esim aldatti.son gelismeler.

bu arada çok bilimsel yazıyoruz ya. eski zamanlarda kadın her zaman alfa erkeği seçer gen iyi olsun diye. gücü seçer. tabi hiç bakmaz ahlaksız ilkinsan bunun var mı bi sevdiceği diye. e şimdiye uyarlarsak güç de paradır. e para için bunu yapan kadınlar da doğasına uygun davranmış olmuyor mu?

[QUOTE="Kazen, post: 39615552, member:u sahibinden geçen sene kullandığı kullanıcı adını açıklamasını ister misiniz ? Açıklayınca o hesaptan paylaştığı konulara da bir göz atın diyip kaçarım.[/QUOTE]

Bu soruldu cevap vermedi nice

Merak ettim şimdi

Hanımlar herşey bizlerde bitiyor, bizlerle var olacak yeni nesillerle bitiyor herşey!
4 Yaşında bi oğlum var benim bu topluma erkek çocuk yetiştiriyorum ben ( bizler)
Ben bu çocuğa ne verirsem o da öyle büyüyecek
Ve ben Oğlumu kız- erkek ayrımı yapmadan doğruyu Yanlışı öğreterek sağlıklı bir birey yetiştirmek istiyorum.
Kendimden biliyorum ya biz iki kız bir erkek üç kardeşiz annemde her zaman o erkek şunu yapar bunu yapar siz kızsınız, kız kısmı her şeye burnunu sokmaz, kız kısmı geç saatte evden çıkmaz Saymakla bitmez.
Şimdi ise annemin sözlerini bile değersiz gören bi abim var. Galiba annem kendinin de kadın olduğunu unuttu.
Galiba bizler çok büyüttük gözümüzde!

Hee tapınak fahişeleri... Aslında onların muadilleri var günümüzde ama neyyyyseee. yazmayacagım yoksa kan çıkar burada

Ben de onu diyorum, belki tek eşlilik ayıplanacak belki kadın erki eline alacak.. O zaman da erkeklerin başı agrıyacak geceleri, kadınlar kovalayacak falan. Hatta belki erkekler daha duygusal olmaya başlayıp eskisi gibi kadınlardan çok yine hemcinslerinde, erkeklerde arayacaklar sevgiyi falan...

Ama ne olursa olsun, asla eşit olmaz kadın ve erkek. ne biyolojik açıdan, ne haklar açısından ne sosyal açıdan.

Sizler zaten cinsellikte bile erkegi üstün tutuyorken yok kadınlar kadar kendine hakim degiller yok napsınlar dayanamıyorlar gibi olumlu yaklastıktan sonra erkek de bu kabullenisi gördükten sonra neden aldatmasin?
Bunları yazdıktan sonra da" ama ben kabullenıyorum demedm ki "demeyin.

Sizede katılıyorum
Ancak beni durduran toplumsal baskı değildir!

Ben sizi anlıyorum
kadın ve erkek fizyolojik olarak ve sosyolojik kimlik olarak farklılık gösteriyor

Doğası ve gelişmeci görüsler var bu konuda ben ikisinde de mantıklı buldugum yönler kesfettigim için henüz durduğum yeri tam bulamadım

Ama sizin çabaNiza acimayla birlikte takdir hissi duyduğum için yazmak istedim maviselen

Korkma herkes biz de tahrik oluyoruz !!! Sen bizim tahrik olmamıza mi karisiyorsun bizi mi bastiriyosun gibi anlamıyor soylediklerini

Ben seni anlıyorum mantıklı noktalara deginiyorsun

Ilk insan toplulukları anaerkildi belki bir gun her şey eşit olur. Felaket senaryoları geldi aklima. Bilimkurgu filmleri geçiyor aklimdan :))
Ille biri digerine baskin olmak zorunda mi acaba. Belki ileride her iki cinsiyet tek bedende olacak. Deniz atları gibi. O zaman tum silahlar esitlenir işte. Kadin kendj kendini dolleyebilecek ve erkek gebe kalabilecek kendiliginden gibi. Oho uçuyorum degil mi.

zaten siz değilsiniz mevzu. aldatan kadınlar.yada bazı kadınların tahrik olması
Yok mevzu benim demiyorum zaten beni durduran şeyin toplum Baskısı olmadığını belirttim sadece
Şunu da belirtmek isterim kadın tahrik olmaz erkek olur, buna asla katılmıyorum
Bende tahrik olabilirim, Olduğum anlarda olmuştur. Daha ilerisini asla düşünmem Buda toplum baskısından değil sadece kendime olan saygımdandır

İlk insan topluluklarının ataerkil ya da eşitlikçi (anaerkil diye bir şey yok) olduguyla ilgili düşünceler fantastik düşünceler. En başta neyin ne oldugu bilinmiyor çünkü. Sadece kadınların dogurma gücü kutsal bir şey zannediliyor, yani düşünsene ''kadının içinden başka insan çıkıyor nasıl olur ya bu?'' faln. Hop bunu tanrısal ilan ediyorlar, tanrılarını kadın figürü yapıyorlar hatta bazı milletlerde toprak annedir (toprak ana/doga ana), vatan annedir (anavatan), eski yunanlarda herşeyin başlangıcı önce kaos, ardından kadındır... falan.

Ama erkin kadınlarda olduguna dair hiçbir bilgi yok. Kutsal görmek başka, erki vermek başka.

Bence biri digerine baskın olmak zorunda. Bütün işler böyle ilerliyor çünkü. Alt-üst ilişkisinden çıkamıyorsun. Ama kadın-erkek arasındaki alt-üst ilişkisi gibi degil tam olarak, görev dagılımı diyelim ona biz.

İlerde tek cinsiyet olmaz da eskisi gibi eşcinselimsi ilişkiler artar bence :)

Ama kadınlar da daha duygusal varlıklar. Ve kocaların geneli de karılarına karşı duygusuz ve ilgisiz. Bu mantığa göre de kadınlar da tıpkı erkeklerin cinsel ihtiyaçlarını karşılamak için başka kadınlarla birlikte olduğu gibi duygusal ihtiyaçlarını karşılamak için erkeklerle birlikte olabilsinler?
Yani tamam biyolojik etkenler de var elbette, ama toplumsal yaftaların ve adaletsizliklerin de rolü yadsınamaz erkek aldatmalarında. Size şöyle bir örnek vereyim: Kimi toplumlarda kadın ve erkek aldatmaları nispeten birbirine yakınken, kimi ülkelerde arada uçurum vardır. Bu bile başlı başına aldatma toplumsal yapının etkisinin kanıtı değil mi?
Ya da mesela kadın ekonomik olarak özgürleştikçe kocasını aldatan kadın sayısı da hızla artıyor.(Bu iyi bir şey değil elbette.)
Dünyada kadınların en çapkın olduğu ülkeler yine kadın istihdam oranının yüksek olduğu ülkeler. Bu da aldatma üstüne toplumsal algının kanıtı bakın.
Bir diğer nokta da şu. Biz sadece ilkel dürtüleriyle hareket eden basit varlıklar değiliz. Medenileşmiş, süper egosu gelişkin komplike varlıklarız. Mağarada yaşayıp, çiğ etle besleneceksek, günlerimizi uyuyup, avlanıp, boşaltım yapıp, çiftleşerek geçireceksek o zaman eyvallah. Ama her noktada medeni bir hayat sürüp sonra erkeklerin işine geldiği noktada ''Ama dürtülerimiiiiz'' demek bana ataerkil sistem dayatması geliyor.

Ayriyeten evrime göre sadece erkekler değil kadınlar da çok eşlidir. Tek farkla erkeklerin daha çok seks partneri olurken kadınların daha az olur. Nitekim hayvanlarda da bu böyledir. Kaç tek eşli dişi hayvan biliyorsunuz? Atıyorum erkeğin 10 farklı seks partneri varken, kadının 5 seks partneri olur. Ama iki cins de çok eşlidir.
Dip Not: Olaya tamamen bilimsel yaklaştım.

Eskisi gibi derken, Kelt veya Yunanda olay duygusallık değildi ki, algılar/değerler farklıydı, usta/çırak, güzellik/gençlik algıları şimdikinden daha farklı olduğundan adamın derdi de çocuklarının çevrili olduğu masaya oturup soyunu sürdürmek olmadığından öğrencisine fikirlerini/bilgisini falan aktarmaktı. Aradaki meyvesiz ilişkiye de kimse takılmıyordu.

Bana kalsa schopenhauer haklı zaten zeka anneden geliyorsa, genel olarak düze çıkmamız için gereken, ne koca, ne de baba olabilecek insanları hayatlarımızı birleştirmek için seçmemek, biraz ayık olalım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…