Senle benim durum ne olucak bilmiyorum
Konu sahibinden geçen sene kullandığı kullanıcı adını açıklamasını ister misiniz ? Açıklayınca o hesaptan paylaştığı konulara da bir göz atın diyip kaçarım.
Aklima sümerlerde kendini erkeklerin ihtiyaclarına tanrıları adına adayan kadınlar geldi. Rahibe olarak anılırlarmış.Bunlar kutsal sayılırdı ve diger kadinlardan ayrılmak icin örtünürlerdi. Yani inanç adı altında beden sunma. Cağ değişti, tek tanrılı dinlere geciş yapıldı. Şimdi o kadınlar o... oldular. Tabi dayanak noktası farklı. Medeni yasamda bunu para için yapıyorlar. Bir 500 yıl sonra evlilik kurumunun kalacağı meçhul. Belki tek eşlilik ayıplanacak erkek için. Erkek doğası değişecek belki ve kadın egemen olacak topluma.
Gerçi o kadar zaman geçti erkek ayni erkek.
Erkek ve kadın biyolojik olarak tamamen eşit varolsalardı bu konuda net bir dusunceye sahip olmam daha olurdu.
Senin durumunda ne var kiz ? KOnuyu dagitmayalim ama iyi ol, benim iyi olacagim yok. Bu heriflerin kafasi kopar insallah.
Konu sahibinden geçen sene kullandığı kullanıcı adını açıklamasını ister misiniz ? Açıklayınca o hesaptan paylaştığı konulara da bir göz atın diyip kaçarım.
Sizede katılıyorumnedeni ne biliyormusunuz. toplum. kadına yapılan baskı.
ya bırakın bir koca aldatırsa affedilir elinin kiri denir, kadın aldatırsa koca bir güzel döver bazen öldürür de.
sıkıysa kadın aldatsın. bu ülkede sırf erkek arkadaşı oldu diye kızlar öldürülüyorken kocasını aldatan kadına neler yapılır az çok tahmin edebiliriz değilmi.
işte bu nedenle erkekler rahatça aldatabiliyor.
yoksa geçiniz fedakarlığı,duygusallığı.
toplumsal nedenlerdir,baskılardır kadını durduran...
Ne gibi konulardı ki acaba, adamın aldatmasını haklı (!) çıkartacak konular mıydı?Çok merak etmiş bulunmaktayım
zaten siz değilsiniz mevzu. aldatan kadınlar.yada bazı kadınların tahrik olmasıSizede katılıyorum
Ancak beni durduran toplumsal baskı değildir!
Ben sizi anlıyorumYahu en basitinden kadin 9 ay boyunca bir cocuk dunyaya getirmek icin neler cekiyor. O 9 ayda erkek kac kadin doller bir dusunun. Neslin devami. Turu devami icin erkeklere verilmis bir sey. Tipki hayvanlarda oldugu gibi. Olaya duygusal bakabilirsiniz. Bu cinse dogustan verilmis bir seyi bastiran erkekle gurur duyarim. Esine deger verende zaten o erkektir. Ama iclerinde var bu. Neyse ben tartismayacagim zira salt kadinsal durtulerle cumleler kuruluyor. Bu taa dinler tarihine kadar uzanir. Cok genis bir yelpazesi var cunku. Cok daha konuya hakim kisilerle tartisilabilecek bir olgu. Kadinsi durtulerle konusulunca ben bilgi sahibi olmuyorum cunku. Bu konu her zaman tartismaya acik ve yuzyillardir sure gelen bir soru. Kadin ile erkek yapisi birebir esit olsaydi cevaplarim tamamen degisirdi.
Ilk insan toplulukları anaerkildiHee tapınak fahişeleri... Aslında onların muadilleri var günümüzde ama neyyyyseee. yazmayacagım yoksa kan çıkar burada
Ben de onu diyorum, belki tek eşlilik ayıplanacak belki kadın erki eline alacak.. O zaman da erkeklerin başı agrıyacak geceleri, kadınlar kovalayacak falan. Hatta belki erkekler daha duygusal olmaya başlayıp eskisi gibi kadınlardan çok yine hemcinslerinde, erkeklerde arayacaklar sevgiyi falan...
Ama ne olursa olsun, asla eşit olmaz kadın ve erkek. ne biyolojik açıdan, ne haklar açısından ne sosyal açıdan.
Yok mevzu benim demiyorum zaten beni durduran şeyin toplum Baskısı olmadığını belirttim sadecezaten siz değilsiniz mevzu. aldatan kadınlar.yada bazı kadınların tahrik olması
Ilk insan toplulukları anaerkildibelki bir gun her şey eşit olur. Felaket senaryoları geldi aklima. Bilimkurgu filmleri geçiyor aklimdan :))
Ille biri digerine baskin olmak zorunda mi acaba. Belki ileride her iki cinsiyet tek bedende olacak. Deniz atları gibi. O zaman tum silahlar esitlenir işte. Kadin kendj kendini dolleyebilecek ve erkek gebe kalabilecek kendiliginden gibi. Oho uçuyorum degil mi.
Ama kadınlar da daha duygusal varlıklar. Ve kocaların geneli de karılarına karşı duygusuz ve ilgisiz. Bu mantığa göre de kadınlar da tıpkı erkeklerin cinsel ihtiyaçlarını karşılamak için başka kadınlarla birlikte olduğu gibi duygusal ihtiyaçlarını karşılamak için erkeklerle birlikte olabilsinler?Yahu en basitinden kadin 9 ay boyunca bir cocuk dunyaya getirmek icin neler cekiyor. O 9 ayda erkek kac kadin doller bir dusunun. Neslin devami. Turu devami icin erkeklere verilmis bir sey. Tipki hayvanlarda oldugu gibi. Olaya duygusal bakabilirsiniz. Bu cinse dogustan verilmis bir seyi bastiran erkekle gurur duyarim. Esine deger verende zaten o erkektir. Ama iclerinde var bu. Neyse ben tartismayacagim zira salt kadinsal durtulerle cumleler kuruluyor. Bu taa dinler tarihine kadar uzanir. Cok genis bir yelpazesi var cunku. Cok daha konuya hakim kisilerle tartisilabilecek bir olgu. Kadinsi durtulerle konusulunca ben bilgi sahibi olmuyorum cunku. Bu konu her zaman tartismaya acik ve yuzyillardir sure gelen bir soru. Kadin ile erkek yapisi birebir esit olsaydi cevaplarim tamamen degisirdi.
Ben de onu diyorum, belki tek eşlilik ayıplanacak belki kadın erki eline alacak.. O zaman da erkeklerin başı agrıyacak geceleri, kadınlar kovalayacak falan. Hatta belki erkekler daha duygusal olmaya başlayıp eskisi gibi kadınlardan çok yine hemcinslerinde, erkeklerde arayacaklar sevgiyi falan...