Eşim ailesiyle 4 gün tatil karşılığında bana rüşvet teklif etti 🥴

Bu sekilde biriyse asla kabul etmezdim...hele bi yuzuk icin hemde 3 bin liralik bi yuzuk icin aslaaa kabul etmezdim...hi cok mu istiyor kiramiyormuyum sadece şunu yapardim 2 gun ailece kalirdim 3.gun anne babasi gelsin..hatta tum masrafida ben karsilarim sadece misafirlige geldigini bilsin diye niye tum tatilime ortak oluyor ki bu sekilde anlattiginiz biri illa gelecekse yarida gelsin

Ben rahatsız oldum 4 günlük tatil. Baş başa zaten kalamayacaksınız üç çocukla. Üç çocuğun-ki çocuklar için çok güzel- eğlendiği sizin ise koşturup yorulup geldiğiniz aslında tatile de benzemeyen bir durum olacak.
Ayda üç beş çocukları da bıraktığınıza göre aranızda büyük sorunlar geçmiş olamaz kayınvalide ile.
Geçse çocuk da bırakmaz tepkinizi koyardınız.
Biz en son tatile gittiğimizde annem ve yeğenimi de götürdük eşime dedim sen nasıl istersen dedi.
Düşünemedim bir an sana altın kolye alayım annem de gelsin dediğimi🤮
O da hemen şimdi at parayı diyecek bana arada kaynamasın diye tahayyül edemedim.
Hoş bu teklifi edecek biriysem kabul edeceğini düşünüyorumdır o zaman şaşırmam o ayrı.
Bilmiyorum ya rahatsız etti anne,babaya üzüldüm.
İki gün parasını da onlar verecekmiş bir de bari onu yapmasın eşiniz.
Onlar teklif etmiş gelirsek biz karşılarız diye en başta eşim bana öyle yansıtıyor konuyu açmak için. Yani biz zaten bir hafta kalıyoruz eşim bana onlarda gelsin demenin yolunu açmış böyle. Hani iki gün biz kalırız iki günde onlar eklenir diye onlara para soracak değiliz ödedik zaten bu akşam. Ama sizin ne demek istediğini ben anladım da bu her zaman aramızda olan bı yaklasim değil zaten

Valla kardeşin eşiyle cehennemin dibini bile sever sizi ben davet ettim abin başbaşa gidelim dedi diyin😂 siz öyle iyiler diye anlatınca ben üzüldüm ondan öyle dedim❤️

Görümceye yapıştırın lafı. Ya da eşini kırmayıp olması gerektiği gibi icazet alan, hatta gönlünü yapan enişteme söyleyin bu sefer öyle bişey derse sizi özellikle yengen istedi desin 😘🤓
Bu akşam annesiyle babasına haber vermeye gittik benim böyle istediğimi söyledi eşimde mavisin fikriydi onlarda gelsin dedi bı soralım bakalm ona göre yer ayircam bende diye geldik dedi 😃 eğer eşim böyle demeseydi kayinvalidem zaten bak oğluma dediğimi yaptirdim edasıyla tatili bana laf sokarak gecirirdi

Onlar teklif etmiş gelirsek biz karşılarız diye en başta eşim bana öyle yansıtıyor konuyu açmak için. Yani biz zaten bir hafta kalıyoruz eşim bana onlarda gelsin demenin yolunu açmış böyle. Hani iki gün biz kalırız iki günde onlar eklenir diye onlara para soracak değiliz ödedik zaten bu akşam. Ama sizin ne demek istediğini ben anladım da bu her zaman aramızda olan bı yaklasim değil zaten
Kayınvalideniz ile çok benziyorsunuz bence onun iç dünyasını kesin böyle diyecek diye keskin şekilde yorumlamanız da ondan.
Eşiniz annesini,ailesini çok dinliyordu büyük ihtimalle şimdi sizi dinliyor.
Adam sürekli birilerini dinliyor belli.
Onun için iki tarafın da olumlu veya olumsuz yanlarını göremiyor.
Başka açıklama göremedim ben.

Kayınvalide sadece oğlum beni tatile götürecek diye konuşacak endişesi ile birlikte tatil yapmak istememeniz ve eşinizin size rüşvet vermesi çok üzücü. üstelik çocuklarınıza bakıyorlarmis.
İki oğlum var, ürkmedim değil açıkçası
Durum tam öyle değil. Detaylı anlatmamistim diğer cevaplarimda yazıyor

Bu sekilde biriyse asla kabul etmezdim...hele bi yuzuk icin hemde 3 bin liralik bi yuzuk icin aslaaa kabul etmezdim...hi cok mu istiyor kiramiyormuyum sadece şunu yapardim 2 gun ailece kalirdim 3.gun anne babasi gelsin..hatta tum masrafida ben karsilarim sadece misafirlige geldigini bilsin diye niye tum tatilime ortak oluyor ki bu sekilde anlattiginiz biri illa gelecekse yarida gelsin
Masraflari biz ödedik zaten bu akşam tuttuk. Yani iki gün kalıp sonra onları çağırma durumu olmazdı araçları yok. Ya zaten bugüne kadar onları günübirlik götürüyorduk bizim haricimizde gitmek isterseler arabayı alıp gidiyorlardı bizimle tatil işi piyango oldu bu sene umarım laf sokmadan gerilmeden bitiririz

Merhaba canım seni hatırlıyorum sanırım görümcelerimiz benziyordu😃 kaçırdım mı ne oldu ? Ona göre yorum yapayım.

Kayınvalideniz ile çok benziyorsunuz bence onun iç dünyasını kesin böyle diyecek diye keskin şekilde yorumlamanız da ondan.
Eşiniz annesini,ailesini çok dinliyordu büyük ihtimalle şimdi sizi dinliyor.
Adam sürekli birilerini dinliyor belli.
Onun için iki tarafın da olumlu veya olumsuz yanlarını göremiyor.
Başka açıklama göremedim ben.
9 yıllık evliyim. Eşim ailesini dinliyor değil olay ki ben anlatamadım sanırım.

Bu akşam annesiyle babasına haber vermeye gittik benim böyle istediğimi söyledi eşimde mavisin fikriydi onlarda gelsin dedi bı soralım bakalm ona göre yer ayircam bende diye geldik dedi 😃 eğer eşim böyle demeseydi kayinvalidem zaten bak oğluma dediğimi yaptirdim edasıyla tatili bana laf sokarak gecirirdi
Allah daim etsin bence eşiniz çok iyi bir insan. Maşallah sizi destekleyen, ailesine koruyan ama ailesini de koruyan iki tarafın da gönlünü kırmayan biri var anlattıklarınızda. Maşallah ne güzel ❤️🧿

Eşim denize yakın apart tutmak istedi bir kaç gün. Bende olabilir dedim. Bugün bana yer için mesaj attı evin fotosunu falan iki gün tutarız diye hemen arkasından yazmış babama da söylerim iki günde siz tutun 4 gün kafa dinleyelim dicem diye 🥴

Bende iki gün daha fazla söyle annemleride ararız dedim 😁
Kızlar Kayınvalidem darlayip duruyordu eşimi ne zaman izine cikican bu sene beraber tatil yapalim denizde kalalım diye tabi benden çekindiği için bana demiyor. Eşimde hayır diyeceğimi biliyor son dakikaya kadar bana açmadı mevzuyu.
Bugün gelmiş bana emri vaki yapıyor. Tabi tersledim bende annemleride ararız diye falan.

Eve geldi bana bı yüzük istiyordun ya alalimmi onu diyor (3000) civarıydi. Ama acele bişey olmadığı için şart değil sonuçta erteliyordum israr etmedim yani hiç al diye onada.

Ailesine hayır dememesinin sebepleride var biraz yani 3 çocuğum var ve bakıyorlar dedelik babaannelik yaparlar gezmeye gidicez mesela onlar der hemen çocuklari bırakın rahat edin diye.

Eşimde eve gelince pat diye yüzüğü alalım demedi tabi başta gelsinler işte hem çocuklara bakarlar akşam biz çıkarız falan dedi. Sonra en son yuzugude dedi bende yarın al ozaman içinden gelmiş dedim tamam beraber gideriz dedi. İki konuda kapandı. Şimdi o yüzük alınırsa sus payı gibi olcak ben kabul etmezsemde tam hır çıkar yani bariz gönlüm olsun diye yüzüğü attı ortaya.
Of kayinvalidem umrumda değil çünkü zamanında çok ters düştük kayinpederim hatrina katlan diyorum kendime tabi yuzukte var😏 kayınvalidem çok burnu havada elalem iyisi hep yani sürekli başkalarını över örnek verir yani bizde olana burun kivirir onun amaci bak oğlum bizle tatil yapıyor demek. Yani zaten kayinpederim maddi ortak olur masrafa para kısmında değilim de bütün çevreme oğlum beni tatile götürüyor beni dinliyor dedirtme çabası işte sinir oluyorum. Kabul etmeyecegimi eşim anladığı anda ilk ve son önümüzdeki yıllar böyle bişey olmayacak tabiki ama çocuklara çok bakıyorlar falan dedi. Seneye olacak şey kayinvalidem eee bu sene nereye gidiyozzz diyecek tanıyorum onu 😏 eşime ilk ve son ozaman diyip kabul etsemmi yoksa tartışacağız yani neden 4gun katlanamiyorsun sen istemiyorsuna donecek iş.
İnsanları kullanan bencil bir yapıniz var gibi geldi bana

Merhaba canım seni hatırlıyorum sanırım görümcelerimiz benziyordu😃 kaçırdım mı ne oldu ? Ona göre yorum yapayım.
Yes canm benim. Kayınvalidemler eşime ısrar baskı tatile gelmek istediler. Bu zamana kadar her yıl günü birlik onlarlada gidiyorduk ama kalmalı biz ayrı gidiyorduk. Haricinde kayınvalidemler sosyal insanlar yani bana bağlı değiller kayinpederimle olsun kendi arkadaslari ile olsun şehir şehir gezen denizlere giden biri zaten. Bende markete düğüne giderken bir iki saat çocuk bakitiyorum diye vicdan yapıp arada kalıyorum gotursemmi diye. Daha önce günübirlik götürdüğümde görümcem ortalığı ateşe vermeye bana kardeşim zaten eşini alıp tatile ailece gidecek tıp degildeeee isteee diyip laf sokuyordu şimdide ben goturursem yine bı gerginliğin ortasına dusmememk adına ne yapsam ki derken kabul ettim eşimde dedi mavisin fikriydi tatile gelin diyor diye annesine babasına söyledi öyle oldu yani 😂

Allah daim etsin bence eşiniz çok iyi bir insan. Maşallah sizi destekleyen, ailesine koruyan ama ailesini de koruyan iki tarafın da gönlünü kırmayan biri var anlattıklarınızda. Maşallah ne güzel ❤️🧿
Evet işte çabası bu zaten kayınvalidemler okadar ısrar etmese her zamanki gibi onları günübirlik götürürdük ama ne onlari ne de beni kırmak istemedi 😊

X