- 28 Ocak 2021
- 1.480
- 3.685
- 37
-
- Konu Sahibi blueangelsnmm
Gerçekten anlamıyorsunuz eşim seni evde tek bırakmam diyor ailende kalcaksın diyor aklım sende kalmasın diyoya hanımefendi madem uzun süreli kalmaya gidecektiniz neden çamaşırları sağa sola atıp çıktınız onlar siz dönene kadar tekrar yıkanacak hale gelir adam ailesinin temizlik kısmında ne diyeceklerine takılmıyor demekki sizde evde yoksunuz zaten bırakın ne yapacaklarsa yapsınlar. ayrıca madem evinizi o kadar sahipleniyorsunuz eşiniz yokken de evde kalın o zaman kimse size sormadan gelmez belki
Benimki eşim dönsün o zaman gelirsiniz demişti. Orası benim ve eşimin evi. Benim ailemin ya da onun ailesinin değil. Benim eşim yurtdışına gittiğinde benim ailem gelmedi sen bize gel dediler. Hemen eşlikten uzak hareketler diye değerlendirmeniz çok yanlış. Böyle böyle başlayıp tepeye çıkıyor bazıları. Kadın ailesinde de gördüm erkekte de .Ne deseydi eşiniz, karım evde yokken gelip kalamaz mısınız mi? Ben hoşlanmasam bile ne eşimden böyle birşey isterim ne eşim kabul eder zaten. Burada eşinizin yapacağı, tamam hoşlanmıyorsun 3 gün durup gidecekler zaten deyip sizinle iletişim halinde olmasaydı. Ablasına söylemesi falan eşlikten uzak hareketler. Suçlu olan aile değil eşiniz.
gelin yokken koku bırakacaklar kedi gibi siftine siftine mekan sahiplenecekler herhaldeYa canım benim seni aramasalar bile eşine desinler kızımızın rızası olur mu diye. Bir kere benim de başıma geldi eşim bana dememiş bile. Yasemin geldiğinde gelirsiniz anne haberleşiriz demiş. Resmen hazır gelin yokken gidelim keyif çatalım havasındalar. Ha hastalık olur cenaze olur tabi ki lafı bile olmaz. Ama o zaman dahi bana önceden haber verilmesini beklerim.
eee niye evlendiniz o zaman sevgili olarak takılsaydınız eşiniz müsait olduğunda görüşürdünüzGerçekten anlamıyorsunuz eşim seni evde tek bırakmam diyor ailende kalcaksın diyor aklım sende kalmasın diyo
baban ne dedi ?İşte bende bunu istedim ama eşim çok büyük tepkiler verdi hoşlanmıyorsun birdaha olmaz yeni evliyiz konuşurum ailemle aramızda çözelim demesini istedim ama o ne yaptı aileme sakın laf etme ayrılırız ben covidim benimle bu yüzden konuşmadı halimi hatrımı bile sormadı doğru düzgün bu konu yüzünden. Gitti ablasına annemleri istemiyor öyle böyle diye diye herşeyi anlatmış ve bunu babamı arayıp söylüyor babama söylüyor
Valla bizim köyde komple ev mahrem olarak geçiyor. Siz mahrem deyince sadece don kilot anlıyorsunuz nedense.Eşim evde yokken annem babam gelmek isterse gelip kalabilirler. Arayıp eşimden izin almaları gerekmiyor, kusura bakmasın. Bunun için trip atsa gülerim.
Evim, mahremim, özelim olayını da anlamıyorum ben. Ben de 6-7 aylık evliyim, her yere iç çamaşırı saçmıyoruz sonuçta. Bu kadar özel ne olabilir?
Diyelim ki saçtık, habersiz gelen ya da ben yokken eve gelen insan donumu görmeyi göze almış demektir. Bir de onu dert edemem.
+
Şiddet ve hakaret varmış zaten. Devam ederseniz bunların da devamı gelir. Daha fazla zarar görmeden boşanmanız lazım.
Evet pembis gelin, doğru terim bu. Ben öyle ay benim özelim, benim alanım gibi şeylerden büyük sorunlar yaratmayı sevmiyorum. Eşimin ailesi ya da benim ailem evime gelip kalabilir tabiki. Bunda bir sorun görmüyorum. Ayrıca ilk yorumlardan biriydim ben aksine kendimin linclenecegini düşünüyordum.buldumcuk da demişsiniz ya niye sana soracaklar falan
İngilizce gibi belirli kalıplar öğrenmişsiniz kendinizi evin hanımı sayıp başkasına izin vermiyorsun bla bla insanları toplu olarak linç edip güzel bir şey yaptığınızı sanıyorsunuz :)) ama değil
tabi ki evime giren çıkan kişi bana soracak babamgilin evindeyken de öyleydi orası benim odamdı mesela özel alanım vardı
gelmek isteyen biz evdeyken gelecek istediği gibi orayı burayı açıp kullanamaz siz şimdi buldumcuk deyince nasıl ezilendi konu sahibi çünkü sizin gibi düşünmeyen herkes pembiş gelin :))
Kapı çalıp girebilir miyim demek 11 yaşında başlıyor haberiniz olsunAh canım ben seni çok iyi anlıyorum. Bunlar yapılamaz yahu. Evinde büyüttüğün çocuğunun bile bir mahremiyeti olur. Mesela ben anne olarak yarın oğlum büyüdüğünde odasına kapısını çalarak girerim. Değil ki evinize gelecekler. Ne yani ayol sizin anne babanız da olsa müsait değiliz demeye hakkınız yok mu. Tatile gelecek başka zaman bulamamışlar mı? Hasta olur doktora gidecek olur amenna ama yine de haber verilmesi danışılması gerekir.
Ne kadar şanslısınız ya eşiniz siz olmadan size sormadan bişey yapmamışBenimki eşim dönsün o zaman gelirsiniz demişti. Orası benim ve eşimin evi. Benim ailemin ya da onun ailesinin değil. Benim eşim yurtdışına gittiğinde benim ailem gelmedi sen bize gel dediler. Hemen eşlikten uzak hareketler diye değerlendirmeniz çok yanlış. Böyle böyle başlayıp tepeye çıkıyor bazıları. Kadın ailesinde de gördüm erkekte de .
Aslında sevdiğim için hep affettiğim için bunlar başıma geldiSizden habersiz evinize gelip üç gün kalıcak olmalarını dert edip konu açmışsınız ama eşinizin size şiddet uygulamasını, hakaret etmesini önemsiz bir detay gibi araya sıkıştırıvermişsiniz ..Daha da tuhafı dokuz sayfadır sizden habersiz üç gün gelmeleri doğru mu yanlış mı onu tartışıyoruz burda..Size saygı göstermeyen ve şiddet eğilimi olan birinden boşanın bence de, hakkınız da hayırlısını diliyorum..
Elinize yüreğinize sağlık. Benim de anlatmak istediğim bu. Bu arada 11 yaşında başlayacağını hiç düşünmemiştim iyi oldu söylediğinizKapı çalıp girebilir miyim demek 11 yaşında başlıyor haberiniz olsunHatta onlar yokken odalarına girilip girilmediğini anlamak için tuzak kuruyorlar. Yakalandım oradan biliyorum
Aslında bu işin usulü; anne baba davet edilmeden çağrılmadan gelmemeli. Eşlerden biri diğerine sormadan davet etse bile, kayınvalide-kayınpeder ikilisi "sağol evladım bizi davet ediyorsun ama eşinin haberi-rızası var mı" veya "bizi görmek istediysen eşinle konuş siz çıkıp gelin bir kaç gün" denmeli. Benim eşim bana X bizi evine davet ediyor derse ilk sorum eşinin haberi var mı oluyor. Hatta davet eden kişiyi tanımıyorsam iletişim bilgilerini alır ve daveti için ön teşekkür ederim. Bir keresinde eşim "ya eşini de tanıyorum, X haber verir birşey demez gideriz" demişti de ayaküstü bir nezaket kuralları nedir ne değildiri hatırlatmıştım.
Sosyologlar biraz bunu çalışsa diyorum. Nedir yani bavulu, tası tarağı toplayıp oğlunun kızının evinde kalma sevdası? Altında yatan psikoloji ne? Eşler birbirine kötü olmadan daha ilk çekirdek aileden gelmeli saygı. Çağrılsan bile gitme, sağol oğlum-kızım ama gelemem de. Eşinin de evi orası birbirinizin rızası olmadan yapmayın böyle şeyler de.
Bende ailesine bunu öğretmek istiyorum çatkapı tatil yermde oturuyoruz diye kafaları esyiğinde gelip kalmamalrı lazım orası bir ev olduğunu anlasınlar daha şimdiden yazın bizde kalıcak olanlar plan yapıyolarKapı çalıp girebilir miyim demek 11 yaşında başlıyor haberiniz olsunHatta onlar yokken odalarına girilip girilmediğini anlamak için tuzak kuruyorlar. Yakalandım oradan biliyorum
Aslında bu işin usulü; anne baba davet edilmeden çağrılmadan gelmemeli. Eşlerden biri diğerine sormadan davet etse bile, kayınvalide-kayınpeder ikilisi "sağol evladım bizi davet ediyorsun ama eşinin haberi-rızası var mı" veya "bizi görmek istediysen eşinle konuş siz çıkıp gelin bir kaç gün" denmeli. Benim eşim bana X bizi evine davet ediyor derse ilk sorum eşinin haberi var mı oluyor. Hatta davet eden kişiyi tanımıyorsam iletişim bilgilerini alır ve daveti için ön teşekkür ederim. Bir keresinde eşim "ya eşini de tanıyorum, X haber verir birşey demez gideriz" demişti de ayaküstü bir nezaket kuralları nedir ne değildiri hatırlatmıştım.
Sosyologlar biraz bunu çalışsa diyorum. Nedir yani bavulu, tası tarağı toplayıp oğlunun kızının evinde kalma sevdası? Altında yatan psikoloji ne? Eşler birbirine kötü olmadan daha ilk çekirdek aileden gelmeli saygı. Çağrılsan bile gitme, sağol oğlum-kızım ama gelemem de. Eşinin de evi orası birbirinizin rızası olmadan yapmayın böyle şeyler de.
Yo hiç pembis gelinlikle alakası yok bunun kendine saygı duymak ve eşine saygı duymakla ilgisi var ben evlenmeden önce o eve fütursuzca giren herkes artık gelmeden bir hafta önce haber verir uygunsam gelirler eşim derse bana Papatya bu hafta senin ailen gelecek ama benim şu şu isim var uygun değilim ben ailemle konuşur bir hafta sonra gelin derim çünkü orası onun da evi ailelere gideceksem onlara da bir hafta önce haber veririm annem de mi pembis gelin ?? Bir insanın evi uygun olmayabilir o sırada ağırlamak istemeyebilir evimde ben yokken kendi ailem kalsa da memnun olmam hastaneye gelmiyorlar gezmek için evde kadının olmadığı zamanı mı bulmuşlar ? Başka birinin evine gittiğinde o insan evde olmalı benim eşimin karfesi kalıyor bir kaç günlüğüne geldi bana önceden söyledi eşim eğer istemiyorum desem o zaman boşanalim sen ailemle ilgili karar veremezsin dese güle güle derim :)Evet pembis gelin, doğru terim bu. Ben öyle ay benim özelim, benim alanım gibi şeylerden büyük sorunlar yaratmayı sevmiyorum. Eşimin ailesi ya da benim ailem evime gelip kalabilir tabiki. Bunda bir sorun görmüyorum. Ayrıca ilk yorumlardan biriydim ben aksine kendimin linclenecegini düşünüyordum.
Konu sahibinin baba gibi sorunları varken buna takılması da saçma.
Teşekkür ederim umarım sizin de kıymetiniz bilinir. Ama tüm bunlardan önce şiddet konusunu düşünmeniz gerek. Şiddet kesinlikle kabul edilemez. Yani boşanmayı şiddette düşünmeniz gerekirdi.Ne kadar şanslısınız ya eşiniz siz olmadan size sormadan bişey yapmamış
TamamYo hiç pembis gelinlikle alakası yok bunun kendine saygı duymak ve eşine saygı duymakla ilgisi var ben evlenmeden önce o eve fütursuzca giren herkes artık gelmeden bir hafta önce haber verir uygunsam gelirler eşim derse bana Papatya bu hafta senin ailen gelecek ama benim şu şu isim var uygun değilim ben ailemle konuşur bir hafta sonra gelin derim çünkü orası onun da evi ailelere gideceksem onlara da bir hafta önce haber veririm annem de mi pembis gelin ?? Bir insanın evi uygun olmayabilir o sırada ağırlamak istemeyebilir evimde ben yokken kendi ailem kalsa da memnun olmam hastaneye gelmiyorlar gezmek için evde kadının olmadığı zamanı mı bulmuşlar ? Başka birinin evine gittiğinde o insan evde olmalı benim eşimin karfesi kalıyor bir kaç günlüğüne geldi bana önceden söyledi eşim eğer istemiyorum desem o zaman boşanalim sen ailemle ilgili karar veremezsin dese güle güle derim :)
Evlilikte bir çok şey tolere edilebilir ama şiddet edilmemeli bence..Bugün sinirine hakim olamayan adam terlikle vurur, yarın öbür gün daha büyük zarar verir, üzücü..Aslında sevdiğim için hep affettiğim için bunlar başıma geldi