Eşim ailesiyle 4 gün tatil karşılığında bana rüşvet teklif etti 🥴

9 yıllık evliyim. Eşim ailesini dinliyor değil olay ki ben anlatamadım sanırım.
Evlenene kadar dinliyormuş demek istemiştim zaten.
Neyse beni rahatsız etti.
Ailem ile tatile-çocuklarını bırakabilecek kadar güvenen birinin- gidecek birinin yüzük parasını akşam at hemen şimdi at demesi ile gelmesini ya da götürüyorduk onları da şuraya,buraya diye bahseden birisini istemezdim gelmesin daha iyi.
Belki benim tatilim daha çok çocuğum da bir tane olduğu için bilmiyorum.
Anne,babamla tatile gitmek istiyor isem alırım ve giderim eşim de işe gitmeye devam etsin derim ben.
Ki eşimin tatili benden az olduğu için 1 ay kadar eşimi bırakıp ailem ile kuzey Ege taraflarına gitmişliğim çoktur bir hafta.
Garip geldi şu yüzük meselesi aman hemen hesabıma at meselesi olmasa belki bu kadar garip gelmezdi.
Ya da çocuklarınızı bırakacak kadar güvenmeseniz.
Ya da kayınvalidenin içini bu kadar iyi okumasanız.
Eşim de olsa insanları ikna etmek için yalvarmak,rüşvet vermek ya da borçlu hissetmek bana göre değil.
Eşimden ayrı tatile gitmek de sorun değil dediğim gibi belki tatil sürelerimiz arasında bir aylık süre farkı olduğu için de olabilir.
Aslında kalıplaşmış sözle anlatmak istiyorum bu durumu ama ban yemek istemiyorum geve gece

Yes canm benim. Kayınvalidemler eşime ısrar baskı tatile gelmek istediler. Bu zamana kadar her yıl günü birlik onlarlada gidiyorduk ama kalmalı biz ayrı gidiyorduk. Haricinde kayınvalidemler sosyal insanlar yani bana bağlı değiller kayinpederimle olsun kendi arkadaslari ile olsun şehir şehir gezen denizlere giden biri zaten. Bende markete düğüne giderken bir iki saat çocuk bakitiyorum diye vicdan yapıp arada kalıyorum gotursemmi diye. Daha önce günübirlik götürdüğümde görümcem ortalığı ateşe vermeye bana kardeşim zaten eşini alıp tatile ailece gidecek tıp degildeeee isteee diyip laf sokuyordu şimdide ben goturursem yine bı gerginliğin ortasına dusmememk adına ne yapsam ki derken kabul ettim eşimde dedi mavisin fikriydi tatile gelin diyor diye annesine babasına söyledi öyle oldu yani 😂
Evet bak benziyorlar. Benim görümcem daha fena o ayrı. İlk evlendiğimizde herkesin içinde abim zaten sunshineyi gezdirmiyor ki diyip gülmüştü. Böyle tüm kemiklerim kırılsa öyle canım yanmazdı. Sesim içime kaça kaça geziyoruz diyebildim. Ha ha o da abim nereye istyorsa oraya gidiyorsunuz dedi. Sonuç olarak biz eşimle 5 günde 5 il gezdik :)
Şimdi canım benim görümcen bekarmı o da mı geliyor ? Direk birlikte mi gidiyorsunuz sonra mı katılacaklar ? Hep birlikte geçirecekseniz tadını çıkar artık kabul etmişsin. Sadece eşinle ayrı olarak bi kaç kez yemek ya da kahvaltı için dışarı çık ki tatil gibi hisset.
Bundan sonrakilerde de gittiğiniz her yer için beklentiye girilirde laf edilirse biz başbaşa geçirmek istedik dersiniz. Çokta dert değil yani :)

Senede iki değil bir tatil hakkımız var malesef. Daha önce onları günü birlik götürüyorduk ama bu sene kalmaliya çevirdiler. Ya benmki ego savasida değil işin içi başka. Görümcem ortalığı karıştırıyor yani beni kışkırtıyor. Daha önce günü birlik götürdük gorumcemde kardeşim zaten eşini alıp tatile gidecek bir tip değil diyip beni sinirlendirmisti bu zamana kadar kalmalı goturmuyorduk kalmalı olunca da o kelimeler beynimde canlandı 🤦🏻‍♀️ yoksa götürmek bişey degil

3 çocukla da tek başınıza tatil zaten zor iş. Bazen kışkırtan tiplere karşı sakin görünmek en iyisidir.
Çok zorlarsa benimle rahat gezmek için sizi getirmiş tatile ne iyi yapmış der geçersin :KK70:

E normalde kv kp mi bakiyor cocuklara? Siz calisiyor musunuz?
Hayır ya bakıyorlar derken ben aylık mutfak alışverişi için markete giderken 1 saatliğine bırakıyorum. Yada düğün oldu bırakıyoruz en fazla iki saate alıyoruz çocukları böyle bakıyorlar yani bakmayız demiyorlar bu zamana kadarda en fazla 4 saat bıraktık. Ki buda herzaman olan bişey değil

Yani eşinizede hak verin onun anne ve babası sonuçta ve herkes ailesiyle olmak ister ama her zaman değil tabiki. Eşinle başbaşa çıkacağın tatillerde olmalı sürekli kaynanayla tatilde olmaz . Eşinizi karşınıza alın tatlı dille konuşun başbaşa tatil yapalım hep annenlerle olmaz rahat edemiyorum diye. Bide bu tatili fırsata çevirin çocukları babaanneye atın 🤣
Konuştuk bu akşam kabul ettim yani onlarında gönlü olsun senide üzmek istemiyorum herzaman olan birşeye dönüşmeyecek sonuçta dedi eşimde öyle dedi akşam orayı gezeriz bı akşam bırakırız bı akşam annemlerede gelin deriz çıkarız falan orta yolu buluruz dedi anlaştık işte 😂

Cocuklara bakiyorlarmis ya daha ne
Nasil böyle oluyorsunuz ya taktik lütfen
Adam çocuklara bakiyorlad daha ne yapsınlar demiyor da bir de yüzük alıyor vay be
Ya çocuklara bakıyorlar sagolsunlarda ben nasıl anlaşıldım bilmiyorum detay vermedim. Ben markete düğüne falan giderken bir iki saat bırakıyorum onlarda sağolsun olmaz demiyor e sonrasında zaten bı akşam bı saat baktı diye ben bütün hafta sonumu onlara ayırıp gezdiriyorum asla es geçmiyorum özel gün beklemeden gönülleri olsun diye kayinpederimde gömlek kayınvalideme eşarp alırım yada arkadaşlarıyla kahvaltıya gidecek olur ben öğrenirim anne al bu parayı benden olsun derim markete giderken bırakırım bı teneke yağda ona alırım ihtiyaçları olduğundan değil ama hani bı karşılık işte. Ayrıca zaten denizide benim sayemde görmüyorlar yani sosyaller komşularıyla denize giderler bizde günübirlik götürürüz gezdirirz. Konu topluca kalmalı tatile geldi yani

Ay o zaman alın kocanızı ve 3 çocuğunuzu kendi kendinize gidin madem bu kadar çok dert ediyorsunuz. Valla kv ne güzel hem çocuklara bakacak hem yemek vs yapacak hemde maddi olarak destek olacak daha ne istiyorsunuz anlayamadım ?
Ya o orda yemek yapacak demedim ki böyle bişey olabilirmi o yapcak ben oturucam. Ayrıca benim sorun yaptığım şey maddiyatta değil sonuçta onlardan isteyecek degilz

Evlenene kadar dinliyormuş demek istemiştim zaten.
Neyse beni rahatsız etti.
Ailem ile tatile-çocuklarını bırakabilecek kadar güvenen birinin- gidecek birinin yüzük parasını akşam at hemen şimdi at demesi ile gelmesini ya da götürüyorduk onları da şuraya,buraya diye bahseden birisini istemezdim gelmesin daha iyi.
Belki benim tatilim daha çok çocuğum da bir tane olduğu için bilmiyorum.
Anne,babamla tatile gitmek istiyor isem alırım ve giderim eşim de işe gitmeye devam etsin derim ben.
Ki eşimin tatili benden az olduğu için 1 ay kadar eşimi bırakıp ailem ile kuzey Ege taraflarına gitmişliğim çoktur bir hafta.
Garip geldi şu yüzük meselesi aman hemen hesabıma at meselesi olmasa belki bu kadar garip gelmezdi.
Ya da çocuklarınızı bırakacak kadar güvenmeseniz.
Ya da kayınvalidenin içini bu kadar iyi okumasanız.
Eşim de olsa insanları ikna etmek için yalvarmak,rüşvet vermek ya da borçlu hissetmek bana göre değil.
Eşimden ayrı tatile gitmek de sorun değil dediğim gibi belki tatil sürelerimiz arasında bir aylık süre farkı olduğu için de olabilir.
Aslında kalıplaşmış sözle anlatmak istiyorum bu durumu ama ban yemek istemiyorum geve gece
Ben sizi çok iyi anladım. Ama burda bir arkadaşta demiş hani kayinvalidesiyke tatile gidipte eyleniyor demekki herkes diye. Yani sonuçta farklı olacak. Senede birkez çıktığım bir tatil ailece başka anne babalar ile başka olur. Yani sonuçta biryere kadar eylenirim bende. Herkesin burda çocukları bırak akşam gezmesine çık demesi değil olay. Yani ben çocuğumu iki saat bırakıyorum bakması için ama bu aramızdaki iletişimin mükemmel olduğunu göstermiyor yani hal tavır hareket açısından eşim bile kendi anne babası iken sonuçta ona göre hareket ediyor

Eşim denize yakın apart tutmak istedi bir kaç gün. Bende olabilir dedim. Bugün bana yer için mesaj attı evin fotosunu falan iki gün tutarız diye hemen arkasından yazmış babama da söylerim iki günde siz tutun 4 gün kafa dinleyelim dicem diye 🥴

Bende iki gün daha fazla söyle annemleride ararız dedim 😁
Kızlar Kayınvalidem darlayip duruyordu eşimi ne zaman izine cikican bu sene beraber tatil yapalim denizde kalalım diye tabi benden çekindiği için bana demiyor. Eşimde hayır diyeceğimi biliyor son dakikaya kadar bana açmadı mevzuyu.
Bugün gelmiş bana emri vaki yapıyor. Tabi tersledim bende annemleride ararız diye falan.

Eve geldi bana bı yüzük istiyordun ya alalimmi onu diyor (3000) civarıydi. Ama acele bişey olmadığı için şart değil sonuçta erteliyordum israr etmedim yani hiç al diye onada.

Ailesine hayır dememesinin sebepleride var biraz yani 3 çocuğum var ve bakıyorlar dedelik babaannelik yaparlar gezmeye gidicez mesela onlar der hemen çocuklari bırakın rahat edin diye.

Eşimde eve gelince pat diye yüzüğü alalım demedi tabi başta gelsinler işte hem çocuklara bakarlar akşam biz çıkarız falan dedi. Sonra en son yuzugude dedi bende yarın al ozaman içinden gelmiş dedim tamam beraber gideriz dedi. İki konuda kapandı. Şimdi o yüzük alınırsa sus payı gibi olcak ben kabul etmezsemde tam hır çıkar yani bariz gönlüm olsun diye yüzüğü attı ortaya.
Of kayinvalidem umrumda değil çünkü zamanında çok ters düştük kayinpederim hatrina katlan diyorum kendime tabi yuzukte var😏 kayınvalidem çok burnu havada elalem iyisi hep yani sürekli başkalarını över örnek verir yani bizde olana burun kivirir onun amaci bak oğlum bizle tatil yapıyor demek. Yani zaten kayinpederim maddi ortak olur masrafa para kısmında değilim de bütün çevreme oğlum beni tatile götürüyor beni dinliyor dedirtme çabası işte sinir oluyorum. Kabul etmeyecegimi eşim anladığı anda ilk ve son önümüzdeki yıllar böyle bişey olmayacak tabiki ama çocuklara çok bakıyorlar falan dedi. Seneye olacak şey kayinvalidem eee bu sene nereye gidiyozzz diyecek tanıyorum onu 😏 eşime ilk ve son ozaman diyip kabul etsemmi yoksa tartışacağız yani neden 4gun katlanamiyorsun sen istemiyorsuna donecek iş.
Benimki sağlıklı olsa hiç düşünmezdim. Tatilde çocuklara bakacak birisi yoksa tatilin tadı çıkmıyor. İki çocukla gittik, bakacak kimse yok. 9'da uykusu geliyor, otel odasına tikiliyorsun. Baska zamanlarda da çocuklarınıza bakıyorlar madem bir ödülü hak ediyorlar. Eslerinizin ailesini bu kadar dışlamayın bence. Benim kp eşim küçükken ölmüş, kv yatalak hasta. Keske sag ve sağlıklı olsalardı derim bazen. O kadar desteksizim yani...

Evet bak benziyorlar. Benim görümcem daha fena o ayrı. İlk evlendiğimizde herkesin içinde abim zaten sunshineyi gezdirmiyor ki diyip gülmüştü. Böyle tüm kemiklerim kırılsa öyle canım yanmazdı. Sesim içime kaça kaça geziyoruz diyebildim. Ha ha o da abim nereye istyorsa oraya gidiyorsunuz dedi. Sonuç olarak biz eşimle 5 günde 5 il gezdik :)
Şimdi canım benim görümcen bekarmı o da mı geliyor ? Direk birlikte mi gidiyorsunuz sonra mı katılacaklar ? Hep birlikte geçirecekseniz tadını çıkar artık kabul etmişsin. Sadece eşinle ayrı olarak bi kaç kez yemek ya da kahvaltı için dışarı çık ki tatil gibi hisset.
Bundan sonrakilerde de gittiğiniz her yer için beklentiye girilirde laf edilirse biz başbaşa geçirmek istedik dersiniz. Çokta dert değil yani :)
Evet hatırlıyorum seninde o yaşadığın şeyi ya. Yok görümcem evli Allah'tan yani bulaşmaz. Gerilmeden bitsin başka bişey istemiyorum kayınvalidem sonuçta yani ne kadar eylenebilirsek. 🤭

Benimki sağlıklı olsa hiç düşünmezdim. Tatilde çocuklara bakacak birisi yoksa tatilin tadı çıkmıyor. İki çocukla gittik, bakacak kimse yok. 9'da uykusu geliyor, otel odasına tikiliyorsun. Baska zamanlarda da çocuklarınıza bakıyorlar madem bir ödülü hak ediyorlar. Eslerinizin ailesini bu kadar dışlamayın bence. Benim kp eşim küçükken ölmüş, kv yatalak hasta. Keske sag ve sağlıklı olsalardı derim bazen. O kadar desteksizim yani...
Dislamiyorum zaten burda öyle anlaşılmış. Gelebilecekleri her yere götürüyoruz bizde piknik avm hayvanat bahçesi kahvaltılar yemekler. Kendileride sosyal insanlar yani bizsizde geziyorlar kayınvalidemin arkadaş grubu var şehir şehir gezerler her yaz denize onlarlada gider kayinpederimle ayrı gider bizde günübirlik gideriz toplanıp. Yani hep ic iceyiz zaten :)

Eşim denize yakın apart tutmak istedi bir kaç gün. Bende olabilir dedim. Bugün bana yer için mesaj attı evin fotosunu falan iki gün tutarız diye hemen arkasından yazmış babama da söylerim iki günde siz tutun 4 gün kafa dinleyelim dicem diye 🥴

Bende iki gün daha fazla söyle annemleride ararız dedim 😁
Kızlar Kayınvalidem darlayip duruyordu eşimi ne zaman izine cikican bu sene beraber tatil yapalim denizde kalalım diye tabi benden çekindiği için bana demiyor. Eşimde hayır diyeceğimi biliyor son dakikaya kadar bana açmadı mevzuyu.
Bugün gelmiş bana emri vaki yapıyor. Tabi tersledim bende annemleride ararız diye falan.

Eve geldi bana bı yüzük istiyordun ya alalimmi onu diyor (3000) civarıydi. Ama acele bişey olmadığı için şart değil sonuçta erteliyordum israr etmedim yani hiç al diye onada.

Ailesine hayır dememesinin sebepleride var biraz yani 3 çocuğum var ve bakıyorlar dedelik babaannelik yaparlar gezmeye gidicez mesela onlar der hemen çocuklari bırakın rahat edin diye.

Eşimde eve gelince pat diye yüzüğü alalım demedi tabi başta gelsinler işte hem çocuklara bakarlar akşam biz çıkarız falan dedi. Sonra en son yuzugude dedi bende yarın al ozaman içinden gelmiş dedim tamam beraber gideriz dedi. İki konuda kapandı. Şimdi o yüzük alınırsa sus payı gibi olcak ben kabul etmezsemde tam hır çıkar yani bariz gönlüm olsun diye yüzüğü attı ortaya.
Of kayinvalidem umrumda değil çünkü zamanında çok ters düştük kayinpederim hatrina katlan diyorum kendime tabi yuzukte var😏 kayınvalidem çok burnu havada elalem iyisi hep yani sürekli başkalarını över örnek verir yani bizde olana burun kivirir onun amaci bak oğlum bizle tatil yapıyor demek. Yani zaten kayinpederim maddi ortak olur masrafa para kısmında değilim de bütün çevreme oğlum beni tatile götürüyor beni dinliyor dedirtme çabası işte sinir oluyorum. Kabul etmeyecegimi eşim anladığı anda ilk ve son önümüzdeki yıllar böyle bişey olmayacak tabiki ama çocuklara çok bakıyorlar falan dedi. Seneye olacak şey kayinvalidem eee bu sene nereye gidiyozzz diyecek tanıyorum onu 😏 eşime ilk ve son ozaman diyip kabul etsemmi yoksa tartışacağız yani neden 4gun katlanamiyorsun sen istemiyorsuna donecek iş.
Hayat ince hesaplar için kısa değil mi? Bir anne baba kırk yılda bir oğlumla birlikte tatil yaptık deseler ne olur ? Size ne zararı var.

3 evladıniz var bir gün sizinde öyle hevesleriniz olacak.

Yüzüğü bırakın da evlatlarıniza bakıp size destek oluyorlarmış hiç mi onun hatırı yok.

Bir daha ki seneyi de bırakında seneye düşünün.

Olsun. Cocuklarimin yaramazligindan romantizm yasayamamak baska, kaynanayla oturup duvari izlemek baska. Yorumlara da inanamiyorum gercekten. Kayinvalideyle tatile gidip keyif alabilecegine inanan ne cok insan varmis
Kayınvalide var kayınvalide var şimdi. Mesela ben de onunla dünyayı dolaşan gık demem hayattaki en büyük sanslarimdan bir kaç tanesi eşim ve ailesi

Hayat ince hesaplar için kısa değil mi? Bir anne baba kırk yılda bir oğlumla birlikte tatil yaptık deseler ne olur ? Size ne zararı var.

3 evladıniz var bir gün sizinde öyle hevesleriniz olacak.

Yüzüğü bırakın da evlatlarıniza bakıp size destek oluyorlarmış hiç mi onun hatırı yok.

Bir daha ki seneyi de bırakında seneye düşünün.
Kirkyilda bir değil olay işte. Biz zaten hep iç içeyiz

X