- 17 Ocak 2020
- 27.444
- 39.635
Durun hopun ne demek?Vallahi 2 evladım var tatilde tatile gittigimi anlamiyorum durun hopun demekten kizim 15 aylik oglum 6 yasinda 2 gun gidelim deneyelim dedik pertimiz cikti ne güzel destekde olucaklarmis esinizle dolasirsiniz birkac saatte olsa kv niz yardimci olur eder .. deyiversin oglum goturuyor diye ne olacak ki anayız hepimiz desin yani diyecekse takilmayin boyle seylere bence 4 gun keyfinize bakın
O zaman haklısın. Eşine anlat ve her ailenin kendi içinde bir alanı olmalı de.Mevzu öyle değil ama bız zaten iç içeyiz sürekli görüşürüz çocuklari bir iki saat biraktiysam o hafta sonu kesin pikniğe falan gotururm yada avmye yemeğe falan. Yani sürekli onların gonlu olsun diye ben eşim ve cocuklarimla başbaşa düzgün vakit geçirmişligim daha azdır çünkü onlarda gezmeyi seviyor diye sürekli cagiririz senede 5 kez eşimle çocuklarımla piknik yapiyorsak 10kez kesin onlarladir yani haliyle senede bir kez olan tatilde de onları görmek istemiyorum yoksa zararlari olacağından degil
Yıllar önce panik atak tedavisi için iyi bir psikiyatr dan terapiler almıştım.Bu terapilerin birinde ; hiç yardımcım olmadığını ( eşimin ya da benim tarafımin) herkesin bir bahanesi olduğunu, doktora gelirken bile küçük çocuğumu _sagolsunlarKabul ettim zaten gidecegiz beraber inşallah bakalm
O 2 saate de baktirma ozaman. Ayda 3 kez ne demek ayol bildiğin istediğin zaman verip kafa dinliyorsun bundan güzel nimet mi olur. 1 de değil 3 taneKonuyu yanlış yerden bakıyorsunuz iki saat çocuk bakıyorlar diye bütün yazımı tatilimi onlsra feda edemem kusura bakmasinlar. Aile kavramı diye birşeyde var. Ben çocuklarıma bakmaktan hiç şikayetci olmadım çocuklarım ve eşimle geçireceğim tatili isterim. Bütün sene iç içeyiz zaten piknikti gezmeydi ben eşimle çocuklarla senede 5 kez piknik yapiyorsam onlarla 10 kez yapmış oluyorum e deniz desen günübirlik götürüyoruz. Kalmalı senede bir hakkim varkende goturmemeyi tercih ediyorsam doğal olarak bütün yaz görüyorum ya zaten hanii e bizahmet istememek hakkım olsun. Ben çocukları onların başına atmiyorum sürekli ayda toplasan 3 kez bırakıp en fazla markete düğüne avmye isim olursa gitmisimdir bu hep böyle fazlası asla yok. Şimdiki büyükler torun bakmıyor diye onların iki saat ilgilenmesi bana vicdan yaptırıyor onunda altında kalmıyorken tatilede gelmesinler. Bence eşimde haklı oldugumun okadar farkında ki uğraşıyor
Bence de böyle yapın. Yazık heves etmiş o da, gidemezse çok üzülecek belli. K.valideniz de varsın böbürlensin oğlumla tatile gidiyorum ne olacak? "tamam, heves ettin diye bu yıl böyle olsun ama bir daha böyle bir teklif kabul etmiyorum" diye net tavrınızi koyun madem.eşime ilk ve son ozaman diyip kabul etsemmi yoksa tartışacağız yani neden 4gun katlanamiyorsun sen istemiyorsuna donecek iş.
Yerinizde olsam her akşam çocukları bırakır eşimi alır gezerdim. Normal şartlarda çocuklarımı bırakmayı tercih etmiyorum ama eşime inat yapardım bunu ki zaten kendisi teklif etmiş sizi ikna ederken,madem öyle baksınlar çocuklara.Evet çocuklara bakmam demedikleri için bişey diyemiyorum. Zaten günü birlik falan onlarıda gezdiriyoruz yani geçen yıllarda bulunduğumuz yerde günü birlik götürelim diyordum eşime zaten gidiyorduk
Bildiğin istediğin zaman verip kafa dinliyorsun ne demek ? Keşke öyle olsada bende vicdan yapsamO 2 saate de baktirma ozaman. Ayda 3 kez ne demek ayol bildiğin istediğin zaman verip kafa dinliyorsun bundan güzel nimet mi olur. 1 de değil 3 tane
Bence eşiniz haklı olduğunuz için olsaydı onlarda çocuğa bakıyor demezdi. Eşiniz gayet de ailesinin yardımlarını göz ardı edemiyor vicdan sahibi biri olarak.
Sizin de her zaman ki gibi kendi istediğinizi adama dayatmaya çalıştığınızı bildiği için orta yolu bulmaya çalışıyor. Ama bu birgün adamın canına tak eder paklak verir benden demesi
Minnet etmek değil benim için fark eden hiçbir şey olmaz çocuklar benimle düğünede markete gelsin yani ama eşim öyle değil evimiz biraz mesafeli ama çokta uzak değil araba ile 10dk falan. Yürüme çok uzun sürüyor diye ne onlar gelebiliyor ne ben gidiyorum diye eşim hem çocukları görürler dursunlar bizde marketimizi yaparız diye bırakılıyor işte ama sonuçta bırakıldığı için iki saatte olsa ben minnet etmiş oluyorum. Bırakmak istemediğim zaman neden bize soguksun dursa ne olur sen rahatedersin işte falan diye olay başka yere çekiliyor 3unu birden de bırakmıyorum zaten burda bazı kişiler üstüne basa basa hemde 3tanee diye dedikleri içinYıllar önce panik atak tedavisi için iyi bir psikiyatr dan terapiler almıştım.Bu terapilerin birinde ; hiç yardımcım olmadığını ( eşimin ya da benim tarafımin) herkesin bir bahanesi olduğunu, doktora gelirken bile küçük çocuğumu _sagolsunlar_apartman görevlisinin eşine bıraktığımı söylemiştim. Bana dediği tek cümle şuydu; ne güzel işte,minnet etmezsiniz.. sizinki biraz böyle bir şey sanırım sevgili konu sahibi.
En azından başımda kayınvalide kayınpeder olmaz yani 3 çocuğum var diye sürü gibi tatilmi yapcamEşinle başbaşa tatile gitsen üç çocukla ohh iyi ki geldim diyebilecek misin… diyebileceksen kabul etme.
Bu sene bir kez hakkımız var yani günler kısıtlı malesef onlarında bu sene bizimle tatil yapmak isteyesi tuttuÇocukları kaynananıza bırakıp eşinizle 2 gün başbaşa tatile gidin. Sonra da kv kp ayrı gitsin
Eşime inat etmeme gerek yok Allah'tan kendide diyor akşamları çocuklara bakarlar bizde gezeriz diye. Dün akşam kabuk ettim zaten yeri tuttu bidaha böyle bişey istemiyorm günü birlik yine gideriz ama kalmalı kimseyi istemiyorum dedim anlaştık bakalm yuzugude aldım tabiYerinizde olsam her akşam çocukları bırakır eşimi alır gezerdim. Normal şartlarda çocuklarımı bırakmayı tercih etmiyorum ama eşime inat yapardım bunu ki zaten kendisi teklif etmiş sizi ikna ederken,madem öyle baksınlar çocuklara.
Yüzüğü de alsın tabi ki.
Eşinize de söyleyin seneye bu tip bir durumu kabul etmem,ailene hayır demeyi öğren,bu sene seni kırmıyorum ama bir daha olmaz diye.
Aynen kabul ettim konuştuk anlaştık sorun yok şükür huzursuzluk çıkmadı bidaha kabul etmeyecegimi de belirttim benide anladıBence de böyle yapın. Yazık heves etmiş o da, gidemezse çok üzülecek belli. K.valideniz de varsın böbürlensin oğlumla tatile gidiyorum ne olacak? "tamam, heves ettin diye bu yıl böyle olsun ama bir daha böyle bir teklif kabul etmiyorum" diye net tavrınızi koyun madem.
Kapattır konuyu bacım. Kendini anlatamayacaksın bunlara, manipülatif söylemler artıyorMinnet etmek değil benim için fark eden hiçbir şey olmaz çocuklar benimle düğünede markete gelsin yani ama eşim öyle değil evimiz biraz mesafeli ama çokta uzak değil araba ile 10dk falan. Yürüme çok uzun sürüyor diye ne onlar gelebiliyor ne ben gidiyorum diye eşim hem çocukları görürler dursunlar bizde marketimizi yaparız diye bırakılıyor işte ama sonuçta bırakıldığı için iki saatte olsa ben minnet etmiş oluyorum. Bırakmak istemediğim zaman neden bize soguksun dursa ne olur sen rahatedersin işte falan diye olay başka yere çekiliyor 3unu birden de bırakmıyorum zaten burda bazı kişiler üstüne basa basa hemde 3tanee diye dedikleri içinsanki hergun birakiyormusum gibi herkes ooo bakiyosalar hakediyora getirdi. Sürekli iç içeyiz iki haftada bir beraber piknik sahil biseyler yapıyoruz zaten denize gelincede günübirlik götürüyoruz ee senede bir kez bir hafta tatil hakkımıda yine onları görerek geçirmemek istememem bence çok çok normal. He normalde gönüllerini yapmasam herkes haklı derdim. Ki bizimle tatil yaptılar diye deniz yuzude görmüş olmuyorlar kendileride sosyal insanlar zaten arkadaşları var her yaz onlarlada gidiyorlar denize
Yazdiginiz her sey a’dan z’ye bana gore o kadar sagliksiz ki nereden baslasamEşim denize yakın apart tutmak istedi bir kaç gün. Bende olabilir dedim. Bugün bana yer için mesaj attı evin fotosunu falan iki gün tutarız diye hemen arkasından yazmış babama da söylerim iki günde siz tutun 4 gün kafa dinleyelim dicem diye
Bende iki gün daha fazla söyle annemleride ararız dedim
Kızlar Kayınvalidem darlayip duruyordu eşimi ne zaman izine cikican bu sene beraber tatil yapalim denizde kalalım diye tabi benden çekindiği için bana demiyor. Eşimde hayır diyeceğimi biliyor son dakikaya kadar bana açmadı mevzuyu.
Bugün gelmiş bana emri vaki yapıyor. Tabi tersledim bende annemleride ararız diye falan.
Eve geldi bana bı yüzük istiyordun ya alalimmi onu diyor (3000) civarıydi. Ama acele bişey olmadığı için şart değil sonuçta erteliyordum israr etmedim yani hiç al diye onada.
Ailesine hayır dememesinin sebepleride var biraz yani 3 çocuğum var ve bakıyorlar dedelik babaannelik yaparlar gezmeye gidicez mesela onlar der hemen çocuklari bırakın rahat edin diye.
Eşimde eve gelince pat diye yüzüğü alalım demedi tabi başta gelsinler işte hem çocuklara bakarlar akşam biz çıkarız falan dedi. Sonra en son yuzugude dedi bende yarın al ozaman içinden gelmiş dedim tamam beraber gideriz dedi. İki konuda kapandı. Şimdi o yüzük alınırsa sus payı gibi olcak ben kabul etmezsemde tam hır çıkar yani bariz gönlüm olsun diye yüzüğü attı ortaya.
Of kayinvalidem umrumda değil çünkü zamanında çok ters düştük kayinpederim hatrina katlan diyorum kendime tabi yuzukte varkayınvalidem çok burnu havada elalem iyisi hep yani sürekli başkalarını över örnek verir yani bizde olana burun kivirir onun amaci bak oğlum bizle tatil yapıyor demek. Yani zaten kayinpederim maddi ortak olur masrafa para kısmında değilim de bütün çevreme oğlum beni tatile götürüyor beni dinliyor dedirtme çabası işte sinir oluyorum. Kabul etmeyecegimi eşim anladığı anda ilk ve son önümüzdeki yıllar böyle bişey olmayacak tabiki ama çocuklara çok bakıyorlar falan dedi. Seneye olacak şey kayinvalidem eee bu sene nereye gidiyozzz diyecek tanıyorum onu eşime ilk ve son ozaman diyip kabul etsemmi yoksa tartışacağız yani neden 4gun katlanamiyorsun sen istemiyorsuna donecek iş.
Ne kadar saçmalıyorsunuz tatile gelmesinler dedim diye sanki ailenmi benmi demişim gibi ne alaka arada kalsın. Çok gönüllerini yapmak istiyorsa günübirlik götürüyoruz zaten sanki herkes eşinin ailesiyle tatile gitmeye can atiyorda belir ben istemiyormusumYazdiginiz her sey a’dan z’ye bana gore o kadar sagliksiz ki nereden baslasam
Bilemiyorum.
Bir an once bakis acinizi degistirin lutfen, sus payi hediye ne demek, esinizi ailesiyle sizin aranizda birakmaniz, onlara olan saygisiz gorunen tavriniz, cok seyi degistirmelisiniz bence
Konuyu kapattirip kaçmak istemiyorum eminim bana ters yapan kimse burda kayınvalidesini kaç kez tatile götürdü çok merak ediyorumKapattır konuyu bacım. Kendini anlatamayacaksın bunlara, manipülatif söylemler artıyor
Dur oğlum yapma kızımm hop hop önüne bak gibiDurun hopun ne demek?