- 22 Mayıs 2014
- 2.585
- 1.737
Yahu en basitinden kadin 9 ay boyunca bir cocuk dunyaya getirmek icin neler cekiyor. O 9 ayda erkek kac kadin doller bir dusunun. Neslin devami. Turu devami icin erkeklere verilmis bir sey. Tipki hayvanlarda oldugu gibi. Olaya duygusal bakabilirsiniz. Bu cinse dogustan verilmis bir seyi bastiran erkekle gurur duyarim. Esine deger verende zaten o erkektir. Ama iclerinde var bu. Neyse ben tartismayacagim zira salt kadinsal durtulerle cumleler kuruluyor. Bu taa dinler tarihine kadar uzanir. Cok genis bir yelpazesi var cunku. Cok daha konuya hakim kisilerle tartisilabilecek bir olgu. Kadinsi durtulerle konusulunca ben bilgi sahibi olmuyorum cunku. Bu konu her zaman tartismaya acik ve yuzyillardir sure gelen bir soru. Kadin ile erkek yapisi birebir esit olsaydi cevaplarim tamamen degisirdi.
Aşagı yukarı aynı düşünüyoruz. Kadın erkek eşit degildir bence de, saçmalıktan başka bir şey degil.
Ama senin dedigin gibi olay sadece beynin ön lobu, arka lobu, hormon falan da degil. İşin içinde görev dagılımının da etkisi var (medeniyetin yani).
İşler daha düzenli ilerlesin diye erkege sunulan esas meta 'kadın ve seks', kadına verilen ise 'para ve çocuk'. O yüzden kadınlara para ve çocuk daha güzel gelir, erkege de kadın ve seks... yani çogunluktan bahsediyorum. Bunun da sebebi evlilik kurumunu ayakta tutmak. Yani birer kandırmaca gibi düşün işte... ''evlenirsen garanti kadın ve seks'', ''evlenirsen garanti para ve çocuk'' diye diye evlilik insanların gözünde oldugundan daha güzel gösterilmeye çalışılır ki medeniyet devam etsin.
Ama aslında ne erkeklerin hepsi sekse çok düşkün ne de kadınların hepsi paraya... Kadın zengin adamla evlenir ama gider parasız da olsa begendigi yakışıklı adamın hayallerini kurabilir, erkek gider güzel kadınla evlenir ama hiç de canı sevişmek istemez... Bunlar olmayan şeyler degil, gayet de olan şeyler.
Ama erkeklerin dogası buna daha yatkın görüşüne katılıyorum. Biyoloji bu sonuçta. Kadın niye erkek kadar rahat gecelik ilişki yaşayamaz, çünkü bilinçaltında (düşünmedigini zannetse bile) erkekten daha fazla korkuları vardır da ondan. En basitinden hamile kalma olayı bile kadına patlar. Erkege hava hoş, 'hadi bye' der gider...