esim aldatti.son gelismeler.

Yahu en basitinden kadin 9 ay boyunca bir cocuk dunyaya getirmek icin neler cekiyor. O 9 ayda erkek kac kadin doller bir dusunun. Neslin devami. Turu devami icin erkeklere verilmis bir sey. Tipki hayvanlarda oldugu gibi. Olaya duygusal bakabilirsiniz. Bu cinse dogustan verilmis bir seyi bastiran erkekle gurur duyarim. Esine deger verende zaten o erkektir. Ama iclerinde var bu. Neyse ben tartismayacagim zira salt kadinsal durtulerle cumleler kuruluyor. Bu taa dinler tarihine kadar uzanir. Cok genis bir yelpazesi var cunku. Cok daha konuya hakim kisilerle tartisilabilecek bir olgu. Kadinsi durtulerle konusulunca ben bilgi sahibi olmuyorum cunku. Bu konu her zaman tartismaya acik ve yuzyillardir sure gelen bir soru. Kadin ile erkek yapisi birebir esit olsaydi cevaplarim tamamen degisirdi.

Aşagı yukarı aynı düşünüyoruz. Kadın erkek eşit degildir bence de, saçmalıktan başka bir şey degil.

Ama senin dedigin gibi olay sadece beynin ön lobu, arka lobu, hormon falan da degil. İşin içinde görev dagılımının da etkisi var (medeniyetin yani).

İşler daha düzenli ilerlesin diye erkege sunulan esas meta 'kadın ve seks', kadına verilen ise 'para ve çocuk'. O yüzden kadınlara para ve çocuk daha güzel gelir, erkege de kadın ve seks... yani çogunluktan bahsediyorum. Bunun da sebebi evlilik kurumunu ayakta tutmak. Yani birer kandırmaca gibi düşün işte... ''evlenirsen garanti kadın ve seks'', ''evlenirsen garanti para ve çocuk'' diye diye evlilik insanların gözünde oldugundan daha güzel gösterilmeye çalışılır ki medeniyet devam etsin.

Ama aslında ne erkeklerin hepsi sekse çok düşkün ne de kadınların hepsi paraya... Kadın zengin adamla evlenir ama gider parasız da olsa begendigi yakışıklı adamın hayallerini kurabilir, erkek gider güzel kadınla evlenir ama hiç de canı sevişmek istemez... Bunlar olmayan şeyler degil, gayet de olan şeyler.

Ama erkeklerin dogası buna daha yatkın görüşüne katılıyorum. Biyoloji bu sonuçta. Kadın niye erkek kadar rahat gecelik ilişki yaşayamaz, çünkü bilinçaltında (düşünmedigini zannetse bile) erkekten daha fazla korkuları vardır da ondan. En basitinden hamile kalma olayı bile kadına patlar. Erkege hava hoş, 'hadi bye' der gider...

Okudum ve fikrimi soylemek istiyorum. Bu aglama rollerine inanmadim, olsa olsa davada kaybedecegi tazminatin ve nafakanin hesabini yaptigi icin bu roller. Bosanmazsaniz iki tarafi da bir sure idare edecek tum kosullari ayarlayip sonra o sizi bosayacak. Ya da muhtemelen beraber oldugu "paralel kadin" bunu terk etti bu da tipis tipis tipis donuyor. Karsisina baska bir hatun cikinca yine aldatir boyleleri. Haaa bir de su var: gercekten pisman olan Umreye gidecegim namaz kilacagim gibi seyler soylemez. Gercek pismanligini icinde yasar. Bu adam tamamen tiyatrocu, oynuyor. Seni de cok saf bulmus bence. Hele bir de onu sevdigini biliyorsa azicikta o teline basip seni kandirmaya calisiyor. Esine soyle hic iyi tiyatrocu degil. O senin derdinde degil. Seni dusunseydi aldatmazdi. O sadece kendini dusunuyor. Simdi de oyle. Sadece davada kaybedecegi paraciklarinin derdinde o su an...

Ben 'yapar cünkü o bir erkek! onda hormonlar daha cok, yaratılışı oyle' nidalarına inanmiyorum. Bunun tek sebebi toplumsal anlayış.
Kızları baskıyla büyütmeseler, kızsın sen yaparsın, laflarıyla yetıstırıp karakterine bu anlayışı soksalar bence cogu erkeğin rahat ve genis oldugu gıbı kızların da cogu bu mantalitede olurdu.

Yaw kardeşler siz siradan bir aldatma olayina niye bu kadar derin analizlerle yaklasmissiniz? Allah'ima devrelerim yandi.
Sebep-sonuc aramaya gerek yok. Bazi insanlar bedenen ve ruhen tek esli olmayi ister. Bazilari da cok eşli.. Bu kimi insanlarin comert;kiminin de cimri olmasi gibidir.
Tanri hepinize tek esli olmaktan yana naif erkekler ihsan eylesin,amen.

Canım Allah göstermesin yaşatmasın hiç bi kadına bunu senin gibi hiç düşünmemiştim düşününce sana da hak verdim ama öyle bi durumda hala bu kadar mantıklı davranabilir miyim bilmiyorum. Hiç bi zaman öğrenmem inş. Bu arada profesör olan bi kadının da çok başka bir bakışı var bugün okuyup dumura uğradım http://www.sabihakeskin.com/makale2.html
Ama bi kadın bunu düşünebildiyse tek bi doğru yok sanırım
şimdi bir alıntıda gördüm yazdığınızı, bildirimlerim yine delirdi.
öncelikle bence çok sıkıcı bir üslupla yazılmış orayı geçeyim de böyle kadına erkeklerden çok yüklenen kadınlara ayrı bir şaşıyorum. kadına da tahterevalli demiş ya gözlerim seyirdi yeminle.
kadının doğasında da çocuklarına en güçlü babayı seçmek var, günümüzdeki en önemli güç göstergesi de para, o zaman biz de kocamızdan daha zenginini bulunca kocamızı bırakalım ona gidelim (ki mağarada yaşayan dişi atalarımızı olduğu gibi alıp günümüze ışınlasak ilk yapacakları bu olurdu) der var sayımı çürütürüm.
ama sizin demek istediğinizi anlıyorum. farklı insanlar olduğumuz için farklı fikirlerimizin de olması doğal elbette.

Yahu en basitinden kadin 9 ay boyunca bir cocuk dunyaya getirmek icin neler cekiyor. O 9 ayda erkek kac kadin doller bir dusunun. Neslin devami. Turu devami icin erkeklere verilmis bir sey. Tipki hayvanlarda oldugu gibi. Olaya duygusal bakabilirsiniz. Bu cinse dogustan verilmis bir seyi bastiran erkekle gurur duyarim. Esine deger verende zaten o erkektir. Ama iclerinde var bu. Neyse ben tartismayacagim zira salt kadinsal durtulerle cumleler kuruluyor. Bu taa dinler tarihine kadar uzanir. Cok genis bir yelpazesi var cunku. Cok daha konuya hakim kisilerle tartisilabilecek bir olgu. Kadinsi durtulerle konusulunca ben bilgi sahibi olmuyorum cunku. Bu konu her zaman tartismaya acik ve yuzyillardir sure gelen bir soru. Kadin ile erkek yapisi birebir esit olsaydi cevaplarim tamamen degisirdi.

Hanımefendi yanlış anlamayın ama ben kadınsal dürtülerimle değil de tıp bilgimle yazıyorum, siz ise ikinci elden tartışmalı bir konuyu bilimsel bir gerçeklik gibi sunma niyetindesiniz.

Ayrıca ısrarla çürütülebilecek örnekler veriyorsunuz. Öyle bir kıyaslamaya girerseniz kadın fizyolojisi art arda 50 cinsel ilişkiye izin verir ancak erkeğinki vermez. Bu durumda sonuç kadınlar daha çok çiftleşmeye meyillidir mi olur?

Çok daha konuya hakim kişilerle tartışılabilecek bir konu katılıyorum, yalnız o kişilerden biri de siz değilsiniz. Bilimsel gerçeklikler de dinler tarihinden bağımsız bir konudur.

Ki size çok basit bir soru da soruldu, madem kadınlar daha duygusal o halde kadınlar daha aldatmaya meyilli midir? Sonuçta aldatmak sadece fiziksel değil ama sizin açıklamanız fiziksel. Bunu cevaplamak yerine yuvarlak yuvarlak cevaplar yazıyorsunuz.

MissCherryBlossom .!.:
Lan vallahi buraya hiç gelmeyelim bence :KK12: Ama özet geçmem gerekirse aşık oldum, değerimi bilen olmadı. Sonra psikolojim bozuldu, contam çıktı ,bir de hoşlanacağım başka kimseyle tanışmadım. Yoksa etrafımda erkek çok, Harvard Oxford mezunu mankenlerden halliceyim :KK70::KK70::KK70: Gülmeyi eğlenmeyi bu b.k işler başıma gelmeden önce çok severdim ama şimdi içimden gelmiyor, gülmelerim hep zorlama.

Senle benim durum ne olucak bilmiyorum

Lan vallahi buraya hiç gelmeyelim bence :KK12: Ama özet geçmem gerekirse aşık oldum, değerimi bilen olmadı. Sonra psikolojim bozuldu, contam çıktı ,bir de hoşlanacağım başka kimseyle tanışmadım. Yoksa etrafımda erkek çok, Harvard Oxford mezunu mankenlerden halliceyim :KK70::KK70::KK70: Gülmeyi eğlenmeyi bu b.k işler başıma gelmeden önce çok severdim ama şimdi içimden gelmiyor, gülmelerim hep zorlama.
olur olur, zamana bırak, kıymetini bilen olsun da birazcık geç olsun. sen yine gül eğlen ama eğlenince çok komik oluyon :KK70:

kadınsı dürtülerle tam olarak siz konuşuyorsunuz.kadının daha duygusal daha sadık olmaya meyilli olduğunu siz söylüyorsunuz. duygusal bakıyorsunuz. bilim sizin sandığınız gibi bir şey değil.

eski zamanda da kadın günde bir çok partnerle olur. amaç üremektir. hamileyken de aynı şekilde. eşime sadık olayım demez, öyle ay entelektüel birikimi de çok etkiledi de demez kasına gücüne falan bakar yani.

Eh tabi ki, medeniyetin başlarında toplumlar ataerkildi. Aynı kadın pekçok erkekten çocuk sahibi olurdu, aile reisi kadındı, kadın çocuklarından sorumluydu ve bu tip ailede bab diye bir kavram yoktu tabi ki. İlerleyen zamanlarda medeniyet ataerkillğe yöneldi.

Bu durumda 6000 yıl önce yaşayan kadınlar kadın değil miydi ? Onlar neden duygusal, fedakar vs değildi ? Çünkü toplumun baskın bireyleri kadınlardı. Gördüğünüz gibi cinsel psikoloji toplum yapısından bağımsız düşünülemez. Baskın cinsiyet istediğin yapma özgürlüğüne sahiptir.İnsanın doğası kadın erkek fark etmeden, gücün olduğu tarafa boyun eğmek, düzenine uyum sağlamaktır. Burda duygusallık, fedakarlık vs denilmiş, bunlar rkeklerin kadınlara yüklediği roller. Ataerkil topluma geçmeseydik, anaerkil düzende devam etseydik , kafalarımız bambaşka olacaktı . O zaman da duygusal , fedakar, yuvayı yapan dişikuş rolünde olacak mıydık acaba ? Muhtemelen olmazdık. Zira toplumda da evrimde de, toplumsal cinsiyette de baskın taraın, sindiren tarafın sözü geçer.

Kadınla erkek psikoloji farklılığı yüzünden eşit değildir evet , peki o psikoloji farklılığı nerden geldi ? İnsan doğasından gelmediği açık, öyle olsaydı 6000 yıl önceki Ana Tanrıça kültüne konu olan kadınlarla aynı kafaya sahip olurduk ama değiliz. İnsan psikolojisinin %50si doğasından geliyorsa, %50si de toplumdan ve şartlardan geliyor. Davranış biçimlerini, psikolojiyi, kişiliği insan doğasına yükleyip bundan böylece sıyrılamayız.

O yüzden ama kadın erkeğin yaradılışı farklııııııııııııı zırvalarını bir bırakın Allasen, safi erkek göz boyaması bu. Binlerce yıldır boğun eğdiğiniz heriflere daha fazla prim vermeyin derim.

Son düzenleme:
Hanımefendi yanlış anlamayın ama ben kadınsal dürtülerimle değil de tıp bilgimle yazıyorum, siz ise ikinci elden tartışmalı bir konuyu bilimsel bir gerçeklik gibi sunma niyetindesiniz.

Ayrıca ısrarla çürütülebilecek örnekler veriyorsunuz. Öyle bir kıyaslamaya girerseniz kadın fizyolojisi art arda 50 cinsel ilişkiye izin verir ancak erkeğinki vermez. Bu durumda sonuç kadınlar daha çok çiftleşmeye meyillidir mi olur?

Çok daha konuya hakim kişilerle tartışılabilecek bir konu katılıyorum, yalnız o kişilerden biri de siz değilsiniz. Bilimsel gerçeklikler de dinler tarihinden bağımsız bir konudur.

Ki size çok basit bir soru da soruldu, madem kadınlar daha duygusal o halde kadınlar daha aldatmaya meyilli midir? Sonuçta aldatmak sadece fiziksel değil ama sizin açıklamanız fiziksel. Bunu cevaplamak yerine yuvarlak yuvarlak cevaplar yazıyorsunuz

tartışmaya mecalim yok
yazmak istediğim şey çok

üç-beş bilimsellikle alakası olmayan makale (!) ki makale demeye bin şahit ister sadece güncel toplama yazıları okuyan kendini bilimsel mertebeye ermiş zannediyor.

sunulan önermeler çok komik ya. mesela ingiliz bilmemne üniversitesinde yapılan araştırmaya göre... blah blah

tamam da bu araştırmanın örneklemi kaç kişi, güvenirliği yüzde kaç, geçerliği var mı, genellenebilir mi vs vs bir sürü detayı varken...

Neden daha çok erkekler aldatıyor? Kadınlarda çok ama erkek kadar değil. Nerdeyse 2 erkekten biri aldatıyor yuva dağılıyor kimisi affedip yuvasını ayakta tutmaya çakışıyor.
Çok nadir tek eşlilikle yetinen erkek ama kadın öyle değil. Bizler yapı olarak daha anaç, duygusal, fedakar vs özelliklere sahibiz ( herkes olmasa da çoğunlukla böyleyiz).
Biraz önce de Adriana Lima örnek verildi, bir çok erkek internetten aratıp sadecr resmine bakarak tatmin olmaya çalışırken ( Zavallılar demek istiyorum) ama eşi aldatabiliyor.
Belki bilimsel olarak bi gerçeklik söz konusu olabilir.
Burda da Erkeğin karakteri çok önemli bence
nedeni ne biliyormusunuz. toplum. kadına yapılan baskı.
ya bırakın bir koca aldatırsa affedilir elinin kiri denir, kadın aldatırsa koca bir güzel döver bazen öldürür de.
sıkıysa kadın aldatsın. bu ülkede sırf erkek arkadaşı oldu diye kızlar öldürülüyorken kocasını aldatan kadına neler yapılır az çok tahmin edebiliriz değilmi.
işte bu nedenle erkekler rahatça aldatabiliyor.
yoksa geçiniz fedakarlığı,duygusallığı.
toplumsal nedenlerdir,baskılardır kadını durduran...

Aşagı yukarı aynı düşünüyoruz. Kadın erkek eşit degildir bence de, saçmalıktan başka bir şey degil.

Ama senin dedigin gibi olay sadece beynin ön lobu, arka lobu, hormon falan da degil. İşin içinde görev dagılımının da etkisi var (medeniyetin yani).

İşler daha düzenli ilerlesin diye erkege sunulan esas meta 'kadın ve seks', kadına verilen ise 'para ve çocuk'. O yüzden kadınlara para ve çocuk daha güzel gelir, erkege de kadın ve seks... yani çogunluktan bahsediyorum. Bunun da sebebi evlilik kurumunu ayakta tutmak. Yani birer kandırmaca gibi düşün işte... ''evlenirsen garanti kadın ve seks'', ''evlenirsen garanti para ve çocuk'' diye diye evlilik insanların gözünde oldugundan daha güzel gösterilmeye çalışılır ki medeniyet devam etsin.

Ama aslında ne erkeklerin hepsi sekse çok düşkün ne de kadınların hepsi paraya... Kadın zengin adamla evlenir ama gider parasız da olsa begendigi yakışıklı adamın hayallerini kurabilir, erkek gider güzel kadınla evlenir ama hiç de canı sevişmek istemez... Bunlar olmayan şeyler degil, gayet de olan şeyler.

Ama erkeklerin dogası buna daha yatkın görüşüne katılıyorum. Biyoloji bu sonuçta. Kadın niye erkek kadar rahat gecelik ilişki yaşayamaz, çünkü bilinçaltında (düşünmedigini zannetse bile) erkekten daha fazla korkuları vardır da ondan. En basitinden hamile kalma olayı bile kadına patlar. Erkege hava hoş, 'hadi bye' der gider...
Aklima sümerlerde kendini erkeklerin ihtiyaclarına tanrıları adına adayan kadınlar geldi. Rahibe olarak anılırlarmış.Bunlar kutsal sayılırdı ve diger kadinlardan ayrılmak icin örtünürlerdi. Yani inanç adı altında beden sunma. Cağ değişti, tek tanrılı dinlere geciş yapıldı. Şimdi o kadınlar o... oldular. Tabi dayanak noktası farklı. Medeni yasamda bunu para için yapıyorlar. Bir 500 yıl sonra evlilik kurumunun kalacağı meçhul. Belki tek eşlilik ayıplanacak erkek için. Erkek doğası değişecek belki ve kadın egemen olacak topluma.
Gerçi o kadar zaman geçti erkek ayni erkek.
Erkek ve kadın biyolojik olarak tamamen eşit varolsalardı bu konuda net bir dusunceye sahip olmam daha olurdu.

nedeni ne biliyormusunuz. toplum. kadına yapılan baskı. ya bırakın bir koca aldatırsa affedilir elinin kiri denir kadın aldatırsa koca bir güzel döver bazen öldürürde.
sıkıysa kadın aldatsın. bu ülkede sıf erkek arkadaşı oldu diye kızlar öldürülüyorken kocasını aldatan kadına neler yapılır az çok tahmin edebiliriz değilmi. işte bu nedenle erkekler rahatça aldatabiliyor.
yoksa geçiniz fedakarlığı,duygusallığı.
toplumsal nedenlerdir,baskılardır kadını durduran
bu yüzdende aldatacak kadın aşırı derece de planlı ve yakalanmayacak biçimde yapar
yada korkusundan bu ihtimali aklına getirmez
erkektir yapar kadın evde kocasını bekler tarzı yaklaşımlar erkeklerin tam görmek istediği dünyadan bir manzara

OLeA .!.:
yani erkeklerinki günah işleme özgürlüğü oluyor bizimki ahlaksızlık:)

Erkekler hadi goster pipinide görsünler diye büyütülüyor.

Öyle de devam ediyor çünkü öyle sanıyorlardı o şey önemli ve gösterilecek ego kaf daglarinda

Kız çocuğuna uzatma bacağını ayıpdeniyor öyle büyüyor.

Ne ogretirsen akılda o kalıyor erkek akli iste hep pipide ve hala gösterse görsünler de

Eh tabi ki, medeniyetin başlarında toplumlar ataerkildi. Aynı kadın pekçok erkekten çocuk sahibi olurdu, aile reisi kadındı, kadın çocuklarından sorumluydu ve bu tip ailede bab diye bir kavram yoktu tabi ki. İlerleyen zamanlarda medeniyet ataerkillğe yöneldi.

Bu durumda 6000 yıl önce yaşayan kadınlar kadın değil miydi ? Onlar neden duygusal, fedakar vs değildi ? Çünkü toplumun baskın bireyleri kadınlardı. Gördüğünüz gibi cinsel psikoloji toplum yapısından bağımsız düşünülemez. Baskın cinsiyet istediğin yapma özgürlüğüne sahiptir.İnsanın doğası kadın erkek fark etmeden, gücün olduğu tarafa boyun eğmek, düzenine uyum sağlamaktır. Burda duygusallık, fedakarlık vs denilmiş, bunlar rkeklerin kadınlara yüklediği roller. Ataerkil topluma geçmeseydik, anaerkil düzende devam etseydik , kafalarımız bambaşka olacaktı . O zaman da duygusal , fedakar, yuvayı yapan dişikuş rolünde olacak mıydık acaba ? Muhtemelen olmazdık. Zira toplumda da evrimde de, toplumsal cinsiyette de baskın taraın, sindiren tarafın sözü geçer.

Kadınla erkek psikoloji farklılığı yüzünden eşit değildir evet , peki o psikoloji farklılığı nerden geldi ? İnsan doğasından gelmediği açık, öyle olsaydı 6000 yıl önceki Ana Tanrıça kültüne konu olan kadınlarla aynı kafaya sahip olurduk ama değiliz. İnsan psikolojisinin %50si doğasından geliyorsa, %50si de toplumdan ve şartlardan geliyor. Davranış biçimlerini, psikolojiyi, kişiliği insan doğasına yükleyip bundan böylece sıyrılamayız.

aynen öyle şahane yazmışsın. kadın erkek toplayıcıyken yani ekonomik olarak eşitken kadın erkeğin mülkü değildi. tarım devrimiyle,mülk edinmeyle roller belirlendi. kadın eve tıkıldı. adam para getiren erk oldu. tabi bi de dinler var ama konu öyle kadının fıtratında var diyerek geçilemiyor.

Nice konuyu en başından beri takip ediyorum ve elimde olmadan empati yapıp duruyorum. Eşim beni aldatsaydı bi şekilde pişmanlığına inansam affetmeyi düşünsem bile ona bi daha nasıl güvenirdim? Nasıl bir evlilik olurdu? bulamıyorum. Ama ben de aynı şeyi ona yaşatıp bilerek de bi şekilde yakalanıp özür diler ağlar pişmanlığımı anlatırdım. O da affedebiliyosa affetsin tekrar deneyelim derdim ama Başka türlü evlilik olmaz ben paranoyak biri olurum ömrü boyunca benden başka kadına gözünün ucuyla bile bakmasa yok yine de olmaz

X