Yani şöyle soyliyim. Onlar çocuklarla ilgileniyor diye biz günü birlik denize falan götürüyorduk yada başka gezmeler olsun. Birgün görümcem zaten kardeşim eşini alıp tatile gidecek biri değil falan diyip beni kizdirmisti gittiğimizide görüyor halbuki . Yani oğlumla tatile gittik desin yani buna sinir olmam beni kızdıran başka imalarÇocukları yatırıp akşam esinizle de çıkabilirsiniz fırsattan istifade aslında.
Çok çocuklu olup ailelere ihtiyaç duymamak mümkün değil gibi, bu durumda da bazı şeyleri idare etmek gerekiyor.
Kayinvalide etrafa oğlumla tatile gittik dese ne olur ayrica ? Size ne zararı var bu lafının orasını da anlamadım. Sonraki senelere de o zaman bakarsınız, bu sene beraber gitmek rahatsız etmediyse yine gidersiniz, hoşunuza gitmezse kimse zorla bir yere götürecek değil sizi.
Aynen kafama yattı benimde gideceğim tamam dedim esimedeGidin ne olacak size faydalarida varmis ben yazlikta surekli kaliyorum on gun falan tatilede gidiyoruz esimle ayrida gidiyorum ben sorun etmiyorum bence gidin
Evet az önce kabul ettim ayırdı yeri eşimYüzük + 3 çocukla ilgilenen bir kayınvalide + denizde kafa dinleyeceğim 4 gün … ben bu teklife hayır demezdim sanırım
Yüzüğün parasını aldım yarın almaya gidicemBence yüzüğü alın, tatili 5 güne çıkarsınlar. Akşamları çocukları bırakıp çıkın gündüz de yardım ederler zaten bakıyorlarmıs normalde de. Konusursa fazla dinlemeyin herkesi can kulağı ile dinlemek zorunda değilsiniz.
Normalde gönülleri olsun diye önce onları günü birlik götürüyorduk biz kalmalı ayrı gidiyorduk ama bu sene 3 çocuklu ilk tatil işte ayrı ayrı yol çekemem dedim eşime kayınvalidemde duymuştu bunu buyuzden ısrar etmiş esimede beraber gidelim diye öyle olduSenede tek tatilse asla kabul etmem, fakat birden fazla tatil yapıyorsanız bırakın baksın torunlarına sizde tatil yaparsınız eglenirsiniz. Ama 3 bin tlik yüzüğe nasıl tav oldunuz ya hu.
Yüzüğü alicam arada kaynamasin diye ücretini hesabıma at dedimBu fırsatları değerlendirin akşam uyutun çocukları çıkın ne güzel ya. Çocuk olmasa neyse ama zaten çocuklu tatilden çok bi beklentiye girmemek gerek. O yüzden yüzüğü de alın. Hatta istediğiniz bişey varsa araya sıkıştırın
Allah bugüne dek görmediğinizi söylediğiniz kıymeti, bugünden sonra misliyle buldursun inşallah sizeDerdiniz yok herhalde dert yaratıyorsunuz.. Eşim rüşvet teklif etti diyorsunuz bide.. Ailesiyle olmak için rüşvet.. Ömründe bir defa eşinin ailesinden saygı görmemiş biri olarak kiymet bilin derim..
Annemleride goturursek kabul ederim tarzında demedim onu yani laf sokma amaçlı oldu olacak annemleride goturelm tam olsun gibisinden dedim. Evet bizde senede bir kez kalmalı gidebiliyoruz. Normalde gönülleri olsun diye onları günü birlik götürüp sonra bız yer ayarlayıp gidiyorduk ama bu yıl 3 çocuklu ilk tatilimz kabul ettim bakalm. Normalde ben çocukta olsa ailece biseyler yapma taraftarıyım ama faydalarida olur hem bakalm gidicez. Eşim normalde dediğini yapmak için hediyelerle gelen biri değil zaten yüzük olmasada olurdu yani gönlüm olsun diye hadi onu alalım dedi.Ben sahsen maddi durumu cok iyi senede 3-5 kez tatile gidebilen insanlardan degilsek, ki degiliz, aileyle tatile gitme olayini hic hoş karşılamıyorum. Yilda bir ya da iki kez az sayida yakalanan bir firsat onda da bas basa olunmali. Bu benim cizgimdir, cignetmem, teklifi bile yapilamaz. Ama cocuklara bakarlar aslinda iyi olur, yüzük alinirsa kabul ederim, annemleri de goturursek kabul ederim gibi tutarsizliklar da yapmam ben. Fikirlerinizi satmamalisiniz, yoksa her seferinde bir seyler ile satin alabecegini düşünür karşınızdaki
Aramız daha önceden çokta iyi değildi yani yüzyüze tartışmalar laf sokmalar falan oluyordu. Çocuk bırakma olayida düğüne giderken aylık market yapacağımız zaman yada düğüne cemiyete gideceksek yani buzamana kadar en fazla 4 saat bıraktık. Ama gönüllerinde hep yapmaya çalışıyoruz pikniğe gezmeye günübirlik denize falan götürüyorduk buzamana kadar yani kalmalı tatil piyango olduAranızın kötü olduğu geçinmesi zor insanlarsa bulaşmayın ama başka zamanlarda da cocuğunuza baktırıp işinizi gördürtmeyin sınır her konuda olsun. Ama normal bir ilişkiniz varsa ne olcak kabul edin 2 günde başka yere yalnız gidelim deyin.
Ayy oldu canm bı 4 gun tatile goturmedim diye nankör olmuyorum sen dedin diye3 cocuk baktırıyosunuz ama 4 gün katlanamiyor musunuz ilginç keşke öğrenselerde sizin cocuklariniza bir daha bakmasalar ne nankör insanlar varya
Çocuk bakmakla ne ya en fazla bıraktığımız 4 saat zaten.oda markete düğüne giderken..Öyle hergunde bırakmıyorum kaldiki tatile kadar elimden geleni yapıyorum sonuçta gezmeye yemeğe pikniğe gezip gorebilecegi etkinliklerde sizde gelin diyoruz ayda toplasan 3 kez çocuğa bakın dedim diye ki oda herzaman ayda 3 olmuyor yani ömrümü onlar memnun olsun diyemi adayacagim benim keyfim nerde kaldı.Bu kadar sevmediğin kadına güvenip bir değil iki değil üç çocuk neden yaptın?
Bu ne bencillik ya.
Kadının ömrü siz düzgün korunmadiginiz için yaşlı çağında çocuk bakmakla geçmiş. Bir teşekkürü geç , yine yaranamamis yine yaranamamis
Yani eşinizede hak verin onun anne ve babası sonuçta ve herkes ailesiyle olmak ister ama her zaman değil tabiki. Eşinle başbaşa çıkacağın tatillerde olmalı sürekli kaynanayla tatilde olmaz . Eşinizi karşınıza alın tatlı dille konuşun başbaşa tatil yapalım hep annenlerle olmaz rahat edemiyorum diye. Bide bu tatili fırsata çevirin çocukları babaanneye atınEşim denize yakın apart tutmak istedi bir kaç gün. Bende olabilir dedim. Bugün bana yer için mesaj attı evin fotosunu falan iki gün tutarız diye hemen arkasından yazmış babama da söylerim iki günde siz tutun 4 gün kafa dinleyelim dicem diye
Bende iki gün daha fazla söyle annemleride ararız dedim
Kızlar Kayınvalidem darlayip duruyordu eşimi ne zaman izine cikican bu sene beraber tatil yapalim denizde kalalım diye tabi benden çekindiği için bana demiyor. Eşimde hayır diyeceğimi biliyor son dakikaya kadar bana açmadı mevzuyu.
Bugün gelmiş bana emri vaki yapıyor. Tabi tersledim bende annemleride ararız diye falan.
Eve geldi bana bı yüzük istiyordun ya alalimmi onu diyor (3000) civarıydi. Ama acele bişey olmadığı için şart değil sonuçta erteliyordum israr etmedim yani hiç al diye onada.
Ailesine hayır dememesinin sebepleride var biraz yani 3 çocuğum var ve bakıyorlar dedelik babaannelik yaparlar gezmeye gidicez mesela onlar der hemen çocuklari bırakın rahat edin diye.
Eşimde eve gelince pat diye yüzüğü alalım demedi tabi başta gelsinler işte hem çocuklara bakarlar akşam biz çıkarız falan dedi. Sonra en son yuzugude dedi bende yarın al ozaman içinden gelmiş dedim tamam beraber gideriz dedi. İki konuda kapandı. Şimdi o yüzük alınırsa sus payı gibi olcak ben kabul etmezsemde tam hır çıkar yani bariz gönlüm olsun diye yüzüğü attı ortaya.
Of kayinvalidem umrumda değil çünkü zamanında çok ters düştük kayinpederim hatrina katlan diyorum kendime tabi yuzukte varkayınvalidem çok burnu havada elalem iyisi hep yani sürekli başkalarını över örnek verir yani bizde olana burun kivirir onun amaci bak oğlum bizle tatil yapıyor demek. Yani zaten kayinpederim maddi ortak olur masrafa para kısmında değilim de bütün çevreme oğlum beni tatile götürüyor beni dinliyor dedirtme çabası işte sinir oluyorum. Kabul etmeyecegimi eşim anladığı anda ilk ve son önümüzdeki yıllar böyle bişey olmayacak tabiki ama çocuklara çok bakıyorlar falan dedi. Seneye olacak şey kayinvalidem eee bu sene nereye gidiyozzz diyecek tanıyorum onu eşime ilk ve son ozaman diyip kabul etsemmi yoksa tartışacağız yani neden 4gun katlanamiyorsun sen istemiyorsuna donecek iş.