne kadar evlerimiz onların evi de olsa, gerçekten ihtiyaçları olmadığı sürece bu kadar sık gelmeleri uygun değil bence.

uygun bir dille anlatmalısın. sen uygun bir dille anlattığında da kırılırsa bundan sorumlu olmazsın çünkü haksız yere kırılmış olur. üstelik bir kadın nasıl eşini ve oğlunu bırakıp da kızında kalır anlamıyorum. evliliğin için bunu yapman lazım canım. hiç de canını sıkma. yeri geldiğinde ben anneme diyorum. "anne eşimin işi var ya da iyi değil" diye.

iki taraf da kırılmasın diye uğraşırken arada heder olan bizler oluyoruz. başkalarını düşündüğümüz kadar kendimizi de düşünmeliyiz. sonra sütümüz de kesilir, evliliğimiz de...

bu mesajınızı okurken gözlerim doldu,bizi doğuran büyüten kadın gelir elin oğluna teslim eder sonra canını verdiği adam 2 günün hesabını tutar. sizi öyle iyi anlıyorum ki ve anneniz gelip kalıp,gönlünü almadığınız müddetçe rahat etmeyeceğinizi de biliyorum.eşinizi de eğer konu sadece rahat etmemekse anlarım çünkü gelinler de kv yanında rahat edemiyor.çok zor bi durum ama annenize söylemişsiniz umarım sorunsuz bi şekilde düzelir bu durum

Biz nasıl ki dünya iyisi de olsa kayınvalidenin yanında rahat edemiyorsak eşiniz de edemez, haklı...
Bence annenizle uygun bir dille konuşup, hafta sonları kalmasına gerek olmadığını, eşinizin yardımcı olduğunu falan söyleyebilirsiniz

Normal şartlarda olsa eşim annemin bize gelmesini filan hiç istemiyor deseniz o eşe noluyor öyle derdim ama eşiniz bu durumda haklı sonuçta anneniz sırf siz hamilesiniz diye gelmiyormuş huyu böyle gittiği yerden kalkmak bilmeyen evinin yolunu unutan türden bir misafir gibi anneniz sonuçta ev küçük de olunca misafir ağırlamak zorlaşıyor bizim evimizde küçük öyle rahat rahat ağırlanmıyor ondan biliyorum. Ayrıca eşiniz evinde rahat olmak istiyor belki afedersiniz donla gezecek adamın evi yani ama tabi ki annenizin yanında böyle rahat rahat gezemez, oturamaz. Annenizin bu huyunu değiştirme vakti gelmiş gibi. Bir de bunu yapan kaynanalar olunca hiç tahammül edilmiyor da kendi annemiz babamız yapınca da söylemek neden zor geliyor acaba?

cnm arada kalmak çok kötü bir durum anlayabiliyorum..
annene çaktırmadan kırmadan hafta içi gelmesini söyle.
yani haftasonu rahat olamayız murat evde ya evde erkek olunca sıkıcı oluyo falan de.yani eşinden dolayı rahat olamıyomuşsunuz gibi..
başka yol yok.hem kırılmamış olur annen.kadın senin için gelip kalıyomuş madem ..

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…