- 22 Mayıs 2014
- 2.585
- 1.737
Eskisi gibi derken, Kelt veya Yunanda olay duygusallık değildi ki, algılar/değerler farklıydı, usta/çırak, güzellik/gençlik algıları şimdikinden daha farklı olduğundan adamın derdi de çocuklarının çevrili olduğu masaya oturup soyunu sürdürmek olmadığından öğrencisine fikirlerini/bilgisini falan aktarmaktı. Aradaki meyvesiz ilişkiye de kimse takılmıyordu.
Bana kalsa schopenhauer haklı zaten zeka anneden geliyorsa, genel olarak düze çıkmamız için gereken, ne koca, ne de baba olabilecek insanları hayatlarımızı birleştirmek için seçmemek, biraz ayık olalım.
Sokakta ciplak bir erkek gorup ne yapiyir bu manyak diye sormak yerine tahrik olunabiliyorsa olunsun tabi.Ben sizi anlıyorum
kadın ve erkek fizyolojik olarak ve sosyolojik kimlik olarak farklılık gösteriyor
Doğası ve gelişmeci görüsler var bu konuda ben ikisinde de mantıklı buldugum yönler kesfettigim için henüz durduğum yeri tam bulamadım
Ama sizin çabaNiza acimayla birlikte takdir hissi duyduğum için yazmak istedim maviselen
Korkma herkes biz de tahrik oluyoruz !!! Sen bizim tahrik olmamıza mi karisiyorsun bizi mi bastiriyosun gibi anlamıyor soylediklerini
Ben seni anlıyorum mantıklı noktalara deginiyorsun
Daha bugün milenajesenska'yla bu konuda yazıştım :)
O zamanlarda iki erkek aynen dedigin gibi fikir, bilgi aktarımı için yakınlardı ama... aynı zamanda işin duygusal boyutu da yok degildi. ''beni en iyi sen anlarsın'', ''birini gerçekten seviyorsam, o sensin'' hesabı. Buradaki sevgiyi cinsellik anlamında anlama illa ki. Sarılıp uyuma olur belki, birbirinin başını okşamak olur falan... var yani duygusallık ama farklı bir şey. Bugünün ahlaki degerleriyle bunların ne oldugunu tam anlayamayız.
''zeka anneden geliyorsa'' gibi laflar bana itici gelir çünkü saçma. ''o anneden gelir, bu babadan gelir'' falan. Bunlar saçmalıktan ibaret... Bir de bunun yanında ''eh biz spermi taşıyacak kişiyi bulalım, çocuk dogunca anneyi postalayalım'' da denebilir. Ama... bence ikisi de saçma.
Kitabının benim için özeti oyduBana kalırsa da zekanın tek bir cinse indirgenmesi saçma ama normalde karşılaştığımız erkek olmadığına üzülen kadınlar ve erkekler diye ayrım olacağına zekalı kadınlar ve erkekler olsun işte, madem tarımı, sanayii aşıp bilgi çağına geçtik.
Sokakta ciplak bir erkek gorup ne yapiyir bu manyak diye sormak yerine tahrik olunabiliyorsa olunsun tabi.
Erkegin tepkisi ilk etapta kadinla esit olur diye tahmin ediyorum. Sonucta toplum kurallari var. Sonrasinda yapilan konusmalari ise hic bilmiyorum.
Ben inanmiyorum kolay kolay hic bir kadin tanimadigi bir erkekle ciplak odada kaldiginda ona saldirsin. Erkeklerin bir kismi ise saldirabilir. Iste bu kendini tutamayanlar. Bir kismi kacar belki korkar, hatta zihninden hastalik kapma fkri gecer. Genele vurunca kadin ile erkek arasindaki bir cok esitsizlik ortaya cikiyor benim dusunceme gore. Toplumda aksi yonde bir degisim olursa fikrim tamamen degisir.
Yurt disinda nasil olur.. iste burada kulturel etkenler ve toplumun cinsellige bakisi ayristiriyor tepkileri felan filan.
En sonunda sunu ekleyeyim. Kadin haklari denilen haklar erkekler tarafindan bizlere lutufmus gibi sunuldu.. dogustan var olan haklarimizi almak icin savastik. Ne kadar esitiz degil mi ?
Aynen canım ya kaçtır konu sahibi konuyu açıp kaçıyooPardon, konu sahibi nerde?
Konu nerden nereye gelmiş?..
Bazı şeyler oldugu gibi kalır. Hangi çaga geçersen geç, mesela garsonluk denilen iş kolu hep var olacak. Onun gibi bir şey işte bu da.
Senin dedigin gibi hiçbir ayrımın olmadıgı bir yer olabilir sadece, o da ''cennet'' diye anlattıkları yer. Gerisi imkansız, biyoloji denen bir şey var, hayatın gerçekleri var, algının da ötesine geçip mantıgın işleyişini de degiştiremeyecegine göre? Bazı şeyler hep oldugu gibi kalmak zorunda.
Aynen canım ya kaçtır konu sahibi konuyu açıp kaçıyooo biz burda sayfalarca döktürüyoruz bu defa bende fake mi diye düşündü m
Telefondan yazıyorum çok daha detaylı yazmam gerekli. Cumleleri geriye donuo okumak ve brlestirmek zor oluyor.Zorlaniyorum ve uyumam gerek. Yarın vakit bulunca yazacağım.Tecavüz kendini tutamamakla alakalı bir olay değildir. Zihniyetle alakalı bir şeydir.
Erkeklerin daha çok saldırmasının bir sebebi de fiziksel olarak daha güçlü olmaları. Yenileceği kavgaya girmemeye daha meyillidir elbette insanlar.
O kadının vücuduna saldırma hakkına sahibim diye düşünmeyen insan bunu yapmaz.
Toplumdan topluma değişmesi bile sizin söylediklerinizin aksini göstermiyor mu?
Eşitsizlik toplum ürünüdür, doğuştan gelmez diyoruz zaten. Neden bir erkekle bir kadın eşit olsun? Siz ile ben eşit miyiz? Ama eşit haklara sahibiz elbette.
Toplumsal hayattaki sosyal ilişkilerimizde ise ilişki dinamikleriyle sınırlıyız, o ayrı bir konudur.
Ciddi anlamda söyledikleriniz ciddiye alınabilecekken neden kadınların duygusal olarak aldatması kısmına cevap vermediğinizi merak ediyorum ama elbette o da sizin hakkınız, saygı duyuyorum.
Konu sahibi olmayınca da konu dagıldı çenemiz düştü.
Ha bu arada... Erkeklerin biyolojik olarak (aldatmaya degil) rahat cinsellige daha yatkın olması aldatmayı haklı çıakrmaz. Ortada sözleşme denen şey var bir kere, aldatma o yüzden hiçbir koşulda kabul edilemez. Yani ''aldatıldın ama hak ettin'' diye bir şey yok, sadece çok ekstrem durumlar hariç.
pki tkmysn glb bn çkym bb.. gibi olmuş biraz..Telefondan yazıyorum çok daha detaylı yazmam gerekli. Cumleleri geriye donuo okumak ve brlestirmek zor oluyor.Zorlaniyorum ve uyumam gerek. Yarın vakit bulunca yazacağım.
Zaten haklı çıkarsa idi kadınların da duygusal olarak aldatmaları haklı çıkmış olurdu. O nedenle mantıksız bir önerme.
Duygusal aldatma mı, duygusal nedenlerle aldatma mı?
Duygusal aldatma zaten istemsiz olur biraz, dinlerin vesvese dedigi şey.
Senin dedigin duygusal nedenlerle aldatma galiba?
Yav neyse işte... Ben zaten aldatmanın her türlüsüne karşıyım. Saçma sapan bir şey. Sebebi falan da olamaz, bikaç ekstrem durum hariç tabi ki.
Elbetteki olurum. Kadınların birçoğu olur. Tek farkla kadınların standartları erkeklerden daha yüksektir.Ben şeyi merak ediyorum. Çıplak bir adam görseniz bir partide. Tahrik olur musunuz ? Ya da ne bileyim aklınızda cinsellikle alakalı bir durum yokken, badi giymiş güzel vücutlu bir erkek gördüğunüzde onu çıplak hayal edip tahrik olur musunuz? Çekici bulup ilginizi mi çeker sadece yoksa o geceyi beraber gecirsek nasıl olur diye düşünür müsünüz? Istediğiniz kadar kadin erkek eşit diyin arkadaşlar. Yaratılış olarak eşit degiliz. Limbik sistemin hipotalamusu erkeklerde daha buyuk. Bu nedenle siddete ve cinsellige daha duyarlilar. Kadin ile erkek beyni esit buyuklukte degil. Erkek beynindeki bu fazlalik korku, acıkma, arzu etme gibi duyguları kapsayan beyin bölumunde. Kadinin beyni duygu, hissetme ve empati ile calisirken erkek beyni sistematik. Simdi boyke yazdim ama esine sadik olan erkek yok mu? Mutlaka vardir. Iste bu erkekler beynine hukmedebilen, birlikte oldugu kadini gercekten kaybetmekten korkan insanlardir. Yakalaninca olusan o korkudan bahsetmiyorum tabi ki.
bunlar ben alsatilirsam esimi savunacagim anlamina gelmez. Kadinla muhatap asla olmam ve esimin ihanetine bakarim.
Yukarida acikladigim sey aslinda erkeklerin bu zaaflarini bilen hemcinslerin, bunu arac olarak kullanip isteklerini elde etmeleri ile alakali.
Konu sahibine sadakat sozunu esi verdi bunda hemfikirim. Tek katilmadigim nokta diger kadinlarin insanliga attigi kazik. Ben eslere degil de insanligin butunune yapilmis bir ayip olarak goruyorum. Yani ne kadini ne adami affedebilirim vicdanimda.